IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фентъзи футболна лига на Инвестор.бг - Updated

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Marinbg е прав, че решението ще е добре да е единодушно. Аз за първи път участвам в подобна игра и се включих за спорта, така че нямам претенции, каквото и да решите. Като решение мога предложа примерно, отборът да бъде въстановен в предишния му вид, като загубата на точки от трансфери да бъде наказнието за грешката.

Коментар

• Първоначално изпратено от Captain Morgan Разгледай мнение
      И аз гласувам да си останат нещата както е.
      +1
      Макар и с малко закъснение, но (явно според класирането ) най-бавно загрявам
      Only God Can Judge me...

Коментар

• Аз съм като президент на отбор от А група... умишлено създавам скандал в единия си отбор, докато другия тихомълком се изкачи до второ място в платената лига

Сега сериозно, както писах и вчера, каквото и да решите нямам право да недоволствам, защото съм допуснал грешка, за която да си понеса отговорността. Без значение какво ще е решението, ще го приема, така или иначе ще спечеля другата лига
        "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
          Добре, значи имаме консенсус и оставяме нещата така, както са си. Хаки получава другарска забележка пред строя, но с оглед на приоритета му в момента, простено му е
          П.С. Дано следващия кръг ми върже, че това го повтарям вече всеки кръг от началото
          Аз също съм Хаки да бъде запазен при едно условие в два варианта:

- всички да имат право по 2 смени допълнително, или
          - Хаки да бъде - най-малкото 8 точки

Причини:

- има си правила и те се определят в началото;
          - който не спазва правилата би следвало да има някакво наказание за него;
          - тоя вариант на мнозинството решава в движение СЛЕД началото на мача ми се струва малко алогичен, ако настоявате да е така, то моля да ми върнете парите (не, че са много, просто въпрос на принцип).
          - при такива случаи решения следва да се вземата единодушно.

Хаки съм сигурен ще разбере - все пак хем е цесекар, хем е от Ливърпул... Сега да се изкажат професионалните юристи по темата...

Коментар

• Добре, значи имаме консенсус и оставяме нещата така, както са си. Хаки получава другарска забележка пред строя, но с оглед на приоритета му в момента, простено му е
            П.С. Дано следващия кръг ми върже, че това го повтарям вече всеки кръг от началото
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Captain Morgan Разгледай мнение
              И аз гласувам да си останат нещата както е.
              +1

ОК съм и аз. И без това сме малко хора там, да не намаляваме излишно

Коментар

• И аз гласувам да си останат нещата както е.

Коментар

Сега за нещо доста по-важно - имаме нарушение на правилата в лигата без смени. За съжаление Хаки си е набил уайлд картата този кръг, т.е. извън срока, който беше края на трансферния прозорец. Абсолютно съм убеден, че това е от недоглеждане, а не с цел да се чийти или каквото и да е друго, но нарушението си е нарушение. Затова предлагам да решим кой от следните варианти да приложим в случая (ясно е, че няма как да анулираме дивата карта), който все пак е прецендент и нямаме отработена формула за действие:
                  ......
                  Подлагам го на гласуване сред членовата на лигата без смени, като Хаки няма право на глас. .
                  Гласувам да си остане както е. Случват се такива неща, пък и с възрастта са по-чести.

Коментар

• [QUOTE=Грую Груев;1059879055]Продължавам със слабите резултати и за пореден път познавам кой да не сложа за капитан - направо не ги разбирам всички, които си закупиха Марсиал? на какво се надявате, та това е един ултра посредствен ритнитопковец, който дори няма гарантирано място в отбора и единствената причина изобщо да помирише терен е отвратителната форма на рунтавия. Да, качи много тийм велюто - за пръв път виждам играч, който да е купен от почти 1 милион мениджъри за седмицата За съжаление ултра слабите защити си казаха думата, а и реално имам само двама играчи с различен актив от 1 или 2 точки - Санчез и Пайет...

И за мен беше лош кръг....Агуеро за пореден път нищо не направи,силва и харт не играха,резервата му макарти и дилейни също не играха и стана супер.А всички уж титуляри до този кръг бяха.Но това е част от играта и гледаме напред А за Мартиал съм съгласен че е силно надценен.Според мен са го взели толокова много поради липсата на алтернативи-Агуеро дупка,Коста също,Арсенал не се знае кой ще им играе,Бентеке контузен,Ливърпул са си зле по принцип,Кейн ДУпка,Гомис и Лукаку също почиват напоследък-то не остана кой да вземеш.Освен варди може биТака си го обяснявам аз,но сега като не вкара 2-3 мача и половината ще го разкарат
                    Liverpool Forever

Коментар

Продължавам със слабите резултати и за пореден път познавам кой да не сложа за капитан - направо не ги разбирам всички, които си закупиха Марсиал? на какво се надявате, та това е един ултра посредствен ритнитопковец, който дори няма гарантирано място в отбора и единствената причина изобщо да помирише терен е отвратителната форма на рунтавия. Да, качи много тийм велюто - за пръв път виждам играч, който да е купен от почти 1 милион мениджъри за седмицата За съжаление ултра слабите защити си казаха думата, а и реално имам само двама играчи с различен актив от 1 или 2 точки - Санчез и Пайет...

Сега за нещо доста по-важно - имаме нарушение на правилата в лигата без смени. За съжаление Хаки си е набил уайлд картата този кръг, т.е. извън срока, който беше края на трансферния прозорец. Абсолютно съм убеден, че това е от недоглеждане, а не с цел да се чийти или каквото и да е друго, но нарушението си е нарушение. Затова предлагам да решим кой от следните варианти да приложим в случая (ясно е, че няма как да анулираме дивата карта), който все пак е прецендент и нямаме отработена формула за действие:
                      - оставяме нещата както са си
                      - оставяме нещата както са си, но няма право да ползва зимната дива карта
                      - оставяме го извън калсирането, без значение какъв резултат ще покаже в края на сезона

Подлагам го на гласуване сред членовата на лигата без смени, като Хаки няма право на глас. Аз също ще се въздържа от гласуване, но ако е нужен и моя глас накрая, ще го дам. Очаквам мнозинство от 3 гласа сред останалите 5 участника.
                      Да, недоглеждане си беше. Проблемът си е в мен, така че няма да се сърдя, каквото и да решите
                      "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Продължавам със слабите резултати и за пореден път познавам кой да не сложа за капитан - направо не ги разбирам всички, които си закупиха Марсиал? на какво се надявате, та това е един ултра посредствен ритнитопковец, който дори няма гарантирано място в отбора и единствената причина изобщо да помирише терен е отвратителната форма на рунтавия. Да, качи много тийм велюто - за пръв път виждам играч, който да е купен от почти 1 милион мениджъри за седмицата За съжаление ултра слабите защити си казаха думата, а и реално имам само двама играчи с различен актив от 1 или 2 точки - Санчез и Пайет...

- оставяме нещата както са си
                        - оставяме нещата както са си, но няма право да ползва зимната дива карта
                        - оставяме го извън калсирането, без значение какъв резултат ще покаже в края на сезона

Подлагам го на гласуване сред членовата на лигата без смени, като Хаки няма право на глас. Аз също ще се въздържа от гласуване, но ако е нужен и моя глас накрая, ще го дам. Очаквам мнозинство от 3 гласа сред останалите 5 участника.
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Нова седмица, нова 0 за мен - явно не ми се получава в началото тази година (като чукотките съм) За пореден път познавам кой да не ми е капитан, но не и кой да ми е, а специално си купих бентеке през седмицата точно за това

Иначе поздавления и за водача в лигата без смени - определено се справя отлично към момента, всеки кръг ме бие с по 10 точки, а за водача в стандартната лига направо нямам думи - с минимална стойност на отбора, прави повече от отлични резултати.

Дано да е на късмет следващия път, щото как беше - не губете кураж, идва следващият тираж

Коментар

• Ами аз няма с какво да се похваля, така че основно си мълча
                            Иначе за цената си прав, няма никаква логика и никога не е имало. Педро например е закупен от 600К народ и цената му не е мръднала, докато онази смешка Гомез от Ливера е купен от също толкова и цената му е качена с 0.3 милки. И двамата реално са стартирали от 0. Ок, бил е протектед първия си мач (Педро), но тогава е купен от едва 13К, след това обаче просто му блокираха цената и толкова. Същата работа и с падането на цените - Хари Кейн е разпродаден от над 500К - пада му цената с 0.1, Уолкът е с наполовина продажби, но цената му е надолу с 0.5 милки. Е, то самата игра няма ясни правила, като например бонус точките и тяхното раздаване, дето половин такъл и един тъч ти дават повече бонус точки от 2 асистенции и гол, примерно, но това е - такава игра сме си избрали Пък ако не те кефят - опалчи се на арменския поп

П.С. Надявам се големите да почнат да точкуват, че ми писна от мишки за по 5 милки и защитници да правят точките на луд късмет, но това може и да се проточи във времето, ще видим. Засега стратегията ми е тотално погрешна и мястото ми е повече от логично

Коментар

• Освен това, в игра като тази, в която всички участници започват почти по едно и също време и с един и същ бюджет, в алгоритъма на цената би трябвало да е заложен принципа на "нулевата игра" (zero sum game), тъй като "пари" не изтичат навън, а цената на всеки играч се определя само и единствено от трансферите с него, т.е. не зависи от рейтинг, точки, контузии и т.н.
                              Обаче, явно не е така. В последния кръг само, цели 78 (седемдесет и осем!!!) играча губят по "стотачка", а едва дванадесет поскъпват, при това отново само с по сто хиляди. Това е унищожаване на стойност в размер на 6,6 млн. за един кръг. Нищо не е на фона на стойността на всички футболисти общо, но е странно. Дори да приемем, че влизат нови участници след старта на сезона и те влияят по някакъв начин, пак ми изглежда математически неиздържано. Нормално е в началото да падат цените на много на брой играчи (отборите все още отсяват плявата), но имайки предвид, че парите не напускат играта и търсенето е съсредоточено в по-малък брой футболисти, тяхната цена би трябвало да расте с повече и, на теория, да нетира загубата на стойност от продажбите....
                              Хм.

Коментар

• Срамота! На четвърта страница да изпаднем

Някой има ли идея как се изчислява ш****то влияние на трансферите върху цената на играчите?
                                Последните две-три седмици е брутално нелогично. Тази, например, Марсиал е купен от над 50 хил. отбора като е бил част от едва 2,1% от тях, а цената му не мърда и пени. В същото време, играчи с подобни и дори по-ниски нетни трансфери, участващи в над една четвърт от отборите, скачат с по една стотачка...Извратено ми се струва нещо.

Коментар

Working...
                                X