If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (2)
Сигурно е така както пишеш. Аз погледнах в Укито и там прочетох за Ахрида.
П.П. Бях чела, че нашите помаци и тези в Косово са наследници на последните богомили.
Косовските (които са българи) и босненските мюсюлмани (сърби и харвати етнически) са потомци на богомилите. Даже в Босна преди турците богомилството е официалната религия. А иначе богомилството е помогнало за по-лесното приобщаване към исляма - по-лесно са превключили, така и така са били чужди на масата...
Произлиза от "агаряни" или потомци на Агар и Ишмаел, с което християните в Средновековието са означавали мюсюлманите, а у нас - турците, съответно мюсюлманите (за тогавашните българи няма разлика между мюсюлмани и турци), до 18 в., че и по-късно, никой не ги е наричал турци, наричали са ги агаряни, поганци и пр.
Иначе родопските помаци и косовските помаци (гораните) имат страхотен фолклор...
Сигурно е така както пишеш. Аз погледнах в Укито и там прочетох за Ахрида.
П.П. Бях чела, че нашите помаци и тези в Косово са наследници на последните богомили.
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Произлиза от "агаряни" или потомци на Агар и Ишмаел, с което християните в Средновековието са означавали мюсюлманите, а у нас - турците, съответно мюсюлманите (за тогавашните българи няма разлика между мюсюлмани и турци), до 18 в., че и по-късно, никой не ги е наричал турци, наричали са ги агаряни, поганци и пр.
Иначе родопските помаци и косовските помаци (гораните) имат страхотен фолклор...
Тюркската теория ще я измисли един унгарски еврейн през 18 век като везир на султана им ( създава т.нар. тюркска теория ).
Пускал съм го вече и не ми се търси агейн.
П.П. До тогава тюрк е звучало мега-обидно, по подобие на гърк в ИРИ ( Византия ).
Косово знаят, че са Българи - те не са продажници като родните. Просто са приели друга религия.
Виж Албания ( че има признато БГ малцинство ) или Хърватска - те също признават.
Само родните педали се отричат от Македония, Западните покрайнини, Св. Гърция ( Беломорието ) и т.нар. Влашко.
Смешно е: всички околни те признават - само ти не се признаваш
Русото, чети ме фнимателно, щот няма да се повтарям!
Години съм работила с турци и помаци. Мога да кажа, че ги познавам добре.
За помаците езика не е важен - за тях на първо място е вярата.
П.П. И ни ми прай забележки, че ма дразниш, бре!!!
Гагаузи познаваш ли
Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко
Кей, като вземат да ти се отцепват Родопи, ще ме викнеш мен да им набия шутовете.
Щото ти много добре ги познаваш, па аз хич не ги познавам, дет' съм спал с месеци в една стая с такива
В Укито пише, че най-вероятно произлиза от средновековното име на Източни Родопи - Ахрида.
Млъкни, бря - имах едно лапе Малинов в казармата, от с Рибница до яз. Доспат.
Гледах и архиви ( имах достъп ) - правите от нищо - нещо.
Играехме канадска борба - момчето беше много здраво - борче. Той на 19 - аз на 29 години.
Успявах да го бия - особено с лява, но беше като културист да'е ... - правехме сеир на поделението от 350 души. Но беше около 20 кила по-тежък от мен, а това има значение.
---------------------------------------------------
Та, в картоните на военните пише - произход майка, баща и т.н.
Учудих се, че го водят майка мюсулманка, а има БГ име и фамилия и съм го питал защо?
Обяснение беше нещо от типа - и ние не знаем какви сме. Говорим перфе БГ език, пишем също добре, но ни водят мохамедани.
Мечо
ахрянска ,марсианска -хубава е, много поздрави на кумата
Кумата ми изключително религиозна. Където види църква - и се кръсти. Отначало ми се струваше странно ... то и аз и се струвах странна с моите ритуали, де
Мечо
Има едно село в Родопите - Св. Петка. То е чисто помашко село. Като погледнеш жителите - всички са бели, светли хора с руси коси и сини очи.
Професорът ми по генетика казваше, че това е признак на близкородствено кръстосване през вековете.
Млъкни, бря - имах едно лапе Малинов в казармата, от с Рибница до яз. Доспат.
Гледах и архиви ( имах достъп ) - правите от нищо - нещо.
Играехме канадска борба - момчето беше много здраво - борче. Той на 19 - аз на 29 години.
Успявах да го бия - особено с лява, но беше като културист да'е ... - правехме сеир на поделението от 350 души. Но беше около 20 кила по-тежък от мен, а това има значение.
---------------------------------------------------
Та, в картоните на военните пише - произход майка, баща и т.н.
Учудих се, че го водят майка мюсулманка, а има БГ име и фамилия и съм го питал защо?
Обяснение беше нещо от типа - и ние не знаем какви сме. Говорим перфе БГ език, пишем също добре, но ни водят мохамедани.
Християни са, само имената им са турски на жените.
Коментар