If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят
Ами то си е така, само че в момента не сме в пряка демокрация, а сме в представителна такава. Ти всъщност за какво си. Как искаш да се управлява държавата ???
Това, което твърдиш, че не искаш е всъщност това, което е в момента. В момента се управляваме по правилата на представителната демокрация (аз я наричам, представителна олигархия). Щото това изобщо не е демокрация.
При пряката демокрация е точно обратното.
Айде питай ти. Сега е твой ред. Задай само един въпрос, да не се разводнява диалога.
Не сме все още така, но опитите, да се възстанови неформално член 2 (мисля) от старата конституция, си текат- къде успешно, къде- НЕ.
Тази система си е форма на диктатура и като всяка такава, лишава една част от населението от пълна липса на представителност/чуваемост. Това е, все едно Пеевски да държа абсолютно всички медийни, комуникационни и всякакви други канали за общение, включително- и този форум.
Ами то си е така, само че в момента не сме в пряка демокрация, а сме в представителна такава. Ти всъщност за какво си. Как искаш да се управлява държавата ???
Това, което твърдиш, че не искаш е всъщност това, което е в момента. В момента се управляваме по правилата на представителната демокрация (аз я наричам, представителна олигархия). Щото това изобщо не е демокрация.
При пряката демокрация е точно обратното.
Айде питай ти. Сега е твой ред. Задай само един въпрос, да не се разводнява диалога.
Добре, защо тогава всички платени форумни тролове са открито против идеята за пряка демокрация ???
Нали партиите (всяка една от които са производни на БСП) плащат на троловете.
Тази система си е форма на диктатура и като всяка такава, лишава една част от населението от пълна липса на представителност/чуваемост. Това е, все едно Пеевски да държа абсолютно всички медийни, комуникационни и всякакви други канали за общение, включително- и този форум.
Мислиш ли, че бихме могли да се съкратим почивните дни с 3/4, така че да останат 1 ден за Великден, 1 за 3 март и 1 за Коледа? Аз искам това. Въпросът е: дали с този инструмент моето желание ще се "сбъдне".
Не, не, ще ти отговоря на въпроса, но не искам да ми избягаш по тъча. Съгласна ли си, че БСП няма интерес от пряка демокрация, и е против тази идея ???
Под БСП имам предвид всички БСПта ГЕРБове СДСта ДПСта и вся остальная политбюровская сволач
Аз като ти казвам да мислиш, имам предвид да мислиш. Не да четеш чужди мисли. Няма лошо и да се четат чужди мисли. Но за политиката е забранено !!! А пряката демокрация е ПОЛИТИКА. Всички положения, които изтъкваш са срещу твоята позиция и в полза на моята теза. Чудя се откъде да почна по напред.
Айде да е с БСП. Съни е от БСП, но прочети и последните постове, как громи идеите за пряка демокрация. Готова е да ми извади очите. За Гигов, Монти, Стамболов и ОМГ и Роберт да не говорим, щото те са открито против. Само Съни се опитваше да се заиграва, но като се видя, че тази възможност съвсем не е нереална, изведнъж обърна галса. Така, че 1:0 за мене. Съгласна ли си с мен, ако си съгласна кажи, ако не дай си възраженията по този въпрос и да продължим, защото и с другите ти твърдения съм много несъгласен.
Мислиш ли, че бихме могли да се съкратим почивните дни с 3/4, така че да останат 1 ден за Великден, 1 за 3 март и 1 за Коледа? Аз искам това. Въпросът е: дали с този инструмент моето желание ще се "сбъдне".
Мечо, вземи за отправна точка малката ни виртуална общност. Тук, от откровени далавераджии, през бунтовници и анархисти, минаваш през адаптивни слънчогледи, тъмносини костовисти, червени номенклатурчици, обикновени доносници,службогонци, неориентирани хора на неопределена възраст т.е. могат да минат и за космополитни (щото това е новото име на липсата на идеи ), апаратчици, идеалисти, будисти, дъновисти, соросоиди, синусоиди и т.н. Та питам: Е ли е възможно да се удовлетворят очакванята на всинца ни с тоС инструмент- пряка демокрация? Аз знам за кого е полезен и не случайно си има тръбачи тук. Ако не се сещаш, ще ти подскажа- БСП. Те единствени имат интерес от "пряка демокрация".
Та, сега, питам: Искаш вчерашната колона от автобуси ли да решава за теб и децата ти? Това ли искаш?
Аз като ти казвам да мислиш, имам предвид да мислиш. Не да четеш чужди мисли. Няма лошо и да се четат чужди мисли. Но за политиката е забранено !!! А пряката демокрация е ПОЛИТИКА. Всички положения, които изтъкваш са срещу твоята позиция и в полза на моята теза. Чудя се откъде да почна по напред.
Айде да е с БСП. Съни е от БСП, но прочети и последните постове, как громи идеите за пряка демокрация. Готова е да ми извади очите. За Гигов, Монти, Стамболов и ОМГ и Роберт да не говорим, щото те са открито против. Само Съни се опитваше да се заиграва, но като се видя, че тази възможност съвсем не е нереална, изведнъж обърна галса. Така, че 1:0 за мене. Съгласна ли си с мен, ако си съгласна кажи, ако не дай си възраженията по този въпрос и да продължим, защото и с другите ти твърдения съм много несъгласен.
Аз пък в момента се зазяпах в една "Магистърска теза" за УНСС. Някаква кифла е правила волни словоблудства с вабриката Чета и се смея, чета и ми се риве
И тази е станала магистър, издевателствайки и гаврейки се
Сега гугълвах. Ми то има 7-8 дипломни работи през последните 5-6 години за моята вабрика
Бах мааа му, как пък един не дойде, да каже здрасти
Ми да !!! В Швейцария, управляващата партия като назначи Дебелюк Свинщайн за шеф на Швейцарската ДАНС и целокупния Швейцарски народ като ги подгони с камъни, и те карат автобуси с орки в Женева, за да страхуват Женевчани.
Вал, ти като разсъждаваш, мислиш ли ???
Мечо, вземи за отправна точка малката ни виртуална общност. Тук, от откровени далавераджии, през бунтовници и анархисти, минаваш през адаптивни слънчогледи, тъмносини костовисти, червени номенклатурчици, обикновени доносници,службогонци, неориентирани хора на неопределена възраст т.е. могат да минат и за космополитни (щото това е новото име на липсата на идеи ), апаратчици, идеалисти, будисти, дъновисти, соросоиди, синусоиди и т.н. Та питам: Е ли е възможно да се удовлетворят очакванята на всинца ни с тоС инструмент- пряка демокрация? Аз знам за кого е полезен и не случайно си има тръбачи тук. Ако не се сещаш, ще ти подскажа- БСП. Те единствени имат интерес от "пряка демокрация".
Та, сега, питам: Искаш вчерашната колона от автобуси ли да решава за теб и децата ти? Това ли искаш?
Аз пък в момента се зазяпах в една "Магистърска теза" за УНСС. Някаква кифла е правила волни словоблудства с вабриката Чета и се смея, чета и ми се риве
Сега гугълвах. Ми то има 7-8 дипломни работи през последните 5-6 години за моята вабрика
Браво, браточка - сети се как "откриват" топлата вода.
П.П. Накратко копи/пастят от няколко западни учебника и ги преписват. Т'ва се води "академична" дейност.
После раздават дипломни работи на свестните студенти да им ги направят - които после им се вземат - и след 5 години стават доктори на технически науки с дипломната работа на студентите си, които са преписали.
Те, така с "академиката" в БГ - но има и свястни 'орица - примерно никога няма да забравя Хидро-динамика предмета - един пенсиониран доцент - глух, сляп вече и т.н.
Стар човек - викна ме човека на изпита - и вика - погледнах ти нещата и ще ти пиша 3-ка, за да не се излагаш повече никога така. Колко време учи? - ме попита
Викам само тази нощ почти 2 пъти обърнах учебника ви от 400 страници и наистина не можах да се подготвя, понеже не съм и спал от 1 седмица и съм уморен.
- Вика - видях - 3-ка и повече не се излагай така - бях направил един някакъв гаф по извеждането на една теорема - т.е. някаква пълна глупост се получи, щот' там се работи с допускания и аз бях писал Гаус по линейна алгебра и геометрия - па, после на графиките се разминава като резултат и се получава точно обратното.
И пича ( старчока ) ме накара така да се засрамя, че после имах 5 на втора част Хидро-динамика.
2 лафа ми каза и ме засрами яко да'е ... - просто ми каза никога не се излагай повече така, моето момче
Коментар