IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    Девойката решила да завърти фустата насред мегданя, па ти я подкара. Това се е сетило момичето да напише, това написала за некъф "здравословен" жизнь по критериите на стрина Мийка от Антарктида.

П.П. Ти кат' си толкоз барнат на дестилации, що не кажеш с колко дестилат се правят фабричните отвари, смесени със спирт и есенция?

Ако дестилат ти е 3-4% от материал, т'ва за какво го продаваш? Всъщност раздуй колко мислиш, че е дестилат в една купешка бутилка, че я даваш за символ верую, понеже някой можел да обере метил от спирт?
    Маранди,не съм ракиджи мастър,но съм химик,затова мога да ти кажа,че метанола,който е опасен( CH3OH) ,може да се "обере" от спирта,благодарение на различната им температура на кипене.
    Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнение
      Коя е тази 'масова потребителска култура' и кой е този 'традиционно-натурален вкус' - че не се сещам нещо.
      Сливовите и гроздовите самодейности с идейна липса как да се очистят от метилов алкохол и тежки алкохоли - това ли е традиционно-натуралния вкус. Не може да мешаш двадесет неидентифицирани сорта грозда, да ги етикираш 'Памид' и да твърдиш, че това било шедьовър на националната традиция. Между другото, три различни 'памида' от три различни стопанства ще направят три-тотално различни вина ... и ракии.
      И не ми е много ясно защо трябва да сравнявам тройно дестилирана оригинална водка с традиционно-национална непречистена от метилов 'традиция' ... от 'памид'.
      Девойката решила да завърти фустата насред мегданя, па ти я подкара. Това се е сетило момичето да напише, това написала за некъф "здравословен" жизнь по критериите на стрина Мийка от Антарктида.

П.П. Ти кат' си толкоз барнат на дестилации, що не кажеш с колко дестилат се правят фабричните отвари, смесени със спирт и есенция?

Ако дестилат ти е 3-4% от материал, т'ва за какво го продаваш? Всъщност раздуй колко мислиш, че е дестилат в една купешка бутилка, че я даваш за символ верую, понеже някой можел да обере метил от спирт?

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
        Странно ми е как масовата потребителска култура успява да измества традиционно натуралния вкус.
        Коя е тази 'масова потребителска култура' и кой е този 'традиционно-натурален вкус' - че не се сещам нещо.
        Сливовите и гроздовите самодейности с идейна липса как да се очистят от метилов алкохол и тежки алкохоли - това ли е традиционно-натуралния вкус. Не може да мешаш двадесет неидентифицирани сорта грозда, да ги етикираш 'Памид' и да твърдиш, че това било шедьовър на националната традиция. Между другото, три различни 'памида' от три различни стопанства ще направят три-тотално различни вина ... и ракии.
        И не ми е много ясно защо трябва да сравнявам тройно дестилирана оригинална водка с традиционно-национална непречистена от метилов 'традиция' ... от 'памид'.

Коментар

• Да ти кажа в началото с тези сайдъри тръгнах малко неуверено, но вече не е така. Да ти призная лошото при тези сайдъри е, че изведнъж ме завърта главата. При другите алкохолни напитки знам кога да спра, за да не ме замота главата, ама с този сладникав вкус и тези големи глътки, къде ги правя, при нискоалкохолната напитка, как си свеж и изведнъж ти се премрежи погледа-иска тренировки.

Коментар

• Хубава седмица на всички

Първоначално изпратено от новобранецът Разгледай мнение
            Последно време вкъщи пия предимно сайдер"Somersby" и "Strongbow"-изстуден. При изпитите количества купешкия взе да ми ляга вече дебело. Имам два тона лин. Дайте рецепта-PLS
            Странно ми е как масовата потребителска култура успява да измества традиционно натуралния вкус.
            Например "плодовите млека и млекца" на няколко мощни брандове, за сметка на
            една чаша истинско кисело мляко с нарязани в него на парченца 2-3 ягоди или банан, или праскова + 1л. мед

Или пък измисления сайдър за сметка на половин изцеден лимон + 1л. мед + малко газирана вода

Ставам да си изцедя 2-3 портокала, силно изстудени в хладилника )

Коментар

• Последно време вкъщи пия предимно сайдер"Somersby" и "Strongbow"-изстуден. При изпитите количества купешкия взе да ми ляга вече дебело. Имам два тона лин. Дайте рецепта-PLS

Коментар

• БЪЛГАРСКА РАБОТА:

Отивам на един познат на пчелина, не щеш ли съседите и те там.
                И първата им приказка беше дословно.
                -Ние не идваме често, от две години не сме идвали ама тия кошери с пчели кога ще ги махате.
                Не е важно на мене да ми е зле а на комшията.
                Чакайте в България с такъв ""МАТЕРИАЛ"" светло бъдеще.

Та и аз сега съм решил да се заяждам със всички ей така за спорта нали съм си БЪЛГАРИН !!!
                Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                  .... чичовците и лелите да дават акъл-искам да искарам малко вино от памида,дето го взех за ракиджана. Ще стане ли нещо?
                  Откъде го изнамери този селски 'винен' сорт. Трябва лека-полека да се ориентираш към нещо по-така: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir, Marques de Riscal, Bordeux Claret и т.н. ... след Мусала какъв памид ще правиш - това е несериозно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение
                    Ще стане нещо, но то едва ли ще може да се нарече вино.

Малко инфо даваш какво си направил досега с памида, затова не може да ти се даде съвет.
                    Ама ако искаш вино, купи си хубаво грозде от рода на мерло, каберне.

А, и чети тука.
                    Да,благодаря,знам какво ще излезе,просто ми е интересно друг какво е получил с този материал.

Коментар

П.С. чичовците и лелите да дават акъл-искам да искарам малко вино от памида,дето го взех за ракиджана.
                      Ще стане ли нещо?
                      Ще стане нещо, но то едва ли ще може да се нарече вино.

Малко инфо даваш какво си направил досега с памида, затова не може да ти се даде съвет.
                      Ама ако искаш вино, купи си хубаво грозде от рода на мерло, каберне.

А, и чети тука.

Коментар

• И мен ме изтърваха
                        8 дни узаки и спанаки. Дано и времето да е хубаво

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                          ще почакаш малко
                          аз съм още на морето и ме е напекло за тежки гроздови питиета
                          ха така,то из отскачам до местенца,дето февруари е 35°,ама българската душичка си го иска,паднат ли температурите
                          Сполай ти,стой си на топло докато можеш.

П.С. чичовците и лелите да дават акъл-искам да искарам малко вино от памида,дето го взех за ракиджана.
                          Ще стане ли нещо?

Коментар

извинявай,ама пак не си актуална

Какви летни температури,дай нещо есенно,гроздата,пък питиетата от гроздата
                            ще почакаш малко
                            аз съм още на морето и ме е напекло за тежки гроздови питиета

Коментар

• извинявай,ама пак не си актуална

Какви летни температури,дай нещо есенно,гроздата,пък питиетата от гроздата

Коментар

• Ах, специално за Любчо ... и другите )
                                нещо в съзвучие с летните температури

Коментар

Working...
                                X