Отиваш на месарница и искаш да ти я приготвят пред теб каймата - 60 към 40 свинско/телешко.
После - грабваш една купа за половин кило кайма ( фримерну ) и:
- резваш 1 глава лук на ситно,
- магданоз,
- сол, чер пипер по малко и чубрица;
- чукваш 1 яйце ( жълтък ко може само ) - ма ку шъ хвърляш белтъка - ръгай цялото;
- 2 филии изсъхнал хляб напоен във вода или мляко и оцеден после - ( ку нямаш дъниш с галета )
И месиш всичко и чиния брашно до тИбя. Кат' направиш кюфтака го плесваш 1 път за финал и го овалваш в брашното.
П.П. После ходиш да видиш ко шъ ти изкара скарата - хихи
П.П.П. Кебапчетата се правят от шол - друг вид свинско е - не е т'ва за каймата.
После - грабваш една купа за половин кило кайма ( фримерну ) и:
- резваш 1 глава лук на ситно,
- магданоз,
- сол, чер пипер по малко и чубрица;
- чукваш 1 яйце ( жълтък ко може само ) - ма ку шъ хвърляш белтъка - ръгай цялото;
- 2 филии изсъхнал хляб напоен във вода или мляко и оцеден после - ( ку нямаш дъниш с галета )
И месиш всичко и чиния брашно до тИбя. Кат' направиш кюфтака го плесваш 1 път за финал и го овалваш в брашното.
П.П. После ходиш да видиш ко шъ ти изкара скарата - хихи
П.П.П. Кебапчетата се правят от шол - друг вид свинско е - не е т'ва за каймата.
Коментар