IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
    Биволското сърце е хубав сорт и малко капризен.Сорта който търсиш ти се казва Идеал.Аз имам едни с форма на биволско сърце ама огромни.Много са вкусни.Имам и розов едър и червен едър домат.Тази година насадих и консерва Сан Марциано.Много съм доволен.Почти никаква вода и много бързо се изварява доматен сос за лютеница.Тази година насадих и едни купешки домати с търговското има Крушовиден.Оказаха се отлични въпреки че не са много големи.Имам и Рила.Домати колкото искаш.Скапват се в двора ме мое ги изядем.Раздавам на роднини и приятели.
    Не знам Бат Пешо. Спомням си навремето когато правехме компоти от Идеал ставаха малко воднисти, за разлика от другите, вече не им помня името.
    Малииий, като си спомня колко консерви домати съм ял, и колко доматен сок съм изпил..... Сега си купувам разни глупости, ама нищо подобно. Правеха се и стерилизирани и с аспирин и затапени с олио. Тези последните ги обожавах

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
      Затова и се дразня.
      Направо полудявам от това "биволско сърце". Някаква мода е.
      Аз си търся малките ни червени домати, които бяха популярни през 80-те години.
      Биволското сърце е хубав сорт и малко капризен.Сорта който търсиш ти се казва Идеал.Аз имам едни с форма на биволско сърце ама огромни.Много са вкусни.Имам и розов едър и червен едър домат.Тази година насадих и консерва Сан Марциано.Много съм доволен.Почти никаква вода и много бързо се изварява доматен сос за лютеница.Тази година насадих и едни купешки домати с търговското има Крушовиден.Оказаха се отлични въпреки че не са много големи.Имам и Рила.Домати колкото искаш.Скапват се в двора ме мое ги изядем.Раздавам на роднини и приятели.

Коментар

Или си гледал снощи "Изгубеният свят".

Знаеш , че съм тъп и пак не вдявам....

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
          Мъжът ми е добруджанец. Аз никога не съм имала село - и майка ми и баща ми са потомствени граждани / хеле пък баща ми/.
          Не разбирам нищо от земеделие, но мъжът ми има цялата ми подкрепа и помощ, която му е необходима - повече подкрепа и по-малко помощ
          Бравос подкрепата е важна и да ходиш с него на село само да красиш къщата.Ще насадиш някоя китка ще направиш лютеница лютика ще опечеш чушки....Кога ги сеете тия чушки в Добруджа та още не са узрели.Аз моите дето са за пипер ги обрах всичките.Нанизали сме сума ти върви и сега кротичко си съхнат под коша

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
            Малко за душата....
            Преди 2-3 дни ми показват едно сладко бебче.....С едни малки и красиви крачка - ще стане прекрасна госпожица....Пипнах и петичките и То се усмихна...Помислих, че е случайно и като ги погъделичках се захили с глас.....
            Безценно за душата....
            Май остарявам....
            Или си гледал снощи "Изгубеният свят".

Коментар

Затова и се дразня.
              Биволско сърце...биволско сърце....

Коментар

• Малко за душата....
                Преди 2-3 дни ми показват едно сладко бебче.....С едни малки и красиви крачка - ще стане прекрасна госпожица....Пипнах и петичките и То се усмихна...Помислих, че е случайно и като ги погъделичках се захили с глас.....
                Безценно за душата....
                Май остарявам....

Коментар

Блазе му !!!
                  Аз донесох 5 кила домати и бях посъветван догодина да сея само биволско сърце, защото другите били малко воднисти.....( но като цяло бях адмириран...)

пп Но и съвета е помощ...

Голяма Дори бих казала - от първостепенно значение
                  Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                  Мечо

Коментар

Няма нужда да си слагам ръка на сърцето или да се кръстосвам пръстите - не съм виждал биволско....
                    Все пак "биволското" е за благосвучие....нещо като "волски език "......
                    Като мъде на бик, в краен случай на тореадор

Коментар

Няма нужда да си слагам ръка на сърцето или да се кръстосвам пръстите - не съм виждал биволско....
                      Затова и се дразня.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                        Има ги и сега, Анон. Ние отглеждаме два сорта детерминантни / ниски, безколови/ домати. Мисля, че единият сорт е Миляна, другият е Елена Прима.
                        И третият, основен за лютеницата сорт е - доматено пюре от Китай.

Коментар

Хайде да се хванем на бас, че ти не си виждал през живота си биволско сърце.

Аз съм виждал - свинско, агнешко (овнешко, овче), ярешко (козе) и пилешко, и май телешко, но не съм сигурен, че беше отдавна, но НИКОГА БИВОЛСКО сърце.

Кажи с ръка на "сърцето" - виждал ли си биволско сърце?

Коментар

Като чуя домат "биволско сърце" и ми идва веднага - краставица "бичи к*р".
                            Това си е сорт "розов домат", който е привнесен сорт. Не става за нищо друго, освен за прясна консумация.
                            А къде изчезнаха късните ни сортове, които бяха за консервиране.... и лютеница?!?!
                            Има ги и сега, Анон. Ние отглеждаме два сорта детерминантни / ниски, безколови/ домати. Мисля, че единият сорт е Миляна, другият е Елена Прима.
                            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                            Мечо

Коментар

От асоциациите е ...
                              Аз си представям голям като биволско сърце домат, а ти си мислиш за к.р, като голяма краставица....
                              Хайде да се хванем на бас, че ти не си виждал през живота си биволско сърце.

Аз съм виждал - свинско, агнешко (шилешко, овче), ярешко (козе) и пилешко, и май телешко, но не съм сигурен, че беше отдавна, но НИКОГА БИВОЛСКО сърце.

Кажи с ръка на "сърцето" - виждал ли си биволско сърце?

Коментар

Като чуя домат "биволско сърце" и ми идва веднага - краставица "бичи к*р".
                                Това си е сорт "розов домат", който е привнесен сорт. Не става за нищо друго, освен за прясна консумация.
                                А къде изчезнаха късните ни сортове, които бяха за консервиране?!?!
                                От асоциациите е ...
                                Аз си представям голям като биволско сърце домат, а ти си мислиш за к.р, като голяма краставица....

Коментар

Working...
                                X