IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
    Метни ги на мен. Аз се интересувам
    Намери си го - има го в и-нет

Нъл си отворен ....

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
      Русото, ти виждаш ли кое изречение съм ти подчертала!? Кой ти спори да броя на хора, а!?
      Казвам ти, че малки групи от хора са извоювали право да не плащат почти никакви данъци в замяна на някакъв род "услуги" към властта
      И стига ми се пеняви ... и аз съм правила проучвания. Виждала съм разни неща в архива, знам какви данъци е плащала родата ми и че я има в църковните книги от 250 години назад, щото по-старите са изгорели заедно с църквата.
      Тези неща, които ти ги четеш в нета - аз съм отраснала с тях, възпитана съм с тях и така уча и сина си.
      'убау .... виж какво съм писал на Мичок - как ЕГО-то навлиза през материалния "Аз".

Честъ и почитания към роднините ти.
      Last edited by chronos; 14.08.2014, 11:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
        Кое не е така?

Че сте били 20 милки и ви правят 1.5 милки за няма и 200 години ли?

Или искаш да ти метна лекции по турска данъчна система за него период? ( само, че е около 150 стр. материал ) - не знам дали ще го искаш - па аз съм педантичен като проучвам
        Т'ва ми прозвуча като 200 кг. материал за ракията дето варихме днес, и дето лично аз няма да изпия и 1л от нея
        Иначе респект за труда Маранди, а лично се сещам преди години (щото от там тръгна дискусията), когато Мишо Бирата беше жив и правеха под негов патронаж бирфестове и цялата страна с Леденика и ММ. Та в една от годините на площада в Русе, за разлика от залязващи рок зевзди и мъчещи се да намерят място под Слънцето поп-фолк такива, учавстваха на сцената Валя Балканска и нейните родопски гайдари. Ейй човеко, заклевам се по-вълнуващо преживяване не бях имал - целият център беше притихнал а под звуците на "Излел е Дельо хайдутин" и уникалния й глас всичко наоколо кънтеше, а по едно време дори имах чувството че извънземните ще слязат и ще си я вземат горе да им пее! Няма такова преживяване братле, и все още съм благодарен на съдбата че бях там, а че дали песента е чисто българска, помашка или каквато и да било друга няма никакво значение в случая, просто моментът беше върховен!

Коментар

Кое не е така?

Или искаш да ти метна лекции по турска данъчна система за него период? ( само, че е около 150 стр. материал ) - не знам дали ще го искаш - па аз съм педантичен като проучвам
          Русото, ти виждаш ли кое изречение съм ти подчертала!? Кой ти спори да броя на хора, а!?
          Казвам ти, че малки групи от хора са извоювали право да не плащат почти никакви данъци в замяна на някакъв род "услуги" към властта
          И стига ми се пеняви ... и аз съм правила проучвания. Виждала съм разни неща в архива, знам какви данъци е плащала родата ми и че я има в църковните книги от 250 години назад, щото по-старите са изгорели заедно с църквата.
          Тези неща, които ти ги четеш в нета - аз съм отраснала с тях, възпитана съм с тях и така уча и сина си.
          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
          Мечо

Коментар

• А бре, дей оня варненски гагаузин да му играя един винкел у ТИКВАТА !!!
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

Коментар

Метни ги на мен. Аз се интересувам

Коментар

Така, така ..., ама не точно така.
                Знаеш, че някои части от населението са успели да си извоюват тези свободи и са ги запазили векове наред. И благодарение на тях са запазили обичаите, традициите и същността си като цяло.
                Кое не е така?

Коментар

Данъчни облекчения и т.н. за него период. Обещания за верски свободи и т.н. - които след няма и 20 години ще се "забравят".

Нали знаеш, че това, което мога аз да ти го "Обещая" - никой не може да ти го "Даде"?

П.П. И Русото се надява да не идва да помага, ако тръгнат да се отцепват. Че аз съм малко директ като иде реч за БГ

Хич не бавя ...
                  -------------------------------------------------------------

Хванали разни наивници като БГ Империя и ги налъгали едно готино за някакви чудеса и така.

После ги избили и взели за роби.

БГ на Балканите тогава са около 20 милки етнос. Познай как сволач от пясъците, дето не знае какво е вода после ще ви превземе.
                  -------------------------------------------------------------------

Отговори си на себе си - не на мИня

Знаеш ли кога ще направите пак 20 милки българи на Балканите - отговор в най-добрия случай след около 500 години.

А, тогава сте ги имали и разни шушляци идат и ви превземат - ха, отовори си как е станало
                  Така, така ..., ама не точно така.
                  Знаеш, че някои части от населението са успели да си извоюват тези свободи и са ги запазили векове наред. И благодарение на тях са запазили обичаите, традициите и същността си като цяло.
                  Last edited by tnm; 13.08.2014, 22:22.
                  Мечо

Коментар

Именно, по последни изследвания почти доброволно са приели исляма.
                    Данъчни облекчения и т.н. за него период. Обещания за верски свободи и т.н. - които след няма и 20 години ще се "забравят".

Нали знаеш, че това, което мога аз да ти го "Обещая" - никой не може да ти го "Даде"?

П.П. И Русото се надява да не идва да помага, ако тръгнат да се отцепват. Че аз съм малко директ като иде реч за БГ

Хич не бавя ...
                    -------------------------------------------------------------

Хванали разни наивници като БГ Империя и ги налъгали едно готино за някакви чудеса и така.

После ги избили и взели за роби.

БГ на Балканите тогава са около 20 милки етнос. Познай как сволач от пясъците, дето не знае какво е вода после ще ви превземе.
                    -------------------------------------------------------------------

Отговори си на себе си - не на мИня

Знаеш ли кога ще направите пак 20 милки българи на Балканите - отговор в най-добрия случай след около 500 години.

А, тогава сте ги имали и разни шушляци идат и ви превземат - ха, отовори си как е станало
                    Last edited by marandi; 13.08.2014, 22:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                      Въпрос на терминология. Под общото наименование турци разбирам нашествениците, дошли на балканите в 14 в. Иначе е факт, че са много и най-различни племена...
                      Ами не ставай забавен като "македонците".

- едните се кръстили на Ал. Македонски ( "македонци );
                      - па другите на Ататюрк ..... ( тюрки )

Ти си сериозно момче с огромни познания - не вкарвай вода в чужда мелница.

Просто е смешно като теория.... - но трябва и да се пребиват всички, които твърдят подобна глупост.
                      Last edited by marandi; 13.08.2014, 21:56.

Коментар

Косовските (които са българи) и босненските мюсюлмани (сърби и харвати етнически) са потомци на богомилите. Даже в Босна преди турците богомилството е официалната религия. А иначе богомилството е помогнало за по-лесното приобщаване към исляма - по-лесно са превключили, така и така са били чужди на масата...
                        Именно, по последни изследвания почти доброволно са приели исляма.
                        Мечо

Коментар

Кей, като вземат да ти се отцепват Родопи, ще ме викнеш мен да им набия шутовете.

Щото ти много добре ги познаваш, па аз хич не ги познавам, дет' съм спал с месеци в една стая с такива
                          Русото, казах ти да не се драчиш с мен.
                          И като си спал с него в една стая какво!? Ходила съм в къщите им, яла съм храната им /отврат/, била съм на сватби, погребения ... години наред.
                          Познавам ги, зная им обичаите, вярвания, проклетията.
                          И не, няма да те повикам, ако вземат да отцепват Родопите. Местните родопчани ще се справят с този проблем сами
                          Мечо

Коментар

• Маранди, борба на култури, а не толкова на етноси.

Коментар

Не е вярно това нещо!!

Имаш некви селджуци и толкоз. К'ви турци и помаци?
                              Въпрос на терминология. Под общото наименование турци разбирам нашествениците, дошли на балканите в 14 в. Иначе е факт, че са много и най-различни племена...

Коментар

Произлиза от "агаряни" или потомци на Агар и Ишмаел, с което християните в Средновековието са означавали мюсюлманите, а у нас - турците, съответно мюсюлманите (за тогавашните българи няма разлика между мюсюлмани и турци), до 18 в., че и по-късно, никой не ги е наричал турци, наричали са ги агаряни, поганци и пр.

Иначе родопските помаци и косовските помаци (гораните) имат страхотен фолклор...
                                Не е вярно това нещо!!

Имаш некви селджуци и толкоз. К'ви турци и помаци?

Термин "турци" ще се появи едва при Ататюрк - който ще ги кръсти на името си, което е смешна "историческа" спекулация
                                Last edited by marandi; 13.08.2014, 21:49.

Коментар

Working...
                                X