IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
    Добрутро!
    Кви са тези приказки бре????

    Заеби, и аз станах в 5, пих кафе до 7 опитах да се пострижа в 8, но ми се наложи да пия кафе до 9. Сега се прибрах, слънце пече гледам планината и се чудя мързи ли ме или ми се спи
    За теб - не знам, ама мен си ме мързи.
    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
    Мечо

    Коментар


    • Добрутро!
      Кви са тези приказки бре????

      Заеби, и аз станах в 5, пих кафе до 7 опитах да се пострижа в 8, но ми се наложи да пия кафе до 9. Сега се прибрах, слънце пече гледам планината и се чудя мързи ли ме или ми се спи

      Коментар


      • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
        Добро утро !

        Как са 30 + ( ++ и +++) годишните..?
        Радвате ли се на прекрасното време ? Да бях 30 + г да помачкам листата на теферич...
        а сега само гледам как падат листата в гората и си мисля за есента на моя живот...( рано сабахлян ...)
        Бива...!

        Приятен ден !
        Всеки сезон, както и всяка възраст си имат своето очарование.
        Пролетта и младостта - със зелените багри и свежестта, лятото и средната възраст - с топлите лъчи на слънцето и себе утвърждаването, зрялата възраст - с пъстрота на природата и натрупаните знания, зимата и старостта - с белотата и мъдростта на годините...
        Бива, как да не бива

        П.П. Добро утро, тайфата!
        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
        Мечо

        Коментар


        • Добро утро !

          Как са 30 + ( ++ и +++) годишните..?
          Радвате ли се на прекрасното време ? Да бях 30 + г да помачкам листата на теферич...
          а сега само гледам как падат листата в гората и си мисля за есента на моя живот...( рано сабахлян ...)
          Бива...!

          Приятен ден !

          Коментар


          • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
            Русото, чети ме фнимателно, щото няма да се пофтарям!
            Рано ми е още за песен. Колето не ми е налял ноти у Кръчмата
            Ако се беше сетил да ти сипне, нямаше да го наричаме Слепокуфф, бря

            Коментар


            • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
              https://www.facebook.com/ziezibook/v...1992963368818/

              Запей, ТНМ-чева! Запей: "Да се знае, да се помни ...."
              Русото, чети ме фнимателно, щото няма да се пофтарям!
              Рано ми е още за песен. Колето не ми е налял ноти у Кръчмата
              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
              Мечо

              Коментар


              • https://www.facebook.com/ziezibook/v...1992963368818/

                Запей, ТНМ-чева! Запей: "Да се знае, да се помни ...."

                Коментар


                • Честит Ден на народните будители!
                  Да са живи и здрави всички, които с действията си допринасят да бъде отворена първата страница на Книгата на знанието. От там насетне, който има желание, ще я прочете цялата.

                  П.П. Добро утро, тайфата!
                  Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                  Мечо

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
                    влизам аз тук да видя аджеба, какви са проблемите на младите а то...
                    те на кръжок по готварство по старинни технологии го обърнали!
                    мирандата и тук спецаилист, качен на изящен трон от евро палета
                    ръси щедро мъдрост и древни американски, още индиански рецепти за червено винце!
                    тряскам вратата и с бързи крачки се насочвам към многобройните теми за поскъпващи имоти.
                    Ние младите, така да се каже сме си надвили над масрафа и поради тази причина си пишем за ядене, пиене ... Нали знаеш - онези трите неща
                    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                    Мечо

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
                      влизам аз тук да видя аджеба, какви са проблемите на младите а то...
                      те на кръжок по готварство по старинни технологии го обърнали!
                      мирандата и тук спецаилист, качен на изящен трон от евро палета
                      ръси щедро мъдрост и древни американски, още индиански рецепти за червено винце!
                      тряскам вратата и с бързи крачки се насочвам към многобройните теми за поскъпващи имоти.
                      Краткия живот на ментето.

                      Коментар


                      • влизам аз тук да видя аджеба, какви са проблемите на младите а то...
                        те на кръжок по готварство по старинни технологии го обърнали!
                        мирандата и тук спецаилист, качен на изящен трон от евро палета
                        ръси щедро мъдрост и древни американски, още индиански рецепти за червено винце!
                        тряскам вратата и с бързи крачки се насочвам към многобройните теми за поскъпващи имоти.
                        препоръка е

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                          Жалко, че не си питала как се прави. А си любознателна.
                          Хареса ли ти катъка?
                          Колко мило. "Любознателна" звучи доста по-приемливо от "любопитна"
                          Катъкът ми хареса. Яла съм подобен и в с. Боженци, но там го предлагат като салата или предястие с печена червена пиперка.
                          При следващото ми ходене, ще попитам нормално ли е да има вода, след като се сложи в хладилника.

                          П.П. Добро утро, тайфата!
                          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                          Мечо

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                            Наздраве Маранди! и на останалите!

                            Маранди, а и който знае, да питам за съвет. Това лято го раздадох малко провициално и ми доставиха овче мляко от пресъхващи овце. Баш което си е за катък (над 10-12% масленост).
                            Варих го на водна баня докато не изпарих 10% от водата в него. Дори придоби леко кремав цвят и това било добър признак, че съм го обезводнил максимално. Сложих му сол около 15 гр. на литър и го оставих в тенджерата на стайна температура (около 20 градуса). Не добавях сирене, сирищна мая или закваска за кисело мляко, а го правих по класическия начин - само сол и млечно-киселите (ако са такива, де ) бактерии от въздуха. Разбърквах го по няколко пъти на ден. Взе да се сгъстява, замириса на хубаво и на 10-тия ден го прехвърил в буркани и в хладилника. И тук се появи проблемът - в бурканите изплува вода около 1-2см. от капачката. Сега отлях водата, цедих го през тензух няколко часа и пак в бурканите.

                            Та въпросът ми към знаещите е - трябва ли да се образува тази вода? Пречи ли на трайността на катъка? Добре ли съм направил, че съм я махнал?

                            Поздрави!

                            П.П. А и няма да откажа някоя друга технология за катък, но от старо време.
                            В момента хапнах един разкошен катък, от едно село, питах, правило се почти както си го направил а накрая като се махнел от огъня, имало процедура по изстудяване на студена водна баня и много бъркане, казват, цял ден бъркали да се изпари и после пак да се изстуди.
                            Това е.
                            Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                              Добро утро, тайфата!

                              Кумовете ми са родопчани. Там катъкът, заедно с пататникът е нещо като местна гордост. Яла съм няколко пъти, но никога не съм питала как се прави.
                              Слънцето най-накрая изпълзя иззад облаците.
                              Приятен ден ви пожелавам!
                              Жалко, че не си питала как се прави. А си любознателна.
                              Хареса ли ти катъка?

                              Коментар


                              • Добро утро, тайфата!

                                Кумовете ми са родопчани. Там катъкът, заедно с пататникът е нещо като местна гордост. Яла съм няколко пъти, но никога не съм питала как се прави.
                                Слънцето най-накрая изпълзя иззад облаците.
                                Приятен ден ви пожелавам!
                                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                                Мечо

                                Коментар

                                Working...
                                X