IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    Губерка,

стига си се дърпотила, бря. Ай, че на тайфата ни се ходи на сватба и ти си човекът.

П.П. Русото ще води пазарлъка за булята. Предполагам, че кат' разберат ко Слънце кат' тИбя ще вземат и вместо да се ръсим, даже ще хукнат да ни тъпчат с кинти.

Ма, ние великодушно ще се фръцнем

Дзън, да не забравя!

Днес охаках 1 чиния тиквички и ся издънвам 3 кюфтака - май почнах да се пооправям да е' ... - хихи
    Маранди, ама какво се случило с теб?

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
      Естествено, че не можеш. Затова е най-добре да го научиш да взема решения - независимо дали са правилни или грешни. И да опознае и следва инстинктите си. Те рядко подвеждат.
      Свободата е грешка. Който не греши е роб.
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
        Не съм съгласен, че можеш да ги подготвиш за всички такива. Идея си нямаш, колко гаден може да бъде живота. Опитвайки да обхванеш голяма част от тях, се губи смисълът на цялата подготовка. Тя се превръща в обременяване на мисълта, а елементът на изненада от страна на т.нар. живот - остава.
        Естествено, че не можеш. Затова е най-добре да го научиш да взема решения - независимо дали са правилни или грешни. И да опознае и следва инстинктите си. Те рядко подвеждат.
        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
        Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
          ..................................дето е гъчкан.

С паужини.

Нкю-ю-ю!
          Губерка,

стига си се дърпотила, бря. Ай, че на тайфата ни се ходи на сватба и ти си човекът.

П.П. Русото ще води пазарлъка за булята. Предполагам, че кат' разберат ко Слънце кат' тИбя ще вземат и вместо да се ръсим, даже ще хукнат да ни тъпчат с кинти.

Ма, ние великодушно ще се фръцнем

Дзън, да не забравя!

Днес охаках 1 чиния тиквички и ся издънвам 3 кюфтака - май почнах да се пооправям да е' ... - хихи

Коментар

Предполагам, че Наивник намеква за съдържанието на хладилника на пенсионираната учителка.
            ..................................дето е гъчкан.

С паужини.

Нкю-ю-ю!

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
              Да бъдат готови за всякакви житейски превратности.
              Аскетизмът е просто умереност и известно укротяване на егото. Не се измъчваш от това или онова....
              Не съм съгласен, че можеш да ги подготвиш за всички такива. Идея си нямаш, колко гаден може да бъде живота. Опитвайки да обхванеш голяма част от тях, се губи смисълът на цялата подготовка. Тя се превръща в обременяване на мисълта, а елементът на изненада от страна на т.нар. живот - остава.

Коментар

Как ли пък не! Бой по канчето, ред и дисциплина - другото е лигавене
                Е ти и един български коан.

Един човек имал малка къща. Държал баща си у дама и му сипвал да яде в едно малко старо корито за прасета. Един ден видял детето си да майстори нещо в работилницата.

– Ко прайш бре сине ???
                – Ми ново корито, това в което храниш дядо, може да се счупи докато остарееш.

Коментар на Мечо:
                tnm

Коментар

Съгласен съм с Дидо и аз, освен за частта с казармата.
                  Много е важно също така да ги научим да остават и живи и здрави. Ако видите катастрофа с убити, не карайте детето да се обръща на другата страна например.
                  Я кажи за аскетизма, че не разбрах за палачинката?
                  Да бъдат готови за всякакви житейски превратности.
                  Аскетизмът е просто умереност и известно укротяване на егото. Не се измъчваш от това или онова....

Коментар

Е са?
                    Като как да мина, като нема щерка?
                    Пък и да има - те сами ще да кацнат.
                    И що да си харча времето?
                    Да се барам на маж?

Мали-и-и
                    Тука ме свари неподготвен.
                    Предполагам, че Наивник намеква за съдържанието на хладилника на пенсионираната учителка.
                    Мечо

Коментар

А защо пък спомени бе човек? Мини през пенсионираната учителка на долния етаж
                      Е са?
                      Като как да мина, като нема щерка?
                      Пък и да има - те сами ще да кацнат.
                      И що да си харча времето?
                      Да се барам на маж?

Мали-и-и
                      Тука ме свари неподготвен.

Коментар

Прав си! Аз пуша, жена ми също. Надявам се синковецът никога да не пропуши
                        Съпругът ми не пуши от 15 години, аз никога не съм пушила. И аз като теб се надявам малкия да не пропуши. За сега не е проявявал желания, защото тренира плуване и тренера обстойно им е разказал колко много ще им пречи фаса
                        Мечо

Коментар

Аз пък напоследък цапвам по 1-2 чаши бира и да си призная- харесва ми.
                          Прекаленият светец и Богу не е драг, Мадам Шъ

П.П. Бравас! Вече може да те прайкам едно гадженце, че ми е тъпо да седна нейде с някого и да си къркам сам

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                            Пълна свобвода и личен пример. Ето например аз не пия, съпругата ми не пие, децата и двете пият. Голямата вече почти се отказа. Малкия също сигурно скоро ще се откаже.

Няма по добър възпитател от СВОБОДАТА !!!
                            Как ли пък не! Бой по канчето, ред и дисциплина - другото е лигавене
                            Мечо

Коментар

Аз пък напоследък цапвам по 1-2 чаши бира и да си призная- харесва ми.
                              Одобрявам. Истината е въпрос на вкус

Бях пуснал тука един коан, за двамата учители, дето единият пиел, пък другият не пиел. Коментара е лично мой. Аз така ги виждам нещата.

ДВАМАТА УЧИТЕЛИ
                              Живели наблизо двама известни Учители. Те били твърде различни по характер. Единият стриктно спазвал всички заповеди на Буда, не пиел възбуждащи напитки и не ядял след 11 часа сутринта; а другият никога не съблюдавал заповедите, ядял, спял и пиел когато си поиска.
                              Веднъж стриктният Учител посетил другия, а той в това време пиел вино, въпреки че будистите не трябвало да вкусват дори и капка.
                              — Здравей братко — казал пийналият Учител. — Не искаш ли да пийнеш с мен?
                              — Аз никога не пия — важно казал стриктният Учител.
                              — Който не пие, той даже не е човек — заключил дълбокомислено пийналият.
                              — Нима не ме смяташ за човек, само защото не пия тази отрова — възкликнал гневно стриктният Учител. -- Ако аз не съм човек, то тогава какъв съм, според теб?
                              — Буда! — отговорил подпийналият Учител.

И двамата учители са просветлени. Те са различни по характер, но приемат спокойно различията и общуват свободно един с друг, без напрежение. Дзен е във всекидневието. На всеки, в неговото си всекидневие. Двамата са с високо самочувствие и в мир със себе си и всеки със своя начин на живот, но също така са наясно с различията между хората и тяхната свобода всеки сам да избира, как да живее. Няма нетърпимост и укори между тях. Всеки признава правото на другия да бъде себе си. Същевременно никой от тях не позволява на никой друг да му дава тон в живота. Трезвеният учител се ядосва преди да разбере шегата на пийналия си колега.
                              tnm

Коментар

Аз и до сега щом почна да изфърлям деликатеси от хладилника - сядам ....и си спомням за казармата. Не ми требе дори да си опелющя една лапа по темето, което вервайте ми - често правя.
                                Пък в елитните бях, мамка му!
                                А защо пък спомени бе човек? Мини през пенсионираната учителка на долния етаж

Коментар

Working...
                                X