Първоначално изпратено от marandi
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеЕстествено, че не можеш. Затова е най-добре да го научиш да взема решения - независимо дали са правилни или грешни. И да опознае и следва инстинктите си. Те рядко подвеждат.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеНе съм съгласен, че можеш да ги подготвиш за всички такива. Идея си нямаш, колко гаден може да бъде живота. Опитвайки да обхванеш голяма част от тях, се губи смисълът на цялата подготовка. Тя се превръща в обременяване на мисълта, а елементът на изненада от страна на т.нар. живот - остава.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение..................................дето е гъчкан.
С паужини.
Нкю-ю-ю!
стига си се дърпотила, бря. Ай, че на тайфата ни се ходи на сватба и ти си човекът.
П.П. Русото ще води пазарлъка за булята. Предполагам, че кат' разберат ко Слънце кат' тИбя ще вземат и вместо да се ръсим, даже ще хукнат да ни тъпчат с кинти.
Ма, ние великодушно ще се фръцнем
Дзън, да не забравя!
Днес охаках 1 чиния тиквички и ся издънвам 3 кюфтака - май почнах да се пооправям да е' ... - хихи
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеПредполагам, че Наивник намеква за съдържанието на хладилника на пенсионираната учителка.
С паужини.
Нкю-ю-ю!
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеДа бъдат готови за всякакви житейски превратности.
Аскетизмът е просто умереност и известно укротяване на егото.Не се измъчваш от това или онова....
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеКак ли пък не! Бой по канчето, ред и дисциплина - другото е лигавене
Един човек имал малка къща. Държал баща си у дама и му сипвал да яде в едно малко старо корито за прасета. Един ден видял детето си да майстори нещо в работилницата.
– Ко прайш бре сине ???
– Ми ново корито, това в което храниш дядо, може да се счупи докато остарееш.
Коментар на Мечо:
Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеСъгласен съм с Дидо и аз, освен за частта с казармата.
Много е важно също така да ги научим да остават и живи и здрави. Ако видите катастрофа с убити, не карайте детето да се обръща на другата страна например.
Я кажи за аскетизма, че не разбрах за палачинката?
Аскетизмът е просто умереност и известно укротяване на егото.Не се измъчваш от това или онова....
Коментар
-
Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнениеЕ са?
Като как да мина, като нема щерка?
Пък и да има - те сами ще да кацнат.
И що да си харча времето?
Да се барам на маж?
Мали-и-и
Тука ме свари неподготвен.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеА защо пък спомени бе човек? Мини през пенсионираната учителка на долния етаж
Като как да мина, като нема щерка?
Пък и да има - те сами ще да кацнат.
И що да си харча времето?
Да се барам на маж?
Мали-и-и
Тука ме свари неподготвен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеПрав си! Аз пуша, жена ми също. Надявам се синковецът никога да не пропушиПриятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
Аз пък напоследък цапвам по 1-2 чаши бира и да си призная- харесва ми.
П.П. Бравас! Вече може да те прайкам едно гадженце, че ми е тъпо да седна нейде с някого и да си къркам сам
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеПълна свобвода и личен пример. Ето например аз не пия, съпругата ми не пие, децата и двете пият. Голямата вече почти се отказа. Малкия също сигурно скоро ще се откаже.
Няма по добър възпитател от СВОБОДАТА !!!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
Аз пък напоследък цапвам по 1-2 чаши бира и да си призная- харесва ми.
Бях пуснал тука един коан, за двамата учители, дето единият пиел, пък другият не пиел. Коментара е лично мой. Аз така ги виждам нещата.
ДВАМАТА УЧИТЕЛИ
Живели наблизо двама известни Учители. Те били твърде различни по характер. Единият стриктно спазвал всички заповеди на Буда, не пиел възбуждащи напитки и не ядял след 11 часа сутринта; а другият никога не съблюдавал заповедите, ядял, спял и пиел когато си поиска.
Веднъж стриктният Учител посетил другия, а той в това време пиел вино, въпреки че будистите не трябвало да вкусват дори и капка.
— Здравей братко — казал пийналият Учител. — Не искаш ли да пийнеш с мен?
— Аз никога не пия — важно казал стриктният Учител.
— Който не пие, той даже не е човек — заключил дълбокомислено пийналият.
— Нима не ме смяташ за човек, само защото не пия тази отрова — възкликнал гневно стриктният Учител. -- Ако аз не съм човек, то тогава какъв съм, според теб?
— Буда! — отговорил подпийналият Учител.
И двамата учители са просветлени. Те са различни по характер, но приемат спокойно различията и общуват свободно един с друг, без напрежение. Дзен е във всекидневието. На всеки, в неговото си всекидневие. Двамата са с високо самочувствие и в мир със себе си и всеки със своя начин на живот, но също така са наясно с различията между хората и тяхната свобода всеки сам да избира, как да живее. Няма нетърпимост и укори между тях. Всеки признава правото на другия да бъде себе си. Същевременно никой от тях не позволява на никой друг да му дава тон в живота. Трезвеният учител се ядосва преди да разбере шегата на пийналия си колега.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнениеАз и до сега щом почна да изфърлям деликатеси от хладилника - сядам ....и си спомням за казармата. Не ми требе дори да си опелющя една лапа по темето, което вервайте ми - често правя.
Пък в елитните бях, мамка му!
Коментар
Коментар