IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трол, Трол, Трол, ... , Интернет Трол

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
    Гадни фашисти, наследници на Хитлер и Гьобелс, това са всичките тролове на заплата я при Пеевски я директно към руското посолство.
    Само руското посолство и Пеевски ли плащат?! То това си е монопол на пазара...
    Извън шегата, някой наистина знае ли колко се плаща и какъв е принципа, на пост ли се плаща, твърда заплата ли?!

Коментар

• Дайте поне директно да ги питаме

Коментар

• Ами вие не казвате най-важното - колко се плаща за тролене?

Коментар

• Гадни фашисти, наследници на Хитлер и Гьобелс, това са всичките тролове на заплата я при Пеевски я директно към руското посолство.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнение
            Ей тази тема ще става все по-актуална. Всеки ден се сблъсквам с такива под статиите. Поне да бяха и малко грамотни да поспориш с тях, ама те само едно и също и все убиждат.
            Всеки път ли убиждат?

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
              Някой, ако открие в една тема за близка нам страна, че едно същество там бълва постоянно глупости за собственото МУ величие... за БГ империя... Аспарух..., да не направи някакви аналогии с тази статия. Ако има някакви сродни черти с описаното скандинавско същество, то това е ПЪЛНА случайност.
              Ей тази тема ще става все по-актуална. Всеки ден се сблъсквам с такива под статиите. Поне да бяха и малко грамотни да поспориш с тях, ама те само едно и също и все убиждат.

Коментар

• Професия ''трол''

Австрийският вестник "Дер Щандард" тези дни писа за подозренията, че една евродепутатка от БСП е наела PR-агенция, за да разпространи в мрежата негативни коментари срещу българската еврокомисарка. Какви хора са всъщност троловете?

Думата "трол" се среща в скандинавския фолклор и детските приказки и описва пакостливи и зли същества, които са зле настроени срещу хората. Съществителното "трол" произлиза от старата скандинавска дума за митологично чудовище. Но какво търсят тези чудовища в интернет? Класическите читателски писма до вестниците бързо отмират. Читателите, които днес искат да коментират, дискутират или саботират някоя публикация, направо влизат в интернет, пише "Ди Велт". Там те разполагат с няколко предимства: бързина, леснота и интерактивност.

Но най-вече: тези форуми им предлагат широка публичност. Това може да се окаже продуктивно, когато потръгне добра дискусия. Но може и да се превърне в голямо безобразие, ако сред дискутиращите се появят "тролове". Така в мрежата наричат онези потребители, които съсипват всяка смислена дискусия във форумите. Те провокират, клеветят и интригантстват, при това обикновено в няколко медии едновременно. Още през 1990 година Майк Годуин забеляза, че е само въпрос на време в един интернет-форум да се появят обидни сравнения с Хитлер и нацистите. И до днес "Законът на Годуин" важи с пълна сила.

Германският експерт Даниел Ретиг отбелязва, че коментарните рубрики под публикациите много често дават убежище най-вече на скучаещи и комплексирани потребители. Ирин Бъкълс и колегите ѝ от канадския университет в Манитоба пък проучват тъкмо личностния профил, който се крие зад обикновено анонимните потребителски имена. В хода на експеримента си те анкетирали над 400 доброволци. Анкетираните трябвало да кажат по колко часа на ден прекарват в интернет-форумите и какво правят там. Дали общуват с приятели, дали дискутират авторски статии или пък просто провокират и се забавляват от реакциите?

Садизъм, отмъстителност, безчувственост и усещане за лична значимост
                Освен това анкетираните попълнили и няколко психологически теста. Учените публикуваха резултатите от изследването в списание "Personality and Individual Differences". Шест процента от анкетираните се оказали класически тролове. На техния психологически профил навярно би се зарадвал всеки психиатър: признаци на садизъм, психопатия, нарцисизъм и макиавелизъм. Казано на по-човешки език: троловете изпитват удоволствие от това да манипулират другите и да им причиняват болка.

Учените установили още, че класическият трол е отмъстителен, безчувствен и изцяло обсебен от самия себе си. Тези резултати звучат почти скандално, така че учените провели второ допитване, за да ги проверят. Този път били анкетирани 188 канадски студенти и 600 американски интернет-потребители. Тъжната картинка обаче се потвърдила.

И предишни изследвания стигат до сходни изводи. Пнайна Шахаф и Норико Хара установяват, че троловете пишат своите постинги най-вече в резултат от скука, поради нуждата да им обърнат внимание и от отмъстителност. Според Клеър Хардейкър троловете са агресивни и обичат да заблуждават и манипулират. А Доминик Бросар и Дитрам Шойфеле стигат до тревожния извод, че постингите на тролове сериозно въздействат върху мнението на останалите, добросъвестни читатели.
                Някой, ако открие в една тема за близка нам страна, че едно същество там бълва постоянно глупости за собственото МУ величие... за БГ империя... Аспарух..., да не направи някакви аналогии с тази статия. Ако има някакви сродни черти с описаното скандинавско същество, то това е ПЪЛНА случайност.
                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Започва набиране на български доброволчески батальон за Източния фронт. Търсените специалисти са главно блогъри, стриймъри, пиари, "Връзки с обществеността". Към батальона ще бъде сформиран взвод "Тролове" за диверсии и саботажи във форумите, в който ще бъдат разпределяни бойците с основно и по-ниско образование. Необходимият минимум е четири думи речников запас: "рубладжии", "евразийци", "комунизи", "петоколонници"

Коментар

• Аз ще се боря с евреите и руснаците, докато умра!
                    Last edited by Dreamer; 26.02.2014, 17:36.

Коментар

• И вика заекът - Клич(ко) - Яцен(юк)

Кличко ще е кандидат-президент, Яценюк може да е премиер

Коментар

• Огнян Донев е пълен мафиот
                        /Поглед.инфо/ „Огнян Донев е пълен мафиот“. Това казва депутатът от „Атака“ проф. Станислав Станилов в изявление пред ПИК. Повод за думите му стана падането на България в класацията за свобода на словото.

Огнян Донев е бизнесмен, известен с финансирането на медии. Той дори сега готви нов медиен проект с бившата главна редакторка на „Труд“ Светлана Джамджиева.

„Г-н Донев държеше по времето на Бойко Борисов 85% от вноса на медицински уреди и апарати. Аз го знам, защото бях член на комисията по здравеопазване. Където има монопол, това е мафия“, обясни още проф. Станилов.
                        Не знам какъв е Огнян Донев.
                        Ама почти всички интернет тролове, които съм засякъл в Инвестора тролеха под статии за Софарма и Софарма трейдинг.
                        Там беше насочена тяхната активност.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                          Мдъъ, добре човек преди да обявява, да си преброй оньорите
                          Права си. На всичко отгоре днес съм в "зона". Имам картон от модито.
                          А даже не бях напсувал никого.

Коментар

• Гигов а тебе пък Ne съм те забелезАл у Политика. У Форекса ли изтреска 10000 "??

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                              Професионалист.

Аз имам цяло изследване за тролове в Инвестора, ама и забрана да се занимавам. Модито ми написа в прав текст "Стига толкова!".
                              Така че съм пас.
                              Мдъъ, добре човек преди да обявява, да си преброй оньорите
                              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                              Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                                Баси недъгавите тролове. Ти сам за година направи 7000
                                Професионалист.

Аз имам цяло изследване за тролове в Инвестора, ама и забрана да се занимавам. Модито ми написа в прав текст "Стига толкова!".
                                Така че съм пас.

Коментар

Working...
                                X