Първоначално изпратено от redcretin
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Профил на инвеститорите на БФБ
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеаз не съм хазартен тип бе Червенкретен!
опитах се да и обясня че няма значение колко си чел и колко си добър в това което работиш - шофьор(като дядо), мед. сестра(като баба), журналист, лекар, пилот, банкер, магазинер и т.н., щом не знаеш какво да правиш с парите си!
Дано ме е разбрало палето...
сега лягаме, че е болничка!
п.п. МИДОва - прекаляваш!
Лекувай го детенцето и му обясни че най-важното е да се развива в това което го влече, за парите ще се научи още като му дадеш касичка С КЛЮЧЕ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнениеНе, и тя ще стане хазартен тип като тебе
Типично за БГ, между другото.
опитах се да и обясня че няма значение колко си чел и колко си добър в това което работиш - шофьор(като дядо), мед. сестра(като баба), журналист, лекар, пилот, банкер, магазинер и т.н., щом не знаеш какво да правиш с парите си!
Дано ме е разбрало палето...
сега лягаме, че е болничка!
п.п. МИДОва - прекаляваш!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеговоря на 5 годишната ми дъщеря за активи и акции - не прекалявам ли???
Типично за БГ, между другото.
Коментар
-
Здравейте,
направили сте мухабет тука, но малката ми е болна и снощи отидохме рано да разказвам приказка!
Та за инвестициите - аз за 2015 и 2016 в България не виждам алтернатива на БФБ!!! и пак ще повторя:
1. Депозитите с доходност 2% и върви надолу!
2. Земите вече са на края на балона си - там не пипам!
3. Петрола яко надолу(Голдман Сакс предричат 43долара догодина)!
4. Златото и то под вода от няколко години!
5. Имотите - ха, че ние сме най-обезлюдяващата се държава - кой ще живее в тях след 5, 15 , 25 години? Ония талибани дето искат Ислямска държава от Пазарджик - не мерси! Или като леля ми - купуваше апартаменти за децата, купуваше цял живот и сега стоят празни(защото предпочита да не ги дава на циганите), защото са къде.............във Видин!
Фондовете са пълни с пари, банките и ПФ също, интернет се ползва масово, масово собствени платформи на ИП(а не 72левовия Кобос), вече е пълно и с мобилни приложения за търговия със смартфони - идва времето на БФБ!!!
Така, че драги лорде каквото и да "хванеш"(само да не фалира) и ако увеличиш времевия си период на 1-2 години(за да избегнеш периодите на мъртвило на БФБ) мисля че няма да съжаляваш!!! Да 1К не са много пари, но ти си знаеш!
Акции върху които да мислиш:
1. ЕвроИнс - мисля че след увеличението на 1,2лв(което трябва да стане на пролет) ще видим цени от 3-4лв. Оцеляха, задържаха пазарен дял, диверсифицираха портфолиото и увеличиха немоторните застраховки, имат сериозен гръб, и мажо когато иска може да ги опакова със страхотна опаковка!
2. БФБ - За мен си остава много добра възможност за инвестиция! Нека си представим че БФБ се посъбуди(в следствие на горните точки) следващите 2-3години и прави по 2-3млн оборот! Тук маржа на печалбата е много добър и правят пари буквално от нищо! Монополист - когато искат могат да дигнат минималната такса от 2 на 3-4-5лв и да си оправят печалбата! Каквито и 13-ти заплати да си дават, не могат да излапат печалбата така, какъвто каймак обира например г-н Велев в неговите компании!
3. БРЕФ - единствения адсиц с потенциял за голям капиталов ръст според мен(и вчера се видя)! Дълго време имаше голям продавач и цената се притискаше, но биците май ще отнесат и този стоп. Да ще кажеш имаш имоти и не щеш, но тук в счетоводно отношение са супер подценени и мисля че скоро пазара ще коригира тази своя аномалия(по мое мнение в момента цената би трябвало да е 75-80ст). А добрата доходност ще дойде след 2016
4. СФТРД - една любима компания . Нея просто трябва да я имаш! Една от малкото на бфб която продължава да расте двуцифрено(дори Спиди окапа а тук ръста продължава)! Няма проблемите на майката с Русия, защото не оперира там. Най-накрая я забелязаха и фондовете и започнаха да пълнят! Който бе на оса помни какво каза г-н Димитров - 2015 започваме да оглеждаме съседна страна за стъпване там и разрастване(според мен Сърбия - поради много причини)! редовен и нарастващ дивидент, ще извлечат полза от падащите горива..... и мога да пиша още много!!!
Поздрави дано съм ти бил полезен!
А ако търсиш просто ракета - вземи си ХИМ, ЦКБ или ПИБ - ама да не стане като с миналата ракета на НАСА
п.п. забравих да кажа, че разбира се че имам и 4-те компании които препоръчвам!!! Щях ли да ти препоръчам нещо което не харесвам, а аз каквото харесвам си го купувам!Last edited by tony1975; 09.12.2014, 07:59.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнениеТоест на БФБ имам само 2 вида акции....не е ли срамно? Според мен е доста срамно човек да Ви занимава тук само с две позиции! Аз съм пълен неудачник според Вашия критерий признавам......
Ако е така, не ти прави чест, особено в тази тема.
Успех ти пожелавам!Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеАе, как ги стържете тези бананЕ?
Дори и кулинарния Господ- Маранди ще ми се зачуди на екзотиката. То не е екзотика , а рецепта "Спасяване на алкохолика". Така излиза де......
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнениеНаздраве на пичовете и на precacanoto!
Днес съм на пак 50 градусова домашарка, но освен с хайвер, със салата от плодове и ряпа!!! Майка ми ми я изготви- настъргани ябълки, банан, моркови, бяла ряпа, орехи, грейпфрут, домати, канела със зехтин и балсамов оцет, соев сос. Има някакъв страшен горчиляк в тази салата, но сигурно е полезна!!!
1К от КТБ къде да ги вложа на БФБ според Вас, щото още ми стоят в разплащателната на ПИБ? Не искам да останат там, така, че давайте свежи идеи- само едно К!
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение1к ги сложи на коледната софра, те за повече не стигат. Какво стана сега, първака с ряпа ли ще го пиеш - другото мезе свърши, парите от спадащо злато - и те?
ПП: много ми хареса как си го написал че инвестициите ти ще те надживеят с 2 поколения. Не съм и очаквал да можеш да сметнеш живота на панелка
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнениеНаздраве на пичовете и на precacanoto!
Днес съм на пак 50 градусова домашарка, но освен с хайвер, със салата от плодове и ряпа!!! Майка ми ми я изготви- настъргани ябълки, банан, моркови, бяла ряпа, орехи, грейпфрут, домати, канела със зехтин и балсамов оцет, соев сос. Има някакъв страшен горчиляк в тази салата, но сигурно е полезна!!!
1К от КТБ къде да ги вложа на БФБ според Вас, щото още ми стоят в разплащателната на ПИБ? Не искам да останат там, така, че давайте свежи идеи- само едно К!
ПП: много ми хареса как си го написал че инвестициите ти ще те надживеят с 2 поколения. Не съм и очаквал да можеш да сметнеш живота на панелка
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеА защо без дивиденти?
Единствената ми недивидентна е енергопропродажби.
Тоест на БФБ имам само 2 вида акции....не е ли срамно? Според мен е доста срамно човек да Ви занимава тук само с две позиции! Аз съм пълен неудачник според Вашия критерий признавам......
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнениеТърся същото от БФБ, без дивидентни...Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеЛорде, извинявай за откровеността, но според мен моделът на твоите активи е доста сбъркан. При тези НИ, за мен въобще не ти трябват депозити и злато. Просто трябва да ги замениш за сигурни акции и да отделиш част от тях за рискови, но не на БФБ. Тук няма как с рискови инвестиции да забогатееш рязко - поне според мен.
Търся същото от БФБ, без дивидентни...
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеЛорде, скъпи въпроси задаваш.
Прав си, но съм свикнал по социалистически, да бутна нещо под масата, за да ме поканят на голямата софра!
Така го избъзиках един от директорите на голяма компания на БФБ, а той направо първоначално ме отряза, но после отпочна да ми пуска трохи уж, които накрая могат да скалъпят голям комат! Много се изненадах! Явно наглостта краси човека /инвеститора/
Коментар
Коментар