IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Не знам, но преди малко ми се обадиха поредните измамници.
    http://www.publichniregistri.com/kontakti.html
    Внимавайте и не се подвеждайте по името.
    Ебаси, ще взема да си пусна една фирма Парламент ООД или Министерски съвет АД

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
      Ми тогава искай ток от този на когото си дал рушвета.Тока не е нещо което е гарантирано постоянно и непрекъснато.Трябва да си кажем истината в очите.Ще претендираш към другите когато самия ти работиш както трябва.
      Ами, на ЧЕЗ го дадох. Съвсем официално срещу договор, който беше повече от ултимативен. И да, не е гарантиран постоянно и непрекъснато, но и аз съм с правото си да поискам да бъда обезщетен или поне да получа отговор. Както съм с правото си да публикувам отговора и снимки от замерването на напрежението нали

Коментар

Чичо що подскачаш така?Че то кое в държавата е наред та тока да ти е наред?Прави лошо впечатление че българите са много критични към работата ама на другите не към собствената.Та кажи ми защо аз да работя с казармена дисциплина след като никой в държавата не работи.Отивам при доктора той се ослушва изписва ми всевъзможни лекарства и проблема си остава.Отивам в магазина обслужването лошо.Ми защо тогава аз да работя съвестно след като с мен никой не се държи съвестно.Ма боли ма фара че някой нямал ток. ще чака.Когато ми е кеф тогава ще има ток.И вместо да се нахвърляте върху мен се замислете честно и почтено вие как работите
        Не подскачам....
        Само си мисля, че ако всеки си гледа работата и не наднича в канчето на другия, ще вървим напред като нация....
        А този който не иска или не може да работи, да пасе овце по баирите....
        А как ще го пратим там - с писма, жалби или със скандали ( като Наивника ) .....с една дума - нетърпимост

Коментар

• Четох дискусията ви.

Мога да напиша ферман /текст, който очаквам да бъде цитиран/ - няма да го направя, защото всеки може да го направи.

Прав е Бат Пешо, но НИЕ /уж болшинството / - се правим, че не го разбираме...

Т.е. - НЯМА вече гарантирани от някого /от държавата/ - дадености. Всеки търси "свой" регламент, за да върви напред: кой - рушвети, кой - хваща за гушата администрацията, кой.....

Ама - коя част на администрацията хващаме за гушата и колко от нея? Защото администрацията е защитена със закони, ковани от лобисти в последните години... Е, как тогава можеш да скачаш /законно/ срещу администрация, която се е барикадирала зад закони, членове и алинеи? Борбата, разбира се - е предварително изгубена... в ДЕМОКРАЦИЯ, разбира се...

Па аз сега да ви говоря, как ми пишат мейли от НАП, па колко телефонни обаждания имам от служител - и то - за да откажат да ми възстановят НАДВНЕСЕНИ осигуровки - бОли го фара някого тук /от "мнозинството" от двама човека, дето Лелята сочи на Бат Пешо.../

Кого го бОли фарО за моите проблеми със съдилищата, които ангажирам, Уж, за да решават безпристрастно /т.е. - съобразно действащите закони!!!/ - мои казуси? Хвърчат /задкулисно - да ползвам тая модерна напоследък думичка/ - едни пачки към съдии /вкл. и на горните инстанции/, определят се невъзможни срокове в бъдещето, защото /видите ли/ и от горната инстанция подсказват, че системата е претоварена.... Ми - да работи денонощно, де, щом е претоварена, или - да се ангажира да работи така - вероятно ще има желаещи съдии, за да защитят хонорарите си...

Айде, стига ни толкова, че пак ще скочат някои тук - да критикуват обеми /без самите те да обръщат внимание на обемите, които сами пишат/

Основна черта на българЧЕТО: виж какво става в канчето на другия и критикувай другия, защото всеки от нас -/ по условие!/ - е СЪВЪРШЕН в собствените си очи!

Абеее - тая природа - се е попрестарала, като е създала толкова съвършени същества, май /в собствените им очи, де/..., ама - и мнозинство образуваЛЕ ..., в един /лелин/ виртуален форум...

Бъдете здрави и не се притеснявайте! Жиивеем в красива страна!

Коментар

• Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
            Лелче, се му не връзувай на Бат Пешето. Начорчик ги дроби нящата, дек ги списува.
            Биля патаклама да става.
            Тя не се връзва щото знае че не го правя.Серги понякога на човек му писва от нашенския мързел и простотия.Отивам на магазина той затворен ама според работното време трябва да работи.Отивам в следващия там нямали баш каквото търся в третия пише една цена на касата друга.От десет каси работят две.И как после да не гъбаркаш с такива убавци дето искат тока да не спира че и неустойки.Без да се замислят че навън има буря

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
              Извинявам се , че се намесвам в разговорът ви , обаче смятам , че докато мнозинството хора мислят , като теб - не само , че няма да се оправя нищо , ами ще става и по - зле . Представи си само обратният вариант на това , което си казал и ако мнозинството мислеше така (обратно на теб) няма ли да е по - градивно и да е по - лесен живота за всички ? И твоят и на околните Мога и в друг вариант да ти го кажа , ама си мисля , че си достатъчно интелигентен , за да ме разбереш и да помислиш за това . Промените във всеки аспект , почват да се случват от дребните неща . Като промениш нещо във мисленето , житейската си философия , действията си ...и т.н , ще промениш нещо и в мисленето и житейската философия и действията на околните . И животът ви взаимно ще се улесни .

Лелче, се му не връзувай на Бат Пешето. Начорчик ги дроби нящата, дек ги списува.
              Биля патаклама да става.

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
                Извинявам се , че се намесвам в разговорът ви , обаче смятам , че докато мнозинството хора мислят , като теб - не само , че няма да се оправя нищо , ами ще става и по - зле . Представи си само обратният вариант на това , което си казал и ако мнозинството мислеше така (обратно на теб) няма ли да е по - градивно и да е по - лесен живота за всички ? И твоят и на околните Мога и в друг вариант да ти го кажа , ама си мисля , че си достатъчно интелигентен , за да ме разбереш и да помислиш за това . Промените във всеки аспект , почват да се случват от дребните неща . Като промениш нещо във мисленето , житейската си философия , действията си ...и т.н , ще промениш нещо и в мисленето и житейската философия и действията на околните . И животът ви взаимно ще се улесни .
                Не се извинявай няма за какво.Аз не мисля така само казвам какво правят хората в България.Съгласен съм че промяната започва от нас.Ама не съм съгласен че ще променя другите дори напротив кефят се че са ме прецакали.Светът се промени и хората започнаха да откачат без ток смятайки че това нещо е като въздуха има го навсякъде постоянно.Не исках да обидя никого а само да ви накарам да се замислите и честно да си отговори всеки как работи и как кара колата си.Че и претенции за неустойка...И къде на мен са ми дали неустойка щото са мърди и мърлячи?

Коментар

Чичо що подскачаш така?Че то кое в държавата е наред та тока да ти е наред?Прави лошо впечатление че българите са много критични към работата ама на другите не към собствената.Та кажи ми защо аз да работя с казармена дисциплина след като никой в държавата не работи.Отивам при доктора той се ослушва изписва ми всевъзможни лекарства и проблема си остава.Отивам в магазина обслужването лошо.Ми защо тогава аз да работя съвестно след като с мен никой не се държи съвестно.Ма боли ма фара че някой нямал ток. ще чака.Когато ми е кеф тогава ще има ток.И вместо да се нахвърляте върху мен се замислете честно и почтено вие как работите

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                    Че аз рушвета на ЧЕЗ съм си го дал предварително. Гаранционна вноска. Събрали са от всички фирми и фирмички. Тлъста пачка е това
                    А иначе рушвети не давам на държавни служители.
                    На доктор за близък човек и последния си лев ще дам, да не дава господ. За останалото има частни клиники и съответните застраховки и допълнително осигуряване.
                    Ми тогава искай ток от този на когото си дал рушвета.Тока не е нещо което е гарантирано постоянно и непрекъснато.Трябва да си кажем истината в очите.Ще претендираш към другите когато самия ти работиш както трябва.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                      Малийййй....
                      А един фенер с опции за 80 КV разряд по меките тъкани да искаш....

пп И друг път като ходиш на проверка на простатата, избирай лекар - пианист... за да не си кисел после.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                        Тц, ядосвам се и още как. 2 пъти са ми викали охрана в учреждения
                        За това предпочитам писмено. Няма по-голям гърч за държавен хрантутник от писмено запитване
                        Все още смятах , че една дума е достатъчна....
                        В събота пак се прецаках....Лека разминавка в мой ущърб....
                        Затова писане му е мамата....

Айде лека.....

Коментар

Постигнал си съвършенство в отношенията с институциите.....
                          Щом не се ядосваш си ок....
                          Аз ужасно се дразня от всички малки и големи тъпни и ги приемам лично....Явно не ми стига потенциал и го компенсирам с нерви и наивен ентусиазъм...
                          Тц, ядосвам се и още как. 2 пъти са ми викали охрана в учреждения
                          За това предпочитам писмено. Няма по-голям гърч за държавен хрантутник от писмено запитване

Коментар

• Постигнал си съвършенство в отношенията с институциите.....
                            Щом не се ядосваш си ок....
                            Аз ужасно се дразня от всички малки и големи тъпни и ги приемам лично....Явно не ми стига потенциал и го компенсирам с нерви и наивен ентусиазъм...

Коментар

Ама нямало ток ми ще чакате и ще се научите да носите рушвети както носите на доктори и държавни служители.И то големи щото ниските са обидни и за двете страни.
                              Че аз рушвета на ЧЕЗ съм си го дал предварително. Гаранционна вноска. Събрали са от всички фирми и фирмички. Тлъста пачка е това
                              А иначе рушвети не давам на държавни служители.
                              На доктор за близък човек и последния си лев ще дам, да не дава господ. За останалото има частни клиники и съответните застраховки и допълнително осигуряване.

Коментар

А ако случайно го забравят, твоята вътрешна комисия по КУТ трябва да докладва.....
                                ( само за мекотата на тоалетната хартия не са се хванали....)

пп В най - скоро време пак ще се върна към бизнеса ....То не се издържа...И в събота и неделя на бачкане...днес вдигнах кръвно...утре ще се гътна Бачкатор да си...
                                Европейски изисквания с българско финансиране....( няма пари, но трябва да се направи .)
                                Тц, те само гледат дали я има. А данъчните ти я чарджват като представителни. Същото е и с минералната вода.
                                Не знам....., весело си живеем с толкова хрантутници.
                                Вчера се забавлявах със статистиката. Преди месец ми изпратили за попълване един ферман от 25 страници. Придружителното писмо започва с " Имаме удоволствието да ви съобщим, че сте избрани".... И дъра бъра, как съм длъжен по кои закони и т.н. и завършва, ако не попълните, ще ви посетим лично.
                                Аз естествено не попълвам и след месец започват да звънят на хората ми, що не съм и т.н. Аз ги хващам по телефона и провеждам следия разговор:
                                -Добър ден!
                                -Добър ден!
                                -Аз съм Х управляващ У, с кого разговарям?
                                – Със Z.
                                - Пак сте ми изпратили ферман, без да ми покажете на база на какъв документ съм избран.
                                -Амиииии, избран сте.
                                -Не сте ми отговорили още на писменото запитване за предния ферман. Още повече след лична среща с шефа ви ми обещахте след като ме тормозите от 20 години, в следващите поне 3 да тормозите някой друг.
                                - Ще проверим, какво става с писмото. Отказвате ли?
                                - Не отказвам, нямам и не съм длъжен да имам грамотността за всички зададени въпроси.
                                -Отказвате ли?
                                - Не не отказвам и ще се възползвам от любезността Ви да дойдете да ме интервюирате на място.
                                - Отказвате ли?
                                - Не, не отказвам, защото нямам право да го правя по закон.
                                –Отказвате ли?
                                -Заповядайте на място и ако може още веднъж името и заеманата длъжност. Благодаря ви! Довиждане!

До момента никой не ме е търсил

Коментар

Working...
                                X