IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• София не искам да е столица на БГ.

Обаче ако удари едно земетресение и срути София тогава ще си проличи истинското лице на българския народ. Ако я няма софия, кой град ще стане столица?

Там е разковничето...

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      Най-смешно е, че докато съм обикалял Европа никъде няма столица, която да няма паметник на Завоевателят си.

За Софето това се води Крум - ако не е бил той тогава - нямаше да има и столица сега.

П.П. Писал съм ви анализи с огромна ирония и болка - колко сте прости!

Имате паметник на Съветската армия, дет' не е е дала нито една жертва през Врората световна ( ама ни била освободила - от какво си ме "освободил", бря кат' никой не е умрял? - толкоз фрости ни ли имаш ? - и сега ни заплашват, все едно БГ им е бащиния - внимайвайте с паметниците ) - имате паметник на Левски ( роден роб и умрял като такъв ).

Нямате паметник на Завоевателят на Сердика?! ( ама имате паметници на летците бомбардирали Софето преди 70 години и на матрьошките ) - бе - по-големи гъзолизци на съм видял досега да има. Направете и паметник на Осман паша поне да е карикатурата пълна.

Уникални сте и се хиля - а ние сме болярите и критиката ми е градивна. Цял свят го прави това със столиците си - вие вървите 500 години назад и се чудите що сте зле.

Даже македонците веднага се настелиха с "паметници" на Филип и Александър - а вие сте бетер бавно-загравящ реотан какво става. Стойте още да ви крадат историята всички.

Бях ви писал и критериите как трябва да изглежда паметника на Крум - понеже съм инженер, но не съм дизайнер и архитект. Просто проектант съм - искаш това с какви параметри - ще ти го направя и колко срок?

Успех!
      kak да нямат жертви руснаците-изпили метиловия спирт от моливарската фабрика в Бургас и си отишли марцина сума войници-мисля че съм писал в 'история; за тоя случай
      http://milom.blog.bg/

Коментар

• Най-смешно е, че докато съм обикалял Европа никъде няма столица, която да няма паметник на Завоевателят си.

За Софето това се води Крум - ако не е бил той тогава - нямаше да има и столица сега.

П.П. Писал съм ви анализи с огромна ирония и болка - колко сте прости!

Имате паметник на Съветската армия, дет' не е е дала нито една жертва през Врората световна ( ама ни била освободила - от какво си ме "освободил", бря кат' никой не е умрял? - толкоз фрости ни ли имаш ? - и сега ни заплашват, все едно БГ им е бащиния - внимайвайте с паметниците ) - имате паметник на Левски ( роден роб и умрял като такъв ).

Нямате паметник на Завоевателят на Сердика?! ( ама имате паметници на летците бомбардирали Софето преди 70 години и на матрьошките ) - бе - по-големи гъзолизци на съм видял досега да има. Направете и паметник на Осман паша поне да е карикатурата пълна.

Уникални сте и се хиля - а ние сме болярите и критиката ми е градивна. Цял свят го прави това със столиците си - вие вървите 500 години назад и се чудите що сте зле.

Даже македонците веднага се настелиха с "паметници" на Филип и Александър - а вие сте бетер бавно-загравящ реотан какво става. Стойте още да ви крадат историята всички.

Бях ви писал и критериите как трябва да изглежда паметника на Крум - понеже съм инженер, но не съм дизайнер и архитект. Просто проектант съм - искаш това с какви параметри - ще ти го направя и колко срок?

Успех!
        Last edited by marandi; 29.08.2013, 22:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
          Е това е Маранди който искам да виждам.И аз съм малко сърдит на българите.Понякога ги ругая но ще ни бъде.Жилаво ни е племето
          Ще ни БЪДЕ, Приятелю - спокойно и с нас и без нас.

Докато имате боляри ( които бяха столица над 900 години на България - ще имате и България.

Шопите са млади още и нямат идея какво значи столица, че това е отговорност. Изживяват се, че от 130 години преди тях е нямало нищо преди тях и го ударили на фръцкане - нормално. Ще порастнат и те някой ден.

И да им обясняваш, че БГ е на над 1400 години, а те само на 130 и да се закрехнат малко - няма да те разберат в момента.

Ние ценим и Плиска и Преслав.

Ха, наздраве - и поздрав с едно парче на приятели!

http://w.vbox7.com/play:ff03fc97

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
            ..... при лечение на гранулом .....За пролекуването му са необходими серия процедури,......
            Хеле ако е мъдрец процедурата е само една - кирпиден гиби за 80 лефа ....

То поначало пред двете алтернативи бих избрал ваденето щото гранулома се лекува с умъртвяване на нерва и зъб вече на практика нема. Пък и корена отдолу може да си бере ,ако не е почистен добре и занапред . Те сегашните зъболекари до голяма степен са ветеринари които работят само за пари,недоизкусурявайки умишлено нещата с цел да те доят до безкрайност!
            Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
              Ти освен зъба, май искаш Фръцли да я заболи и сърцето
              Не знам, зъболекарите си се оливат много яко. Жената даде 3000 кинта да и оправят зъбите. За синковеца ще трябва да заделя 2000 за брекети..... Аз ще си чакам чене за 300 кинта

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                И накрая сметката еееееее

Ти освен зъба, май искаш Фръцли да я заболи и сърцето
                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                  Фръц, не е необходим антибиотик при лечение на гранулом освен ако не си започнала сериозно да подпухваш. За пролекуването му са необходими серия процедури, първите от които са свързани с почистване и прохождане на каналите и промиването им с разтвори. Тук е възможна и упойка- местна, а и дренаж- ако се налага. Може тогава да се вкара и антибиотик, за да не се разпръсне инфекцията в останалите тъкани. Паралелно с това се прави и лазер терапия. След изчистване на каналите, подсушаването им и придобиване възможност зъба да търпи херметичност, се запълват и каналите (методите са различни). Лазер терапията си продължава. Правят се снимки, за да се види дали има смаляване на гранулома. Не изчезва веднага.
                  Успех. Лечението е скъпичко.
                  И накрая сметката еееееее

Коментар

• Фръц, не е необходим антибиотик при лечение на гранулом освен ако не си започнала сериозно да подпухваш. За пролекуването му са необходими серия процедури, първите от които са свързани с почистване и прохождане на каналите и промиването им с разтвори. Тук е възможна и упойка- местна, а и дренаж- ако се налага. Може тогава да се вкара и антибиотик, за да не се разпръсне инфекцията в останалите тъкани. Паралелно с това се прави и лазер терапия. След изчистване на каналите, подсушаването им и придобиване възможност зъба да търпи херметичност, се запълват и каналите (методите са различни). Лазер терапията си продължава. Правят се снимки, за да се види дали има смаляване на гранулома. Не изчезва веднага.
                    Успех. Лечението е скъпичко.

Коментар

Сложно е, Приятелю - много сложно ...

В момента корпоративната идентичност ви е разбила всичките по цвят, по вкус, по партии да го наречем, което спъва всичко и се лутате.

Виж, че всички само се плюете помежду си нон-стоп.

Икономиката на България в момента я диктуват чиновниците и затова увиснахте на средствата от ЕС, като в същото време има свръх-централизация - т.е. или да се обезлюди България към Софето или към чужбина. Демек пъдят ви, а т'ва разбива взаимовръзките като образование, медицина, роднинството и т.н.

Като външен ефект се проявява като повишена престъпност, липса на защита на собствеността и живота и здравето на населението, обедняване и изпростяване.

Проблемът е, че при подобна схема започва да пищи риск-мениджмънта - т.е. 6.5 по Рихтер в Софето и БГ се скапва за още 50 години назад. Т'ва в Перник беше на ръба 5.8 като предупреждение.

П.П Ще видим какво ще успеем да направим като контра на тия процеси и вие помагайте също, но трябва да се пипа внимателно щот' тъпанарите ви ще ме гръмнат - демек ще ви държат на това статукво като най-бедни и изчезващи в Европа - като не разбират, че обричат сами себе си и поколенията си после да изчезнат.

Пустий кокъл и власт - бил бетер наркотик викат някои.

Бъдете здрави - за останалото Бог да пази България!
                      Е това е Маранди който искам да виждам.И аз съм малко сърдит на българите.Понякога ги ругая но ще ни бъде.Жилаво ни е племето

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                        Доксициклина е за коне....Разбива бъбреци и стомах...
                        Трябва да се пие след ядене и с много вода.
                        И при гангренясал зъб ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА СЕ ПИЕ АНТИБИОТИК !!!
                        хахах кобилка казваш, а поне не съм загубила чувство за хумор

Благодаря на всички за съветите и телефоните, които събрах - искам да ви кажа, че имам два листа с номера на дентални специалисти освен да затворя очи, да завъртя пръстче и където посочи там да отида

п.п. Тнм мерси, знам че е така само се ослушвам
                        Poli Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                          Маранди остави историята на мира.Дай днешните времена и бъдещето.Въпреки простотията аз вярвам че България няма да загине.Е ще има периоди който няма да ни харесват но това нищо не означава...
                          Сложно е, Приятелю - много сложно ...

В момента корпоративната идентичност ви е разбила всичките по цвят, по вкус, по партии да го наречем, което спъва всичко и се лутате.

Виж, че всички само се плюете помежду си нон-стоп.

Икономиката на България в момента я диктуват чиновниците и затова увиснахте на средствата от ЕС, като в същото време има свръх-централизация - т.е. или да се обезлюди България към Софето или към чужбина. Демек пъдят ви, а т'ва разбива взаимовръзките като образование, медицина, роднинството и т.н.

Като външен ефект се проявява като повишена престъпност, липса на защита на собствеността и живота и здравето на населението, обедняване и изпростяване.

Проблемът е, че при подобна схема започва да пищи риск-мениджмънта - т.е. 6.5 по Рихтер в Софето и БГ се скапва за още 50 години назад. Т'ва в Перник беше на ръба 5.8 като предупреждение.

П.П Ще видим какво ще успеем да направим като контра на тия процеси и вие помагайте също, но трябва да се пипа внимателно щот' тъпанарите ви ще ме гръмнат - демек ще ви държат на това статукво като най-бедни и изчезващи в Европа - като не разбират, че обричат сами себе си и поколенията си после да изчезнат.

Пустий кокъл и власт - бил бетер наркотик викат някои.

Бъдете здрави - за останалото Бог да пази България!
                          Last edited by marandi; 29.08.2013, 16:52.

Коментар

България като империя никога не е изчезвала от историческата сцена - прочетете си историята поне преди да ме питаш за гатанки и бръмбари.

Русия попилява Волжска България и с гордост се закичват с титлата Цар на българите, Османска империя тоже, понеже имаш брак - сестрата на Шишман.

До 1918 година бившата Авсрто-Унгария ( по-бивша Хабсбургка империя ) също при всяка коронация на техен владетел в титлата му е присъствала и герба и титлата император на Българите, която титла па е още от времето на Самуил - демек 900 години.
                            -------------------------------

Накратко и от изток и от запад и север и от юг са се избивали всички за титлата Цар на българите.

Причината е елементарна - световна сила сме били, чрез езика и буквичките овладяваме 1/6 от цялата суша като влияние без война по мирен път и Римска империя ни е плащала данъци всяка година. Ако се направят на интересни да не плащат - отиваме и ги поступваме набързо и после ларж пак.

Населението е живеело много леко и постоянно се е множало, също както и териториите на влияние, които сме контролирали.
                            --------------------------------

Така се управлява държава/империя и предците ни са го правели с хилядолетия ( на огромни територии и с огромно население ), което са привличали. Всеки се е гордеел да бъде част от Българска империя, защото сме имали най-ниската данъчна тежест за местното население в Европа.

Днешните галфони освен да ви избият за друго въображение нямат, щот' и те не знаят кои сте били - съвсем доскоро.
                            ---------------------------------

Т'ва поколение трябва да измре! После младите ще възстановят нещата, понеже не страдат от промивки и догми, за Шефа и Началникът, демек не са с робска психика.

Поздрави!

П.П. И да ти дърпам лекции, че има над 12 принципни разлики между мениджър/лийдършип спрямо "началник" - едва ли ще ме разбреш какво се опитвам да казвам, щом и досега не си успял.

Тия неща все още не се преподават в УНСС-то и въобще в България за съжаление.
                            Маранди остави историята на мира.Дай днешните времена и бъдещето.Въпреки простотията аз вярвам че България няма да загине.Е ще има периоди който няма да ни харесват но това нищо не означава...

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                              /..........
                              Най-добре е да отидеш при някой добър Чичко ...., да ти бие една упойка и да се оставиш на уменията му.
                              Това е добро предложение ...
                              Ако се остави в ръцете ми, с удоволствие ще и бия една инДжекция.....

Фръцле, майтап да става - болката отшумява.....

Коментар

• Първоначално изпратено от фръцла ежкова Разгледай мнение
                                Вече гледам тъпо, наплашиха ме тотално всички...нямам идея за двата антибиотика, както казах не, ми се е налагало и съм ходила само на преглед като цяло нещата са били ок и нямам сериозен зъболекар в София. Вчера ходих, че ме боля в някаква клиника, там направих снимка, казаха че има гранулом и че има два варианта да лекувам или да вадя. Естествено избрах да го лекувам. Записах си час за днес следобед. Нищо друго не ми дадоха или казаха, обаче ме жегна вечерта и реших да ида до аптеката, чувала съм всякакви чудесии за зъби та питах за антибиотик някакъв за да не се надуя, защото усещах болка и неприятно е...и аптекарката звънна на нейния зъболекар даде ми телефона обяснихме се и ми каза да взема Доксициклин и някакво противоалергично, с което да го пия. Хубу вечерях едно кисело мляко почти не съм яла и през деня...пих антибиотика да не е на гладно, пих и един аулин и се поуспокоих малко и съм заспала. Цяла нощ не се въртях спя само на другата страна (да не се надуя, нали ) и на сутринта що да видя?! На нищо не приличам срам ме беше по улиците, не се гледам в огледалото - стряскам се - туй не е фръци И днес само ми говорят за някакви операции и чудесии и ми се доплака, искрено и лично. Толкова внимавам, ментови води, конци, глупости всякакви ползвам и видиш ли на мен да се случи такова нещо?!?!?!

Та обадих се сутринта на този със съветите от аптеката и ми каза аз ще мога за петък следобед да ви взема сменете антибиотика с по-силен на 8 часа место на 24 ч. по едно. и това е, киселява се тук и се опитвам да работя нещо ама много не ми се получава

Изпитвам ужас и панически страх от игли, операции и всякакви подобни неща...старая се да живея здравословно и да сведа до минимум подобни неприятни изживявания, поне каквото зависи от мен...

п.п. Лелче мерси за телефона

Фръци, имам преживени три операции, въпреки сравнително здравословният начин на живот, който водя
                                Ако действително имаш гранолом, лечението е само в зъболекарския кабинет. Зъбът се отваря, правят се промивки на каналите, слага се лекарство ...и така няколко пъти. В промеждутъците се пие болкоуспокояващо.
                                Аз не съм го изпитвала на собствен гръб, защото имам само една пломба и един изваден зъб, вследствие на двете бременности, но съпругът ми си имаше доста проблеми.
                                Най-добре е да отидеш при някой добър Чичко Доктор, да ти бие една упойка и да се оставиш на уменията му.
                                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X