IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    Ко си спретваш? Я, раздуй?
    .................................................. ........

    Чей ся, щото дебна брашното да станело кафяво.
    Ма колко кафяво, в рецептата не пише.
    Пък в моя занаят има барем осемсе нюанса на акото.
    ...............
    И сега кьора да го докарам поне на детски дрисък.

    Коментар


    • Е ама щот' кюфтаци и кебапчета на скара ми се дояли, та затова,.
      А и друго - какви зеланчуци е добре да слагам, оне ден метнах гъби и тиквички

      Коментар


      • Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
        До-о-обре де,

        Послъгах малце - веке съм се уцуцурдисал
        /Ма тва, щото готвя./
        Ко си спретваш? Я, раздуй?

        П.П. Ламята днес боб правил - аз му викам остави да ти го изтегля после като вкус да не е същия като предния път - лютивичак по тракийски.

        Ама, съм заспал и той запомнил предния път и го фраснал същия да'е ... - хаха

        Забравил само чубрица да сложи - ма, напредва яко - по-рано ми мрънкаше, че не бил готвач - ами викам и аз не съм - ха, ся стой гладен - хихи

        Коментар


        • До-о-обре де,

          Послъгах малце - веке съм се уцуцурдисал
          /Ма тва, щото готвя./

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
            Ми имам нова скара бре!
            А и имам за след малко една топлопушена скумрия.
            Наздраве, да не пропусна.
            Ъмм .. честито, бря - ама за ко шъ я цапаш с разни кайми, че и ти да си ги бъркаш.

            Ръгай - рибоци, лук, домати шайби - цепнати моркови - ей т'ва ти прави уникален вкус.

            И за пържолки.

            П.П. Ку правиш цели бутове на нея с марината - не се режат никога в първите 30 мин. като стане месото - ще го развалиш.

            Ей, т'ва - за кюфтеца и кебапчета си има чугинен тиган ( оребрен ) и ти прави същото като вкус като скара - ама по-лесно се чисти после - хъ-хъ-хъ ....

            Ха, наздраве!
            Last edited by marandi; 04.02.2014, 02:29.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
              Лоча, бря - то оставаше и да не лоча

              Ма, се чудя ко се хващат с глупости за скара да правят - кюфтаци и кебапчета.

              ---------------------

              Е, най-лесно е да си купи една скумрия ( обезкостена ) - резва я на две през коста - маха я. И главата да махне, ако има, че ще му горчи иначе.

              Бам на скарата + за мезе да си сложи на едри шайби лук, домати, цели моркови резнати през средата ( а, лук и домат като филии 1 сантиметър ) отстрани покрай рибата и толкоз.

              Докат' отиде да се изпикае и са станали нещата. Има да ги обърне 1 път само. После да ма'а след 10 мин. и толкоз.

              П.П К'ви кюфтаци и к'ви 5 кинта за скара да'е ..?
              Ми имам нова скара бре!
              А и имам за след малко една топлопушена скумрия.
              Наздраве, да не пропусна.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
                Ти щом лочиш и аз ще да лоча!
                Да не съм валат.
                Ан тъй -

                ся ако дойде и модито и тъкмо шъ разцъкаме 1 чист бридж - хихи

                П.П. Че той се денси бавно и отиде една каса бира да'е ...

                Коментар


                • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                  Лоча, бря - то оставаше и да не лоча
                  ...............................

                  П.П К'ви кюфтаци и к'ви 5 кинта за скара да'е ..?

                  Ти щом лочиш и аз ще да лоча!
                  Да не съм валат.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                    Лоча, бря - то оставаше и да не лоча

                    Ма, се чудя ко се хващат с глупости за скара да правят - кюфтаци и кебапчета.

                    ---------------------

                    Е, най-лесно е да си купи една скумрия ( обезкостена ) - резва я на две през коста - маха я. И главата да махне, ако има, че ще му горчи иначе.

                    Бам на скарата + на едри шайби лук и домати ( като филии 1 сантиметър ) и толкоз.

                    Докат' отиде да се изпикае и са станали нещата. Има да ги обърне 1 път само. После да ма'а след 10 мин. и толкоз.

                    П.П К'ви кюфтаци и к'ви 5 кинта за скара да'е ..?
                    така и требва-нема да се предаваме я

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                      стига писа ами пийни нещо
                      Лоча, бря - то оставаше и да не лоча

                      Ма, се чудя ко се хващат с глупости за скара да правят - кюфтаци и кебапчета.

                      ---------------------

                      Е, най-лесно е да си купи една скумрия ( обезкостена ) - резва я на две през коста - маха я. И главата да махне, ако има, че ще му горчи иначе.

                      Бам на скарата + за мезе да си сложи на едри шайби лук, домати, цели моркови резнати през средата ( а, лук и домат като филии 1 сантиметър ) отстрани покрай рибата и толкоз.

                      Докат' отиде да се изпикае и са станали нещата. Има да ги обърне 1 път само. После да ма'а след 10 мин. и толкоз.

                      П.П К'ви кюфтаци и к'ви 5 кинта за скара да'е ..?
                      Last edited by marandi; 04.02.2014, 02:14.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                        Праф си - недей ги валя накрая, че ще залепнат и има да чистиш. То пак ще чистиш, ама друго - хъ-хъ ....

                        Аз мога и с брашно или галета да ти ги направя и ще станат - просто скарата трябва да ти е загрята и кат' ги сложиш да цвърчат веднага.

                        П.П. Ем, същото и с кебапчета да'е - просто техниката е различна.

                        Е, чети ( че ме мързи да пиша ):

                        http://forum.kulinar.bg/viewtopic.php?f=2&t=5023
                        стига писа ами пийни нещо

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                          Е не съм чул досега да се овалят в брашно за скара...
                          А с кебапчетата как си?
                          Праф си - недей ги валя накрая, че ще залепнат и има да чистиш. То пак ще чистиш, ама друго - хъ-хъ ....

                          Аз мога и с брашно или галета да ти ги направя и ще станат - просто скарата трябва да ти е загрята и кат' ги сложиш да цвърчат веднага.

                          П.П. Ем, същото и с кебапчета да'е - просто техниката е различна.

                          Е, чети ( че ме мързи да пиша ):

                          http://forum.kulinar.bg/viewtopic.php?f=2&t=5023
                          Last edited by marandi; 04.02.2014, 02:02.

                          Коментар


                          • Е не съм чул досега да се овалят в брашно за скара...
                            А с кебапчетата как си?

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                              Eама това не е ли за пуржени кюфтаци?
                              Е, к'ва е разликата?

                              То и чугунен тиган да си беше взел - пак имитира скара и се правят без мазнина - то в месото си има и си пуска.

                              Просто вкус е различен от пържени на тиган и на скара.

                              П.П. Ма, най-лесно е прави си принцеси на скарата, ку е двустранна - хихи

                              Нема се цапаш - па става същото - кайма - филия, чер пипер, чубрица и ръгаш
                              Last edited by marandi; 04.02.2014, 01:53.

                              Коментар


                              • Eама това не е ли за пуржени кюфтаци?

                                Коментар

                                Working...
                                X