IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Големи всезнайковци се събралЕ тук, Вееее...

Няма да се дракам с никого - не ми е в стила, защото е видно - пиша - скачат ми с толкова елементарни грешки... и някакви доводи на хора, които нямат познания, но градят тези върху тези от свои фантазии + неща, прочетени набързо от търсачките...

Търсачките ползвам дотолкова, доколкото да потърся някой видеоклип..., а - сетих се - напоследък и доста форуми с професионална насоченост - има..., а коя пък ми е професионалната насоченост, лЕ - ами тая, в която примерно съм вкарал 8 - 10 - 12 години от живота си. Те това СА ТЕ...

Сега, за да не ви губя времето с общи лафове, да кажа за какво съм извънредно тук: за да благодаря на хората, които подкрепят правилните тези, т.е. - ония, които са моите тези, или - близките до тях. Благодарности и дълбок поклон пред ония, които - видно е - застават дори срещу модераторите, защитавайки правилната теза - на тоя бряг...

Сполай ви побратими /от мъжки и женски род - дамите са винаги на почит! /, бъдете здрави и щастливи - ще се сещам за вас с добро!..., може да наминавам понякога...

http://www.youtube.com/watch?v=Q2PHYCP1oYU

Коментар

• Ето Ви най-краткото Хайку на света:

Клисура
      Ибрици
      Покнете
      г-жа Фирдевс.2015г.

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
        Бат Пешо, от кръчма ракия не се купува, че кръчмарите обичат мерките заместителите и търговията.
        Освен това, казах Бургас 63 Перлова, не обикновената. В магазина е 19 лева 0.5 литра. Аз казах, не съм специалист по ферментациите. Ама имам един дядо, дето беше казанджия.
        Бе остави го. Най много да е чул по транзистора как се вари ракия...
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

Коментар

• Бат Пешо, от кръчма ракия не се купува, че кръчмарите обичат мерките заместителите и търговията.
          Освен това, казах Бургас 63 Перлова, не обикновената. В магазина е 19 лева 0.5 литра. Аз казах, не съм специалист по ферментациите. Ама имам един дядо, дето беше казанджия.

Коментар

• Ееех м@йк@ му ст@р@, какви транзистори имаше на времето. То сегашното транзистори ли са ???
            tnm

Коментар

• Значи за детелини и за панаири може, за стадиони не може. МАМУН и той, научил от Гуглето две думи за бъклъвъ с бузъ и дай да се изфука тука !!!
              tnm

Коментар

• Дюбрутру
                на все видни моми и момци
                само лаик пияч-новобранец
                или закоравял алкохолик,който му е
                все едно какво пие/за него количеството
                а не качеството са водещи/
                могат да приказват срещу домашно
                приготвената ракия или вино.
                Все пак хората ,които не познавате
                могат да ви пробутат некачествен
                алкохол-особено ако го правят
                единствено за продажба.
                /примерно да отстраниш първака и да спреш
                на 44-45*/
                Правил съм калкулация
                колко ми струва литър вино
                и мога да ви кажа,че себестойността му
                е близо 2,5-3лв/л-сега сметнете и данъците,печалбите
                на производители и търговци и се замислете какви
                вина и ракии купувате.
                Данъците,акциза и печалбата на един търговец
                в една 0,7л бутилка ракия са около 5лв
                дали с останалата
                част от сумата ,която плащате,може да се произведе
                качествен алкохол или само негово подобие
                http://milom.blog.bg/

Коментар

• Маранди мани не им отваряй очите на дървените философи всезнайковци.Те знаят всичко.На най скорошната сбирка с колегите у една кръчма реших да пия и аз купешка ракия.Казаха ми че Бургас 63 било най доброто и си поръчах.Още с опитването разбрах че там грозде няма...Няма какво да се спори с форумните разбирачи...Нека си пият ментаците и да си вярват.Аз варя ракийка при един 95 годишен сладур.Той е казанджия от малък.Мое да има към 80години стаж в тоя занаят.Последния път ме утрепа.Кат заредихме казана и запалихме огъня излече че имал работа при някаква бабичка и след доста време се върна.Отвори да види огъня и вика добре пипна тръбата между казана и охладителя и вика след два часа и петнайсе минути тръгва.А аз си мисля тоя изкукуригал дъртак вече и изперка но засекох часовника.След два часа и петнайсе минути взех да гледам смутено като потече първака.Та дядката ми каза че следващия път ще ми прави той матряла....Каза че от кило захар стават 800 грама ракия.И ми каза че ако не съм сложил захар от тоя матриял да съм изкарал максимум 10 литра.Следващия път ще слушам какво ми говори дядката.Страшен пич и гони бабичките още.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                    За руски, румънски, гръцки заселници съм чувал, но за немци не бях чувал досега.....Интересно...
                    Половин България е така..Ние сме от Беломорието....Същата работа, даже много по-жестока - башибузука е в съседното село ...ако го изпревариш си жив ....Никой не е мислил за стока, имот, пари..Само предания - до ореха, под крушата.....ехххххх....
                    Eто я немската църква (вече православна) у равна Добруджа

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
                      Значи, аз като НЕспециалист по ферментациите, не се доверявам на аматьорски домашни варячи на ракия, щото всеки си прави каквото си иска и хабер си няма какви чудеса, освен метиловия алкохол има у ракията му. Обаче на маса като се седне и се почва "моята е най-убава... по-убава от домашната няма" и т.н.
                      Затва аз си купувам от професионалисти. От любимите са ми Стралджанска мускатова и Бургас 63 Перлова. А наздраве....

А, е тука една хубава статийка по въпроса:

http://e-vestnik.bg/13493

.
                      Поздравления, че се интересуваш за здравето си какво 'апваш и пийваш.

П.П. Ся аз кат' профи-пиянка ще ти дам няколко маркера да помислиш върху тях:

- никоя ракия не си пише винения дестилат колко % е ( замисли върху това ) защо?

отговор спирт и есенция навсякъде - за пример за последно бай Гроздан ( ракията ) се праскаше, че има "цели 8% винен дестилат" - спрямо останалите на пазара.

- накратко имаш следната схема - целият ви алкохол в БГ е спирт и есенции с малко дестилат.
                      - само, че отзад на единият етикет пише официален вносител, а на другото официален дистрибутор ( т'ва ти е узаконената схема как се продава Джони Уокър менте в големите ви вериги ( примерно ) и всичко кот' се сетиш кат' търговски марки.
                      - демек държавата ви в момента пълни с ментата навсякъде и до кръчмите - под формата официален дистрибутор ( обикновено фирмамата на етикета е регистрирана в УСА ).
                      ----------------------------------------

При домашната имаш поне 100% дестилат, а не "великите" 3-4% + спирт.

Прафф си, че не всеки може да си отдели метила после както си трябва.
                      ----------------------------------------

Ако, искаш мога да ти метна и линк от мои анализи къде ще дъни държавата в момента - точно през акциз по хобитата - цигарки/алкохол.

Семплият въпрос е - защо Държавата официално е измислила схема, по която да трови населението си?!?!

П.П. Какво значи дистрибутор в УСА и производител от ЕС?

Ма, няма лошо - хубаво е да се интересуваш какво пиеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                        И за панаири имаше

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение

За детелини знам аз , за стадиони не съм чувала . Ма може и да има
                          И за панаири имаше
                          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                          Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                            А бре, Лилето Иванова, немаше ли една песен:

Стадиони, стааадионииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии
                            Имаше една за бъклъвъ с бузъ

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                              А бре, Лилето Иванова, немаше ли една песен:

За детелини знам аз , за стадиони не съм чувала . Ма може и да има

Коментар

• А бре, Лилето Иванова, немаше ли една песен:

tnm

Коментар

Working...
                                X