IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Миналата година се събудих през нощта и не знам защо ми се доядоха соленки.

Бам в гугъл 1 час четене - щот' аз като прочета 20 статии и коментари и се ориентирам долу-горе каква е идеята на продукт Х да'е ... - все пак съм ейнджинерин и чета докато схвана материали и техниката каква е.

И в 3:30ч през нощта почвам да правя френски соленки - демек правя маслено тесто. Бамм ... мизерията на масата - ама изкарах 3-4 тави - те стават бързо през 10 мин. на макс. фурна.

На визия станаха ужасни - щот' ги трясках само по диагонал тестото на ромбове. На вкус прилично.

И отворих си една книга да чета и си зобя соленки - ей, т'ва е кеф. Бавничко, първо ръфам, после задържам в устата да се разтопи и стане на каша и после гълтам
    -------------------------------------------------

После кат' ударих чертата ( време/продукти ) - по-добре да бях отишъл до магазина да си купя за 2 кинта, отколкото да вдигам къщата във въздуха. Демек - грам далавера няма за 3-4 тави - хихи

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      Е, то ся на мързела му викат - юзерство да'е ...

П.П. И как беше лафа за лудия и баницата кой бил от двамата - тоя дет' я прави или тоя дет' я яде.

Ма, кофти е, че Русото има слонска памет и мога да възстановя цели разговори с една камара хора от преди години.

Та, запомнил съм те още от преди време в частта баници

Ха, наздраве!
      Наздраве!
      Още ме е яд, че не се научих навремето да въртя тестото. Лапешки калпазанлък.
      Оня лаф за лудия и баницата е иносказателен. Голям кеф е да направиш нещо хубаво (примерно баница) и да гледаш как я изяждат с удоволствие.
      Last edited by winner; 01.02.2014, 00:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
        Ни могъ, аз съм само юзър, нищо че съм с кетап.
        Е, то ся на мързела му викат - юзерство да'е ...

П.П. И как беше лафа за лудия и баницата кой бил от двамата - тоя дет' я прави или тоя дет' я яде.

Ма, кофти е, че Русото има слонска памет и мога да възстановя цели разговори с една камара хора от преди години.

Та, запомнил съм те още от преди време в частта баници

Ха, наздраве!
        Last edited by marandi; 01.02.2014, 00:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
          ВинеруФфф ...,

ти се сети, бря да'е - от вчера дрънкам на МанкуФф, че ти си човека за баници.

Па, ти се покри и аз да се правя на шут да'е колко съм з'уе ..

Ха, ся го вкарвай в пътя - хихи
          Ни могъ, аз съм само юзър, нищо че съм с кетап.

Коментар

• ВинеруФфф ...,

ти се сети, бря да'е - от вчера дрънкам на МанкуФф, че ти си човека за баници.

Па, ти се покри и аз да се правя на шут да'е колко съм з'уе ..

Ха, ся го вкарвай в пътя - хихи

Коментар

• Да се изкажа и аз по баничарските въпроси като дипломиран баничар ІІІ разряд.

Чудни бюреци правят в една нова пекарна срещу хотел Черно море (не е "Иглика"). Тънки листи, хрупкави, с масло и сирене, както си трябва. И други разни банички имат с различни пълнежи. Малко са по-високи цените отколкото на другите баничарници, но явно хората са решили да не участват в кушията "аз мога най-евтино". И едни гризини с ементал много ми харесаха. Въобще - браво на тия! Както забелязах и клиенти си имаха доволно, наложи се да почакам 7-8 минути на опашка.

А иначе домашна баница твърде обичам, но не правя.Бабите ми правеха всяка със своя си чалъм, месеха тесто, точеха, оставяха ги корите да съхнат върху едни вестници по креватите и диваните... Майка ми прави солена и сладка баница, жена ми като и дойде талант, завива няколко вида баници... Всичките са ми много любими, но не се хващам да направя. Не ми изглежда сложно, но нямам мерак за това.

Коментар

• http://www.youtube.com/watch?v=El10WaFuVbU
                Лека нощ

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
                  http://www.youtube.com/watch?v=RD6khYNpnS4

Коментар

• https://www.youtube.com/watch?v=FPrixE4YqiI#t=173

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                      Накарахте ме да направя баница.
                      Сега си обикаля нивката докато виси.
                      Ти беше фенка на висяща бан'цъ да'е ...

Ма, кат' го огледах т'ва и нямам време за експерименти дали няма да я фросна. То - тряя се наглася с 3 комплекта продукти за тестове

П.П. Между другото тестото действа като гъба и си поема само, ако се прави заливка - идеята на тази баница, която правиш е да остане сочна - ама, пак може да се постигне подобен ефект с по-прости техники.

Но може да го пернеш кат' твоя търговска марка да вземаш акъла на гостите - наистина е ефектно.

Коментар

• Лоша работа..
                        Attached Files
                        платформа за инвалиди

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                          Нещо такова?

Да само че с един кон

Коментар

• Накарахте ме да направя баница.
                            Сега си обикаля нивката докато виси.

Коментар

• Толкова честа промяна в прогнозата за температурата не е имало.

Днес до 14 часа даваха за Варна да стигне -17С през нощта, сега вече го дават до -6С.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                                Днес голям студ.Цял ден изривам сняг и сега малко ми треперят партенките.Следобяда един приятел впрегнал шейната и за един час се разходихме реката е замръзнала...
                                Нещо такова?

Коментар

Working...
                                X