IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
    Разпети петък свърши, сипвам си ино 15 годишно и грабвам пуканките
    Пффффръъъъ, аз изпих цяла бутилка шльокавица и пак си преминах на червено джони с белеи печени слънчогледови семки. Освен това много зех да редактирам, ща спра да пиша, че не ме слушат ръчичките

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      А, ти гледал ли си жена как я порят 2-ма негри с 20 сантови пишки?

П.П. К'ви са тия тъпи въпроси? Блек енд Декер фреза - 1986 година, когато още не си знаел, че съществува такова животно. Просто ги нямаше по комунистическо в БГ-стан. Ся да ти обяснявам и за номерата с ХХХ отпред ли?

Грам идея нямам за тъпата ти логика вече и абдалските ти въпроси.
      Ха, много интересно ми стана, аз съм работил на фреза "БЛАК & ДЕКЕР" с кампютър "ГРУНДИК" през далечната 1988г., после преминах на ЦПУ "FANUC" за още една година, като повечето машини бяха по лиценз. Оригиналните японски работеха нон стоп , нашите бяха постоянно в бокса. Външно не се различаваха по нищо!

Коментар

• Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнение
        Глей ся и приказки от човек, който се смята за корабостроител???

Ами, корабите, дали само в спокойни езера плават /основно/?

И си мисля, щом баба Пена може да управлява, защо ли тогава имаме допустими стойности за крен и диферент?

Ами, щом баба Пена може да управлява, дали би определила баласта в баластните танкове и как това би нарушило устойчивостта на кораба, а дали би определила реда за товарене в танковете, без да се наруши устойчивостта на кораба?

Ами..., абе - ясно е кой НЕ Е ПРАВИЛ кораби. Корабите се правят от огромни екипи. Тия екипи бяха съсредоточени в /моля да си записвате/:

Института по корабостроене - Варна,

Института по воден транспорт -Варна.

Всеки от горепосочените ИНСТИТУТИ имаха свои подразделения в корабостроителниците и във флота на страната. ИНСТИТУТИТЕ подготвяха основната част - изчислителна, чертожна, експлоатационна.... - за всеки от проектите на кораби, за които са сключени договори. ИНСТИТУТИТЕ разполагаха с инженерни кадри, завършили образованието си в страни, световни лидери в корабостроенето. Шефовете на ИНСТИТУТИТЕ работеха в тясна връзка с шефовете на корабостроителниците - и това беше в реда на нещата.

Когато ИНСТИТУТИТЕ разработеха документацията по определен проект, проекто-конструкторската документация отиваше в корабостроителницата и почваше изработването на даден кораб. В процеса на работата се налагаше да се правят корекции, което се налага поради големите размери на корабите. Разбира се, при това се правят и някои нови изчисления и чертежи, които се съгласуват с ИТР в корабостроителницата...

Сега ИНСТИТУТИ няма, корабостроителниците се занимават предимно с кораборемонт, който преди години беше съпътстваща на корабостроенето дейност...

.... и - доколкото разбирам - в страната е останал един-единствен корабостроител...
        Тъпо е, когато администрация, която е виждала кораб през живота си, закачена като картина на стената в кабинета си да се изказва.

П.П. Избълва повече глупости от Мечката за цяла вечер. Затова и корабостроителниците ви фалираха в БГ-стан, а всички кадри ги приеха в Сингапур ( проектирането ), Полша ( корпусниците ) и Пирея. Стартова заплата за проектантите 6к$/месец, за корпусниците 1-2к евро/месец и вече в БГ-стан не остана никой.

От такива кухи лейки кат' бат' ви Зарко, виждал кораб на картинка само през живота си, ама ръсил административни нормативи.

Е, ся си рахат - вече корабостроене в БГ-стан няма - ликвидира се тотално за няма и 10 години.

Наздраве!

П.П.П. Виж още някой отрасъл в БГ-стан да ликвидираш и него, понеже ти се отдава определено.

Някой ден се надявам да ми обясниш и какво прави Морска админстрация с централа в София?

Колко кораби плуват в Панчерево и Искър. Въобще кораб на живо виждал ли си, че администрацията е там?
        Last edited by marandi; 04.05.2013, 00:26.

Коментар

• Разпети петък свърши, сипвам си ино 15 годишно и грабвам пуканките

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
            Ти въобще копал ли си някога с ФРЕЗА ???
            А, ти гледал ли си жена как я порят 2-ма негри с 20 сантови пишки?

П.П. К'ви са тия тъпи въпроси? Блек енд Декер фреза - 1986 година, когато още не си знаел, че съществува такова животно. Просто ги нямаше по комунистическо в БГ-стан. Ся да ти обяснявам и за номерата с ХХХ отпред ли?

Грам идея нямам за тъпата ти логика вече и абдалските ти въпроси.

Коментар

Естествено, че всичко се прави да може да го управлява и баба Пена от полето с мотиката.

На всичкото отгоре тоя няма как да потопи кораб и да иска, освен ако не го взвриви, блъсне в друг или обърне на пристан кат' го товарят/разтоварват умишлено.

Смятаме ги да са непотопяеми, ........

Аман от тъпи ТИР-аджии ...

Глей ся и приказки от човек, който се смята за корабостроител???

Ами, корабите, дали само в спокойни езера плават /основно/?

И си мисля, щом баба Пена може да управлява, защо ли тогава имаме допустими стойности за крен и диферент?

Ами, щом баба Пена може да управлява, дали би определила баласта в баластните танкове и как това би нарушило устойчивостта на кораба, а дали би определила реда за товарене в танковете, без да се наруши устойчивостта на кораба?

Ами..., абе - ясно е кой НЕ Е ПРАВИЛ кораби. Корабите се правят от огромни екипи. Тия екипи бяха съсредоточени в /моля да си записвате/:

Института по корабостроене - Варна,

Института по воден транспорт -Варна.

Всеки от горепосочените ИНСТИТУТИ имаха свои подразделения в корабостроителниците и във флота на страната. ИНСТИТУТИТЕ подготвяха основната част - изчислителна, чертожна, експлоатационна.... - за всеки от проектите на кораби, за които са сключени договори. ИНСТИТУТИТЕ разполагаха с инженерни кадри, завършили образованието си в страни, световни лидери в корабостроенето. Шефовете на ИНСТИТУТИТЕ работеха в тясна връзка с шефовете на корабостроителниците - и това беше в реда на нещата.

Когато ИНСТИТУТИТЕ разработеха документацията по определен проект, проекто-конструкторската документация отиваше в корабостроителницата и почваше изработването на даден кораб. В процеса на работата се налагаше да се правят корекции, което се налага поради големите размери на корабите. Разбира се, при това се правят и някои нови изчисления и чертежи, които се съгласуват с ИТР в корабостроителницата...

Сега ИНСТИТУТИ няма, корабостроителниците се занимават предимно с кораборемонт, който преди години беше съпътстваща на корабостроенето дейност...

.... и - доколкото разбирам - в страната е останал един-единствен корабостроител...
              If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

И все пак, аз имам едно осмо чувство, че аксиомите се избират, а не се доказват.

"И все пак тя се върти"
                Галилео Галилей
                И аз ти го казвам за Осми път.

Направи сайт/блог ( безплатни варианти има - ще ти помогна, ако не знаеш ) и Пазарът ще те оцени.

Брой посещения, коментари форум и т.н.

П.П. Не разбра ли, че на мИня няма нужда да ми се напъваш. Ти си в Евклидовата геометрия, а па Русото е в неевклидовата.

Прав си и Галилео е бил прав - въпреки различните геометрии Тя се врътка, но т'ва не е голямо откритие - предвид прабългарския календар, който е най-точния в света до момента.

И те са го знаели хиляди години преди Галилей? К'во ми "доказа" с поредната копи/паста? Че си прост ли и без собствено мнение?

Ами, т'ва го знаем отдавна
                Last edited by marandi; 04.05.2013, 00:07.

Коментар

Де да те знам - така ми прозвуча по едно време.

П.П. Русото има непоносимост към Калинки/Мечки и прочие ахмаци дет' 1 гвоздей не са забили през живота си, но вдяват от всичко.
                  Ти въобще копал ли си някога с ФРЕЗА ???
                  Баба ме научи на много неща.
                  tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение

Че кога съм казал, че Фетел може да конструира двигател?
                    Де да те знам - така ми прозвуча по едно време.

П.П. Русото има непоносимост към Калинки/Мечки и прочие ахмаци дет' 1 гвоздей не са забили през живота си, но вдяват от всичко.

Коментар

• И все пак, аз имам едно осмо чувство, че аксиомите се избират, а не се доказват.

"И все пак тя се върти"
                      Галилео Галилей
                      tnm

Коментар

Аз зех да ЗАГРЯВАМ !!!

Корабостроителите по я разбират математиката от тези дето ги пишат учебниците по висша математика
                        Висша математека има най-различни дялове в различните ВУЗ-ове.

-------------------------------------
                        Ето ти да сричаш пак - неграмотно, мое кафяво животнУ ...

----------------

Няколко данни от изследвания:

- при проведени проучвания експертите по човешки ресурси казват, че в 21 век през трудовия си живот на всеки ще му се наложи да смени около 15 вида дейност ( работодатели ) и 4-5 вида професионална кариера в различни области;

- знанията, които притежаваме "остаряват" в интервал около 5 години и след това нямат пазарна стойност ( пример: Образователната система );

- на всеки 2 години информацията във всяка област се удвоява;

http://marandi.blog.bg/biznes/2009/0...ealnost.402071
                        --------------------------------------------

Почваш ли да се усещаш колко си объл по цялата глава или още да ти го припомням?

П.П. Обърни внимание на датите, когато съм писал статиите - тогава още щяхте да "гоните" средно-европейските доходи до няколко месеца само ( немската минимална заплата и пенсия демек ).

А, па тя к'ва стана? Ърмм ...?

Усещаш ли колко си ми смешен, кат' си ми прочетен вестник за мИня от 2 изречения само

П.П. И вземи си направи блог-че или сайт да те оцени Пазаро колко си умен - не ми се търкай на мИня - не съм фидираст, че да те опъвам

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                          Наивник и утре требе да черпиш, щото светлинното тЕло те е подминало по права линия!

http://www.blitz.bg/news/article/197450
                          Мани, аз днес като последен идиот седях на прозореца и снимах светкавиците на Витоша
                          И да вземеш да им свиеш сърмите на циганетата

Коментар

По твоята логика, ватманът може да сглоби трамвай.

ТИР-аджията камион.

Пилотът самолет и т.н.

П.П. Замисляш ли се к'ви глупости дрънкаш в момента?

Естествено, че всичко се прави да може да го управлява и баба Пена от полето с мотиката.

На всичкото отгоре тоя няма как да потопи кораб и да иска, освен ако не го взвриви, блъсне в друг или обърне на пристан кат' го товарят/разтоварват умишлено.

Смятаме ги да са непотопяеми, защото е пълно с Мечки ( идиоти ) - та, въпреки тях да не потъват и да минат там един курс, колкото да не е без хич.

Че кога съм казал, че Фетел може да конструира двигател?

Коментар

• Аз зех да ЗАГРЯВАМ !!!

Корабостроителите по я разбират математиката от тези дето ги пишат учебниците по висша математика
                              tnm

Коментар

• Наивник и утре требе да черпиш, щото светлинното тЕло те е подминало по права линия!

http://www.blitz.bg/news/article/197450

Коментар

Working...
                                X