If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (2)
Заеби, и аз станах в 5, пих кафе до 7 опитах да се пострижа в 8, но ми се наложи да пия кафе до 9. Сега се прибрах, слънце пече гледам планината и се чудя мързи ли ме или ми се спи
За теб - не знам, ама мен си ме мързи.
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Заеби, и аз станах в 5, пих кафе до 7 опитах да се пострижа в 8, но ми се наложи да пия кафе до 9. Сега се прибрах, слънце пече гледам планината и се чудя мързи ли ме или ми се спи
Как са 30 + ( ++ и +++) годишните..?
Радвате ли се на прекрасното време ? Да бях 30 + г да помачкам листата на теферич...
а сега само гледам как падат листата в гората и си мисля за есента на моя живот...( рано сабахлян ...)
Бива...!
Приятен ден !
Всеки сезон, както и всяка възраст си имат своето очарование.
Пролетта и младостта - със зелените багри и свежестта, лятото и средната възраст - с топлите лъчи на слънцето и себе утвърждаването, зрялата възраст - с пъстрота на природата и натрупаните знания, зимата и старостта - с белотата и мъдростта на годините...
Бива, как да не бива
П.П. Добро утро, тайфата!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Как са 30 + ( ++ и +++) годишните..?
Радвате ли се на прекрасното време ? Да бях 30 + г да помачкам листата на теферич...
а сега само гледам как падат листата в гората и си мисля за есента на моя живот...( рано сабахлян ...)
Бива...!
Честит Ден на народните будители!
Да са живи и здрави всички, които с действията си допринасят да бъде отворена първата страница на Книгата на знанието. От там насетне, който има желание, ще я прочете цялата.
П.П. Добро утро, тайфата!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
влизам аз тук да видя аджеба, какви са проблемите на младите а то...
те на кръжок по готварство по старинни технологии го обърнали!
мирандата и тук спецаилист, качен на изящен трон от евро палета
ръси щедро мъдрост и древни американски, още индиански рецепти за червено винце!
тряскам вратата и с бързи крачки се насочвам към многобройните теми за поскъпващи имоти.
Ние младите, така да се каже сме си надвили над масрафа и поради тази причина си пишем за ядене, пиене ... Нали знаеш - онези трите неща
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
влизам аз тук да видя аджеба, какви са проблемите на младите а то...
те на кръжок по готварство по старинни технологии го обърнали!
мирандата и тук спецаилист, качен на изящен трон от евро палета
ръси щедро мъдрост и древни американски, още индиански рецепти за червено винце!
тряскам вратата и с бързи крачки се насочвам към многобройните теми за поскъпващи имоти.
влизам аз тук да видя аджеба, какви са проблемите на младите а то...
те на кръжок по готварство по старинни технологии го обърнали!
мирандата и тук спецаилист, качен на изящен трон от евро палета
ръси щедро мъдрост и древни американски, още индиански рецепти за червено винце!
тряскам вратата и с бързи крачки се насочвам към многобройните теми за поскъпващи имоти.
Жалко, че не си питала как се прави. А си любознателна.
Хареса ли ти катъка?
Колко мило. "Любознателна" звучи доста по-приемливо от "любопитна"
Катъкът ми хареса. Яла съм подобен и в с. Боженци, но там го предлагат като салата или предястие с печена червена пиперка.
При следващото ми ходене, ще попитам нормално ли е да има вода, след като се сложи в хладилника.
П.П. Добро утро, тайфата!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Маранди, а и който знае, да питам за съвет. Това лято го раздадох малко провициално и ми доставиха овче мляко от пресъхващи овце. Баш което си е за катък (над 10-12% масленост).
Варих го на водна баня докато не изпарих 10% от водата в него. Дори придоби леко кремав цвят и това било добър признак, че съм го обезводнил максимално. Сложих му сол около 15 гр. на литър и го оставих в тенджерата на стайна температура (около 20 градуса). Не добавях сирене, сирищна мая или закваска за кисело мляко, а го правих по класическия начин - само сол и млечно-киселите (ако са такива, де ) бактерии от въздуха. Разбърквах го по няколко пъти на ден. Взе да се сгъстява, замириса на хубаво и на 10-тия ден го прехвърил в буркани и в хладилника. И тук се появи проблемът - в бурканите изплува вода около 1-2см. от капачката. Сега отлях водата, цедих го през тензух няколко часа и пак в бурканите.
Та въпросът ми към знаещите е - трябва ли да се образува тази вода? Пречи ли на трайността на катъка? Добре ли съм направил, че съм я махнал?
Поздрави!
П.П. А и няма да откажа някоя друга технология за катък, но от старо време.
В момента хапнах един разкошен катък, от едно село, питах, правило се почти както си го направил а накрая като се махнел от огъня, имало процедура по изстудяване на студена водна баня и много бъркане, казват, цял ден бъркали да се изпари и после пак да се изстуди.
Това е.
Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
Кумовете ми са родопчани. Там катъкът, заедно с пататникът е нещо като местна гордост. Яла съм няколко пъти, но никога не съм питала как се прави.
Слънцето най-накрая изпълзя иззад облаците.
Приятен ден ви пожелавам!
Жалко, че не си питала как се прави. А си любознателна.
Хареса ли ти катъка?
Кумовете ми са родопчани. Там катъкът, заедно с пататникът е нещо като местна гордост. Яла съм няколко пъти, но никога не съм питала как се прави.
Слънцето най-накрая изпълзя иззад облаците.
Приятен ден ви пожелавам!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар