IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
    Джиджи на турски означава "хубав", а папо е "храна", ако не ме лъже паметта.
    Чувал съм ги , но за пържени филийки не бях чувал.....

пп Още един осмислен ден в моя живот....

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
      Добро утро tnm

Да, такива требе да са допълненията къмто джиджипапатата !!!
      За разнообразие - може хубаво сирене ... или овче мляко.
      Огладнях
      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
      Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
        Приказка за произхода на джиджи-папата
        « -: Август 25, 2006, 05:53:41 pm »

I

Значи имало едно време младеж на име Павел, на който цялото село му викало Папата, но няма да ви кажем защо, защото не знаем. Той бил бил извънредно и дълбоко влюбен в снажната девойка Гергана, на която всички й викали Гиги, може би защото по фамилия била Георгиева, а може би и по някоя друга причина, но тази приказка не е за подобни причинно-следствени връзки. Накратко, понеже нашият момък Павел в свободното си време изучавал основите на чуждите езици, тя фигурирала в тайните му дневници като Джиджи.

А Гергана, поради шампионската си снага, си имала страшно много ухажори. Трудно му било на Павел в тази приказка и той решил да попита опитната си майка как да я бъде с тая, несподелената. А майка му му казала: "Любовта на жената отвреме на време минава през корема, просто трябва да уцелиш момента."

Павел набързо преглътнал тази освежаващта хапка информация и понеже в останалата част от свободното си време бил известен с кулинарните си заложби, измислил една такава рецепта, визуализирайки си схемата, че Гергана минава покрай тяхната къща, помирисва вкусната гозба и двамата психосоматично сплитат енергиите си и се вземат.

С две думи, измислил той тая рецепта. (А всички вие знаете как се готви джиджи папа.) Името, разбира се, било закодирано като магическа мантра, която неизбежно би привлякла всяка свободна мис Тибет на 10 000 ли в околността. Отгоре на всичко, Гергана се озовала в този ден под въздействието на марихуана, която свободно се разпространявала от местните туристи-ямайци, които зачестили покрай новата линия на модерния селски кмет.

Неземната миризма свършила своята работа. Оженили се те и заживяли така, както живеят хората във всяка нормална приказка.

ц

Папата на Римско-католическата църква седял на любимото си балконче на Св. Петър и се опитвал да прави сутрешното си тай-чи, но нещо не се получавало, защото в него бавно се прокрадвала известна тъга по западъка на Запада.

Всъщност бил гладен. И тъй като, като всеки папа, обичал да си попапва, влязъл в кухнята, където щъкали умните лещниково-кафяви очи на младата и главна готвачка Джозефина.
        "С какво ще ме зарадваш днес, Джиджи?(както палаво и казвал той през свободното си време)"
        "Измислила съм нов афродизиак, Папе" - отговорила тя, подобно. "И в наша чест и в честта на всички незаконни деца, които ще ми родиш, ще се казва: джиджи папа.

3

Трима мързеливи ямайци на име Джо-джо, Джа-джа и Па-па седяли тихичко на кея и допафквали поредната късноследобедна си сансемиля и Джо-джо казал:
        "Како ми се папа!"
        Джа-джа отвърнал:
        "Хайде да мръднем до вкъщи - мисля, че там има няк'ва манджа!"
        Всички заедно отишли да проверят и, евентуално, да хапнат.

А в къщи имало само 3 яйца от малък зелен стенобег и няколко филийки сух хляб. При вида на това изобилие нашите герои помръкнали.

Изведнъж Папо, който бил известен с това, получил следващото си просветление:
        "Сещате ли се за Jesus & the fishes? Ще си направим невероятна Last Supper!"
        Братята G се изпънали очакващо върху пухкавата седалка от Нисан, която била единствената мебел в кухнята и започнали да гледат филма.

А главният герой, за кураж и вдъхновение, изпушил бързичко един джойнт и се разджъткал наоколо и така преоткрил джиджи папата, а по местному: Джа-джи-па.

Но това всичкото било много трудно да се случи, защото къде се е чуло и видяло трима мързеливи ямайци да измислят манджи - а пък и всички ние знаем, че там, в Ямайка, растат само кокосови палми и много джойнт. Но тази история, така или иначе съществува под формата на напушена история и хрумнала на Сергей и Ашката, които дори не били пушили а просто си пийнали малко водка Мери Джейн и не на кея а на таванче, след като хапнали от вкусната джиджи папа на Ашката, която зашеметила и Жорката, който през това време играел електронни игри върху същият този компютър, върху който се пишат тези редове.
        Джиджи на турски означава "хубав", а папо е "храна", ако не ме лъже паметта.
        Мечо

Коментар

• Приказка за произхода на джиджи-папата
          « -: Август 25, 2006, 05:53:41 pm »

I

Значи имало едно време младеж на име Павел, на който цялото село му викало Папата, но няма да ви кажем защо, защото не знаем. Той бил бил извънредно и дълбоко влюбен в снажната девойка Гергана, на която всички й викали Гиги, може би защото по фамилия била Георгиева, а може би и по някоя друга причина, но тази приказка не е за подобни причинно-следствени връзки. Накратко, понеже нашият момък Павел в свободното си време изучавал основите на чуждите езици, тя фигурирала в тайните му дневници като Джиджи.

А Гергана, поради шампионската си снага, си имала страшно много ухажори. Трудно му било на Павел в тази приказка и той решил да попита опитната си майка как да я бъде с тая, несподелената. А майка му му казала: "Любовта на жената отвреме на време минава през корема, просто трябва да уцелиш момента."

Павел набързо преглътнал тази освежаващта хапка информация и понеже в останалата част от свободното си време бил известен с кулинарните си заложби, измислил една такава рецепта, визуализирайки си схемата, че Гергана минава покрай тяхната къща, помирисва вкусната гозба и двамата психосоматично сплитат енергиите си и се вземат.

С две думи, измислил той тая рецепта. (А всички вие знаете как се готви джиджи папа.) Името, разбира се, било закодирано като магическа мантра, която неизбежно би привлякла всяка свободна мис Тибет на 10 000 ли в околността. Отгоре на всичко, Гергана се озовала в този ден под въздействието на марихуана, която свободно се разпространявала от местните туристи-ямайци, които зачестили покрай новата линия на модерния селски кмет.

Неземната миризма свършила своята работа. Оженили се те и заживяли така, както живеят хората във всяка нормална приказка.

ц

Папата на Римско-католическата църква седял на любимото си балконче на Св. Петър и се опитвал да прави сутрешното си тай-чи, но нещо не се получавало, защото в него бавно се прокрадвала известна тъга по западъка на Запада.

Всъщност бил гладен. И тъй като, като всеки папа, обичал да си попапва, влязъл в кухнята, където щъкали умните лещниково-кафяви очи на младата и главна готвачка Джозефина.
          "С какво ще ме зарадваш днес, Джиджи?(както палаво и казвал той през свободното си време)"
          "Измислила съм нов афродизиак, Папе" - отговорила тя, подобно. "И в наша чест и в честта на всички незаконни деца, които ще ми родиш, ще се казва: джиджи папа.

3

Трима мързеливи ямайци на име Джо-джо, Джа-джа и Па-па седяли тихичко на кея и допафквали поредната късноследобедна си сансемиля и Джо-джо казал:
          "Како ми се папа!"
          Джа-джа отвърнал:
          "Хайде да мръднем до вкъщи - мисля, че там има няк'ва манджа!"
          Всички заедно отишли да проверят и, евентуално, да хапнат.

А в къщи имало само 3 яйца от малък зелен стенобег и няколко филийки сух хляб. При вида на това изобилие нашите герои помръкнали.

Изведнъж Папо, който бил известен с това, получил следващото си просветление:
          "Сещате ли се за Jesus & the fishes? Ще си направим невероятна Last Supper!"
          Братята G се изпънали очакващо върху пухкавата седалка от Нисан, която била единствената мебел в кухнята и започнали да гледат филма.

А главният герой, за кураж и вдъхновение, изпушил бързичко един джойнт и се разджъткал наоколо и така преоткрил джиджи папата, а по местному: Джа-джи-па.

Но това всичкото било много трудно да се случи, защото къде се е чуло и видяло трима мързеливи ямайци да измислят манджи - а пък и всички ние знаем, че там, в Ямайка, растат само кокосови палми и много джойнт. Но тази история, така или иначе съществува под формата на напушена история и хрумнала на Сергей и Ашката, които дори не били пушили а просто си пийнали малко водка Мери Джейн и не на кея а на таванче, след като хапнали от вкусната джиджи папа на Ашката, която зашеметила и Жорката, който през това време играел електронни игри върху същият този компютър, върху който се пишат тези редове.

Коментар

За тях трябва мед, в краен случай сладко от вишни и доволно количество айрян

Добро утро, Мечо!
            Добро утро, тайфата!
            Добро утро tnm

Да, такива требе да са допълненията къмто джиджипапатата !!!
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

Коментар

Аз хапнах джиджипапа сабален, и из оня ден тоже. А, и кисеуо зеуе имаме
              За тях трябва мед, в краен случай сладко от вишни и доволно количество айрян

Добро утро, Мечо!
              Добро утро, тайфата!
              Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                Дюбрутру ви
                ей първия ураган се роди откак съм тук
                и как ще бъде наречен.....
                никой нищо не си пожела
                сега ще му турнат некое мехико нейм

или какво ви занимавам
                то при вас сега май бая политически урагани се вихрят
                Марандич ,де си бе
                сподели някой кулинарен специалитет
                че тук едни поляци да ги подкокоросам
                да сготвят нещо нашенско
                Аз хапнах джиджипапа сабален, и из оня ден тоже. А, и кисеуо зеуе имаме
                Баба ме научи на много неща.
                tnm

Коментар

• Дюбрутру ви
                  ей първия ураган се роди откак съм тук
                  и как ще бъде наречен.....
                  никой нищо не си пожела
                  сега ще му турнат некое мехико нейм

или какво ви занимавам
                  то при вас сега май бая политически урагани се вихрят
                  Марандич ,де си бе
                  сподели някой кулинарен специалитет
                  че тук едни поляци да ги подкокоросам
                  да сготвят нещо нашенско
                  http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                    Бальмонт(1867-1942) е съветския Пушкин! Не че е бил бездарен - просто не се е отличавал с оригиналност.Противоречив е от гледна точка на Историята,но като част от Нея не подлежи на охулване!
                    ..., очевидно, АКО някой не подлежи на охулване - с това не се съобразява великият Висоцкий......, който беше - хем "божеството" за народа си, хем пък беше трън в очите на комунизЪма - в най-реакционната му форма, когато никой не можеше "гък" да каже, защото щеше да бъде смазан на мига...

...така че - не са останали встрани от чувствителния Висоцкий - нечии похождения, въпреки и на човек, "неподлежащ" на охулване...., но все пак откривам някаква цензура..., ама, защо за сметка на Пушкин - това не ми дава мира...

Както и да е...

Коментар

• Първоначално изпратено от annbet Разгледай мнение
                      ...Да де, ама защо намесват и Пушкин - ей това не мога да сФана, ако в някои варианти се ползва имато на Балмонт???....
                      Бальмонт(1867-1942) е съветския Пушкин! Не че е бил бездарен - просто не се е отличавал с оригиналност.Противоречив е от гледна точка на Историята,но като част от Нея не подлежи на охулване!
                      Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

...толкова е реалистичен с това, как - хей сега ще се взриви /не как да е/ - а като 300 тона тротил!!!..., еййй - колко сме елементарни това, муШчините......, но е неизбежно, някак......, но...

....защо тая муза посещава "поета" за толкова кратко време "немноХа" /немного/... - и си отива - ама това не говори в никакъв случай - добре за "поета"......

...а тук се дава и сериозната рецепта, един човек да е възможно да бъде Пушкин /т.е. - супер-поетът!/ - музата ти да не си отива за броени мигове......, АМА - тя пък, ако ще живее "у его невыходя" - за колко време пък би била именно муза???....

...затова, она ушла: изчезло вдохновение..., а най-важното: И три рубля, должно быть, на такси!..., ама - мноооого се изръсил той, дееее....... /преди години 3 рубли бяха някъде около половин долар.../

Да де, ама защо намесват и Пушкин - ей това не мога да сФана, ако в някои варианти се ползва имато на Балмонт???...

Посещение Музы, или Песенка плагиатора (1969)

Я сейчас взорвусь, как триста тонн тротила,-
                        Во мне заряд нетворческого зла.
                        Меня сегодня Муза посетила,
                        Посетила, так, немного посидела и ушла.

У ней имелись веские причины,
                        Я не имею права на нытье.
                        Представьте, Муза ночью у мужчины!
                        Бог весть, что люди скажут про нее.

И все же мне досадно, одиноко,
                        Ведь эта Муза, люди подтвердят,
                        Засиживалась сутками у Блока,
                        У Бальмонта жила не выходя.
                        Я бросился к столу - весь нетерпенье,
                        Но.. господи, помилуй и спаси!
                        Она ушла, исчезло вдохновенье
                        И три рубля, должно быть, на такси.

Я в бешенстве мечусь, как зверь, по дому.
                        Но бог с ней, с Музой, я ее простил.
                        Она ушла к кому-нибудь другому,
                        Я, видно, ее плохо угостил.

Огромный торт, утыканный свечами,
                        Засох от горя, да и я иссяк.
                        С соседями я допил, сволочами,
                        Для Музы предназначенный коньяк.

Ушли года, как люди в черном списке.
                        Все в прошлом - я зеваю от тоски.
                        Она ушла безмолвно, по-английски,
                        Но от нее остались две строки.

Вот две строки,- я гений, прочь сомненья!
                        Даешь восторги, лавры и цветы!
                        Вот две строки: "Я помню это чудное мгновенье,
                        Когда передо мной явилась ты!"

...., та - от дума на дума - кой пък беше тоА Константин Балмонт..., ми - един /не съм го чувАл/...

Морская душа

У неё глаза морского цвета,
                        И живёт она как бы во сне.
                        От весны до окончанья лета
                        Дух её в нездешней стороне.

Ждет она чего-то молчаливо,
                        Где сильней всего шумит прибой,
                        И в глазах глубоких в миг отлива
                        Холодеет сумрак голубой.

А когда высоко встанет буря,
                        Вся она застынет, внемля плеск,
                        И глядит как зверь, глаза прищуря,
                        И в глазах ее — зеленый блеск.

А когда настанет новолунье,
                        Вся изнемогая от тоски,
                        Бледная влюбленная колдунья
                        Расширяет черные зрачки.

И слова какого-то обета
                        Всё твердит, взволнованно дыша.
                        У неё глаза морского цвета,
                        У неё неверная душа.

Коментар

Ти направо извади ножа и гръмна! ....

В текста под песента има малък пропуск - липсва подчертаното:

....С соседями я допил, сволочами-друзьями....
                          И мене ме споходи музата :

....Вот две строки: "Я помню это чудное мгновенье,
                          Когда передо мной явилась ты!"....
                          Пушкин - Я помню чудное мгновенье..... - http://rupoem.ru/pushkin/ya-pomnyu-chudnoe.aspx

Най-"странното" е,че често на фона на тая песен се сещам за :

http://www.slovo.bg/old/smirnenski/gestdevl.htm
                          Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от annbet Разгледай мнение
                            Аз - така, неангажиращо - да се изразя /и без сексуални недомлъвки......, ако има нещо, което да се нарече вън от нашата сексуалност.../..., ама...

1. Доколкото зная - тнН - е дама, т.е - нищо човешко, пардон - женско - не й е чуждо...

АКО е така - защо ще я навестява муза и не би ли било нормално да я навестява /примерно/ - МУЗ /търся мъжкият род от "муза", но не го намирам/... Все пак - грозно звучи това "муз", затова ще го формулирам /неопределено/ като стимулиращ партньор на една нормална дама...

...откъдето пък следва и:

2. Защо, например - мъжката част не би имала нищо против, ако женската се стимулира също от МУЗИ - ей на това никой /без Създателят/ - не би могъл да отговори...

...така че - дори и МУЗА да е навестила нашеТО - тнН - в това няма нищо лошо..., както се казва - "говори ми, говори - и не спирай"..., що фантазии се вихрят в посока - хипотезата на две посещаващи се музи..., таааа....

3. Пръстенчето, с жълтото или друг цвят камъче - може да визира точно благодарността на мъжката част към "видението" на двете музи, па ако ще те да се навестяват само ФъФ форума...

Надявам се мислЪта ми да е разбираема, макар и абсолютно изчистена от сексуални мотиви..., което пък е в пряка зависимост от "дозировката" на узото /му/...

Все пак, интересна тема е тая, с посещенията между музите...

Наздраве!

Наздраве!
                            www.youtube.com/watch?v=GBy5dI0emYI
                            Мечо

Коментар

Изглежда музата ме навестява само във форума.

П.П. Виждам, че си ми купил пръстенче с жълто камъче. Не го харесвам много този цвят, ама като си се изръсил с толкоз пари - ще го нося
                              Аз - така, неангажиращо - да се изразя /и без сексуални недомлъвки......, ако има нещо, което да се нарече вън от нашата сексуалност.../..., ама...

1. Доколкото зная - тнН - е дама, т.е - нищо човешко, пардон - женско - не й е чуждо...

АКО е така - защо ще я навестява муза и не би ли било нормално да я навестява /примерно/ - МУЗ /търся мъжкият род от "муза", но не го намирам/... Все пак - грозно звучи това "муз", затова ще го формулирам /неопределено/ като стимулиращ партньор на една нормална дама...

...откъдето пък следва и:

2. Защо, например - мъжката част не би имала нищо против, ако женската се стимулира също от МУЗИ - ей на това никой /без Създателят/ - не би могъл да отговори...

...така че - дори и МУЗА да е навестила нашеТО - тнН - в това няма нищо лошо..., както се казва - "говори ми, говори - и не спирай"..., що фантазии се вихрят в посока - хипотезата на две посещаващи се музи..., таааа....

3. Пръстенчето, с жълтото или друг цвят камъче - може да визира точно благодарността на мъжката част към "видението" на двете музи, па ако ще те да се навестяват само ФъФ форума...

Надявам се мислЪта ми да е разбираема, макар и абсолютно изчистена от сексуални мотиви..., което пък е в пряка зависимост от "дозировката" на узото /му/...

Все пак, интересна тема е тая, с посещенията между музите...

Наздраве!

Коментар

Добро утро tnm

Ти пиши. За камъняко не бери кахър.
                                Знам, знам.
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X