IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
    Наистина се оказаха железни машинки.
    За тези, които знаеха и разбираха какво вършеха, бяха много полезни. За тези, които си мислеха, че тези машинки ще им свършат работата и ще минат без да учат - изигра им мечешка услуга.

Ето я моята машинка, която вече над 20г си работи безупречно (вярно, че вече я ползвам само като калкулатор).
    Същия копчалък, само че моята е малко по продълговата.
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
      И Шарп имаше. Мойта е Касио, ама явно от същия вид. От Сингапур си я купих. 32 К рам за потребителски програми. Имаше и по 64 К ама бяха по скъпи. Всичко бях напъхал вътре, и маневрирането, и товарната задача и приливите и астрономията. Жеуезни машинки. Сега сина ми я ползва.
      Наистина се оказаха железни машинки.
      За тези, които знаеха и разбираха какво вършеха, бяха много полезни. За тези, които си мислеха, че тези машинки ще им свършат работата и ще минат без да учат - изигра им мечешка услуга.

Ето я моята машинка, която вече над 20г си работи безупречно (вярно, че вече я ползвам само като калкулатор).
      Attached Files

Коментар

Машинката се казва шарп и й бях направил програми за абсолютно всичко. Още я ползвам, не съм си купувал друг калкулатор. Обаче не съм пускал програмите от мноооого време. - астрономия, аналитично счисление, радиопеленги,интерполации, течения и още доста - някъде към 20 програмки направих.

Шарпчето излезе като бях 2-ри курс и струваше цяло състояние тогава - 120$. Ама останах много доволен. Дори си направих и истински покер на нея.
        И Шарп имаше. Мойта е Касио, ама явно от същия вид. От Сингапур си я купих. 32 К рам за потребителски програми. Имаше и по 64 К ама бяха по скъпи. Всичко бях напъхал вътре, и маневрирането, и товарната задача и приливите и астрономията. Жеуезни машинки. Сега сина ми я ползва.
        tnm

Коментар

Помня на изпита за първа степен, защитавахме решените си товарни задачи пред комисия. Беше ни забранено да ползваме компютри, ама аз понеже съм компютърджия, си бях програмирал една малка машинка приличаща на калкулатор, но с големи възможности. Програмираше се на едновремешния бейсик с редовете. Естествено реших задачата използвайки неподозираната автоматика много бързо и много вярно. Та на защитата, дойде от цялата комисия да ме разпитва баш най простия, неква пенсия, капитан ама хич хал хабер си няма от бълкери. Явно като е гледал решенията на задачите на другите преди мен е забелязал, че не съм ги решил като тях. И направо ми каза. "Излизай. няма какво да те питам. Задачата е напълно грешна." Добре че беше Илчо Томов. Погледна го изпод вежди, явно си знае стоката. Стана и дойде да погледне. Като видя решението каза. "Лесков (не се казва така), айде отиди моля ти се да изпушиш една цигара че да не те гледам и да се ядосвам. Човека е решил интеграла по метода на Симпсон бре. Що все ви пращат такива, дето да ви бера срама."
          Машинката се казва шарп и й бях направил програми за абсолютно всичко. Още я ползвам, не съм си купувал друг калкулатор. Обаче не съм пускал програмите от мноооого време. - астрономия, аналитично счисление, радиопеленги,интерполации, течения и още доста - някъде към 20 програмки направих.

Шарпчето излезе като бях 2-ри курс и струваше цяло състояние тогава - 120$. Ама останах много доволен. Дори си направих и истински покер на нея.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
            Ако сте плакали, ако сте викали като полудели, ако сте се чудили на кой свят се намирате - вие сте точно за тази тема
            20 години бах мааа му
            http://vbox7.com/play:12777c6934
            И аз бях там и аз ривах. А по телевизора, по другия канал ли беше или по тоя след мача даваха Криворазбраната цивилизация.

Свирети валц, да ни чуят европейцити като валсувами и да ни кажат "Ашколсун"
            tnm

Коментар

Помня на изпита за първа степен, защитавахме решените си товарни задачи пред комисия. Беше ни забранено да ползваме компютри, ама аз понеже съм компютърджия, си бях програмирал една малка машинка приличаща на калкулатор, но с големи възможности. Програмираше се на едновремешния бейсик с редовете. Естествено реших задачата използвайки неподозираната автоматика много бързо и много вярно. Та на защитата, дойде от цялата комисия да ме разпитва баш най простия, неква пенсия, капитан ама хич хал хабер си няма от бълкери. Явно като е гледал решенията на задачите на другите преди мен е забелязал, че не съм ги решил като тях. И направо ми каза. "Излизай. няма какво да те питам. Задачата е напълно грешна." Добре че беше Илчо Томов. Погледна го изпод вежди, явно си знае стоката. Стана и дойде да погледне. Като видя решението каза. "Лесков (не се казва така), айде отиди моля ти се да изпушиш една цигара че да не те гледам и да се ядосвам. Човека е решил интеграла по метода на Симпсон бре. Що все ви пращат такива, дето да ви бера срама."
              Аз имах 32 битов калкулатор ( китайска ), ама много свястна и мощна - па 1 колега с Математическата Варна после си беше купил японска 64 бита още по-мощна, ама 3-но по-скъпа от моята хем я взе след 2 години чак. Моята беше към 150$ - неговата към 500$.

Та на колегите им смятахме проектите с елките - зададен целия алгоритъм и плюс проверките да излизат накрая.

П.П. Хамалогията беше да се въведе алгоритъма първия път - после смяташе цялото задание - въпреки различните стойности, които малоумниците даваха.

И не се базикам като му казах на тоя тъпак, че нещо, което се смята за 20 мин. точно и после да му направя хартията 70-90 страници с проверките + 5 чертежа - е най-много 2-3 дни.

Не мога да си позволя да ходя на упражнения и лекции 6 месеца да ми дрънка глупости и да пуска хора на изпитите с въпрос: Това муфа ли е, колега и да му я сочи на радиатора до него.

Времето е ограничен ресурс
              Last edited by marandi; 17.11.2013, 11:29.

Коментар

Вашето е нищо.

Аз още си спомням като бяхме на практика с Вапцара, как Илчо Томов си сложи неговия товарен план между нашите и ги даде на старпома да ги оцени. И какво беше учудването, когато неговия план получи 2-ка.
                tnm

Коментар

• Ако сте плакали, ако сте викали като полудели, ако сте се чудили на кой свят се намирате - вие сте точно за тази тема
                  20 години бах мааа му
                  http://vbox7.com/play:12777c6934

Коментар

Вашето е нищо.

Аз още си спомням като бяхме на практика с Вапцара, как Илчо Томов си сложи неговия товарен план между нашите и ги даде на старпома да ги оцени. И какво беше учудването, когато неговия план получи 2-ка.
                    Мен тоя същия глупак ми писа 2-ка на моя редуктор - понеже колегите ги караше да правят 2-стъпален редуктор само или червячен, па на мен ми даде техн. задания 3 степенна скоростна кутия на трактор + задна предвка.

И ходих в библиотеката - взех си предавателните отношения на зъбчатките и му го сметнах и начертах.

П.П. И глупака ме пита - Колега, тия предавателни отношения откъде ги взехте? Викам от библиотеката.

И той, ама колега - аз не съм ви ги задал в заданието, че да си го позволявате.

Викам - ами, без да ми ги зададете няма как да се сметне заданието ви и затова - отидих и си ги взех. Проектът верен ли е и по стандарт.

Глупака: Верен е колега и всичко е по стандарт. 2-ка, защото не дойдохте да ме питате за предавателните отношения на проекта.

И ме остави на ликвидация.

П.П.П. Те това са малоумниците в образователната система. После същия глупак стана депутат от СДС.

Т.е. не тоя Илчо Томов, а един друг във ВМЕИ-то - даже не му помня и името, но се заяде с мен, че не ходя на упражненията му - викам, бачкам и нямам време - Варна е скъп град.

Т'ва е проект, който се смята и чертае после за 2-3 дни и нямам такова време да ида 6 месеца на упражнения, за нещо което се прави за 3 дни.

Та, нещо ме намрази явно и така ....
                    Last edited by marandi; 17.11.2013, 11:15.

Коментар

• Вашето е нищо.

Коментар

Добре.

На изпита по морски оръжия, не бях чел нищо. И не знаех нищо. Падна ми се за една противолодъчна реактивна бомбометна установка. Не и помня марката. Всъщност за първи път я чух на изпита и след това веднага я забравих.

Естествено аз не съм прост. Не бях учил, защото знаех, че по морски оръжия, Бомбата пише слаб 4 (четири). Обаче реших че все пак трябва да си заслужа четворката и да понапиша нещо. Ко да напиша ко да напиша, реших да започна с това, колко ствола има. Установката стоеше в залата дето ни изпитваха, на около 4 (100) метра от мен. От гледната точка, която ми се откриваше към нея, виждах 3 (11) ствола на горния ред и един на долния. Реших, напълно основателно, че са 2 (10) реда по три (11) ствола и като ги умножих се получи 3*2 = 6 (10* 11 =110) ствола. Та така и започнах да пиша. "Това е шестстволна реактивна бомбометна противоло..." В този момент се оказа, че Бомбата стои близо до мен и следи терзанията ми и чете какво пиша.

– Ей, сички сте двойкари, ама по голям двойкар от тебе не съм срещал. Стани бре и преброй колко ствола има.

Станах и ги преброих. Бяха 5 (пет). На долния ред имаше един ствол по малко, щото там беше стойката, дето се закрепя за палубата. Та, слаб 4 както се и очакваше.

И тогава ми просветна, че математиката е строго субективна наука. И така си ходя, просветлен.
                        То т'ва твоето е нищо

Аз отивам ТУ - корабостроене - влязал в специалността първа посочена - т.е. бях писал Корабостроене и КММ ( корабни машини и механизми ) - двигатели демек. И само 2 специалности бях писал и секратарката ми вика, бе момче пиши повече специалности, ако не влезеш в тия 2-те. Па, аз викам, бе аз съм в първата влязал, ама от хорски срам писах още една да има.

Та, правим проект по Машинно чертане - редуктор и аз ги смятах за 20 мин. и да им излязат всички проверки, понеже чертаех на половината група чертежите, щот' те колегите с математическа гимназия, езикова гимназия, хуманитарна гимназия и на проектиране са много зле.

Т.е. не могат нещо да си представят ( тризмерно ) и примерно разрязваш го някъде или му правиш сечение и как да се направи в 3 проекции да се вижда. Абстракно мислене се води това по принцип и наистина те не го можеха - нищо, че са перфе матеминатици да кажем.

Та, тоя льохман по чертане редовно ми пишеше 3-ка или 4-ка на моите чертежи, а на 10 други колеги, където съм ги чертал 6-ци. И аз яко се хиля, щот' чертая почти като скенер - демек не може да разбереш, че е ръчно правено.
                        ------------------------------------------------------------------------

И един колега от Катар имахме ( един мангал ) и той ми носи да му драсна 2 картона - едно А3 и едно А4. Плаща си, за което естствено.

И той ми носи заданието си вечерта в 22ч, щот' на другия ден трябва да предава.

Чертая му нещата и после оня ми се връща и чертежите одраскани с червен молив на 5-6 места - демек били грешни. И тоя ми бучи ко съм направил. Колегата ми.

Бе, гледам к'во е драскал тоя доцент и к'во е драскал, ама чертежите са верни и по стандарт. Па, тоя му написал 2-ка и го върнал.

И чудя се к'во да направя, щот' не ми се чертае пак същото и взех една гумичка и му почистих внимателно червения молив на оня Паун без да си личи и тук там набих повторение на същите линии, колкото да изглежда малко по-различно.

И тоя мангал от Катар носи същия проект на оня лебед и оня: "А, колега ..... - това вече е друга работа." Отличен 6.

Щот' той нищо не разбира мангала и си мисли, че не съм направил нещата, както трябва и да му връщам кинтите.

П.П. И висях и се чудих тогава к'ви малоумници висят за доценти по тия ВУЗ-ове - веднъж ми писа 2-ка, а после 6 на същия чертеж

Щот' викам на мангала - следващия път, ако ти го върне отивам аз и да ми каже кое не направено по стандарт, той БДС си БДС и всичко е по стандарт направено.
                        -------------------------------------------

В същото време тоя същия доцент пускаше колеги на изпити, които ги пита това на радиатора какво е? Муфа ли е, колега? И колегата мънка, ами муфа е? ( Браво, колега 3-ка ).

Та, тогава разбрах, че има и по-изперкали от мен.
                        Last edited by marandi; 17.11.2013, 10:55.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                          нещо твое искам да прочета
                          Добре.

На изпита по морски оръжия, не бях чел нищо. И не знаех нищо. Падна ми се за една противолодъчна реактивна бомбометна установка. Не и помня марката. Всъщност за първи път я чух на изпита и след това веднага я забравих.

Естествено аз не съм прост. Не бях учил, защото знаех, че по морски оръжия, Бомбата пише слаб 4 (четири). Обаче реших че все пак трябва да си заслужа четворката и да понапиша нещо. Ко да напиша ко да напиша, реших да започна с това, колко ствола има. Установката стоеше в залата дето ни изпитваха, на около 4 (100) метра от мен. От гледната точка, която ми се откриваше към нея, виждах 3 (11) ствола на горния ред и един на долния. Реших, напълно основателно, че са 2 (10) реда по три (11) ствола и като ги умножих се получи 3*2 = 6 (10* 11 =110) ствола. Та така и започнах да пиша. "Това е шестстволна реактивна бомбометна противоло..." В този момент се оказа, че Бомбата стои близо до мен и следи терзанията ми и чете какво пиша.

– Ей, сички сте двойкари, ама по голям двойкар от тебе не съм срещал. Стани бре и преброй колко ствола има.

Станах и ги преброих. Бяха 5 (пет). На долния ред имаше един ствол по малко, щото там беше стойката, дето се закрепя за палубата. Та, слаб 4 както се и очакваше.

И тогава ми просветна, че математиката е строго субективна наука. И така си ходя, просветлен.
                          tnm

Коментар

Ма чай ся. Аз не знаех, че си ти. Просто исках да си го върна, понеже ти ме беше обвинил мене
                            Казвал съм да се гледа от друга камбанария. Т.е. че през 7-10 век БГ империя застрашава ИРИ ( източна-римска империя ) - те са принудени да ни плащат ежегоден данък, за да не ги пометем.

Ако ще се сравнявате - се сравнявайте с тогавашните владетели, не с герой, за който само 3 заптиета го съпровождат от Ловеч до София и нямало кой да го "освободи".

Па, майка му се самозапалва от мизерия след Освобождението, както го наричате в наши дни.

П.П. По принцип трябва да сте доста по-мощни и креативни, понеже предвид глобализацията никой вече не ви чака и не ви е длъжен за нищо.

Трябва освен да си по-добър в главата от останалите и да си по-бърз от тях да свариш да го реализираш.

Затова те питам - напиши ми нещо твое авторско? 2-3 реда - копи/пасти не ме интересуват.

Познай как съм изкарвал шофьорска книжка категория Цъ - като до 2 часа бях на дискотека и никога не бях чел листовките.

Прибрах се в 2 часа - до 7ч ги обърнах 3 пъти 50 комплекта листовки и в 8ч решавам листовките - първите 2 без грешка, а на 3-тата листовка с 30 въпроса - нарочно оставих последните 5 полета празни.

Те носеха по 1 наказателна точка, а с 5 точки ( грешки ) тогава се минаваше на изпита и тъпата кука тогава ме изгледа и се опита да ме скъса на полигон и кормува, ама пак не успя.

Та, не искам да чета копи/пасти - доста съм чел - нещо твое искам да прочета
                            ------------------------------------------------

Не обичам фалша Левски просто, защото е пълен фалш - идеализиран до светец едва ли не - па на практика събитията са били други.

Като спрете да сте фалшиви - ще се оправите

Опитай се поне 1 шибан ден да си истински и ще видиш колко е трудно - хихи

Поздрави!
                            Last edited by marandi; 17.11.2013, 09:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                              П.П. За майката на Левски казах, че даже и аз се срамувам
                              Ма чай ся. Аз не знаех, че си ти. Просто исках да си го върна, понеже ти ме беше обвинил мене
                              tnm

Коментар

Каквото повикало, това се обадило. И имай нафпредвид, че не съм те обвинил още, че си убил майката на Левски
                                Ъъ .. не съм проверявал по списъците - може да се окаже, че някой е гласувал вместо мен и ме разписал в протоколите - предвид огромния брой умрели, които все още гласуват в БГ на хартия.

П.П. За майката на Левски казах, че даже и аз се срамувам - нищо, че не съм бил роден тогава.

Ма, т'ва ви е политиката да си съчинявате едни небивалици и нац. герои, на които сте уморили майка им от глад и тя да се метне в кладенеца от мизерия.

Ся Левски, та Левски ..... кат' папагали - той за неговото си време е бил колос. Сега времената са други.

П.П.П. Докога ще се криете зад чужди гърбове и ще направите нещо смислено сами в живота си? ( риторично )

Сега махаме, Левски, дзън-будизма и Швейцария .... кажи с 2 думи само каква ценностна парадигма изповядваш и какво точно предлагаш.

Без копи/пасти ... - и без простотиите - субектвист, релативист и сие ... ( аз колкото книжки съм прочел - на теб няма да ти стигнат 5 живота да ги прочетеш ) чисто технически, понеже чета почти по диагонал и после мога да ти въстановя текст от 50 страници без проблем по памет веднага.

С 2 думи можеш ли се изказа авторски или ще ти е трудно? Нещо твое?
                                Last edited by marandi; 17.11.2013, 09:37.

Коментар

Working...
                                X