IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
    А бе, ти правиш - струваш, все гледаш да се цопнеш у водата.

П.П. Ако е някой паркетен японски джип, ич не ми го фали
    Паркетен найш кога ???

Калос, маврос, мегалис
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
      Голяма борба беше с ПРИРОДАТА. Натоварих старата дограма, дето ви разправях, че я сменях миналата година с благородната цел да я занеса на вилата. Ма тя вилата на баир, до едно дере. И като запраска един дъжд. Голям човек е джипката. Уж 4х4, 4х4, ама на 2 (два) пъти за малко да утека у дерето барабар с джипката, ремаркенцето и дограмата. Имало господ, отървах се !!!
      А бе, ти правиш - струваш, все гледаш да се цопнеш у водата.

П.П. Ако е някой паркетен японски джип, ич не ми го фали
      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
      Мечо

Коментар

• Голяма борба беше с ПРИРОДАТА. Натоварих старата дограма, дето ви разправях, че я сменях миналата година с благородната цел да я занеса на вилата. Ма тя вилата на баир, до едно дере. И като запраска един дъжд. Голям човек е джипката. Уж 4х4, 4х4, ама на 2 (два) пъти за малко да утека у дерето барабар с джипката, ремаркенцето и дограмата. Имало господ, отървах се !!!
        tnm

Коментар

• Добрютру и честит ви празник !

Вижте какво правят в Благоевград

http://video.actualno.com/38-metrov-...grad-1025.html

Коментар

• добро да е
            с най добри пожелания....се пее
            поздрав за всички
            http://www.youtube.com/watch?v=W-2leikbk3Q
            Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Добро утро, Мечо!
              Добро утро, тайфата!

Честит празник младежи и девойки!
              Спомних си как преди години на този ден ни накичваха с едни ленти и ходехме да маршируваме, а родителите ни стояха отстрани и ни махаха. Носехме цветя, носехме плакати ... беше весело.
              Сега моят син си облече бяла тениска и дънки, сложи си знака на гимназията и чака да завали, та дано му се размине
              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
              Мечо

Коментар

• ДОБРО УТРО ЛЪВОВЕ И ЛЪВИЦИ- ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ПРОСВЕТАТА И КУЛТУРАТА
                http://www.blitz.bg/news/article/201498

Коментар

• Откъде го преписа това?
                  Дай линк.

Коментар

• Добро утро tnm
                    Добро утро чета

Честит празник !!!

Ще ги БУАМЕ ли олигарсите като маче у ДИРЕК

Що е адекватната самооценка. Това не е самокритика, боже опази. Адекватната самооценка е подобна на адекватната оценка. Критиката и самокритиката са за да държат неосъзнатите жертви в неосъзнато състояние. Да оцениш правилно някой човек не означава да го критикуваш. Да се самооцениш правилно не означава да се самокритикуваш.

Адекватна оценка можеш да дадеш, не като критикуваш човека, а като го разбереш. Адекватна самооценка можеш да имаш, не като се самокритикуваш, а като се саморазбираш. Ако не можеш да дадеш отговор на въпроса "как мислиш", не можеш да имаш адекватна самооценка. Образованието тук няма значение. Прочетените книги също. Прекъсне ли стремежа към опознаване и самоопознаване, изчезва и адекватността на оценяването и самооценяването.

Адекватна оценка. Какво означава да разбереш човека. Означава да разбереш какво е приел за вярно, какви са истините му, какви са ограниченията му. Без това е немислимо както разбирането, така и адекватната оценка.

Адекватна самооценка. Какво означава да се саморазбираш. Означава да откриеш какви истини си приел за верни, да осъзнаеш какви са собствените ти ограничения. Естествено за това е необходимо свободно, манипулативно мислене и способност да се погледнеш сам себе си отстрани. Да манипулираш сам себе си. Иначе не става. Иначе ставаш жертва. На агнето майка му.

Самокритиката е немислима. За адекватната самооценка е необходимо не само високо самочувствие, необходимо е богоравно самочувствие. Човек е всичко. Човек няма нищо. Човек е всичко означава, че е подобие на бог, и всяко едно самочувствие различно от богоравното води до неадекватна самооценка. Самокритиката е гавра със самопознанието. Що е самокритиката. Самокритиката е самобичуване за собствените грешки. Това е изродско и грозно. Ами че ние сме изградени от грешки. Човек се ражда грешен, казват едни вярвания. Човек се ражда свободен, казват други. Това е едно и също. Свободата е грешка. Свободата е материала от който бог е изградил света. Гавра със себе си е да се самобичуваме заради свободата, която имаме и грешките които правим. Самокритиката не означава търсене на ограниченията, напротив точно обратното, самокритиката означава издигането на ограниченията на пиедестал и последваща невъзможност за тяхното осъзнаване. А без осъзнаване на ограниченията, адекватна самооценка е немислима.

Какво означава да оценяваш правилно хората. Означава да ги разбираш, а не да ги критикуваш. Критиката е фанатизъм. Критиката издига твоите собствени ограничения на пиедестал и оценката ти за другите се изкривява силно от тях. Става неадекватна. Става фанатична. Хората са грешни. Те са изградени от грях, от свобода. Критикувайки ги, ти им ставаш враг, разбирайки ги, ти им ставаш приятел.
                    tnm

Коментар

• Добрютро!
                      Май го изпреварих спамера днес...

Коментар

• От 2006 ( по памет ) всичко трябваше да влезе под земята, ама тъпаците нямат подземен кадъстър, щот' фитнаха мрежите и ся не се знае някой кат' забие греблото от една мрежа, на кого ще удари трасето. Мо'е прасне и газта - не, че е опасно щот' те я пискат през подстанция на 0.3 атмосфери да върви из града.

Демек - т'ва е ся да се издишаш по-рязко без напъване - като дим от цигара кат' пускаш - т'ва са 0.3

Нали ги бяха купили тогава 3-4 правителства набързо и бързаха да разпродават кат' гламави ВиК, енергота, телл стац, мобил и т.н. - ама нямат кадъстър и сега никой не знае кое откъде минава под земята.

П.П. Всичко върви независимо искам да ти кажа, къде ме метна на пакетна сметка поне засега. Кат' пукна нищо няма да върви и толкоз - хаха

По принцип мрежа без значение каква не се продава, щот' вече нямате и национална сигурност. Ма, тя к'ват ви националната сигурност, таквиз и продавачите - всичко скача да се нажеби за 1-2 години за 200 напред и после въз. Не се бачка така.
                        Last edited by marandi; 24.05.2013, 01:01.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                          Чакай сега. Ти на мен взе да ми продаваш номера ли?! Че и взе да ми обясняваш как било по интернет?

Говоря ти за връзка 2MB за SD и 6MB за HD. Гарантирана. Вързан си чрез Ethernet със сървъра на провайдъра. При мен е оптика, но става и по кабел.
                          Къде ми вървиш с интернет ТВ със скорост от 100-на килобита за секунда.

Дай го по-сериозно.
                          Офф .. а, нещо не мо'е се разберем - ТВ-то ми е кат' фикус отстрани, бря и виси постоянно включен и превъртам каналите през кабеларка.

Инет ми е на оптика тоже, ама само до трафопосто на 10 метра до мен и минава през кабел вече. Сложи и мрежовото устройство, което входира и т.н. става мазало, ама на мен ми е достатъчно.

Демек, всичко върви по независими мрежи, щот' ако се скапе една някога да останат още 3-4 други.

П.П. Тук целият център при нас го разтикаха от кабели и всичко върви под земята - само на Енерго мята кабели по улиците по стълбовоте и цапат пейзажа.

Ама, монополисти - и държавата няма да ги пипне тях. Всичко друго е под земята. В нашия блок тока си върви под земята, ама в съседните улички почват да го мятат през кабели по стълбовете кат' някои индианци, щот' най-евтино.

Поздрави!

Говорим за различни неща в момента. Тия пакетни сметки още 2003 год ( по памет ) кат' шпрехал с познати из УСА - им вървяха мобил, стационар тел, и-нет и ТВ до 50$ пакет/месец.

Бях се хванал за главата кат' им казах тук какви цени се ръсят - ония онемяха. То всичко това ви го бият по схема за всичко, ама както и да е.
                          Last edited by marandi; 24.05.2013, 00:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                            Интернет отдавна е така, ама както и да е - накратко, ще фалират книжните носители, после ТВ-тата и т.н.

Ся гледам БНТ1 - страхотна импресия са им направили сценаристите за ситуацията в страната чрез белот-а.

Евала на екипите им - хаха
                            Чакай сега. Ти на мен взе да ми продаваш номера ли?! Че и взе да ми обясняваш как било по интернет?

Говоря ти за връзка 2MB за SD и 6MB за HD. Гарантирана. Вързан си чрез Ethernet със сървъра на провайдъра. При мен е оптика, но става и по кабел.
                            Къде ми вървиш с интернет ТВ със скорост от 100-на килобита за секунда.

Дай го по-сериозно.

Коментар

• Интернет отдавна е така, ама както и да е - накратко, ще фалират книжните носители, после ТВ-тата и т.н.

Ся гледам БНТ1 - страхотна импресия са им направили сценаристите за ситуацията в страната чрез белот-а.

Евала на екипите им - хаха

П.П. Пазарът за реклама върви доста сходно с тоя на индекса, който си пуснал. Цените паднаха и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                                ама не гледам ТВ да не се изпусне нещо,
                                Друго визирам. Вече не си роб на телевизора, а по-скоро обратното.
                                Вече не е задължително да гледаш бозите в прайм-тайма, а можеш да си пуснеш някое значително по-интересно предаване или филм, които не си гледал през седмицата. Например по National Geographic.

От друга страна - чрез тази телевизия сваляш до минимум рекламното облъчване. Само трябва да натиснеш копчето FF и си ги пропуснал.
                                От доста време не бях виждал нововъдение в ретранслирането на медиите, което работи в полза на клиента/зрителя, а не обратното.
                                Last edited by anon6706; 24.05.2013, 00:14.

Коментар

Working...
                                X