IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
    За чушките брато!
    За шушките.
    Майна им небесна.

    Ма нали са далавера........

    ................
    И в бързината, омешах бира и червено вино.
    И чутурата почва се пропуква.
    Та сега съм на водка.

    Ай сполай ти, че ме изслуша!
    Бе, ти ш'мъ умориш от смях.

    Пак си чел на някой серсемин басните за чушки с бял сос, че и на фурна - хъ-хъ-хъ ...

    П.П. Най-лесно и бързо стават в тенджера, бря. Редиш ги по дъното хоризонтал на редове - затискаш ги с една тлъста чиния отгоре да не се местят - кат' поврят 40 мин. са готови. Махаш чинията люсваш белия сос за още 5 мин. и си готов.

    Т'ва нящоу на фурна наиш к'ва хамалогия е и пак може да не ги докараш. Демек - чушките да останат твърди и сухи.

    Откъде ги четете тия изгъзици да ви плющя

    Т'ва само от БГ-мама си гу киризил - някоя млада буля на 20 години - дет' още яйца на очи не мо'е прави - хукнала пълнени чушки да прави на фурна - хъ-хъ-хъ ...

    Коментар


    • Добро утро-о-о-о,
      Виетнам!
      /И на почти сички пиандури./

      Ето как лекуват главобол в братските нами республики:

      http://www.youtube.com/watch?v=SArQEw7x_HI

      Коментар


      • И нема олио, освен от соса.

        Първо три лъжици прашно, соса, бучка масло и миселото клеко с яйцата.
        С малце сол, чер пипер и щипка индийско орехче.
        Last edited by sergo; 04.02.2014, 06:04.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
          Пънал си се да правиш сос Бешамел с т'ва брашно ли, бря? И си почнал с олиото и брашноту. Ужаска - хихи

          За чушките иди-дойди - ма ни ми казвай, че и спагетите шъ ма'аш с него, чи шъ повърна

          За чушките брато!
          За шушките.
          Майна им небесна.

          Ма нали са далавера........

          ................
          И в бързината, омешах бира и червено вино.
          И чутурата почва се пропуква.
          Та сега съм на водка.

          Ай сполай ти, че ме изслуша!

          Коментар


          • Пънал си се да правиш сос Бешамел с т'ва брашно ли, бря? И си почнал с олиото и брашноту. Ужаска - хихи

            За чушките иди-дойди - ма ни ми казвай, че и спагетите шъ ма'аш с него, чи шъ повърна
            Last edited by marandi; 04.02.2014, 05:44.

            Коментар


            • Ей на,
              Сега привършвам.

              Соса за спагети е готов. Пълнените чушки изстиват във фурната. И заливката стана като хората........

              Пак добре че преди да омешам каймата с манджите - чопнах малце от нея.
              Щот се сетих, ко гнявеха дедеронците по ресторантите преди четвърт век.
              От тогаз ми е любимото спасение, гат почна по много да готвя и то на още по-много празен стомах.
              - Прясна кайма, поръсена със ситно нарязан лук и чер пипер.

              Сега ....се мисля със себе си.
              " Иси ли значение, като нанайси смисъл?"
              /от "Каменарче" по сигански/

              ..................
              И повече на шопинг по женски - нъц!

              Коментар


              • .................
                Джопнах на две преки до една домашна месарница, дето вече половин година ми е забранена зона и зех две кила свински шол. Що шол?
                -Щото беше най-отпред на витрината. Пък блондинката си стоеше там.
                Хайде кило свинско и кило телешко врътнати двойно на машината ... и се изнизах като листна въшка.
                - Кайма, а?
                /Нъл си го спомняте оня мутренски виц - "Сра, а?"

                .................

                Прибирам се аз и гледам, едната торба ..... с две кила гамби!
                От къде съм я докопал и идея си нямам!
                Баси!

                Некое бабе, от некоя опашка.... сега ме културисва.
                Демек, изровила е томахавката/манлихерата/ и сега търси стадион под наем, та да ме опушка.

                .....................
                Last edited by sergo; 04.02.2014, 05:13.

                Коментар


                • Ясну ...

                  на телешка джанта със спагети викаш телешку фарену да'е ...

                  П.П. Що не си къркаш, ами се излагаш. Т'ва йеденето е голяма набутка - аз гат' 'апна и ми се доспива да'е ...

                  Коментар


                  • Нейсе,

                    Накрая едни арабески се опитват да ми пробутат близу три кила кокал. И само щото от към дясно мое, се мандахерцат две апки мърша, колкот врабешки мъденца - та да съм го платил, като за джолан.
                    - Нема стане, викам!
                    - Дайте, резнете от тук-от там тез млади телешки бутчета, негде къмто две кила, та да ги лепнем на онзи оглозган боздуган.
                    Един вид пачуърк да моделираме..............

                    Къде ще да ходят?

                    Излизам аз победосносно и веднъг се досещам:
                    - Бе, ти едни спагеги като си врътнеш, пък после те мръзи да ги изсмучеш, а кога две кила стек ще оджвакаш?
                    А садисчето в мен варка да ме затапи:
                    - Значи спагети.

                    И се почна една-а.............

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                      Тва за утре, сега други работи...
                      Абе я наздраве!
                      Ан тъй - казвал ли съм ти как пресъхвам докат' пиша? - хихи

                      П.П. Ма, тая седмица тоя форекс нещо 'ноу измислено фърфи - вися и го гледам само. Станах зрител да'е ... - то няма къде да се влезе. Некви почти 1% ръгнах за цял ден - баси срама да'е ...

                      Ха, наздраве!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
                        Ко, ко?
                        Телешко варено.
                        хихи

                        и ко си прайл с т'ва брашно, бря? че и на тиган до кафяво?

                        П.П. Шъ мъ уморите с тия рецепти.

                        Е, днес гледах тия по БТВ-иту новото предаване Бон Апети.

                        Ами, сорка, ама Звездев мо'е да готви и си е профи - па тия двамата не могат.

                        П.П.П. Че и некъф тъп формат избрали - уж зрителите им фращали рецепти, па те ги препрафяли - и сумтят там - о, вкусно, о, чудо.

                        Толкоз изкуствено, че няма накъде. Та, ку се учиш от тия недей - хъ-хъ-хъ ...

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                          Домат и лук на шайби по сантиметър и половиня - бря.

                          Още колко пъти да ти го напиша да'е ...

                          Стават уникални - кат' си пуснат черните черти от скарата от 2-те страни.

                          П.П. Досега да ги беше направил 3 пъти да'е ..
                          Тва за утре, сега други работи...
                          Абе я наздраве!

                          Коментар


                          • Ко се коркаш?

                            Пък и рецептата излезе сложна и затуй ще я разказвам на части - в първо число, ебемси време.

                            Та,
                            Щото имаше фирмено прение за бюджета идния месец и аз се налюсках .........с бърбън.
                            Най са ми омразни теми за пари.

                            Та решавам и аз като женките да помисля за себе си.
                            Те сирмашките, гат им се спиче лайното варкат стипълчейз - къмто Мола.
                            Било помагало!
                            Та реших и аз да пробам. Тъй де, малце шопинг.

                            И къде-къде, ей го Женския пазар. Щот ми е на близо.........

                            Опс!
                            Требе да сложа едно доуточнение!
                            - Мразим да тръпим перцонал, дето всегда се праи, щото парите не са фърст, щом почнем да ги сметаме,
                            а немат пет лева в джобо.

                            Та шавам през чаршията и си мисля за себе си. Което, от където и да го погледнеш, звучи непривично.
                            Ма, щом съм го почнал.
                            Та се сетих, че мое временно да мина от течно на твърдо.
                            Гориво.

                            Ко, ко?
                            Телешко варено.

                            ......................

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
                              Чей ся, щото дебна брашното да станело кафяво.
                              Ма колко кафяво, в рецептата не пише.
                              Пък в моя занаят има барем осемсе нюанса на акото.
                              ...............
                              И сега кьора да го докарам поне на детски дрисък.
                              Хъ-хъ ...

                              аз го питам ко гласи - той си мисли, че съм Ванга да'е ...

                              П.П. Пак си гледал някоя заблудена азиатска техника да те плющя - те така месят накрая брашното с другото докат' стане кафяво на каша.

                              Ако - първо брашно почваш се прави до розово без мазнина и после ръгаш другото. Демек - наопаки сме или Фиетнамците са начорчик на нас.

                              Ма, ся шъ гледам на боб и шъ позная ко твориш

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                                Е ама щот' кюфтаци и кебапчета на скара ми се дояли, та затова,.
                                А и друго - какви зеланчуци е добре да слагам, оне ден метнах гъби и тиквички
                                Домат и лук на шайби по сантиметър и половиня - бря.

                                Още колко пъти да ти го напиша да'е ...

                                Стават уникални - кат' си пуснат черните черти от скарата от 2-те страни.

                                П.П. Досега да ги беше направил 3 пъти да'е ..

                                Коментар

                                Working...
                                X