IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
    Иска да каже, че аз понеже не пия и нямам право да плаша гагаузина
    Не, не казва това.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
      Все пак, изпитваш известно чувство на вина.
      Иска да каже, че аз понеже не пия и нямам право да плаша гагаузина
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
        Баси, предпочитам 10 пъти цитатите на коани които постваше преди време, при все че ги бях чел всичките, и интерпретациите ти да ги анализираш, отколкото последните ти поствания в темата, а именно - на винкели, тачанки, саби и тем подобни оръжия, призивите към някакво насилие и реваншизъм, и опитите ти да се направиш на интересен с някакви заучени фрази дето ги използват децата от детската градина

Е, на 5 бири и 1 водка що пък да не се осмиля да ти го кажа, особено пък виртуално
        Все пак, изпитваш известно чувство на вина.

Коментар

• Убу, ше му подаря грозди !!!

tnm

Коментар

Каза ли нещо или муха бръмна ???

Баси, предпочитам 10 пъти цитатите на коани които постваше преди време, при все че ги бях чел всичките, и интерпретациите ти да ги анализираш, отколкото последните ти поствания в темата, а именно - на винкели, тачанки, саби и тем подобни оръжия, призивите към някакво насилие и реваншизъм, и опитите ти да се направиш на интересен с някакви заучени фрази дето ги използват децата от детската градина

Е, на 5 бири и 1 водка що пък да не се осмиля да ти го кажа, особено пък виртуално

Коментар

• Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
              кой се крие ве
              Каза ли нещо или муха бръмна ???

tnm

Коментар

• кой се крие ве
                Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

Добро утро tnm

А бре, койтуй бакхенд с две ръце. То не требе ли две десни за тази работа. Или пък две леви. Иначе спрямо едната ако е бакхенд, спрямо другата е форхенд.

Един форхенд с две ръце с винкело !!!

Чааааааааааааааааааааааааааааааааааттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттт
                  Добро да е!

Докато го няма Адашът да поденся и аз.

Ами, какво е това "обратен" диагонал? Неква хомо-секшуъл геометрия ли? То или е диагонал, или не е.

Шупссс един обратен диагонал на твоя форхенд с 2 ръце

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                    Ще те пращам у пункт за фторични суровини, бря! Поне да изкараш някой лев от тоз винкел, дет го размахваш на ляво и на дясно.
                    Размахвам го аз, ама онзи се крие.
                    tnm

Коментар

Добро утро tnm

А бре, койтуй бакхенд с две ръце. То не требе ли две десни за тази работа. Или пък две леви. Иначе спрямо едната ако е бакхенд, спрямо другата е форхенд.

Ще те пращам у пункт за фторични суровини, бря! Поне да изкараш някой лев от тоз винкел, дет го размахваш на ляво и на дясно.
                      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                      Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                        'убау .... виж какво съм писал на Мичок - как ЕГО-то навлиза през материалния "Аз".

Честъ и почитания към роднините ти. На избитите - майната им ( те не са били хора )......
                        Убау ... ма земи първо ти да си прочетеш словата, щото важат в пълна сила и за тебя

Моите уважения към всички, дали живота си за България, Русото!
                        А ти стига търси с кого да се заядеш у темата.

П.П. Добро утро, Мечо!
                        Добро утро, тайфата!
                        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                        Мечо

Коментар

• Добро утро tnm

tnm

Коментар

• Ей, тук, ако въобще някой го интересува. БГ сте вече примати и това не е ваш проблем.
                            ---------------------------

Териториално и политико-религиозно администриране

http://bg.wikipedia.org/wiki/Българс...ичество
                            --------------------------------------------

Цитат:

Техни наследници днес са помаците. В Османската империя приемането на исляма водело до получаване на пълни права, което стимулирало поданиците ѝ да приемат тази религия. Друга част от хората с български етнически произход, след появата на Българската екзархия остават верни на Цариградската патриаршия. Това били т. нар гъркомани, представляващи днес част от гръцката нация. Гъркоманията е плод на високия статус, който гръцката култура имала сред православното население на Балканите.
                            --------------------------------

Социално-икономическо положение

Данъкът джизие или харадж е бил разоряващ за селяните немюсюлмани. Основно задължение на мюсюлманската администрация било да събира всички данъци, като в същото време раята (dhimmi) показва по всевъзможен начин превъзходството на исляма. При проявявано усърдие им е било разрешавано известно самоуправление, но под непрестанен гнет от страна на управляващите мюсюлмани.[4]

Други данъци:
                            Капу хакъ — произволно изисквана от всеки дом такса.
                            Ресм-и агъл — данък за кошара.
                            Ресм-и асияб — данък за воденица.
                            Ресм-и биве — поземлен данък, плащан от вдовиците-немюсюлманки в полза на ленника.
                            Ресм-и божик — налог върху свинете, които се угоявали за Коледа.
                            Ресм-и гиях — данък за сено.
                            Ресм-и духан — димнина, данък за презимуване в земите на един или друг феодален владетел.
                            Ресм-и менгене — налог за пресоване на грозде.
                            Ресм-и мюджеред — поземлен данък, събиран от работоспособни, но все още неженени синове, които живеят заедно с баща си и обработват негови парцели земя.
                            Ресм-и обручина — данък, налаган при продажбата на вино.
                            Ресм-и отлук — данък върху пасище.
                            Ресм-и тапу — такса, плащана от всеки рая на съответния ленник или в полза на държавната хазна за правото му да стопанисва поземлен имот. Ресм-и тапу не се изисквал единствено при прехода на поземлен имот но наследство от баща на син.
                            Ресм-и фучу — данък върху бъчви вино.
                            Ресм-и ханазир — данък върху свине.
                            Ресм-и химе — данък върху дърва за огрев.

Девширме — кръвен данък периодичното събиране в Османската империя на християнски момчета, които са използвани в еничарския корпус и на други държавни служби.
                            Диш-хакъ — зъбен данък,такса, плащана от домакина,загдето "правоверният" си е хабил зъбите с неговата "гяурска"(друговерска) храна.
                            -----------------------------------------------------------------------

Най-добре е да си прочетете линк-а, който е кратък, но дава ориентир.

Мамун може да ме покани на гости и ще му изнеса лекция за тия 150 страници, които дири от мИня, по "данъчната" система на Османска имп., но по-скоро е сеирджия просто. Да си чете.

Несериозно е, но му разбирам хумора
                            Last edited by marandi; 14.08.2014, 01:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                              Т'ва ми прозвуча като 200 кг. материал за ракията дето варихме днес, и дето лично аз няма да изпия и 1л от нея
                              Иначе респект за труда Маранди, а лично се сещам преди години (щото от там тръгна дискусията), когато Мишо Бирата беше жив и правеха под негов патронаж бирфестове и цялата страна с Леденика и ММ. Та в една от годините на площада в Русе, за разлика от залязващи рок зевзди и мъчещи се да намерят място под Слънцето поп-фолк такива, учавстваха на сцената Валя Балканска и нейните родопски гайдари. Ейй човеко, заклевам се по-вълнуващо преживяване не бях имал - целият център беше притихнал а под звуците на "Излел е Дельо хайдутин" и уникалния й глас всичко наоколо кънтеше, а по едно време дори имах чувството че извънземните ще слязат и ще си я вземат горе да им пее! Няма такова преживяване братле, и все още съм благодарен на съдбата че бях там, а че дали песента е чисто българска, помашка или каквато и да било друга няма никакво значение в случая, просто моментът беше върховен!
                              Първо храцаш - после търкаш ....

Виж някой друг - Маранди се оправя добре и без тИбя - да ти кажа под секрет(ъ).

Но, Благодаря!! ( че ме сравни с Мишо Бирата ). Трогнат съм!!! ( поне не е с Митьо Пищова ) да'е ......

П.П. Не е това тайната на родопската песен - но не виждам смисъл да я коментирам повече - явно у Русйе стйе в час доста ....
                              Last edited by marandi; 14.08.2014, 00:45.

Коментар

А бре, дей оня варненски гагаузин да му играя един винкел у ТИКВАТА !!!
                                Винкел ясен, ама ти чатна ли, че теорията за "цялото" и "частите" издиша?

Ърмм ...?

П.П. Ся да те хлопна ли аз с винкело по кофата?

Коментар

Working...
                                X