IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    Аа ... ще трябва да я преработиш рецептата тогава, че беше останало една купичка свинско с картофи и лобуда и го ползвах наготово за плъност.

Демек, свински врат, кълцаш на кубчета и го ръгаш още в началото, малко след лука, моркова и замръзения накълцан пресен пипер. Като стане бежов на цвят добавяш гъбите, че те са по-деликатни.

30-35 мин. после ще им стигне да се свари и месото и гъбите.

За картофена основа, ако искаш по-добре ги свари предварително необелени и ги ръгаш 15-20 мин. преди финиша - долу горе с подправките.

Само тия корекции нанеси - мятай водата от сварените картофи, че е пълно със скорбяла. Лобуда, спанак, коприва, лопуш ти отваря още една операция да бланшираш във вряла вода за 10-15 мин. и не си струва.

П.П. Успех и после обади какво е станало

Ама как ме усети ... Тъкмо се чудех как точно да го правя и дали да не питам Мерси за преработката . После ще кажа стискай палци

Коментар

• Днес като минавах през Борисовата градина откъснах 2 печурки.........
      Утре ще ги сготвя на жената....

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
        Наздраве! Като те чета с рецептите , ми потичат лигите и сега ще се пробвам с гъбената ти чорба . Като се фукаш , поне да има и кой да те хвали . Утре или по - късно ще кажа как е . Готина вечер ти пожелавам .
        Аа ... ще трябва да я преработиш рецептата тогава, че беше останало една купичка свинско с картофи и лобуда и го ползвах наготово за плъност.

Демек, свински врат, кълцаш на кубчета и го ръгаш още в началото, малко след лука, моркова и замръзения накълцан пресен пипер. Като стане бежов на цвят добавяш гъбите, че те са по-деликатни.

30-35 мин. после ще им стигне да се свари и месото и гъбите.

За картофена основа, ако искаш по-добре ги свари предварително необелени и ги ръгаш 15-20 мин. преди финиша - долу горе с подправките.

Само тия корекции нанеси - мятай водата от сварените картофи, че е пълно със скорбяла. Лобуда, спанак, коприва, лопуш ти отваря още една операция да бланшираш във вряла вода за 10-15 мин. и не си струва.

П.П. Успех и после обади какво е станало

И внимавай, че тая чорба много върви с ракойка и утре ще кажа как съм, че се подкарах - хихи

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          По някога не ям месо по цяла седмица. Замествам го точно със сирене, кашкавал, мляко, яйца. И въпреки това това ме скапва, губя енергия почвам да се чувствам уморен. Няколко стека два пръста дебели и всичко се оправя.

Единствената етническа група която са масово вегетарианци и за която се сещам са индийците. И при тях средната продължителност на живота не е особено висока.

Дори и шимпанзетата например - които масово се възприемат като ядящи плодове сладки маймунки всъщност буквално се избиват за къс месо.
          Разбирам, че си капацитет, но само хвърли едно око на това:

Позиция на Американската Диетоложка Асоциация относно вегетариански режими на хранене

ПОЗИЦИОННО СТАНОВИЩЕ:

Позицията на Американската диетоложка асоциация и Диетолозите на Канада е, че добре планираният вегетариански режим на хранене е здравословен, достатъчно хранителен и допринася за предотвратяване и лечение на определени заболявания.

Потребителски тенденции

През 2000г. близо 2,5% от пълнолетното население на САЩ (4,8милиона души) са следвали последователно вегетариански режим на хранене и твърдяли че не са консумирали месо, риба, или птиче месо (7). Малко по-малко от 1% от тези хора са били вегани (7). Съгласно това проучване, по-голямата част вегетарианци живеят на източното или западно крайбрежие, в големи градове, и са от женски пол. Почти 2% от 6-17 годишни деца и млади хора в САЩ са вегетарианци, и към 0,5% от тази възрастова група са вегани (8). Съгласно изследване от 2002г. (9), около 4% от пълнолетните жители на Канада са вегетарианци; това означава приблизително 900 000 хора. Фактори, които могат да повлияят броя на вегетарианци в САЩ и Канада в бъдеще, включват нарастващ интерес към вегетарианство и пристигането на имигранти в САЩ от страни, където вегетарианството обикновено се прилага (10). Двадесет до 25% от пълнолетнтите американци съобщават, че ядат четири или повече дни седмично безместно или "обичайно или понякога се хранят вегетариански", което подсказва за интерес към вегетарианство (11). Допълнителни данни за повишения интерес към вегетарианство включват появата на права на животните / етични тенденции в колежи и университети; разпространението на уеб-сайтове, списания и бюлетини, и книги за готвене с вегетариански теми; и формиране на обществено отношение към мястото на вегетарианска храна при хранене извън къщи. Повече от 5% от изследваните през 1999г. казват че винаги поръчват вегетарианска храна, когато се хранят навън; близо 60% "понякога, често, или винаги поръчват вегетарианска храна в ресторант” (12).

Ресторанти реагират на този интерес към вегетарианство. Националната Ресторантьорска Асоциация съобщава, че 8 от 10 ресторанта в Съединените Щати с обслужващ сервиз предлагат вегетариански ястия (13). Ресторанти за бързо хранене започват да предлагат салати, веге-бургери, и др. вегетариански избори (14).

Освен това има растеж в професионалните интереси към вегетарианското хранене; броят на статии в научната литература относно вегетарианство се повишава от по-малко от 10 статии на година в края на 60-те до 76 статии на година през 90-те (15).

Има повишаващо се признаване на ползите от растително-базирания режим на хранене, очертан като съдържащ богати количеста растителни храни и ограничени количества животински храни. Американският Изследователски Институт за Рак и Световният Фонд за Изследване на Рак се изсказват "за" избирането на базираната главно на растения храна, богата на разнообразни зеленчуци и плодове, варива, и минимално преработена скорбялна храна и ограничена консумация на червено месо, ако червено месо въобще се яде (16). Американското Дружество за Рака препоръчва избора на повече храна от растителен произход (17). Американската “Heart Association" препоръчва избора на балансирана диета с наблягане на зеленчуци, зърнени храни, и плодове (18), и Канадската "Heart and Stroke Association" съветва за използване на зърнени храни и зеленчуци вместо месо като основа на храната (19). “Обединените Диетологични Ръководни Насоки”, разработени от Американското Дружество за Рака, Американската "Heart Association", Националните Здравни Институти, и Американската Академия на Педиатрите, се изказват "за" хранителен режим, базиран на разнообразни растителни храни, включващи продукти от зърнени храни, зеленчуци, и плодове, като за намаляващ риска от основни хронични заболявания (20).

Коментар

• Първоначално изпратено от 33 degree Разгледай мнение
            Поне си дай труда да опознаеш врага!!! Един Хищник, за какъвто се определяш, би си дал труда
            Както ти казах, има племена и цели етнически групи, който не са консумирали никога месо. При тях не се срещат много от болестите, които морят месоядните им събратя заразени от идеята за полезността на месото! Но както и да е Това ти го казва ексмногомесояден!!! Като напредне възрастта, ще ме разбереш!
            По някога не ям месо по цяла седмица. Замествам го точно със сирене, кашкавал, мляко, яйца. И въпреки това това ме скапва, губя енергия почвам да се чувствам уморен. Няколко стека два пръста дебели и всичко се оправя.

Единствената етническа група която са масово вегетарианци и за която се сещам са индийците. И при тях средната продължителност на живота не е особено висока.

Дори и шимпанзетата например - които масово се възприемат като ядящи плодове сладки маймунки всъщност буквално се избиват за къс месо.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
              --------------------------------------------------------
              П.П. Няма да ви влизам в махленския спор на дребно, породен от една чужда картинка качена - ами да се изфукам к'ва чорба от гъби спретнах на Ламята - хихи

Ха, наздраве!
              Наздраве! Като те чета с рецептите , ми потичат лигите и сега ще се пробвам с гъбената ти чорба . Като се фукаш , поне да има и кой да те хвали . Утре или по - късно ще кажа как е . Готина вечер ти пожелавам .

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Аз познавам доста вегетарианци. Но не познавам нито един здрав вегетарианец.
                Поне си дай труда да опознаеш врага!!! Един Хищник, за какъвто се определяш, би си дал труда
                Както ти казах, има племена и цели етнически групи, който не са консумирали никога месо. При тях не се срещат много от болестите, които морят месоядните им събратя заразени от идеята за полезността на месото! Но както и да е Това ти го казва ексмногомесояден!!! Като напредне възрастта, ще ме разбереш!

Коментар

• Първоначално изпратено от Aris Разгледай мнение
                  Могат и е факт. Отделен е въпросът, че група "А" има перманентен дефицит от магнезий. Често се развива висок холестерол, независимо от липсата на тлъсти животински храни.
                  Има равновесие дори тук.
                  Ako нямаш холестерол - загиваш....

Имам познати - единият гърчав, спортист с 6 % холестерол, а другият вечно уморен и болен с 3.5 %...
                  Кой е здравият ???

Синтез брато( Равновесие )...... C... O.....H..... а толкова много комбинации....

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                    И аз днес бях на постно Ручах леща
                    И аз, две от три яденета. Само на обяд омаах едни свински каренца мариновани с мед и джинджифил

Коментар

• И аз днес бях на постно Ручах леща

Коментар

• Първоначално изпратено от 33 degree Разгледай мнение
                        Абсолютни глупости!
                        Аз не ям месо вече 7 години, Това за аминокиселините са измислици за туристите! Все пак има доста големи етнически групи, които не консумират и грам месо! И са си ок. Иначе крайните вегани дразнят да, дори повече и от хипстърите
                        Аз познавам доста вегетарианци. Но не познавам нито един здрав вегетарианец.

Коментар

• Първоначално изпратено от Aris Разгледай мнение
                          Няма никакво значение каква съм.
                          Глупаво е, че не се получава диалог- явно съм сбъркала.
                          Както и да е- приятна пържола! Оп, приятни пържоли!
                          Трудно е да се получи диалог защото човека - всеки човек също както и значителна част от бозайниците не синтезират незаменими аминокисилини. Диетите според кръвната група са просто нелепи.

Кръвната група представлява просто какъв вид еритроцити има в кръвта. Не носи информация за обмяната на веществата, за чернодробни функции, за разход на енергия, а още по-малко за възможност или невъзможност тялото да усвоява или да синтезира дадени вещества. Този тип диети както и голяма част от другите популярни диети от списания, като разделното хранене например са изключително далеч от всякакъв научен подход за правилна диета.

Коментар

• Абсолютни глупости!
                            Аз не ям месо вече 7 години, Това за аминокиселините са измислици за туристите! Все пак има доста големи етнически групи, които не консумират и грам месо! И са си ок. Иначе крайните вегани дразнят да, дори повече и от хипстърите

Коментар

• Първоначално изпратено от новобранецът Разгледай мнение
                              Ако не знаеш, има една книжка, която се казва конституция(основен закон), в който, а и в другите под нея закони са описани правила, които аз, ти и другите като теб нарциси трябва да спазват

Значи не съдиш като от последна инстанция. Тези, онези, виж първо себе си, защото едва ли си идеален, макар, че ти имаш за теб подобни илюзии

Лека вечер ти желая!
                              Не съдя - просто си стоя зад мнението. Ако мнението ми звучи категорично, то е защото категорично стоя зад него. А не се опрвадавам с обществото, с родителите ми, с приятелите ми или пък с някакво чувство за вина. За това и те не ми пречат, не е нужно да ги преодолявам. Разбирам се отлично с тях и не ги намирам за врагове.

Конституцията съм я чел бая пъти и никъде в нея не съм виждал че съм задължен да съм кротък, смирен и послушен

Коментар

• Няма никакво значение каква съм.
                                Глупаво е, че не се получава диалог- явно съм сбъркала.
                                Както и да е- приятна пържола! Оп, приятни пържоли!

Коментар

Working...
                                X