If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят
Зациклям ли, или тъй ми се струва?
С истории разни- и техни и наши,
Защо ли покой да намери не може
душата ми крехка, но прелестно жалка.
Разумът ми диктува-
съзнанието ти желае развитие!
А как да стане това, попитах-
сърцето отвърна ми нежно- с търпение!
То - и аз така - за да не развалям вечерта на хората тук, съм решил да се отдам на стихоплетство, ОБАЧЕ - с уговорката - че дамата е ненадмината в такава трудна за мен област, като поетиката... Все пак, мисля, че - АКО се отдам на една такава работа, то бих съчетал полезното и приятното... "Полезно" - с уговорката, че така ми се иска, но общо-взето - българчетата - обичаме по-скоро различни жанрове...
Така, като взех повод от темата на дамата, ОПИТАХ да нахвърлям ново виждане по темата /доколкото поетите са трудно предсказуеми в мислите им/ и се получи нещо такова:
Зацикляш ли, или така може на теб /от скоро/ да ти се е сторило?
Защо в мистерията /световна/ – все се разделяме на “наши” и “ваши”?
И това, във времето /непостоянно/ – някога може и да се е повторило,
Но душата /крехко-грубоватичка/ – не желае от раз да се плаши…
Разумът ни /строго-последователно/ - често твърдо диктува
Онова, което /най-точно/ - определили бихме като “развитие”,
Но, това, което /дръзко/ - винаги по широкия свят битува,
в сърдечния ритъм /забързан/ – по-често навява небИтие…
АКО, все пак се потрудя малко повече, бих могъл и аз да направя така, че с малкото думи на дамата горе - да вкарам по-голям смисъл, но съвършенството /в която и да е област/ - е далеч от моята същина /вкл. и поетична.../
Маранди бъди великодушен и не се връзвай на евтини номера.Науката история съм я намразил още от дете щото за мен това не е наука а някаква стъкмистика на подбрани факти в угода на политическата клика която е на власт.И защо нашата история започва от Хан Аспарух?Той да не дошъл от Марс?Но не ми се коментира.Тука хората спорят на база това прочели онова прочели а кой го е написал?
Прав си батка, ма виж - че чалгарите нещо 'ноу яко взеха да се изживят и зат'ва леко ги шегувам.
П.П. Тоя утре ще напише, че БГ историята започвала и свършавала с него - те на т'ва му викам пълни пауни.
Ма, не шот' са БГ-та - ами кат' хора - ходи, лае, дрънка и ръси присъди наред.
П.П.П. Аз Боко Тиквата или Плевнятата не съм си позволявал да ги обидя на база Премиер или Президент, щот' това е държавността - падне ли тя - отиваме в кофата кат' в Африка.
Момчето и на тях всеки ден ръси присъди - демек - кажи Боко не става, кажи Плевнята - дай алтернатива - обясни защо - ама то т'ва много си е повярвало нещо.
Шофьорче на лодка с кетап и върнал се от гурбет. След 6 месеца ще е пак побъркан и гладен, ма ся свини по форумите - вижте ме колко съм фрост.
а някои хейтърчета някога ще чатнат ли - да не вървят кат' кудук подире ми да ръсят "диагнози"?
П.П. Никой не ги е питал - то тича да се изходи по някого. Такива на живо са ми по-малко от сек. в нокаут.
Ма, тук се барат силни-вилни, щот' някой ги излъгъл, че били "анонимни" по форумо и лаят - ще скъсат синджира. Да'е изпростялата нация - чалгарска, дет' стана
Щом имаш ЕГН мо'а ти открия всеки само с 2 телефона - па, те си мислят, че нямат ЕГН и ми ръсят акъли ( непоискани ).
Маранди бъди великодушен и не се връзвай на евтини номера.Науката история съм я намразил още от дете щото за мен това не е наука а някаква стъкмистика на подбрани факти в угода на политическата клика която е на власт.И защо нашата история започва от Хан Аспарух?Той да не дошъл от Марс?Но не ми се коментира.Тука хората спорят на база това прочели онова прочели а кой го е написал?
После пак не се спря и почна с тъпите кримки, че аз гузен и аз бягам.
П.П. Предлагам ти отиваме в Съда и ти ги доказвай тия неща, аз само ще слушам.
Дали съм Асеневец, дали съм гузен, дали бягам и т.н. - дет' не спирате да си ги дрънкате по мене.
Кат' ви обрулят за съдебните разноски и моя иск ще само за 20 стинки и няма проблеми. Другия път пак ми ги дрънкай тия лафчета и само покажи решението на Съда на другите
Някога ще разбереш ли, че ако имам нужда от личен психиатър, ще отида сам и ще си го платя? Т.е. не съм ти искал мнението какъв съм.
Коментар