IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
    Въобще не е така, Фръци.
    Работникът с определени болести от ТЕЛК е защитен, независимо от съкращаването на щата. Задължително се иска разрешение от Инспекция по труда. За целта се изписва едно ведро мастило до ТЕЛК и от там се получава някаква епикриза, че при съкращаване на щата, този човек може въпреки всичко да бъде съкратен. С това документче питаш Инспекцията и техният юрисконсулт се произнася в срок от не знам си колко време. Едва тогава уволняваш.
    Най-лесно става, ако е извършил престъпление и професионалните му задължения му са несъвместими с извършеното от него.
    АААААААА, за това става въпрос.....

пп "Старото си е старо".....

Коментар

• Благодаря за съветите !
      Някой вече ги ползвам, но човечето все едно е писало законите....Със всички казуси е наясно...
      Да се смее ли човек или да беснее.....

2.Предлагаш му работа, с която не би се справял в ново звено със тридневен срок за приемане от датата на връчването на заповедта

ПП Фръцла Ежкова, Ако не разпише новата заповед , не мога да го преместя без съгласието му....

Коментар

• Първоначално изпратено от фръцла ежкова
        1) закриваш щата
        2) предлагаш му работа, с която не би се справял в ново звено със тридневен срок за приемане от датата на връчването на заповедта
        3) намираш някакво основание за дисциплинарно уволнение (и му предлагаш /като приятел/ да не се вписва и ако иска по взаимно съгласие да приключите работните си взаимоотношения, до там се простират възможностите ти и не можеш да направиш повече ,защото ръководството е "задало посоката")
        Въобще не е така, Фръци.
        Работникът с определени болести от ТЕЛК е защитен, независимо от съкращаването на щата. Задължително се иска разрешение от Инспекция по труда. За целта се изписва едно ведро мастило до ТЕЛК и от там се получава някаква епикриза, че при съкращаване на щата, този човек може въпреки всичко да бъде съкратен. С това документче питаш Инспекцията и техният юрисконсулт се произнася в срок от не знам си колко време. Едва тогава уволняваш.
        Най-лесно става, ако е извършил престъпление и професионалните му задължения му са несъвместими с извършеното от него.
        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
        Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
          ТНМ-чева,

крайно време е да те тествам по стрелба, щот' все Русото ти виновно на тИбя

П.П. С късоцефно не съм толкоз добър, ма ще искам 2 изстрела аванс, понеже не съм го прострелвал и само го да видя къде бие.

Мишени по избор - само да не са хора или животни, че аз на мравката път правя. Може движещи и недвижещи - не ме бърка.

Може и за време без да виждам мишената, но да я трясна за 1 секунда с обръщането.

Тествай някой ден, понеже както каза някога можеш да ме смъкнеш с един изтрел право в сърцето. И други ги умеем тия фокуси - въпросът е: Кой е по-бърз - хихи

П.П. Закачам се - поздрави на Добруджанското деспотство! Хубав уражай, как зовут на восток и так далее ...

Предлагам ти на бирени капачки от 20-30 метра кат' наниз разпръснати с малокалибрено 4.5-5.5 ( флоберка дет' му викате ) - ако аз пропусна ще имаш 2 отгоре после. Аз ще стрелям само прав, без значение формата на куршумите - понеже съм джентъл и прав е най-трудната стрелба само искам 2 за проба първо да видя оръжието.

Ду ит?
          Въххх, ти искаш да кажеш, че досега не съм те уцелила у сърцето!?

П.П. Урожаят е повече от добър, да му се не види
          Мечо

Коментар

• Миранди...винаги когат те чета огладнявам.....ако отвориш една кръчма....на драго сърце кога съм в софия ще идвам да си хапна и пийна ....не се замисляй ам отваргай че искам с кеф да се облизвам
            Животът е огледало.....усмихвай се

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
              Добро утро на всички !

пп Бах маа му ....
              Да няма кой да те поздрави в тази тема....

Дайте съвет...Как се уволнява 60г работник с ТЕЛК... ???
              Егати законите в БГ.....
              От 60г работник с ТЕЛК има само едно по гадно нещо - 60г работник с ТЕЛК от ромско малцинство

В общи линии, една седмица си му като сянка и чакаш да сгафи. След това дисциплинарно и е готов

Коментар

Добро утро на всички !

пп Бах маа му ....

Егати законите в БГ.....
                Задължително задаваш това въпросче на Инспекцията по труда.
                Мисля, че има начин.
                Мечо

Коментар

Добро утро на всички !

пп Бах маа му ....

Егати законите в БГ.....
                  Добро утро , банда !

Като го накараш сам да го пожелае

Коментар

• Добро утро, тайфата!

Прибрах се от чужденеция. Изморих се да давам ценни указания и мъдри съвети, подкрепени с енергични ръкомахания от верандата.
                    Обаче от друга страна се получи много добре. Бях си забравила телефонЯ у постоянния хабитат и изпаднах така да се каже у радиосянка. Три дни спокойствие и силна храна - никакви въпроси и инцидентли мероприятия
                    Приятна и ползотворна работна седмица на младежите и девойките!
                    Мечо

Коментар

• Добро утро на всички !

пп Бах маа му ....

Егати законите в БГ.....
                      Last edited by 4i40; 02.09.2013, 14:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                        Маниии! Като се прибера в цивилизацията, ще разказвам. Сега съм пила пейсе грама ракия с един сайдер за разредител и срещам трудност да чета на Русото творбите

П.П. Добро утро, тайфата!
                        ТНМ-чева,

крайно време е да те тествам по стрелба, щот' все Русото ти виновно на тИбя

П.П. С късоцефно не съм толкоз добър, ма ще искам 2 изстрела аванс, понеже не съм го прострелвал и само го да видя къде бие.

Мишени по избор - само да не са хора или животни, че аз на мравката път правя. Може движещи и недвижещи - не ме бърка.

Може и за време без да виждам мишената, но да я трясна за 1 секунда с обръщането.

Тествай някой ден, понеже както каза някога можеш да ме смъкнеш с един изтрел право в сърцето. И други ги умеем тия фокуси - въпросът е: Кой е по-бърз - хихи

П.П. Закачам се - поздрави на Добруджанското деспотство! Хубав уражай, как зовут на восток и так далее ...

Предлагам ти на бирени капачки от 20-30 метра кат' наниз разпръснати с малокалибрено 4.5-5.5 ( флоберка дет' му викате ) - ако аз пропусна ще имаш 2 отгоре после. Аз ще стрелям само прав, без значение формата на куршумите - понеже съм джентъл и прав е най-трудната стрелба само искам 2 за проба първо да видя оръжието.

Ду ит?
                        Last edited by marandi; 01.09.2013, 03:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от katilarium Разгледай мнение
                          Къде се загубиха жените бре ......много лютеница направиха .....да не консервират киселите краставички(мезето за ракията)
                          .....или са се загубили из огрооооомните добруджански декари
                          Маниии! Като се прибера в цивилизацията, ще разказвам. Сега съм пила пейсе грама ракия с един сайдер за разредител и срещам трудност да чета на Русото творбите

П.П. Добро утро, тайфата!
                          Мечо

Коментар

• Вчера го бях инструктирал само да свари едно пиле ( бутчета и кат' се свлече месото да не изхвърля бульона, а да го остави в тенджерата ).

Та, днес кат' се надигнах само го чукнах с вилицата да проверя, погледнах бульона и го питах как го иска, щот' вече мога да му го изтегля по десетки начини и като техника.

П.П. Тя па Ламята много мрази да взема решения, па аз съм прост техничар и викам бря всякак може да стане - кажи ми ти как го искаш и той се изнервя от такъв тип въпроси.

Викам почисти 20 главички чесън, обели картофите и другото аз ще го издъня - демек взех решението вместо него, че отиде 1 ден още да се чуди.

Има техника на нарязване на картофите, щом ще са на фурна да са около 3-4 мл като размер по ширина, за да останат сочни в комбинацията с бульона - там вече аз пердаша щот' съм много бърз - 10 мин. - 2 копчета и му казах само на колко време да си премести тавата от долна на горна фурна и кога да изключи. Има един часовник и му го посочвам с ръка - викам сега е толкоз, като стане толкоз, правиш това, като стане толкоз това и на толкоз изключваш.

Та, му праснах на фурна картофи с пиле с чесън и бульона - стана вълшебно като визия и вкус, щот' го боднах преди малко 2-3 хапки да опитам.

П.П.П. Аз почти никога не си опитвам манджите, щот' ми е ясно, че са перфект - само го питах дали е солил пилето като го е варил.

Теглих му едно конско да внимава, щот' има захарен диабет и картофи и хляб му е противопоказно да млати, щот' той обича да си топи и затова така му изтеглих ( в такъв вариант ) пилето на фурна да е сочно и не мазно - ама ... то все едно на мен някой да тръгне да ми дърпа цигарата или чашата от ръката и да видиш как ще се стъркаляме веднага.

Внимателен съм и няма да му дръпна вилицата от устата - просто подмятам да хапва спокойно и да внимава, щот' трябва да е на диета.

Русото много лесно бачка и прелива в управленски стилове от един в друг, щот' такава ми е подготовката.

Ха, наздраве ся, че пак пресъхнах от толкоз писане да'е ....
                            Last edited by marandi; 31.08.2013, 22:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от katilarium Разгледай мнение
                              Здрастиии

Абееее ....Маранди ....все се каня да питам ...Ламята пазари.ти готвиш ....,а кой пере бре,и най вече -кой простира
                              Не питам заради мен или теб ....питам заради екстрарейндж
                              Едва ли ще вдене,ама все пак
                              Ииии ...извинявай ....просто си ми много подходящ пример.

Наздраве с лакерда и кайсиева домошарка
                              Той на ръка се пере и само ми къса нервите, бря щот' не може да работи с техника - даже и джи-си-ем и стационара му зареждам ( му следя батериите ).

Завчера му набих 2 перални - само му глася програмите и той после да си простира и прибира.

П.П. Ламята е голям чистофайник - дай му само да върви, да търка, лъска и т.н.

Аз па не цапам не много - почти никак и предпочитам договорки от типа делегиране на права - ти правиш т'ва, аз т'ва.

В момента съм му връчил и саксиите даже, а са над 50 парчета + 2-те градини - от мен земеделец не става и кат' има по-добър, за какво да се пъна. Пъна се, където той не е добър

Коментар

• Къде се загубиха жените бре ......много лютеница направиха .....да не консервират киселите краставички(мезето за ракията)
                                .....или са се загубили из огрооооомните добруджански декари
                                Last edited by katilarium; 31.08.2013, 21:41.
                                Страхът трудно се преодолява само със знания

Коментар

Working...
                                X