If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)
Един приятел искаше да черпи, че се развежда!
Преди това ми се обади няколко пъти за съвет. Дъщерите ни са приятелки и почти неразделни , както ние с него едно време.
Споделих на жена ми за случая и че неговата на моя приятел си била намерила някой друг. А тя ми отговори учудващо: " Е, че другия причина ли е за раздяла?"
Аз - малко строго: "Вие жените обичате с ушите според една древна немска поговорка, докато ние мъжете с очите", та твърде е възможно ако са ти много чувствителни ушите да поддадеш на внушенията на лошото момче. Впрочем тя ми спомена, че може да се била хванала жената на моя приятел с някое лошо момче. Що ли така разсъждават женените женки? Може би си мислят, че за да вземе някой "кола с ремарке", трябва да е лош и безскрупулен. Знам ли?
Свободата е и несвобода, както и несвободата- свобода. Ентропия.
Ако направя кратък коментар на съждението, то: щом ентропията на всяка система свързваме с неизбежната топлинна смърт... и, ако свободата сравняваме с ентропията, то не би трябвало свободата да води към топлинната смърт..., но ако това съждение е вярно, то вероятно в България можем да опровергаем теорията на отец Малтус и неговите последователи...
С други думи, високите цени на ел.енергията у нас - опровергават теорията за топлинната смърт на вселената...
Давайте все в тоя дух ако искате да свършите в психиатрична клиника..
Утре пак същия номер и така ден след ден.
П.П.П. Не му е целта "пузнанието" и "дзън-а" - а всеки ден да се наплюска колко балами са му се вързали на пачия акъл и да не могат да си кажат 2 човешки лафа 'орицата.
Гладен и става все по-гладен - затова увеличава постовете и форумите да се зарежда от повече места.
Някой ден ще разбере, че такива кат' Русото па могат да го размажат само с едно движение за няма и една секунда без значение дистанцията ( мо'е и на Марс да е ).
Просто му гледам сеира - докъде ще стигне още кат' наглост, щот' е алчен и нараства прогресивно. Ще го оставя тъкмо, когато си повярва, че е достигнал върха - как ще фукне кат' балонче от дъвка.
Един приятел искаше да черпи, че се развежда!
Преди това ми се обади няколко пъти за съвет. Дъщерите ни са приятелки и почти неразделни , както ние с него едно време.
Споделих на жена ми за случая и че неговата на моя приятел си била намерила някой друг. А тя ми отговори учудващо: " Е, че другия причина ли е за раздяла?"
Аз - малко строго: "Вие жените обичате с ушите според една древна немска поговорка, докато ние мъжете с очите", та твърде е възможно ако са ти много чувствителни ушите да поддадеш на внушенията на лошото момче. Впрочем тя ми спомена, че може да се била хванала жената на моя приятел с някое лошо момче. Що ли така разсъждават женените женки? Може би си мислят, че за да вземе някой "кола с ремарке", трябва да е лош и безскрупулен. Знам ли?
Щом като в пост от 10 реда наричаш 2 пъти Дзен - религия, значи че или не си прочел това което постнах (вече е изтрито но има линк към плния текст), или не си разбрал за какво се говори в него (което би могло да е така), или просто се заяждаш (което не ми се иска да е вярно)
Има ли значение думичката как било наречено? ( щот' ми се въртят поне 50 терминчета от цял свят кой къде как се самоопределял? )
П.П. Питах Мечката ще се метне ли от 15 етаж, за да ми докаже, че е свободен без да пукне?
Да те питам и тИбя пак: Андромеда ( галактика ) ти ли я връткаш или мастъра всяка вечер? И понеже си доста в час ( просветен ) да те питам, ти Православието, богомилството и бялото братство ( Дънов ) + Ванга познаваш ли ги в детайли от А до Я, че скочи вече и на Дзън?
Тази твоя ентропия ми напомни на един билборд навремето. Беше някаква реклама на мобилен оператор.
В него беше снимана жена във военна униформа и отдолу надпис : "Имаш право да мълчиш!"
-----------------------------
В блог-чето съм ви писал, че не религиите въртят галактиките и планетите ( и спътниците ) и да карат всяка вечер звездите да ви светят.
Докажи ми, че религията ти ( учението/сутрите/коаните ) са създали Андромеда да кажем? ( съседната галактика )?
Щом като в пост от 10 реда наричаш 2 пъти Дзен - религия, значи че или не си прочел това което постнах (вече е изтрито но има линк към пълния текст), или не си разбрал за какво се говори в него (което би могло да е така), или просто се заяждаш (което не ми се иска да е вярно)
Свободата е абсолютна. Несвобода не съществува. Всички са свободни да нарушават логиката и да не се подчиняват. Разликата е, че едни осъзнаваме, че сме свободни, а други не осъзнават.
Без свобода е невъзможно да съществува избор. Невъзможно е да съществува мислене. Живота е невъзможен.
Свободата е абсолютна. Несвобода не съществува. Всички са свободни да нарушават логиката и да не се подчиняват. Разликата е, че едни осъзнаваме, че сме свободни, а други не осъзнават.
Без свобода е невъзможно да съществува избор. Невъзможно е да съществува мислене. Живота е невъзможен.
Качнал на едно дърво, гледал долЕ към пейзажа.
Мятал той едно очо - че му къркал пак стомаха.
Как да папкам и да сера всеки ден по панаира,
трябва спретна някаква лъжа - ще я кръстя Дзън будизма ( Ислямизма, Христианизма и т.н. )
Щом' направя ги на прости, ще си лежкам ден след ден.
Те ще хранят ме редовно, щот' са фрости - къде, бре ей.
------------------------------------------------------------------
Стихът ( коана ), Учението веднага му се фътнало в кофата на ФРУФЕСУРА и излетял от клона да го фруфувядва.
Станах, пръднах и се понасрах. Пак заспах, а то смърдяло. Буда сънен ми дойде да почисти мойто ако - пратих Буда да пасе и тумороу пак да дойде.
Кеф е някой да ти чисти, докат' ти си дристиш - дристиш.
Утре трябва пак да ходя - да събирам манджа и да сера. Нощем Буда ще придойде да ме светне за ъплоуд-а.
Коментар