IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Хубава Ви вечер!

http://www.youtube.com/watch?v=EBEUa1O1njc

http://www.youtube.com/watch?v=AhOkpDZZgOY

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
      Рождество Христово замества Сатурналиите. От това не помръква красотата на самата идея за Спасение чрез човекобог.
      Християнството си е крадена псевдо религия с цел налагане на контрол над масите, също както и юдеизма - който си е направо доктрина и дели всичко или си от нашите или си враг ( роб ) демек.

Това дразни в юдеизма, че разни пикльовци се изживяват, че цялото човечество им е роби и даже си вярват.

П.П. Много ми е смешно как на събор от над 100 свети писания ( евангелия ) - накрая църквата определила, че само 4 вършат работа, а останалото е ерес и почва избиване на последователите им.

После се пръква един "умник" Манков и почва да те поучава ти чел ли си Вехтия завет и Новия - сякаш е бил там на място тогава и ти "гарантира", че т'ва е оригиналния текст, щот' за мен не е.

Манипулиран е и то многократно.
      -------------------------
      Иначе за протокола покрай Фолклора дет' го развивам и ТНМ-чева все ми се кара ти внасям една корекция - разглеждаш "плитко" нещата - тотемизма е само част от картинката.

Изпускаш култовете, което после от политеизъм ще доведе до днешния монотеизъм, ма к'во значение има - да не си изследовател - хаха

Коментар

Не е цензура.
        Достатъчно други има, които го рутят, за да го правим и ние. Не е въпрос на цензура, повтарям.

Май си говорим на различни езици.

п.п.Търсиш съмишленици и трудно ги намираш, нали. Ще ли ги найдеш по- лесно ако срутиш един от малкото стълбове създаващи чувство на общност?

Лека и на теб!
        Айде имам още малко време.

Зощо, миче, смяташ, че говоря само срещу християнството?
        Не ли виждаш, че говоря и срещу юдаизма, мйеко казано?

А исляма немам нужда даже да коментирам, рииш ли. Щот не струва усилия и време, това е дъвкано-изплюто (юдаизъм-->християнство) и пак дъвкано-изплюто (юдаизъм+християнство-->ислям) - та отива накъм баклук, if you don't mind?
        Та ща ми е да причам за смет?

Не че нещо, ама познавам донекъде и нечии други религии.
        Като написах долу, че конфуцианството и будизмът не са религии, имах предвид техните основополагащи писания, идеи.
        В Книгите.
        Това, че идеите и на двете (както отбеляза принципиално и ти) след това са били направени в култ, е друга история. За, казано лошо, гмежта.

Но защо не? Щом има търсене (търси го така нареченият среден човек, и си го получава - спокойствието в кочината), веднага идва и предлагане - талавизор, вестник, ТП, "дай да не говорим", "нека не се следим, че може да се фанем" и т.н, и т.п.

Не ти отива да кажеш, според мен, "не искам да се говори". Осъзнай, че си поне едно ниво по-високо и можеш да си говориш с подобни.

Не, не рутя.
        Понеже, както намекваш (и аз съм съгласен), православието е една поддръжка на толкова западналото ни национално съзнание, то аз винаги бих го подкрепил в нужната ситуация срещу врага, но не бих те излъгал теб, че съм вътре в него.

И лека ти нощ!

Коментар

• Рождество Христово замества Сатурналиите. От това не помръква красотата на самата идея за Спасение чрез човекобог.

Коментар

Манипулациите на масите с цел облага, са много преди евреите. Всякакви жречества, шаманства и други "духовни форми" на общение, са си част от опитомяването на социалното животно-човек.

п.п. Хайде сега, пак сексизъм и мъжко "превъзходство".
            Тоя е Мечката номер 2 - чел, чел - ма ко разбрал? Че па после тръгнал "обяснява" и се "кара"

П.П. *ака - по-скоро се приема като хипотеза за богинята-майка, а не за Христос.

После е минала в Гея ( при елините ) и едва после като Дева Мария в християнството, Мариам в Исляма и т.н.

С 2 думи - много преди появата на Йехова, където юдеизмът от политеистична ще стане монотеистечина религия - *ака се предполга, че е съществувал като култ към богинята-майка, но в никакъв случай не се възприема кат' Христос, който ще се пръкне няколко хиляди години по-късно, по-скоро като майка му Мария.

П.П.П. Но е хубаво игнор Мечко-образите, дет' тъпи, ма не мо'ат се видят острани к'ви глупости ръсят кат' откачени.

Щот' и да му пооправиш пропуските в познанията - онова на другия ден още ще ти се изхрачи пак за благодарност - нали видя с Мечката - ти му търкаш очите - онова се мъчи да те храчи.

В лЕво тогава и толкоз
            Last edited by marandi; 01.07.2013, 22:45.

Коментар

• Не е цензура.
              Достатъчно други има, които го рутят, за да го правим и ние. Не е въпрос на цензура, повтарям.

Май си говорим на различни езици.

п.п.Търсиш съмишленици и трудно ги намираш, нали. Ще ли ги найдеш по- лесно ако срутиш един от малкото стълбове създаващи чувство на общност?

Лека и на теб!

Коментар

В интерес на истината, никакви религиозни чувства не ми накърняваш, но не искам да се говори с/у Православието, така както е политически "некоректно" да се говори с/у исляма. Доста ме изненадваш с повторния си поход с/у Християнството. Ще приема, че е с/у употребата му от финансово заинтересовани кръгове.

Естествено, че не можеш да ми накърниш вярата (ако имам такава).
                Не приемай.

А аз не приемам идеята ти да не може да се говори за нещо, каквото и да е то. Фсе пак вече съм голям (та и озгор).

Що ти харесва цензурата, кака?
                По-спокойничко е така... некак си, а?

------
                Но требе да напусна сега и - напускам.

Лека нощ, Вал!
                Last edited by vmankov; 01.07.2013, 22:25.

Коментар

• В интерес на истината, никакви религиозни чувства не ми накърняваш, но не искам да се говори с/у Православието, така както е политически "некоректно" да се говори с/у исляма. Доста ме изненадваш с повторния си поход с/у Християнството. Ще приема, че е с/у употребата му от финансово заинтересовани кръгове.

Естествено, че не можеш да ми накърниш вярата (ако имам такава).

Коментар

Долните определения към мен конкретно ли са или по принцип?
                    По принцип. За такива, които бързат като пале пред кучката.

То ест - прочети, например, Писанията, напълно, от началото и до края, няколко пъти (добре, поне два пъти) и нека след това говорим за накърнявания или не на вери.

Прочее, как така мога да накърня твоята вера?

Коментар

• Слънце грее,Юрая пее,

на разкошна усмивка

полата се вее.

Аре да го завършите с ............огрее

Коментар

• Долните определения към мен конкретно ли са или по принцип?

Коментар

• Фин както винаги.

Манипулациите на масите с цел облага, са много преди евреите. Всякакви жречества, шаманства и други "духовни форми" на общение, са си част от опитомяването на социалното животно-човек.

п.п. Хайде сега, пак сексизъм и мъжко "превъзходство".
                          Last edited by val/she; 01.07.2013, 21:54.

Коментар

п.п. Манков, пак си зачесал християнството. Накърняваш религиозните ми чувства.
                            Не казах - "не вярвайте".

Казах - прочетете Ветхия и Новия завети.

Прочела ли си ги, или повтаряш нечии "виждания"?
                            ... "Некои съображения", както едно време му казваха пряко, а сега ви го навират непряко, понеже живеете с талавизора и вестника и ги лапате като тъпи патки?

=======================
                            Щех да напиша "тъпи путки" - но нема да го напиша.

Даже и руснаците взеха от нас понятието "ТП" и го развиха:
                            http://lurkmore.to/%D0%A2%D1%83%D0%B...B7%D0%B4%D0%B0
                            Тъпа путка:
                            Христоматийно название на представителка на женския пол, не много обременена с интелект, но все пак пробваща да се покаже нещо по-така ~~~
                            Last edited by vmankov; 01.07.2013, 21:55.

Коментар

• Евреите имат много силно чувство за общност, макар и те да оставят родителите си в старчески домове. Най- хард са германците и скандинавците.

Коментар

• vmankov,
                                може и да си казал много и правилни неща,но ...но когато не съм в тази материя,а и когато не я разбирам ...все едно не си ми казал нищо.

А споменаването на евреите ....какво за тях ...доколкото знам и те имат деца,както и родители.Спряганите проблеми,може би,касаят и тях ....знам ли
                                Страхът трудно се преодолява само със знания

Коментар

Working...
                                X