Първоначално изпратено от marandi
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнениеКоя е тази 'масова потребителска култура' и кой е този 'традиционно-натурален вкус' - че не се сещам нещо.
Сливовите и гроздовите самодейности с идейна липса как да се очистят от метилов алкохол и тежки алкохоли - това ли е традиционно-натуралния вкус. Не може да мешаш двадесет неидентифицирани сорта грозда, да ги етикираш 'Памид' и да твърдиш, че това било шедьовър на националната традиция. Между другото, три различни 'памида' от три различни стопанства ще направят три-тотално различни вина ... и ракии.
И не ми е много ясно защо трябва да сравнявам тройно дестилирана оригинална водка с традиционно-национална непречистена от метилов 'традиция' ... от 'памид'.
П.П. Ти кат' си толкоз барнат на дестилации, що не кажеш с колко дестилат се правят фабричните отвари, смесени със спирт и есенция?
Ако дестилат ти е 3-4% от материал, т'ва за какво го продаваш? Всъщност раздуй колко мислиш, че е дестилат в една купешка бутилка, че я даваш за символ верую, понеже някой можел да обере метил от спирт?
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеСтранно ми е как масовата потребителска култура успява да измества традиционно натуралния вкус.
Сливовите и гроздовите самодейности с идейна липса как да се очистят от метилов алкохол и тежки алкохоли - това ли е традиционно-натуралния вкус. Не може да мешаш двадесет неидентифицирани сорта грозда, да ги етикираш 'Памид' и да твърдиш, че това било шедьовър на националната традиция. Между другото, три различни 'памида' от три различни стопанства ще направят три-тотално различни вина ... и ракии.
И не ми е много ясно защо трябва да сравнявам тройно дестилирана оригинална водка с традиционно-национална непречистена от метилов 'традиция' ... от 'памид'.
Коментар
-
Да ти кажа в началото с тези сайдъри тръгнах малко неуверено, но вече не е така. Да ти призная лошото при тези сайдъри е, че изведнъж ме завърта главата. При другите алкохолни напитки знам кога да спра, за да не ме замота главата, ама с този сладникав вкус и тези големи глътки, къде ги правя, при нискоалкохолната напитка, как си свеж и изведнъж ти се премрежи погледа-иска тренировки.
Коментар
-
Хубава седмица на всички
Първоначално изпратено от новобранецът Разгледай мнениеПоследно време вкъщи пия предимно сайдер"Somersby" и "Strongbow"-изстуден. При изпитите количества купешкия взе да ми ляга вече дебело. Имам два тона лин. Дайте рецепта-PLS
Например "плодовите млека и млекца" на няколко мощни брандове, за сметка на
една чаша истинско кисело мляко с нарязани в него на парченца 2-3 ягоди или банан, или праскова + 1л. мед
Или пък измисления сайдър за сметка на половин изцеден лимон + 1л. мед + малко газирана вода
Ставам да си изцедя 2-3 портокала, силно изстудени в хладилника )
Коментар
-
БЪЛГАРСКА РАБОТА:
Отивам на един познат на пчелина, не щеш ли съседите и те там.
И първата им приказка беше дословно.
-Ние не идваме често, от две години не сме идвали ама тия кошери с пчели кога ще ги махате.
Не е важно на мене да ми е зле а на комшията.
Чакайте в България с такъв ""МАТЕРИАЛ"" светло бъдеще.
Та и аз сега съм решил да се заяждам със всички ей така за спорта нали съм си БЪЛГАРИН !!!Простак съм Азъ - Непобедим !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение.... чичовците и лелите да дават акъл-искам да искарам малко вино от памида,дето го взех за ракиджана. Ще стане ли нещо?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнениеЩе стане нещо, но то едва ли ще може да се нарече вино.
Малко инфо даваш какво си направил досега с памида, затова не може да ти се даде съвет.
Ама ако искаш вино, купи си хубаво грозде от рода на мерло, каберне.
А, и чети тука.Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнениеП.С. чичовците и лелите да дават акъл-искам да искарам малко вино от памида,дето го взех за ракиджана.
Ще стане ли нещо?
Малко инфо даваш какво си направил досега с памида, затова не може да ти се даде съвет.
Ама ако искаш вино, купи си хубаво грозде от рода на мерло, каберне.
А, и чети тука.
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеще почакаш малко
аз съм още на морето и ме е напекло за тежки гроздови питиета
Сполай ти,стой си на топло докато можеш.
П.С. чичовците и лелите да дават акъл-искам да искарам малко вино от памида,дето го взех за ракиджана.
Ще стане ли нещо?Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнениеизвинявай,ама пак не си актуална
Какви летни температури,дай нещо есенно,гроздата,пък питиетата от гроздата
аз съм още на морето и ме е напекло за тежки гроздови питиета
Коментар
Коментар