Първоначално изпратено от Наивник
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеДобро утро !
Как са 30 + ( ++ и +++) годишните..?
Радвате ли се на прекрасното време ? Да бях 30 + г да помачкам листата на теферич...
а сега само гледам как падат листата в гората и си мисля за есента на моя живот...( рано сабахлян ...)
Бива...!
Приятен ден !
Пролетта и младостта - със зелените багри и свежестта, лятото и средната възраст - с топлите лъчи на слънцето и себе утвърждаването, зрялата възраст - с пъстрота на природата и натрупаните знания, зимата и старостта - с белотата и мъдростта на годините...
Бива, как да не бива
П.П. Добро утро, тайфата!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеРусото, чети ме фнимателно, щото няма да се пофтарям!
Рано ми е още за песен. Колето не ми е налял ноти у Кръчмата
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеhttps://www.facebook.com/ziezibook/v...1992963368818/
Запей, ТНМ-чева! Запей: "Да се знае, да се помни ...."
Рано ми е още за песен. Колето не ми е налял ноти у КръчматаПриятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
https://www.facebook.com/ziezibook/v...1992963368818/
Запей, ТНМ-чева! Запей: "Да се знае, да се помни ...."
Коментар
-
Честит Ден на народните будители!
Да са живи и здрави всички, които с действията си допринасят да бъде отворена първата страница на Книгата на знанието. От там насетне, който има желание, ще я прочете цялата.
П.П. Добро утро, тайфата!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениевлизам аз тук да видя аджеба, какви са проблемите на младите а то...
те на кръжок по готварство по старинни технологии го обърнали!
мирандата и тук спецаилист, качен на изящен трон от евро палета
ръси щедро мъдрост и древни американски, още индиански рецепти за червено винце!
тряскам вратата и с бързи крачки се насочвам към многобройните теми за поскъпващи имоти.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениевлизам аз тук да видя аджеба, какви са проблемите на младите а то...
те на кръжок по готварство по старинни технологии го обърнали!
мирандата и тук спецаилист, качен на изящен трон от евро палета
ръси щедро мъдрост и древни американски, още индиански рецепти за червено винце!
тряскам вратата и с бързи крачки се насочвам към многобройните теми за поскъпващи имоти.
Коментар
-
влизам аз тук да видя аджеба, какви са проблемите на младите а то...
те на кръжок по готварство по старинни технологии го обърнали!
мирандата и тук спецаилист, качен на изящен трон от евро палета
ръси щедро мъдрост и древни американски, още индиански рецепти за червено винце!
тряскам вратата и с бързи крачки се насочвам към многобройните теми за поскъпващи имоти.препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеЖалко, че не си питала как се прави. А си любознателна.
Хареса ли ти катъка?
Катъкът ми хареса. Яла съм подобен и в с. Боженци, но там го предлагат като салата или предястие с печена червена пиперка.
При следващото ми ходене, ще попитам нормално ли е да има вода, след като се сложи в хладилника.
П.П. Добро утро, тайфата!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеНаздраве Маранди! и на останалите!
Маранди, а и който знае, да питам за съвет. Това лято го раздадох малко провициално и ми доставиха овче мляко от пресъхващи овце. Баш което си е за катък (над 10-12% масленост).
Варих го на водна баня докато не изпарих 10% от водата в него. Дори придоби леко кремав цвят и това било добър признак, че съм го обезводнил максимално. Сложих му сол около 15 гр. на литър и го оставих в тенджерата на стайна температура (около 20 градуса). Не добавях сирене, сирищна мая или закваска за кисело мляко, а го правих по класическия начин - само сол и млечно-киселите (ако са такива, де ) бактерии от въздуха. Разбърквах го по няколко пъти на ден. Взе да се сгъстява, замириса на хубаво и на 10-тия ден го прехвърил в буркани и в хладилника. И тук се появи проблемът - в бурканите изплува вода около 1-2см. от капачката. Сега отлях водата, цедих го през тензух няколко часа и пак в бурканите.
Та въпросът ми към знаещите е - трябва ли да се образува тази вода? Пречи ли на трайността на катъка? Добре ли съм направил, че съм я махнал?
Поздрави!
П.П. А и няма да откажа някоя друга технология за катък, но от старо време.
Това е.Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеДобро утро, тайфата!
Кумовете ми са родопчани. Там катъкът, заедно с пататникът е нещо като местна гордост. Яла съм няколко пъти, но никога не съм питала как се прави.
Слънцето най-накрая изпълзя иззад облаците.
Приятен ден ви пожелавам!
Хареса ли ти катъка?
Коментар
-
Добро утро, тайфата!
Кумовете ми са родопчани. Там катъкът, заедно с пататникът е нещо като местна гордост. Яла съм няколко пъти, но никога не съм питала как се прави.
Слънцето най-накрая изпълзя иззад облаците.
Приятен ден ви пожелавам!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
Коментар