IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

    Нещо се бъзикаш.....
    Поливам с маркуч.....
    Ми каза , че е мъка и това с лейката ми се видя най - тегаво

    Коментар


    • Много ми е готино с вас , ама отивам да пробвам чорбата . Забавлявайте се , за да спите сладко , после
      http://www.youtube.com/watch?v=lermqfhhJx4

      Коментар


      • Първоначално изпратено от ВУЙЧО Разгледай мнение
        Добър вечер , в готварството ясно че сте добри , я дайте идея
        за някоя билка - да действа успокояващо след тренировка и като цяло след
        изморителен ден , от 6 месеца горе долу пия жълт кантарион и съм много доволен
        Мента с маточина, жълтия кантарион всъщностт стимулира. Човек буквално може да се надруса с него ако прекали.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
          Ама как ме усети ... Тъкмо се чудех как точно да го правя и дали да не питам Мерси за преработката . После ще кажа стискай палци
          Единствено ме притеснява свинското, понеже му трябва повечко време да омекне кат' мозък.

          Или го свари предварително и запази бульона да го влееш ( като леко го задушиш с мазнина до бежово ) и го пресипи след гъбите като добавиш.

          Или го замени с пилешко.

          Може и въобще да не слагаш месо, пак ще стане

          П.П. Времето и температурите са при лук, пипер, морков на кубчета около 0.5 см ( половин сантиметър размер ) и гъби пак на кубчета 1 сантиметър.

          Внимавай как си правиш заготовките, защото нещо може да остане недобре сварено/запържено ( термообработено ). Така, че и 1 час да оставиш да къкри на слаб огън няма нищо притеснително.

          Месото е на кубчета по 1.5-2.0 см.

          Успех!
          Last edited by marandi; 12.06.2013, 20:59.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
            Поливаш с лейката ли ?

            Нещо се бъзикаш.....
            Поливам с маркуч.....

            Коментар


            • Добър вечер , в готварството ясно че сте добри , я дайте идея
              за някоя билка - да действа успокояващо след тренировка и като цяло след
              изморителен ден , от 6 месеца горе долу пия жълт кантарион и съм много доволен
              Мнението ми води до фалит !

              Коментар


              • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                Там ще бъда в събота и неделя и ще отделя 2-3 ч за да се разходя за гъби.....
                Дано е валяло, че 2 месеца мъка....
                Поливаш с лейката ли ?

                Коментар


                • Абе я някой от северната голяма вода да каже ко става по морето с времето. То, че няма да изгоря на плажа - ясно, ама да нося ли шуба?

                  Коментар


                  • Има голяма разлика от типичната американска диета и това което обикновено се яде в България. Основната причина да им препоръчват плодове и зеленчуци е защото те просто не ядат това. Бях гледал едни филмчета на Джейми Оливър - английски готвач който се опитва да разпространява здравословно хранене. Та това филмче бе снимано в някакво американско училище. Децата не знаеха какво е това домат - буквално - схванаха за какво става дума чак като им каза че от него се прави кетчуп.

                    Нормалния фастфууд толкова разпространен навсякъде е пълен с хидролизирани мазнини - от там му идва трайността. А тези мазнини са брутално вредни. Те буквално задръстват човешкото тяло. И когато цялата ти диета е само преработени полуготови храни задръстени с хидролизирани мазнини, безалкохолни напитки буквално задръстващи организма със захар или още по-лошо с глукозофруктозен сироп и месо съвсем нормално е да се препоръчват повече плодове и зеленчуци. Ето Макдоналдс например почнаха да продават салати - калориите в тях са повече от тези в бургерите им.

                    Реално ако човек се храни с нормално количество калории - т.е. около 2000 на ден. Не прекалява със сол, намалил е до максимум захарта, избягва пърженото и взима достатъчно преснси плодове, зеленчуци, варива. Хапва риба по веднъж на седмица поне - доста минерали и микроелементи се намират само в морски храни. И има балансирана диета от млечни, яйчни и месни протеини то той се храни оптимално.

                    Ако махне и едно нещо от това и вече има голяма вероятност нещо в организма му да не достига.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
                      Защо от Борисовата , нали имаш вила ?
                      Там ще бъда в събота и неделя и ще отделя 2-3 ч за да се разходя за гъби.....
                      Дано е валяло, че 2 месеца мъка....

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                        Вдругиден ще хапнеш и ти налЕ
                        Жената е добра и ще раздели едната с него

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                          Вдругиден ще хапнеш и ти налЕ
                          Не бе...надявам се утре да намеря още две, за да е по-сигурно.....

                          Коментар


                          • ха ето ги:
                            МАЛКИЯТ ЗДРАВ НАРОД ХУНЗА.
                            За хунзийците, обитаващи една от долините на Хималайските планини (сега щат на Пакистан), се заговори за първи път преди около 7-8 десетилетия, благодарение на английския лекар Робърт Мак Карисън.
                            Основният проблем, който той третира в медицинските си трудове, са болестите като последица от грешки в храненето както при отделния човек, така и при цели народи. И според възприетата или практикувана диета съответно се развива и определено заболяване. За да докаже своето становище, той напуска професорското си място в Англия и отива в Индия, където има възможността да проучва много племена и народи, които се хранят по различен начин. Цели седем години изучава техните диети и развилите се съответно заболявания. По силата на обстоятелствата достига и до здравия народ Хунза, който се оказва негов истински шанс.
                            Той е изненадан и поразен от факта, че на нашата земя има народ, сред който не съществуват болести, болници и болногледачи, народ - весел, жизнерадостен и щастлив. Твърде работливи и живеещи задружно, те са превърнали голите планински хребети в истински райски кът. По съвсем естествен и неусетен начин хората в Хунза доживяват до 100-120 и повече години, като столетниците не са грохнали хора с изродена физика и психика.
                            Наблюденията в проучванията си д-р Карисън описва в своя труд, издаден в Англия. Светът за пръв път чува и научава за чудния и здрав народ, живеещ в своята райска долина. Книгата му събужда голям интерес, но всичко описано в нея изглежда като красива приказка и звучи невероятно.
                            Но главният въпрос, който занимава д-р Мак Карисън, е на какво се дължи изключителното здраве на този народ? В съседство с хунзийците обитават още няколко народа, които живеят на същата височина, климатични условия, бит, но не притежават тяхното здраве. Оказва се, че единствената разлика между тях и Хунза е само в начина на хранене, в практикуваната диета. Д-р Карисън е доволен, защото теорията му е потвърдена: ЗДРАВЕТО ЗАВИСИ ОТ НАЧИНА НА ХРАНЕНЕ.
                            Към народа на Хунза впоследствие се отправиха много изследователи, лекари, учени, журналисти. Американската изследователка Рене Тейлър, натрупала особено изчерпателни сведения за Хунза, пише: „В Хунза народът живее над 100 години в отлично умствено и физическо здраве; голямата придобивка там е липсата на сърдечни заболявания, както високо и ниско кръвно налягане. Там ревматичните заболявания, диабетът, артритът и още много други болести въобще не са известни.
                            Детските заболявания като заушка, морбили, варицела и прочие са съвсем непознати. Няма и детска смъртност..."
                            Всичко казано от д-р Карисън, че Хунза е действително здрав и дълголетен народ, е напълно потвърдено от всички изследователи.
                            Тук съвсем естествено възниква въпросът: С КАКВО СЕ ХРАНИ ХУНЗИЙСКИЯТ НАРОД?
                            Основно място в неговото меню заемат растителните продукти - плодове, зеленчуци, житни храни -при това в сурово състояние. Въпреки височината на терена, на който живеят хунзийците (над 2000 метра), поради добрата грижа за земята и екологичната й чистота там добре виреят череши, ябълки, круши, праскови, черници, както и кайсии с изключителна сладост. И забележете - никой не прави от тях компоти за зимата. За зимата се сушат единствено кайсиите, които се отглеждат в големи количества заради маслото, което те приготвят от костилката и което ползват като мазнина при приготвянето на храната.
                            Отглежданите зеленчуци са моркови, зеле, салата, ряпа, тиква, спанак, както и различни варива. Спанакът присъства постоянно на трапезата в сурово състояние. Това, което не може да се приема в сурово състояние, се приготвя задушено на слаб огън.
                            Хлябът, който употребяват, е винаги черен -смляното зърно се ползва цялостно, без да се отделят нито триците, нито зародишът. Отглежданите зърнени храни са жито, ечемик, просо и елда, които често влизат в състава на хляба в различни комбинации. Смилането на зърната, омесването на хляба и опичането му обикновено става в един и същи ден, тъй като всеки дом разполага с ръчна мелничка. Хлябът присъства на масата при всяко хранене. Зърнените храни се ползват от хунзийците и в покълнало състояние.
                            Млякото и млечните продукти са нещо като лукс, деликатес. Причина за това са ограничените възможности за отглеждане на добитъка. Заобиколени с вечно снежните върхове на околните планини, пасищата са оскъдни. В по-ниските части на долината се отглеждат малко кози и крави, а в по-високите части - съвсем ограничено овце и якове. Млякото се използва обикновено като прясно в сурово състояние или като кисело, което се предпочита, защото се съхранява по-дълго, тъй като там хладилници няма. От него се приготвят още сметана и сирене.
                            Хунзийците не са пълни вегетарианци, но месото използват изключително рядко: само при празници и тържествени случаи. Месото на убитото животно никога не престоява - веднага се обработва и консумира. Качеството му е изключително високо, тъй като животните се хранят с прясна, а не със синтетична храна. На празници ползват и малко вино, приготвено от превъзходното им грозде, но любимо тяхно питие е билковият чай.



                            и още съвсем малко:

                            ТУБУ - МУРГАВИТЕ ОБИТАТЕЛИ НА ПУСТИНЯТА,
                            които живеят в Сахара при изключително тежки климатични условия, голяма горещина, пустош, напомняща лунен пейзаж.
                            Поради уникалността на това племе и големия интерес, събуден у учените за проучването му, четири белгийски университета формират международна експедиция.
                            Хората от племето Тубу изненадват своите изследователи с невероятната си и изключителна жизненост, издръжливост и здравина. Тяхното главно занимание е търговията със сол, която те сами добиват, товарят на камили и разнасят по околните племена, като я разменят за фурми, просо и необходими за бита предмети. По нагорещените пясъци и. под палещите слънчеви лъчи при температура 40-50°С те могат да изминат за един ден 50-60 до 80 километра. Изключително издръжливи; те не познават умората.
                            Описан е следният случай. Една заран, когато камилите са натоварени със сол и хората на Тубу са готови за път, изследователите тръгват успоредно с тях. Хората на Тубу вървят пеш, водейки своите камили, а изследователите се движат в специално оборудвани джипове с охладителни инсталации.
                            След 30-40 километра се дава сигнал за почивка и престой. Изследователският екип в джиповете е толкова изтощен, че едва диша от задухата и горещината. Още със спирането лекарите бързат да проверят състоянието на хората от Тубу. За тяхно учудване се оказва, че пулсът на тубузците е съвсем нормален и липсват каквито и да е признаци на умора. Състоянието им е точно такова, каквото е било при тръгването - без капчица промяна.
                            Но изненадите не спират дотук: лекарите предприемат обедно хранене, състоящо се от телешки бульон и обикновени консервирани храни. Поканват и хората от Тубу да споделят обяда им. Тубузците гледат с недоверие и подозрение предлаганите неща, но все пак се съгласяват да опитат. Но още с първата хапка започват с отвращение да плюят поетото и отказват предложената храна. Те предпочитали своя обяд, състоящ се само от 3-4 фурми.
                            Учените изследователи са особено впечатлени от техния начин на хранене - действително имало над какво да се замислят. За разлика от хунзийците, тубузците са пълни вегетарианци - не приемат абсолютно никаква храна от животински произход. Сутрешната им храна се състои само от питие, приготвено от растящи там треви - то наподобява нашия билков чай, но в по-концентриран вид, без каквото и да е подслаждане или посоляване. Обядът - както вече стана ясно - няколко фурми. Главното и основно хранене за тях е вечерята, която винаги се състои от каша от просо - всеки ден, без промяна. Разнообразието, което си позволяват спрямо кашата от просо, е нейното подправяне - тя се залива или със сос от подправки, или с кокосово масло.
                            Това, което провокира нашия коментар, е, че според нашите разбирания храната им е недостатъчна както по количество, така и по калорийно съдържание. Но пред учените стоят здрави, стройни и гъвкави хора, чиито нозе са изопнати като струни. И те, подобно на хунзийците, не знаят какво е зъбобол и не се нуждаят от зъболекарски услуги. При възрастните хора зъбите са си на мястото и в естествения си запазен вид, а те до последните си дни са на крак и със запазени сили. По нрав, както и хунзийците, те са с психиката на здрави хора - обичащи песните и движението.
                            Наскоро бе открито още едно отдалечено от цивилизацията кътче със здрави обитатели и голям процент столетници, към което отново се насочиха геронтолозите.
                            ВИЛКАБАМБА - ТАМ, КЪДЕТО ДЕЦАТА НЕ ЯДАТ ПОДСЛАДЕНИ КРЕМЧЕТА
                            Те живеят сред изолирана долина в Андите (Еквадор), на 1500 метра височина. И тук хората спокойно и без неприятности на болестните състояния доживяват своя век (100-те си години).
                            Селището добива известност през 1971 година при едно преброяване на населението. Освен големия брой на столетниците там най-старият обитател на страната бил на 132 години.
                            И тук, както при народа на Хунза и Тубу, не е отбелязан нито един случай на рак или инфаркт, докато в съседните на Андите обитавани планини процентът на заболяванията е в обичайния си размер. Столетниците са в добра форма и с всички зъби.
                            Ежедневната храна, която ползват, е еднообразна и ниско калорична - 1200-1300 калории .-половината от препоръчваните от диетолозите в нашия цивилизован свят. При това, както и при хунзийците, те са подложени на голямо физическо натоварване поради примитивността на земеделския труд - начинът им на живот е активен и в пряк контакт с природата.
                            Продуктите, които влизат в дневния им рацион, са ориз, царевица, картофи, фасул, черен хляб, сирене, яйца, плодове. Основното им ядене - късно следобед -се състои от гъста супа с основни съставки фасул, ориз, царевица, банани. Те са пълни вегетарианци. Месото, мазнините и захарта там, са изобщо непознати. Консумацията на сол при тях не е ограничена, но въпреки това не предизвиква сърдечно-съдови смущения.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                              Днес като минавах през Борисовата градина откъснах 2 печурки.........
                              Утре ще ги сготвя на жената....
                              Вдругиден ще хапнеш и ти налЕ

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                                Днес като минавах през Борисовата градина откъснах 2 печурки.........
                                Утре ще ги сготвя на жената....
                                Защо от Борисовата , нали имаш вила ?

                                Коментар

                                Working...
                                X