Първоначално изпратено от marandi
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеМаранди, неам идея за какво говориш, обаче навлизаш наистина в моя територия на знания, с които мога да те бия от тук до Горна. И се благодари, че аз /по скоро жена ми/ имам само двуцифрена бройка акции от масовата, щото Киро и Чичо имат с хиляди
Ама Зарколин е прав в случая - ти не правиш разлика между миномитар.
Като си проучиш нещата ми се обади да ти обясня какво си мислиш, че имаш
Коментар
-
Първоначално изпратено от annbet Разгледай мнениеАма и ти не си сФанал, че за 1000 лв., преди деноминацията - си Ортува "знаещият" /1 лв. днес/..., то по онова време имаше и такива цени...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеКъде ще се срещнем да ми шариш 1000 кинта на акция
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kockata_Mitev Разгледай мнениеВсъщност си нямах и идея че имам акции там,преди да получа писмо от една банка,няма да споменавам коя щото да ни ги обидя че видиш ли във връзка със ликвидацията на Машстрой са ми преведени пари по сметката от n-на брой акции при ликвидацията на дружеството.За 100 лв иде реч.Та отивам аз за 100 лв до банката и от там любезно ми обясняват, че е станала грешка и парите не били при тях.И те не знаят защо са ми пратили писмо и как са се объркали.Та ми стана интересно къде аджеба са тия 100 лв и къде по веригата са се загубили.
Вероятно /мисля/ - не си отишъл в правилната банка...
..., а след като ти казаха, че парите не били при тях - не ти ли казаха нещо конкретно?
Има една СЕРИОЗНА ПРИЧИНА, парите да не са при тях /ако изобщо са били там/ -която трябва да провериш, а именно:
Дружеството-емитент работи с определена банка, в която превежда сумите към миноритарните акционери, където изпраща списъците с имената и сумите, като ОПРЕДЕЛЯ КРАЕН СРОК за изплащането на сумата, след изтичането на който - неполучените суми се връщат в дружеството...
Не зная, ако д-вото е в несъстоятелност, дали не е редно, все пак да позвъниш ТАМ и да попиташ, къде можеш да получиш същата, тъй като не си спазил срока за това...
ЦД няма отношение към въпроса.
Централният депозитар е БАНКА - ДЕПОЗИТАР, която регистрира ценни книжа. ЦД не работи с други платежни средства, освен - да регистрира ценните книги на името на притежателя им, или да ги води като безналични..., още колко неща не зная, но не са ме интересували...
Все още имаш време да позвъниш в дружеството.
ТолкО от мен: за инфото, което даваш - повече не зная, успех!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеКъде ще се срещнем да ми шариш 1000 кинта на акция
П.П. Иначе ще те шаря - ко толкоз - а, ти мен ще шариш ли?
Ма, аз къркам готино - около 10 малки, 3 бири и 2 кафета - да ми знаеш дозата и е стандартна. Т.е. цъкам си я по кръчмите - даже и черпяLast edited by marandi; 25.06.2014, 22:02.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kockata_Mitev Разгледай мнениеВсъщност си нямах и идея че имам акции там,преди да получа писмо от една банка,няма да споменавам коя щото да ни ги обидя че видиш ли във връзка със ликвидацията на Машстрой са ми преведени пари по сметката от n-на брой акции при ликвидацията на дружеството.За 100 лв иде реч.Та отивам аз за 100 лв до банката и от там любезно ми обясняват, че е станала грешка и парите не били при тях.И те не знаят защо са ми пратили писмо и как са се объркали.Та ми стана интересно къде аджеба са тия 100 лв и къде по веригата са се загубили.
Няма такъв случай - ти не си "знаел", ама те ти ги привели ......
Както и да е - да си къпим по темата, че простотия ми дойде много от 3-те ник-а там.
Не ти!
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеАйде сега разводняване.
Обясни на момчето - за 10 броя акции, които изцепи при масаво приватизация дали ги има.
П.П. Ако някой от масова приватизация ми извади 10 броя акции в компания Х - ще плащам по 1000 лв. на акция.
3-ма души се заядохте с мен - Спарт, Залколина и ти, защото си позволих да отговоря на момчето.
Поне се ограмотете преди да говорите за бонови книжки, че най--наглотото е после идиот да ми обяснява на мен, както се пробвате Спарт и Зарколин.
Отговорихте ли на момчето, понеже аз го направих още веднага след 2 мин. от въпроса му?
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеСлучва се да изгасне тока и си давам сметка колко зависими сме станали от един куп техники и чета това тук и се чудя ...забравила съм, какво е да си на бивак край морето без ток и вода за миене, освен морската или високо в планината ...
Момичето, което се отказа от потребителското общество
В продължение на една година германката Грета Тауберт се беше отказала от потребителското общество, разказва Яник Паске от Франс прес. Пиене, хранене, облекло без разхищаване на средства - 30-годишната жена искаше да провери какво би се случило, ако кризата унищожи нашата икономическа система, основана на все по-голямо потребление.
...
http://www.dnes.bg/akoshtete-vqrvait...htestvo.230236
Обясни на момчето - за 10 броя акции, които изцепи при масаво приватизация дали ги има.
П.П. Ако някой от масова приватизация ми извади 10 броя акции в компания Х - ще плащам по 1000 лв. на акция.
3-ма души се заядохте с мен - Спарт, Залколина и ти, защото си позволих да отговоря на момчето.
Поне се ограмотете преди да говорите за бонови книжки, че най--наглотото е после идиот да ми обяснява на мен, както се пробвате Спарт и Зарколин.
Отговорихте ли на момчето, понеже аз го направих още веднага след 2 мин. от въпроса му?
Коментар
-
Тук ще намериш всичко, което те интересува за Машстрой
http://www.investor.bg/forum/showthread.php?t=3930
Коментар
-
Всъщност си нямах и идея че имам акции там,преди да получа писмо от една банка,няма да споменавам коя щото да ни ги обидя че видиш ли във връзка със ликвидацията на Машстрой са ми преведени пари по сметката от n-на брой акции при ликвидацията на дружеството.За 100 лв иде реч.Та отивам аз за 100 лв до банката и от там любезно ми обясняват, че е станала грешка и парите не били при тях.И те не знаят защо са ми пратили писмо и как са се объркали.Та ми стана интересно къде аджеба са тия 100 лв и къде по веригата са се загубили.
Коментар
-
Първоначално изпратено от annbet Разгледай мнениеКаква справка Ше праИш, "познаващият" масовата приватизация?
Кой се интересува от справка?
Наздраве!
Наистина си ултра прост - 3 пъти ви казах да не пишете глупости.
Момчето директ попита за масова приватизация.
10 акции, аа ....?
------------------------------------------
Чуваш ли се какви глупости ръсиш в момента?
-------------------------------------------------------
Масова приватизация и брой акции?
П.П. Не мога да му помогна казах - не защото неговите 100 кинта го вълнуват, а защото наистинам съм малко разбутан.
По принцип ще отиде 100 кинта от мен разходи, които казах че вие не сте хора.
Научете се да сте хора преди да дрънкате глупости за 20 хил. лв. комисион.
Той за мен ще е проблем казвам вече 3 пъти - защото не съм добре - и той ще ми струва на мен 100 кинта. Какво да го таксувам за бонова книжка от масова приватизация - като той попита човешки.
Нищо не мога да го таксувам. Даже ще ме набута като тръгна.
Нали сте специалисти - оправете го
Коментар
-
Случва се да изгасне тока и си давам сметка колко зависими сме станали от един куп техники и чета това тук и се чудя ...забравила съм, какво е да си на бивак край морето без ток и вода за миене, освен морската или високо в планината ...
Момичето, което се отказа от потребителското общество
В продължение на една година германката Грета Тауберт се беше отказала от потребителското общество, разказва Яник Паске от Франс прес. Пиене, хранене, облекло без разхищаване на средства - 30-годишната жена искаше да провери какво би се случило, ако кризата унищожи нашата икономическа система, основана на все по-голямо потребление.
...
http://www.dnes.bg/akoshtete-vqrvait...htestvo.230236
Коментар
Коментар