IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Добрутро!!!
    Осъзнат човек е Космо Ей на вече 3 дни след Гергьовден - той още празнува и никъв го няма

Коментар

• Осъзнал това, осъзнал онова.........................

Грънци!

Нали си требе бреме и да я попиеш.

Коментар

• Добро утро, Мечо!
        Добро утро, тайфата!

От рано сте я захванали битката.
        Мъ така де - хора без работа А аз колко много работих, докато почивах... мани, манииии
        Тия добруджански декари бая големи и обширни. Много чушки и домати могат да се насеят /ако човек има желание/. И фчелите добре се развиват, само да не мине някой аероплан, да поръси и да им разкаже играта ...
        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
        Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
          Не ме разбираш. Аз вече съм осъзнал себе си. Осъзнал съм свободата. Осъзнал съм смисъла на НЕЙНО ВЕЛИЧЕСТВО ГРЕШКАТА. Няма какво повече да искам от живота. Харесва ми да пиша, пиша. Като ми омръзне спирам. Явно обичам повече да пиша отколкото да не пиша. Няма как да ме разбереш, защото си праведник. Когато си продадеш душата на дявола ще разбереш, че няма господ. Дявола е господ, а грехът е СВОБОДА. Най големия грях, който господ (дявола) наказва още на земята е праведничеството, перфекционизма. Перфекционизма. Перфекционизма. Сега разбра ли защо не ме разбираш ???

Че аз от твоето харесване да пишеш, само келепир съм извадил!
          Кой те спира да пишеш?

Сал ще ми усетиш плювката, като клинчиш от отговорите.
          То баш за отговорите си требе юнашкото писане.

............................................
          А па са!
          Те да видиш!
          Брой!

- Колко пъти некой е питал нещо Смонафта в цъфналата ръж, пък он си е нагъзил поличката като суфражетка?

Ма ти го пишеш само на книга, а той - ин екшън!

.....................................
          Или може би той все още не е "осъзнал смисъла на НЕЙНО ВЕЛИЧЕСТВО ГРЕШКАТА"?

Коментар

• Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
            Но аз именно това исках да ти кажа!
            Мисли по-често и за себе си.

А така не си оставяш време да осмислиш............ себе си.
            Не ме разбираш. Аз вече съм осъзнал себе си. Осъзнал съм свободата. Осъзнал съм смисъла на НЕЙНО ВЕЛИЧЕСТВО ГРЕШКАТА. Няма какво повече да искам от живота. Харесва ми да пиша, пиша. Като ми омръзне спирам. Явно обичам повече да пиша отколкото да не пиша. Няма как да ме разбереш, защото си праведник. Когато си продадеш душата на дявола ще разбереш, че няма господ. Дявола е господ, а грехът е СВОБОДА. Най големия грях, който господ (дявола) наказва още на земята е праведничеството, перфекционизма. Перфекционизма. Перфекционизма. Сега разбра ли защо не ме разбираш ???
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

Коментар

• Маранди деликатно ти добута Кихота.
              Умни неща е казвал, мъдри чиляци е чел и накрая, кво?

http://www.youtube.com/watch?v=5sIdIlWfkfE

Коментар

• Добро утро лъвове и лъвици- Успешен ден
                Ама стига сте нападали този Мечо- нали сме приятели..Нека в тази тема всеки да излага мислите си без обиди- нали сме стари кучета..така ни отива

Коментар

Е-е-е,
                  Бедна ти е фантазията как денса!
                  Пращам девойките на дансинга, като им казвам, че ще кацна по-късно. Те си разгръщат "плавните" движения, заучени в банята, връз мифката - оттатък океана,.............а аз ги коркам с влажен поглед.
                  Ама мно-о-о-го влажен.
                  Един такъв натаралежен.
                  Който им дава глътка въздух от навляците, дето са ги накатерили, виждайки ги безпризорни. И същевременно, достатъчно свободно-отдалечени от тирана, който се крие в мойта крехка особа, та да се почустват харесвани.
                  Щото съм ги обримчил предварително с купища условия, ако щат да изляза с тях.
                  Например, едно от тях е да не носят сутиени. А след второто излизане - и прашки.
                  И проверявам! Избирайки най-неподходящото място и ситуация.
                  /Като катаджия на детелина, след Трифон-зарезан./

Защото женското тяло, пък и човека във него - трябва да бъдат свободни!
                  Поне докато се отдават на танца.

Пък аз поклащам глезен в такта на връзката от лявата ми обувка, обдухвана от близкия суббуфер.
                  И вервай ми!
                  Усещат моя танц във тях.

Изопще не им липсвам.
                  Дон Капоне ми се вижда кат' пълна аматьорка пред твоя професионализъм, бря

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                    Не си в час. Аз не за себе си. ..................................

Но аз именно това исках да ти кажа!
                    Мисли по-често и за себе си.

А така не си оставяш време да осмислиш............ себе си.

Коментар

• “Свободата Санчо, е едно от най ценните блага,
                      с които Бог дарява хората.
                      С нея не могат да се сравнят нито съкровищата,
                      които крие земята, нито тези, които таи морето.
                      За свободата, както и за честта,
                      може и трябва да се жертва животът и обратно,
                      лишаването от свобода е най-голямото зло,
                      което може да сполети човека.
                      Казвам ти го, Санчо, защото ти видя пиршествата и изобилието,
                      на които се радвахме в замъка, който преди малко напуснахме.
                      Е добре, сред онези вкусни ястия и ледени напитки на мене ми се струваше,
                      че се измъчвам от глад, защото не им се наслаждавах свободно,
                      както бих им се наслаждавал, ако те бяха мои.
                      Задълженията да се отплатиш за направените ти благодеяния и милости са вериги,
                      които пречат на духа да бъде свободен.
                      …Помни Санчо – ако избереш пътя на добродетелта
                      и се стремиш да вършиш само добродетелни неща,
                      няма защо да завиждаш на тези, чиито прадеди са били князе и сеньори,
                      защото кръвта се наследява а добродетелта се придобива
                      и струва сама по себе си много повече от кръвта.”

/ Мигел де Сервантес, “Дон Кихот”/

-------------------------------
                      Или поредната гладна кокошка решила да се прави на луд, за да плюска салам без пари, че се звери, как тъй няма да й дават аванта.

Левски, дет' ви "освободил". БаМкоФф, дет' дошъл да ви "(у)правя, Мечките дет' (у)свобождавали, дет' никой не ги викал, па те вече ти се карат.

Всичко т'ва е описано много отдавна кат' типаж на комплексиран, некадърен навлек, алчен за хорските паници да им изяде салама
                      Last edited by marandi; 08.05.2013, 08:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                        Ъмм ..

де'а знам как денсиш Майлъл Джексън - ку си добър мо'е ни викнат и ще си късат тениските сами. Мен най-много ме мъчи онова "Мяу" накрая с фалцета и да се държа се дръжката сам, докат' съм се изпънал на нокти.

Мъчи ме досадата да се прави, щот' 'орицата си мислят, че било 'ноу трудно.

Т'ва е убувато да си анти-кубист - че кубистите съ прайкат на сноби, па на шматките Мечките сами им носят мед, за дет' са ги опънали преди 50 години

Е-е-е,
                        Бедна ти е фантазията как денса!
                        Пращам девойките на дансинга, като им казвам, че ще кацна по-късно. Те си разгръщат "плавните" движения, заучени в банята, връз мифката - оттатък океана,.............а аз ги коркам с влажен поглед.
                        Ама мно-о-о-го влажен.
                        Един такъв натаралежен.
                        Който им дава глътка въздух от навляците, дето са ги накатерили, виждайки ги безпризорни. И същевременно, достатъчно свободно-отдалечени от тирана, който се крие в мойта крехка особа, та да се почустват харесвани.
                        Щото съм ги обримчил предварително с купища условия, ако щат да изляза с тях.
                        Например, едно от тях е да не носят сутиени. А след второто излизане - и прашки.
                        И проверявам! Избирайки най-неподходящото място и ситуация.
                        /Като катаджия на детелина, след Трифон-зарезан./

Защото женското тяло, пък и човека във него - трябва да бъдат свободни!
                        Поне докато се отдават на танца.

Пък аз поклащам глезен в такта на връзката от лявата ми обувка, обдухвана от близкия суббуфер.
                        И вервай ми!
                        Усещат моя танц във тях.

Изопще не им липсвам.

Коментар

Мечо,
                          Мечо!

Пусни нова плоча?

Дай го тоя ден по-весело!

Живота, както тече - така и си отминава.
                          А свободата, от време на време - требе и да се споделя.
                          И изживява.
                          Дон Кихот
                          от Уикипедия, свободната енциклопедия

„Дон Кихот де ла Манча“ (на испански език: „Don Quijote de la Mancha“) е роман от испанския писател Мигел де Сервантес в два тома. Първият е публикуван през 1605 година, а вторият - през 1615-а. Творбата се смята за една от най-емблематичните в испанската литература. На български е известна в превода на Тодор Нейков.

Към днешна дата съществуват много адаптации на романа, като основният текст също бива многократно преиздаван. През 2005 година книгата празнува 400-годишнина, която се отбелязва подобаващо по света. Испанското правителство пуска в обръщение монета от 2 евро, на гърба на която е изобразен рицарят с леген за бръснене на главата, стара ризница и копие.

Хуморът и сатирата в "Дон Кихот"'

Историята на дон Кихот разказва за приключенията на испанския идалго дон Кихот и неговия оръженосец – Санчо Панса. Алонсо Кехана е един обикновен благородник, вманиачен в четенето на рицарски истории и книги.

Неговите приятели и роднини го вземат за луд, когато ненадейно главният герой променя името си на дон Кихот и се самопровъзгласява за рицар. Дон Кихот поема на път из земите на тогавашна Испания, яхнал своята кранта – коня Росинант (на испански Росинат означава "кранта"), за да изобличава злото и да защитава бедните и нещастните от неправдите.

Дон Кихот е видимо луд за останалите хора. Той вижда кръчмите като омагьосани замъци, а техните сервитьорки - като прекрасни принцеси. Във вятърните мелници му се привиждат образи на тиранични великани, изпратени от злите сили. Въобразява си, че съседското момиче – обикновена селянка, е девствена принцеса Дулсинея, на която той е обрекъл сърцето си във вечна любов.

Санчо Панса – неговият слуга - вижда, че господарят му е малко луд, но се придържа към илюзията, надявайки се да спечели богатства.

В процеса на развитие на историята и двамата герои преживяват метаморфоза, като възприемат част от основните черти на другия. Техните приключения са смешни и забавни, като в повечето случаи вършат повече пакости, отколкото добрини. В края на историята, на смъртния си одър, дон Кихот осъзнава, че се е вживял в невъзможна илюзия, но неговият оръженосец го моли да не се отказва.

Романът на Сервантес все още се счита за актуален. През различните епохи романът е бил тълкуван по различни начини. Така например когато за първи път книгата излиза – публиката я възприема като комична история. След Френската революция романът се разглежда по съвсем различен начин, етичният модел е обърнат - индивидът може би е прав, докато всъщност обществото греши. През 19-и век романът се счита за „журналистически“ коментар за общественото положение. Чак през 20-и век става ясно, че „Дон Кихот“ е не само уникална морална творба, но и първият истински съвременен роман.
                          Любопитни подробности

На испански „кихот“ се използва като епитет за „непрактичен идеалист“. Много популярен на различни езици е и един израз от книгата - „да се бориш с вятърни мелници“.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%...85%D0%BE%D1%82

Last edited by marandi; 08.05.2013, 07:49.

Коментар

Мечо,
                            Мечо!

Пусни нова плоча?

И изживява.
                            Не си в час. Аз не за себе си. Така разконспирирам форумните хейтърчета. Чети и други теми. Не е само тази. Когато някой почне да говори свободно, тези същите дето сега ми се нахвърлят на мен се опитват да го изкарат от равновесие. В същия ред в който ми се нахвърлят на мен. Включително и с обожествения от тебе ПРЕДАТЕЛ ренегат гамизовец. Той е тежката артилерия. Прикрива се като анархист, обаче когато властниците не успеят да се справят с някой свободомислещ, търчи да им помага.
                            tnm

Коментар

• Мечо,
                              Мечо!

Пусни нова плоча?

И изживява.

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                                Ха-хаа! Това беше донякъде добро.
                                Но има още доста да се учиш, млади любознайко.
                                Грешен отговор !!!

Знам. Ето виж
                                tnm

Коментар

Working...
                                X