IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
    Абсолютно съм съгласна с горното. Аз съм аскет в доста отношения и искам да имат и тази нагласа. Така бързо се обръща палачинката....
    Съгласен съм с Дидо и аз, освен за частта с казармата.
    Много е важно също така да ги научим да остават и живи и здрави. Ако видите катастрофа с убити, не карайте детето да се обръща на другата страна например.
    Я кажи за аскетизма, че не разбрах за палачинката?

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
      Мда, явно аз съм малко по-сурово настроен. А казармата ме научи, че понякога не е важно какво ми се иска на мен, а какво трябва да се свърши, както и че светът е пъстър, хора има всякакви, а битието може да е толкова мизерно, че човек да се радва на елементарно прости неща. Ти това как може да го покажеш на сина си на живо?
      Аз и до сега щом почна да изфърлям деликатеси от хладилника - сядам ....и си спомням за казармата. Не ми требе дори да си опелющя една лапа по темето, което вервайте ми - често правя.
      Пък в елитните бях, мамка му!

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        Пълна свобвода и личен пример. Ето например аз не пия, съпругата ми не пие, децата и двете пият. Голямата вече почти се отказа. Малкия също сигурно скоро ще се откаже.

Няма по добър възпитател от СВОБОДАТА !!!

Аз пък напоследък цапвам по 1-2 чаши бира и да си призная- харесва ми.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
          Не знам, колкото и да мисля няма как казарма да ме научи на тези неща.
          Но пък купон си беше
          Сурово настроен? До каква степен? Бой? Скандали? Непрекъснато дуднене? Не те разбирам. Не съм го удрял, не му се карам, при издънка обяснявам тихо и спокойно последствията и грешките според моето виждане, винаги след като съм изслушал позицията му. Включително сме чели заедно НК
          + 1024

Ей ти си бил свестен човек бре !!!
          Баба ме научи на много неща.
          tnm

Коментар

Пълна свобвода и личен пример. Ето например аз не пия, съпругата ми не пие, децата и двете пият. Голямата вече почти се отказа. Малкия също сигурно скоро ще се откаже.

Прав си! Аз пуша, жена ми също. Надявам се синковецът никога да не пропуши

Коментар

• Пълна свобвода и личен пример. Ето например аз не пия, съпругата ми не пие, децата и двете пият. Голямата вече почти се отказа. Малкия също сигурно скоро ще се откаже.

tnm

Коментар

Тънък и деликатен е този въпрос. Трябва да се намери баланс между разумния натиск и осигурения периметър на свобода. Успехът изисква дисциплина, която се възпитава - човек не се ражда дисциплиниран (поне не по нашите ширини). Каквото и да си говорим, свободата и дисциплината са малко успоредни прави в младостта. Та сега, както няма и казарма, направо да се чуди човек как да възпитава, дава насоки и формира характер у един млад мъж...
                Абсолютно съм съгласна с горното. Аз съм аскет в доста отношения и искам да имат и тази нагласа. Така бързо се обръща палачинката....

Коментар

Мда, явно аз съм малко по-сурово настроен. А казармата ме научи, че понякога не е важно какво ми се иска на мен, а какво трябва да се свърши, както и че светът е пъстър, хора има всякакви, а битието може да е толкова мизерно, че човек да се радва на елементарно прости неща. Ти това как може да го покажеш на сина си на живо?
                  Не знам, колкото и да мисля няма как казарма да ме научи на тези неща.
                  Но пък купон си беше
                  Сурово настроен? До каква степен? Бой? Скандали? Непрекъснато дуднене? Не те разбирам. Не съм го удрял, не му се карам, при издънка обяснявам тихо и спокойно последствията и грешките според моето виждане, винаги след като съм изслушал позицията му. Включително сме чели заедно НК

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                    С обич и доверие, достатъчно голяма дистанция да се чувства свободен и достатъчно близо, да може да се облегне на рамото ти.
                    И припомни ми, какво възпита у теб казармата, че аз нещо не се сещам.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                      Сигурно се е справило детето.
                      Боже, като знам във Варна и в София какви кушии са.. ...Аз си бях бетон- никакви уроци.
                      За да й докажа, че не е велика, я записах на пробен изпит- от днес- за утре в МГ. Изкара тогава 78 точки и се стресна. Първо паника, после сълзи и накрая взе, че седна и да решава задачи.
                      Целят бивш клас на моят син бяха диваци от класа. Всички бяха дигнали ръце от тях.
                      Преди матурите класната им ни събра и горещо ни помоли да си вземе отпуска за дните на изпитите или поне да осигурим присъствие на баба или дядо, батко или кака.
                      Някои от учениците бяха заявили, че няма да присъстват на мероприятието. Едвам ги събра.
                      Факт е обаче, че нямаха нито една двойка и на двата изпита. Оценките им бяха просто невероятни, като се вземе в предвид колко усилено се готвиха.
                      Не знам какво правеха девойките, но момците вместо на консултации, ходеха да ритат топка.
                      Но ... и тази летва я прескочихме
                      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                      Мечо

Коментар

Абе за Германия и по на север не съм сигурен
                        А, за Германия знам. Като се ражда бебето и го чака командир в есесовска униформа и командва:

1. Дишай !!!
                        2. Реви !!!
                        tnm

Коментар

Каквото и да си говорим, свободата и дисциплината са малко успоредни прави в младостта. Та сега, както няма и казарма, направо да се чуди човек как да възпитава, дава насоки и формира характер у един млад мъж...
                          С обич и доверие, достатъчно голяма дистанция да се чувства свободен и достатъчно близо, да може да се облегне на рамото ти.
                          И припомни ми, какво възпита у теб казармата, че аз нещо не се сещам.

Коментар

А по кои ширини се раждат дисциплинирани бебета ???
                            Абе за Германия и по на север не съм сигурен

Ти от кой край каза, че си?

Коментар

човек не се ражда дисциплиниран (поне не по нашите ширини).
                              А по кои ширини се раждат дисциплинирани бебета ???
                              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                                Мъж и жена лежат в леглото.Мъжът дреме,а на жената и се прави любов.Тя лекичко сръгала в ребрата мъжа,а той промърморил в просъница:
                                -Какво?Да не почна мача?
                                -Не.Добре,спи.
                                Минали 15 минути и жената пак сръгала в ребрата мъжа си,а той казал:
                                -Какво има?Да няма бокс по телевизията?
                                -Няма.Спи.
                                Жената се ядосала,излязла на балкона и извикала:
                                -Що за живот е това?Няма ли един истински мъж в тоя град?
                                От горния етаж се чул мъжки глас:
                                -Какво?Да не би да имаш водка?

ХА НАЗДРАВЕ БАТЕ КОСМО
                                А я виз тоя

- Мен са ме молили да се oженя стотици пъти. Но аз винаги съм отказвал.
                                - И кой, например, те е молил, ако не е тайна?
                                - Мама и тате.

истински мъж

Коментар

Working...
                                X