IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
    Стига бе,утепа ме,ше оправим кашлицата,ама килата после. ....
    що пренебрегваш афродизиачната слава на черния шоколад

Коментар

• Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
      6 дни малкото вдига 39
      кашли си,въпреки всичките илачи и за капак антибиотици
      ще гръмна някой доктор.така било,толкоз.е аз да си стоя и да чакам.
      Анди, малката сигурно вдига температурата надвечер.
      Сега ще ти напиша как аз свалях температурата на по-дребната 1/3-та пълноправен член на домочадието, но те предупреждавам, че трябва да си със здрави нерви.
      Когато температурата мине 39 градуса, намокряш чаршаф със студена вода и увиваш детето. Главата, и ходилата, не трябва да са покрити. След няколко подменяния на чаршафа, температурата пада, защото тялото се охлажда.
      Тогава даваш на детето хексалгин и отново следиш температурата. Задържи ли се около 37 градуса, започваш с рецептата на 4i40.
      И ... за да нямаш такива грижи в последствие я изпращаш да тренира плуване. Настинките рязко намаляват.
      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
      Мечо

Коментар

• За много години Анди!!!
        Да оздравява малката!!
        Те са яки. Ще се оправи бързо.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
          Мас със синапено семе.
          Синапеното семе са смила върху две хартии с точилка или бутилка...
          Слага се на памучен или вълнен парцал който се свива на две, та синапа да остане по средата. ( никога на голо за деца, че ще им изгори кожата.) .
          Ще пробваш половин час за да видиш дали се зачервява кожата. Ако всичко е наред ще вдигаш времето до леко зачервяване...
          Помага за кашлица и при пневмонии...( така преди години си лекувахме дечкото...)
          Да не се държи дълго време от ляво, върху сърцето....Това са отнася за 50 + годишните...

Прочети подробностите в нета....Сигурен съм , че има рецепти, които са пълни и точни..Аз съм видял ползите във времето, когато нета беше млад или по-точно липсваше..

Децата по-принцип вдигат температура много лесно, щото им е силна имунната система и реагира бързо...Не е нормално тази температура да се задържи над 3 дни..
          Повече чайчета с мед, щото може да се обезводни детенце....И кърпи с вода и оцет....ако трябва и на тялото....Температурата трябва да я свалиш !!!
          Късмет и споко !!!
          Това е загряващ компрес, а малката има висока температура. Първо трябва тя да се свали...после да се лекува кашлицата..
          Но рецептата ти наистина помага при кашлица
          Мечо

Коментар

6 дни малкото вдига 39
            Анди, да оздравява бързо!
            Не се шашкай толкова от температурата, макар че аз самата, когато детенце вдигне ...се побърквам
            Теорията казва, че природата така се бори с нашествениците
            До 39 не прекалявай с парацетамоли и производните им, още по-малко с аналгин - един от най-силните антипиретици ...
            От върлите противници на антибиотиците съм, но знам, че когато се започне терапия с тях, трябва приемът да е не по-малък от 5 дни
            Ако има ангина е добре водата, която пие да е леко топла, може и капки малко лимон в нея, приемът става по-лесен
            Чайчета с мед и ... любов, нека вижда усмивката ти )

Чичовата рецепта със синапа мъдрите старци я пренасят през вековете ...

Хубава Събото-Неделя на всички

Коментар

6 дни малкото вдига 39
              Мас със синапено семе.
              Синапеното семе са смила върху две хартии с точилка или бутилка...
              Слага се на памучен или вълнен парцал който се свива на две, та синапа да остане по средата. ( никога на голо за деца, че ще им изгори кожата.) .
              Ще пробваш половин час за да видиш дали се зачервява кожата. Ако всичко е наред ще вдигаш времето до леко зачервяване...
              Помага за кашлица и при пневмонии...( така преди години си лекувахме дечкото...)
              Да не се държи дълго време от ляво, върху сърцето....Това са отнася за 50 + годишните...

Прочети подробностите в нета....Сигурен съм , че има рецепти, които са пълни и точни..Аз съм видял ползите във времето, когато нета беше млад или по-точно липсваше..

Децата по-принцип вдигат температура много лесно, щото им е силна имунната система и реагира бързо...Не е нормално тази температура да се задържи над 3 дни..
              Повече чайчета с мед, щото може да се обезводни детенце....И кърпи с вода и оцет....ако трябва и на тялото....Температурата трябва да я свалиш !!!
              Късмет и споко !!!

Коментар

6 дни малкото вдига 39
                За кашлицата,... кашлицата е вид обезводняване на телцето на детето, а най-бързият вариант за възстановяване е мазнината.

Не препоръчвам да се прилага на дете, ако самият родител не го е пробвал сам на себе си и не е уверен във ефективността.

На времето бабите са ползвали свинска мазнина, ефективност на 100%, ако е качествена, селска мас.
                При липса на свинска мас, рициново масло, затоплено на водна баня, мажат се гърдичките на детето. успокояването е моментално. Може и гърба. слага се тензух или кърпа върху мазнината и се слага в леглото да се затопли.

Незаслужено забравеното рициново масло на времето е било основният лек за какво ли не. Болка в ушите, маже се зад ухото с мазнина, болки в гърлото, пак мазнина.

Друг лек е йода, но докато родителят сам не изпробва на себе си, никога на дете.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                  6 дни малкото вдига 39
                  Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

Стига бе,утепа ме,ше оправим кашлицата,ама килата после. ....
                    Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Кашляте ли

При кашлица: Шоколадът по-ефикасен от меда

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                        Маниии, не стават за диета
                        е ще има повече танц покрай ...шейк шейка
                        преди години, имах една състудентка никарагуанка и ме черпеше с пържени банани ) и като й казах веднъж, че обичам сладко...им поля мед и сметана отгоре

Коментар

сега, цяла година на банани
                          Маниии, не стават за диета
                          Мечо

Коментар

• форумът с нова ..."много важна" функционалност се сдобил )
                            Рейтинг на темата, квото и да значи

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                              Нищо ни няма. Добре сме си
                              сега, цяла година на банани

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                                Подобно !

На маймуни станахме.....
                                Нищо ни няма. Добре сме си

Коментар

Working...
                                X