IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Минералните права -права на хумосния собственик

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
    Запазването на собствеността изключително върху държавата е онова, което при произволна политическа ситуация, няма да позволи повличане на крак от чужди лица. Па, били те физически или юридически.
    Освен това, шистовите и др.залежи /АКО ги има/, едва ли са на "само" 151 метра, примерно. Щатите, Англия и Австралия се намират на нещо като големи острови, до които достъп нямат ни ДПС, ни БСП, ни "А така", ни ГЕБР. Там /за разлика от тук/ на власт са от десетилетия повече или по-малко национални, отколкото "интернационални", както тук, политически субекти. ТОВА им позволява да си форматират законодателствата по съответния начин.
    Ето защо, предлагам да се успокоиш и да подкарваш кервана със замундски кюмюр, нали вече надупчихте там земята като сирене, наляхте едни пари и яла, та гледай !
    Но каквито сме бедни финансово и правно след10тина години хем хумуса продаден хем онези власта овладяли и на ти булгаристан със спокоините пирамид и агронома

И каквато раждаемост имаме ГАРАНТИРАМ ТИ смяна на генотипа на таз държава скоро скоро
    Съветвам те от сега да започваш да превеждаш упътванията за експлоатация на вецовете,само на Български няма да ти ги приемат

N.B.
    Призовавам всички собственници на земя да изискат чрез законосъобразни средства промяна на закона. С цел придобиване на собственност на полезните изкопаеми находящи се в собственноста им.
    Last edited by agronoma1; 11.06.2014, 12:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от agronoma1 Разгледай мнение
      ПЕТА ТОЧКА ми е най-важна.Без да съм сигурен чисто юредически ,няма ли обединената хумусна и дълбочинна собственност да даде онова правно основание за забрана и отказ от продажба на земя на чужди граждани ,позоваваики се на национална сигурност и на факта че земите не са сондирани и ако са сондирани на 150 метра дълбочина че не са сондирани на 151метра и тн
      Запазването на собствеността изключително върху държавата е онова, което при произволна политическа ситуация, няма да позволи повличане на крак от чужди лица. Па, били те физически или юридически.
      Освен това, шистовите и др.залежи /АКО ги има/, едва ли са на "само" 151 метра, примерно. Щатите, Англия и Австралия се намират на нещо като големи острови, до които достъп нямат ни ДПС, ни БСП, ни "А така", ни ГЕБР. Там /за разлика от тук/ на власт са от десетилетия повече или по-малко национални, отколкото "интернационални", както тук, политически субекти. ТОВА им позволява да си форматират законодателствата по съответния начин.
      Ето защо, предлагам да се успокоиш и да подкарваш кервана със замундски кюмюр, нали вече надупчихте там земята като сирене, наляхте едни пари и яла, та гледай !

Коментар

Добре, поднасям извинения. Сгрешил съм. Не точно всичко, а онова, дето е под "твоя хумус".
        1.Не завиждам, прочее.
        2.И държавата у нас не е точно добрият стопанин, който би трябвало да бъде.
        3.И съм съгласен, да потретя, че, ако ти създават неудобства, е редно да се утвърди законово и да се изплаща обезщетение. От "без щета", за да не търпиш загуби.
        4.От замърсяване на подземни води, примерно, в резултат на твоя или на твоя/приятелска и т.н./ фирма дейности върху "твоя хумус", при това положение, мислиш ли, че няма да се взисква? Защото, водата тече /дори под земята/ и, ако ти я броиш, само докато е точно под теб, за своя а, напусне ли - за "чужда", АЗ не съм съгласен. То затова се и нарича ПРИРОДНО богатство, щото не може да е нечие, капиш?
        5.Интересно ми е да узная, дали просто не целиш повишаване продажната цена на този хумус? То си прозира тарикатлък - любопитно ми е, какъв?

И едно пояснение:

"Щит"=>"ЗащИТавам" - поставям ЗАД ЩИТА.
        ПЕТА ТОЧКА ми е най-важна.Без да съм сигурен чисто юредически ,няма ли обединената хумусна и дълбочинна собственност да даде онова правно основание за забрана и отказ от продажба на земя на чужди граждани ,позоваваики се на национална сигурност и на факта че земите не са сондирани и ако са сондирани на 150 метра дълбочина че не са сондирани на 151метра и тн

Призовавам всички собственници на земя да изискат чрез законосъобразни средства промяна на закона. С цел придобиване на собственност на полезните изкопаеми находящи се в собственноста им.
        Last edited by agronoma1; 11.06.2014, 12:49.

Коментар

Защищавам се за всички отправени нападки и отричам тез гнусни клевети

В САЩ ,Австралия,Англия хумусната собственност върви със собствнност в дълбочина а в кои други държави имаме подобно положение???
          Добре, поднасям извинения. Сгрешил съм. Не точно всичко, а онова, дето е под "твоя хумус".
          1.Не завиждам, прочее.
          2.И държавата у нас не е точно добрият стопанин, който би трябвало да бъде.
          3.И съм съгласен, да потретя, че, ако ти създават неудобства, е редно да се утвърди законово и да се изплаща обезщетение. От "без щета", за да не търпиш загуби.
          4.От замърсяване на подземни води, примерно, в резултат на твоя или на твоя/приятелска и т.н./ фирма дейности върху "твоя хумус", при това положение, мислиш ли, че няма да се взисква? Защото, водата тече /дори под земята/ и, ако ти я броиш, само докато е точно под теб, за своя а, напусне ли - за "чужда", АЗ не съм съгласен. То затова се и нарича ПРИРОДНО богатство, щото не може да е нечие, капиш?
          5.Интересно ми е да узная, дали просто не целиш повишаване продажната цена на този хумус? То си прозира тарикатлък - любопитно ми е, какъв?

И едно пояснение:

"Щит"=>"ЗащИТавам" - поставям ЗАД ЩИТА.

Коментар

• Съжалявам но, тук живеят още 7 милиона българи, дедите на всички ни са лягали в тази земя, а ти искаш - ХОП! - и да вкарваш едни пари, ЛЕЖЕЙКИ на чужда пот и кръв, и да одухаш всичко през СВОЯ ауспух.
            Сори, Агрономски. Сгрешил си.

Иначе, темата е интересна, ама толкова простотия се изля и тук, щото вече не се чудя на друга една от предните страници, "защо инвеститорите допускали грешки". С толкова простотия накуп, грешките не са изключение, а закономерност.
            Защищавам се за всички отправени нападки и отричам тез гнусни клевети

В САЩ ,Австралия,Англия хумусната собственност върви със собствнност в дълбочина а в кои други държави имаме подобно положение???
            Last edited by agronoma1; 07.05.2014, 12:59.

Коментар

• Да разбирам ли че претендираш към всеки цитат да има задължително прикрепен коментар от ПОЗВОЛИЛИЯТ СИ ДА ЦИТИРА???? тоест като форма на някаква санкция към него???
              Разбирай както искаш, демокрация.
              Единствено, форумът е български и тук сме българи. Та, в другата, вече заключена тема, за която споменах, имаше атаки и по тази линия. А липсата на собствен коментар предполага безсмисленост на поста. Ако коментираш, говори /пиши/ свои възгледи или поне спомени, защо си пуснал 2 километра ферман на чужд език. Има хора, които се затрудняват и отегчават от него. Например, на мен, ми е писнало отвсякъде да ме бомбардират на един или друг език, с който повечето българи не ги свързва нищо повече от желанието да мажат филийка и да маат печено на американски пържоли или, максимум, да мият чинии в затънтен американски бар. Сам не уважаваш себе си, пък си тръгнал тук да драпаш за подземните блага.
              И, по темата: Справедливо е на "собственика на хумусния слой" да бъде изплащано обезщетение за ползвано и добивано ПОД този слой. Обаче, следва да се наложи и условието ДОБИВЪТ да се извършва ДИРЕКТНО ОТГОРЕ, ВЪРХУ този слой, както и ограничение за дълбочината, ДО която такова обезщетение се полага. ОБЕЗЩЕТЕТИЕТО ДА Е ЗА ТОВА, ЧЕ ТИ СЗДАВАТ СЛОЖНОСТИ С ОБРАБОТКАТА НА ЗЕМЯТА, СЪС СТРОИТЕЛСТВО В/У НЕЯ И ШУМ ПОД ПРОЗОРЕЦА, ПРИМЕРНО. ВЪЗМОЖНО, И ЗА ЗАМЪРСЯВАНЕ.
              Съжалявам но, тук живеят още 7 милиона българи, дедите на всички ни са лягали в тази земя, а ти искаш - ХОП! - и да вкарваш едни пари, ЛЕЖЕЙКИ на чужда пот и кръв, и да одухаш всичко през СВОЯ ауспух.
              Сори, Агрономски. Сгрешил си.

Иначе, темата е интересна, ама толкова простотия се изля и тук, щото вече не се чудя на друга една от предните страници, "защо инвеститорите допускали грешки". С толкова простотия накуп, грешките не са изключение, а закономерност.
              Last edited by Pyramid; 07.05.2014, 10:51.

Коментар

• Не е ли време да дръпнем! монополното килимче изпод подагрените краченца на държавата?
                Освен в САЩ ,Австралия,Англия в кои други държави хумусната собственност върви със собствнност в дълбочина?
                Честно казано (с някои постижими забележки)тез държави ми се струват доста справедливо устроени.И особенно през последните 35-40 години доста по-хуманно се отнасят към народите си. Силата си е сила и Правото си е право при тях.
                Ако пипнеш нещо чуждо неса кат арабите, ръка да ти режат ,а направо те отвяват.
                Има ред и хората си Знаят Мястото. и петнаисетина-дваисет процента национализъм виждам много добре!Браво!

N.B.
                Last edited by agronoma1; 07.05.2014, 07:34.

Коментар

• Доктора, гледам почнал с единия профил темата, а с другия се поздравява
                  Може би пише с още негови профили в темата...
                  ПЕРНИК над всичко!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                    Последно !
                    Мии, пич,... в конституцията на България това пише....
                    В законите на Австралия - друго....
                    Там ще пробиеш - научил си б(л)еенето....
                    .......aaaaaaaaa таковаа.... така ли пишело......
                    ОК тогава благодаря за съвета
                    Ама аз само за под мойта земя си искам залежите,..... и това ли не може???/
                    Last edited by agronoma1; 07.05.2014, 00:38.

Коментар

А бе пич, аз не съм Австралиец бе,Българин съм
                      Последно !
                      Мии, пич,... в конституцията на България това пише....
                      В законите на Австралия - друго....
                      Там ще пробиеш - научил си б(л)еенето....

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                        Абе прав си., дотук не ме впечатляваш много. Аз бих взел половин Украина на концесия землите и за да разработвам подземните богатства на FE до 2 години , които ще продавам на местния металургичен комбинат. Не ви ли се струва интересен бизнес?
                        изчакаи малко да видим коя полвина ще ти се падне.ако е путиновата,металург за цял живот ще станеш

Last edited by agronoma1; 11.06.2014, 12:50.

Коментар

темата е тъпа. Да не и обръщаме внимание моля
                          Абе прав си., дотук не ме впечатляваш много. Аз бих взел половин Украина на концесия землите и за да разработвам подземните богатства на FE до 2 години , които ще продавам на местния металургичен комбинат. Не ви ли се струва интересен бизнес?

Коментар

• темата е тъпа. Да не и обръщаме внимание моля

Last edited by agronoma1; 11.06.2014, 12:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40
                              Така де ...Вместо да пишеш глупости, си дойде на идеята...
                              Купил си 20 дкр в трънско и искаш да добиваш злато.....
                              В Австралия го разрешават....Пробвай се там..
                              А бе пич, аз не съм Австралиец бе,Българин съм

Last edited by agronoma1; 11.06.2014, 12:52.

Коментар

Сега, в една тема, злополучно заключена от модераторите приде няколко часа, се повдигна въпросът на какъв език са постовете. Цитат-ясно, а ТВОЯТ коментар?
                                Слагам целия "цитат" тук, за да не може /някой/ да си "поправи" поста и да излезе, че си измислям за четящите по-късно.

Предлагам "просто цитати" да не се броят за коментар. Защото, в цитата не виждам думите на /уж/ коментиращия по темата а...
                                ...а уж сме се събрали НИЕ да коментираме.
                                Да разбирам ли че претендираш към всеки цитат да има задължително прикрепен коментар от ПОЗВОЛИЛИЯТ СИ ДА ЦИТИРА???? тоест като форма на някаква санкция към него???

Last edited by agronoma1; 11.06.2014, 12:53.

Коментар

Working...
                                X