Първоначално изпратено от hemilio
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение6 дни малкото вдига 39
кашли си,въпреки всичките илачи и за капак антибиотици
ще гръмна някой доктор.така било,толкоз.е аз да си стоя и да чакам.
Сега ще ти напиша как аз свалях температурата на по-дребната 1/3-та пълноправен член на домочадието, но те предупреждавам, че трябва да си със здрави нерви.
Когато температурата мине 39 градуса, намокряш чаршаф със студена вода и увиваш детето. Главата, и ходилата, не трябва да са покрити. След няколко подменяния на чаршафа, температурата пада, защото тялото се охлажда.
Тогава даваш на детето хексалгин и отново следиш температурата. Задържи ли се около 37 градуса, започваш с рецептата на 4i40.
И ... за да нямаш такива грижи в последствие я изпращаш да тренира плуване. Настинките рязко намаляват.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеМас със синапено семе.
Синапеното семе са смила върху две хартии с точилка или бутилка...
Слага се на памучен или вълнен парцал който се свива на две, та синапа да остане по средата. ( никога на голо за деца, че ще им изгори кожата.) .
Ще пробваш половин час за да видиш дали се зачервява кожата. Ако всичко е наред ще вдигаш времето до леко зачервяване...
Помага за кашлица и при пневмонии...( така преди години си лекувахме дечкото...)
Да не се държи дълго време от ляво, върху сърцето....Това са отнася за 50 + годишните...
Прочети подробностите в нета....Сигурен съм , че има рецепти, които са пълни и точни..Аз съм видял ползите във времето, когато нета беше млад или по-точно липсваше..
Децата по-принцип вдигат температура много лесно, щото им е силна имунната система и реагира бързо...Не е нормално тази температура да се задържи над 3 дни..
Повече чайчета с мед, щото може да се обезводни детенце....И кърпи с вода и оцет....ако трябва и на тялото....Температурата трябва да я свалиш !!!
Късмет и споко !!!
Но рецептата ти наистина помага при кашлицаПриятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Не се шашкай толкова от температурата, макар че аз самата, когато детенце вдигне ...се побърквам
Теорията казва, че природата така се бори с нашествениците
До 39 не прекалявай с парацетамоли и производните им, още по-малко с аналгин - един от най-силните антипиретици ...
От върлите противници на антибиотиците съм, но знам, че когато се започне терапия с тях, трябва приемът да е не по-малък от 5 дни
Ако има ангина е добре водата, която пие да е леко топла, може и капки малко лимон в нея, приемът става по-лесен
Чайчета с мед и ... любов, нека вижда усмивката ти )
Чичовата рецепта със синапа мъдрите старци я пренасят през вековете ...
Хубава Събото-Неделя на всички
Коментар
-
Синапеното семе са смила върху две хартии с точилка или бутилка...
Слага се на памучен или вълнен парцал който се свива на две, та синапа да остане по средата. ( никога на голо за деца, че ще им изгори кожата.) .
Ще пробваш половин час за да видиш дали се зачервява кожата. Ако всичко е наред ще вдигаш времето до леко зачервяване...
Помага за кашлица и при пневмонии...( така преди години си лекувахме дечкото...)
Да не се държи дълго време от ляво, върху сърцето....Това са отнася за 50 + годишните...
Прочети подробностите в нета....Сигурен съм , че има рецепти, които са пълни и точни..Аз съм видял ползите във времето, когато нета беше млад или по-точно липсваше..
Децата по-принцип вдигат температура много лесно, щото им е силна имунната система и реагира бързо...Не е нормално тази температура да се задържи над 3 дни..
Повече чайчета с мед, щото може да се обезводни детенце....И кърпи с вода и оцет....ако трябва и на тялото....Температурата трябва да я свалиш !!!
Късмет и споко !!!
Коментар
-
Не препоръчвам да се прилага на дете, ако самият родител не го е пробвал сам на себе си и не е уверен във ефективността.
На времето бабите са ползвали свинска мазнина, ефективност на 100%, ако е качествена, селска мас.
При липса на свинска мас, рициново масло, затоплено на водна баня, мажат се гърдичките на детето. успокояването е моментално. Може и гърба. слага се тензух или кърпа върху мазнината и се слага в леглото да се затопли.
Незаслужено забравеното рициново масло на времето е било основният лек за какво ли не. Болка в ушите, маже се зад ухото с мазнина, болки в гърлото, пак мазнина.
Друг лек е йода, но докато родителят сам не изпробва на себе си, никога на дете.
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
ще гръмна някой доктор.така било,толкоз.е аз да си стоя и да чакам.Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеАко един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеМаниии, не стават за диета
преди години, имах една състудентка никарагуанка и ме черпеше с пържени банани ) и като й казах веднъж, че обичам сладко...им поля мед и сметана отгоре
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениесега, цяла година на бананиПриятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеНищо ни няма. Добре сме си
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеПодобно !
На маймуни станахме.....
Коментар
Коментар