IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
    Така е ...

Няма време за ниви. След месец заминавам. До тогава най много да изкопая още един път лозето. Нивите под аренда за сега. Като сляза мисля да слагам оранжерии и да почвам полека лека да си гледам аз нивите.
    Как след месец, бе Мечо, ами Шкорпиловци, иде трудна политическа година, размирици?
    Не беше ли по зимно време?
    Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
      Съгласна, голям умствен труд си положил!
      Не е ли време да положиш и физически такъв, че нивата си иска и фрезата, не само молитва. Ако вече си я фрезовал, насади ли я, че да не разчиташ само на Лидъла?

П.П. А относно парадоксите, за мен основния парадокс е живота.
      Това, което разбрах е, че сме се вторачили в миналото, и от страх от новото(неизвестното), не го изпускаме. Истината е, че е хубаво да познаваме миналото, но да не зацикляме в него, а да го осъвременяваме, защото новото е добре забравено старо.
      Така е ...

Няма време за ниви. След месец заминавам. До тогава най много да изкопая още един път лозето. Нивите под аренда за сега. Като сляза мисля да слагам оранжерии и да почвам полека лека да си гледам аз нивите.
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• Съгласна, голям умствен труд си положил!
        Не е ли време да положиш и физически такъв, че нивата си иска и фрезата, не само молитва. Ако вече си я фрезовал, насади ли я, че да не разчиташ само на Лидъла?

П.П. А относно парадоксите, за мен основния парадокс е живота.
        Това, което разбрах е, че сме се вторачили в миналото, и от страх от новото(неизвестното), не го изпускаме. Истината е, че е хубаво да познаваме миналото, но да не зацикляме в него, а да го осъвременяваме, защото новото е добре забравено старо.
        Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• Ето и за помиряването на парадокса. Написах го по горе долу същото време. Още употребявам "обективна реалност". Не бях осъзнал напълно свободата. С изключение на това, всичко останало е както си го мисля и сега.

Помиряване на парадокса наричам приемането на истини според които той престава да бъде парадокс. Когато помирява парадокс човек се развива. Светогледа му става по адекватен на обективната реалност. Когато отрича парадоксите, които реално вижда да се случват, човек е в застой. Той не се развива. Той е праведник. Когато се случи нещо, което е парадоксално според приетите от него истини, той казва, „Те такова жуотно нема”, и е в мир със себе си.
          tnm

Коментар

• Ето още за парадокса. Все още употребявам думите "обективна реалност", защото тогава си мислех, че такава съществува. Представите ми за парадокса обаче не са се променили почти никак от тогава.

Още за парадокса

Двама дзен будисти гледали едно знаме и спорели. Единия твърдял, че се движи знамето, а другия – че се движи вятъра. Минал трети и като ги чул им казал, че това което се движи е в главите им.

Дзен историите са за да се помогне да се осъзнае нещо. Тази в случая помага да се осъзнае, че представите ни за обективната реалност са представи за обективната реалност, а не са самата обективна реалност.

Парадокса не е характеристика на обективната реалност, а е характеристика на човешките представи за нея. Човека е субект и е субективен. Той възприема обективната реалност на части. Частите зависят от субективните истини, които приема за верни. Всички истини, които човек е приел за верни към настоящия момент изграждат представата му за обективната реалност към този момент. Ако сега обективната реалност се прояви по начин, който противоречи на приетите истини имаме парадокс. Начините по които обективната реалност се проявява не зависят от истините, които човек е приел за нея. Тя се проявява така, защото е такава. Ако имаме парадокс, парадоксална е не обективната реалност, а представите ни за нея. Значи грешката не е в обективната реалност, а в човека, който ако иска да се развива, следва да приеме нови истини, според които парадокса вече да не е парадокс. Ако иска може и да не се развива. В такъв случай трябва да каже, „Те това не мое да го бъде”, и да си продължи със старите истини.

Речник :
            Субективен – жив, свободен и грешен.
            tnm

Коментар

• Ще пусна подред некои мои мисли за парадокса и грешката. Една част от тях съм ги пускал тук. Предателя ми слага думи в устата. И то така, че да ме омаскари. Това дето съм писал "обективна реалност" е защото е старо, още не бях станал субективен идеалист когато го писах.

Що е парадокс и има ли той почва у нас ???

Това е много сериозно, дето ще го кажа, тъй че може спокойно да се присмивате. Както е казал Бор, едно нещо ако не е смешно, не може да е сериозно. Някои от цитатите, като предходните, са нарочно сгрешени, майтап да става. Защото ако не става майтап се губи сериозността.

За парадокса. Да си представим, че обективната реалност е филмова лента със снимки разделени от черни чертички една от друга. Абе, както е на истинска лента от едновремешните. Как я възприема човек тази обективна реалност ??? Ами може да възприеме само една снимка в даден момент. Коя снимка ??? Ами на която си е спрял погледа. Сега трябва май да обясня първо що е снимка и какво означава човек да си спре погледа на нея. Термина „снимка” за настоящото повествование го използвам със значение на цялостното възприемане на обективната реалност, което човек може да има в даден период от време, след като е приел за верни дадени истини и докато не отхвърли никоя от тях, или пък не приеме нова. Термина „да си спре погледа” в смисъла, в който го употребявам означава човек да започне да осмисля какво следва от истините, които е приел, без да отхвърля никоя от тях и без да приема нови. В такъв случай парадоксите са черните чертички, които разделят снимките една от друга. Когато анализираме, все по добре опознаваме тази снимка на която сме си спрели погледа. Но чрез анализ не можем да погледнем друга снимка, тъй като анализа за това е анализ, защото не разрешава преминаването през парадокси. За да си преместим погледа върху друга снимка трябва да преминем през парадокс. Преминавайки през парадокса, ние правим откритие – друга снимка от лентата. Как се преминава през парадокс ??? Ми като се отхвърлят стари истини и се приемат нови. В живота ние избираме дали да се страхуваме от парадокси и да гледаме само една снимка от лентата на обективната реалност, или да преминаваме през парадоксите като нож през масло и да гледаме целия филм.

С други думи казано парадокса е парадоксален. От една страна достигането до парадокс ни показва, че това което сме предположили като следствие от вече приетите истини всъщност не е вярно. От друга страна сме на прага на откритие на ново проявление (снимка) на обективната реалност, където направеното предположение ще бъде вярно следствие от новите истини, които ще приемем.

Много се опетлах. За да съм по ясен веднага давам пример. Христофор Колумб тръгва на запад за да стигне до Индия, която всъщност се намира на изток. Ако беше стигнал дотам, това щеше да е парадокс според тогавашната истина, че земята е плоска. Всъщност Колумб наистина си е помислил, че е стигнал до Индия. Направил е грешка с Индия, но не и с това, че земята е топчеста. Излиза, че независимо дали сме прави или грешим, преминаването през парадокса води пряко до ново откритие – до нова снимка от лентата на обективната реалност.
              Няма начин да разберем какво има на новата снимка преди да преминем през парадокса. Тя може да е от филма за Изаура, но може и да е за Инджи.

Парадокса е пътен знак на който пише „СВОБОДА, ГРЕШКА, КАПАЦИТЕ НА КОНЯ, НОВО РАЗБИРАНЕ ЗА СВЕТА !!!”

1. Защо парадокса е свобода. Защото единствено правото на свободния избор ни разрешава да го преминем.
              2. Защо парадокса е грешка. Защото е невярно следствие от приетите за момента истини.
              3. Защо парадокса е капаците на коня. Защото привържениците на абсолютната истина са коне с капаци.
              4. Защо парадокса е ново разбиране за света. Защото преминаването му ни води до нова снимка от лентата на обективната реалност.
              Всъщност точка 2. е излишна, тъй като свободата е грешка, и щом едно нещо е свобода, то то е също и грешка.

Праведниците отиват в рая, а грешниците където си поискат. Абсолютно вярно. Защото какво е праведник ??? Праведника е жив човек, който доброволно се е отказал от правото си да греши и да бъде свободен. Той е приел, че снимката на която е спрял погледа си е рая, и за нищо на света няма да стори грехове, които да го преведат през парадоксите и да му позволят да види другите снимки.

Всъщност праведници не съществуват, тъй като праведничеството е несъвместимо с живота. Съществуват хора, които искат да са праведни, виждат че не могат и страдат от това. Какво можем да му кажем на такъв човек ???
              – Аман бре, стига си бил праведен !!! Ми ела седни тука, наяж се, напий се, сбий се, изпей една песен !!!
              Не че ще помогне, ама поне ще ни е чиста съвестта, че сме се опитали да погубим душата на нещастника.

Не знам що имам чувството, че започвам да звуча като сатаната. Значи се извисявам до божественото, защото според логиката на живия живот бог и дявол е едно и също.
              Last edited by mechobikov; 08.05.2013, 14:08.
              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

Тоя кептан да не е бил наследник на Фитипалди.....
                Корабостроителите са построили калпав кораб !!!
                tnm

Коментар

• 90+
                  Attached Files
                  платформа за инвалиди

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                    Корабостроители и корабоводители, хубава кула беше

Кораб събори контролната кула на пристанище Генуа

Тоя кептан да не е бил наследник на Фитипалди.....

Коментар

• Корабостроители и корабоводители, хубава кула беше

Кораб събори контролната кула на пристанище Генуа

Коментар

• Пък аз, нанайци!
                        Има да си тропам...............................

........................
                        Казано интегритетно................
                        /Малий!
                        Като се нафиркам, глей какви интелекуртни думички създавам!/
                        ..............................кнок, кнок он дъ хевън двор.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                          Изтърва момента. Сънена съм около 06:00, в последствие ставам много окумуш.
                          Ама, ако обещаеш утре пак да ме пробваш, мое да размисля над предложението ти

Ти па сега да не земеш да биеш "Отбой"!?

Надай се!

Въпреки, че изобщо подозирам - един ден ти стига да врътнеш докюментите на всички пълноправни членове, без да се брои пцето и дириджабъла............ и да визираш оттатък гьола.

То на такваз окомуш проклетия не ѝ е проблемата и в пет да стане, та да гепне първия полет.

Коментар

• Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
                            Осъзнал това, осъзнал онова.........................

Грънци!

Нали си требе бреме и да я попиеш.
                            Осъзнат, осъзнат ...? Колко да е осъзнат?

От Солджър Форчън - на Дееп Пурпле не мо'е се светне, че кулелото пак се врътнАло, плочата се изцигъркали и я сменили с Ху дъ фък ис Алис?

http://vbox7.com/play:4d5f9a84

П.П. И работатата от Осанна станала на Разпни го

Коментар

• Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
                              Е,
                              Докато още си сънена, не мое ли ти пробутаме нашия

................на временно отговорно пазене?

Само питам де!
                              Ти па да не се изприщиш?
                              Изтърва момента. Сънена съм около 06:00, в последствие ставам много окумуш.
                              Ама, ако обещаеш утре пак да ме пробваш, мое да размисля над предложението ти

Ти па сега да не земеш да биеш "Отбой"!?
                              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                              Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                                Добро утро, Мечо!
                                Добро утро, тайфата!

От рано сте я захванали битката.
                                Мъ така де - хора без работа А аз колко много работих, докато почивах... мани, манииии
                                Тия добруджански декари бая големи и обширни. Много чушки и домати могат да се насеят /ако човек има желание/. И фчелите добре се развиват, само да не мине някой аероплан, да поръси и да им разкаже играта ...

Е,
                                Докато още си сънена, не мое ли ти пробутаме нашия

................на временно отговорно пазене?

Само питам де!
                                Ти па да не се изприщиш?

Коментар

Working...
                                X