IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Лелче,

Лельо, шаваш ли още тъдява, че ми се ще да те питам нещо?

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      Ей, отвратилен си - събудих Ламята кат' се разбуча.

Буркан, блендер - ръгаш вътре, сол, чер пипер, целина, копче 20 сек.

П.П. И ся си къркам с водката. Ха, наздраве!

Ай от здраве да се културишете!

И ко друго?
      - На първо четене - нов парламент.

Аз съм на домошарка.
      Щот извадих сърцевината на доматите.
      Пък то това мезе не става за уиски.

Коментар

• Не-е-е,
        Ще ми се щом сложа примерно пицата, чушна соса и само да поръся отгоре с нещо си.
        Инак почна ли да готвя, от опит знам - отебавам важните задачи. Пък и мяра нямам и после требва да каня гости. Грехота е тия количества да изтекът в канала.
        Затуй често си ода гладен.
        ....................
        Захарта я сложих първа, щото я забравям. После, гат кунсумирам и нещо не ми е вкусно, не се сещам, че шекера липсва.

Сетих се аз, турнах и чесън, копър и запържен кромид.
        Но за ригана си прав.
        И за босилека си прав.
        Д-листа ще си го пазя за лещата и пилето с ориз и........

................................
        - Сичко ям!

Имам четри вида рецепти за сека гозба:
        - Столски - с тях се връщам в детсвото, бригадите, мензата.
        - Мойте си - ръгам сичко в боба.
        - За гости - връткам гадни сметки на ком-монополите, щото превантивно звъня и питам за сичко като Мара-подробната.
        - "Ми, гладна съм!" - Ла-а-а-пай тогава-а-а............!

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
          И на мен ми се допи доматен сок Наздраве ! И аз ще бъркам
          Разгеле!

Събрахме се пиянките. Да ти изтанцувам нещо? Къде е пилонЯ?

П.П. Мо'а ти перна и един Майкъл Джексън с "Ау ... " накрая - хихи

Smooth Criminal - Alien Ant Farm (Cover)

http://www.youtube.com/watch?v=UVf745eoxHk
          Last edited by marandi; 02.07.2013, 00:41.

Коментар

• И на мен ми се допи доматен сок Наздраве ! И аз ще бъркам

Коментар

• Ей, отвратилен си - събудих Ламята кат' се разбуча.

Буркан, блендер - ръгаш вътре, сол, чер пипер, целина, копче 20 сек.

П.П. И ся си къркам с водката. Ха, наздраве!

Коментар

• Както съм на водка ся па ми се допи доматен сок да те плющя, ма не'ам индийско орехче да те плющя

Ма, винаги го пия отделно - а не тоя буламач смесения.

Коментар

• Шевицо,

голема си шматка дет' имейл/скайп не си дал, ма ай шъ копя/паста, че си нЕам раултъ.

----------------

ВАРЕНЕ НА КОМПОТ:

праскови - 10-15 минути
                  сини сливи - 10-15 минути
                  круши - 10-15 минути
                  къпини - 10 минути
                  сливи - 5-10 минути
                  вишни - 5-10 минути
                  грозде - 10 минути
                  кайсии - 10 минути
                  дюли - 20-30 минути
                  дренки - 15 минути
                  череши - 5-10 минути
                  касис - 5 минути
                  ягоди - 5 минути
                  пъпеш - 15 минути
                  малини - 5 минути

ВАРЕНЕ НА ЗЕЛЕНЧУЦИ:

домати - 5-10 минути
                  райкин боб - 30 минути
                  пипер - 90 минути
                  краставици - 1- 5 минути
                  лапад - 10-15 минути
                  патладжан - 90 минути
                  тиквички - 5 минути
                  райкин боб - 60 минути
                  -------------------------------------------

Домат буркан консерва и после си го обарваш как си сакаш. Ма, подправките ти се верни - ма, се слагат после - при стерилизация ги нема.

П.П. С тоя червен пипер лютеница ли ще правиш, бря? Нема да е сос ( ъъ .. смигам )

Ха, наздраве!

Коментар

• Бъдещето е в новия начин на мислене и осъзнаване.
                    Не трябва да разчитаме на никого, а само на себе си. Да поемем живота си в собствените ръце и да ивестираме в нови технологии, които ще направят живота ни по прост, трябва да направим връзка с природата, защото сме природни същества също, а не градски роби.
                    Това мисля аз, ако може някой да ме обори.
                    В SCI знаем, че бизнес предложението, от което всеки се нуждае, трябва да бъде семпло, пленяващо и акумулиращо бърза финансова печалба.

Коментар

• Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
                      Пък ти що ковладиш Манчо?
                      Место да му турнеш рамо?

Той не пише по 100 поста на ден!

Чел е човека!
                      Споделя туй дето е чел.
                      Мъчи се да проумее нещата.
                      Гради си собствено мнение.
                      Казва го.

С две думи драпа.

Какво лошо има?
                      Бе, ОК е засега Манков ма къс хоризонт - само до религиите.

П.П. Ку ти кажа, че и неадралтаците са правели погребения и теорията за еволюцията на Дарвин отиде в кофата.

После имаш създаване на езиците и думата "ака", акка, акаке" и т.н. се води като една от първите, които са създадени.
                      -----------------------------
                      Попада в групите, свързани с детския плач, когато бебето още не знае, че мо'е си мести ченето и да прави артикулация на звуците. Чак после бебето ще се научи да си мести езика спрямо зъбите и да звуко-извлича други звуци. "Ака" е т'ва дет' те е будило нощем на първите месеци с щерка ти, ама е звучало по-скоро така: Аъаъаъ ..... кааъаъаъаъа ...... - и жена ти е хуквала да го кърми, щот' бебето рИвеее.

Между ( а/ъ ) е звука.
                      -----------------------------
                      После Платон ще ръси една теория за произхода на езика, Сократ ще го перне в опозиция, Демокрит и Аристотел ще се включат после тоже и става мазано.

Т.е. с хипотези се бачка засега какво и защо е било и защо па баш така се е случило. Нали пиша успоредно 10-15 статии и едната е за Езикът.

Принципно "ака" води поне 10-15 хил. години със сигурност преди появата на Христос като осъзнат израз - па той е само на 2 хил. години - демек бебе е още на фона на събитията наш Христьо.

Иначе "ака" си е първото проклакване на бебека и отиваме откак хомо-сапиенс на около 150-220 хил. преди Христьо ( смигам )
                      -------------------------------
                      И зат'ва просто казвам, че е странно как Христьо бил създал живота, кат' животът е преди Христьо, Йешо и Моамед да ги плющя, ма те го били "създали" ръиш ли, ку слушаш изперкуляци и преди тях нямало живот мо'а ти се.
                      Last edited by marandi; 02.07.2013, 00:03.

Коментар

А в буркани затварял ли си?

Само пачки, свити на руло и внасяни по сметка в Бурканбанк.

Коментар

Марандич,

Да те питам?

Ти, като правиш доматен сос, ко слагаш?
                          Че ме мръзи да ръчкам в рецептие.

Олио, чер пипер, магданоз, целина, малко червен ................и?

За сос риган лятото, ма консерви домати е бря - щот' са готови сварени - после кат' ми трЕбе доматен сос - си добавям подправка, дет' си ги изредил.

Кат' искам пюре го сгъстявам на котлонЯ и пак си ръгам къвто вкус сакам да се получи накрая.

П.П. Демек - според мИня е по-стандартизирано така. Робота/блендера ти прави сос за 20 сек. с едно копче.

Буркан - изсипваш и почваш да ръчкаш т'ва дет' си изброил. Мащерка тоже е подходяща, но риган си е класика за доматен сос.

Па, 20 буркана ще ги свариш за 10-15 мин. - повече не им требе. Тук Ламята ги бели - ма, някъде само ги цепват на кръсче отдоле около 2 санта размер и ги варят небелени. После люспите падат сами кат' се отвори буркана.

По-практично е така според мИня, щот' от буркан после мога ти направя сос, пюре и лютеница даже - зависи къв вкус сакам да изтегля.

П.П.П. Босилек, дафинов лист тоже стават, ако ги харесваш - щот' всеки с вкуса си - па аз знам ли къв вкус харесваш.

Ма, т'ва са - освен тия дет си изброил и ако е много кисел домата - може и малко захар.
                          Last edited by marandi; 01.07.2013, 23:44.

Коментар

• Марандич,

Да те питам?

Ти, като правиш доматен сос, ко слагаш?
                            Че ме мръзи да ръчкам в рецептие.

Олио, чер пипер, магданоз, целина, малко червен ................и?

Коментар

• Пък ти що ковладиш Манчо?
                              Место да му турнеш рамо?

Той не пише по 100 поста на ден!

Чел е човека!
                              Споделя туй дето е чел.
                              Мъчи се да проумее нещата.
                              Гради си собствено мнение.
                              Казва го.

С две думи драпа.

Какво лошо има?

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                                Християнството си е крадена псевдо религия с цел налагане на контрол над масите, също както и юдеизма - който си е направо доктрина и дели всичко или си от нашите или си враг ( роб ) демек.

Това дразни в юдеизма, че разни пикльовци се изживяват, че цялото човечество им е роби и даже си вярват.

П.П. Много ми е смешно как на събор от над 100 свети писания ( евангелия ) - накрая църквата определила, че само 4 вършат работа, а останалото е ерес и почва избиване на последователите им.

После се пръква един "умник" Манков и почва да те поучава ти чел ли си Вехтия завет и Новия - сякаш е бил там на място тогава и ти "гарантира", че т'ва е оригиналния текст, щот' за мен не е.

Манипулиран е и то многократно.
                                -------------------------
                                Иначе за протокола покрай Фолклора дет' го развивам и ТНМ-чева все ми се кара ти внасям една корекция - разглеждаш "плитко" нещата - тотемизма е само част от картинката.

Изпускаш култовете, което после от политеизъм ще доведе до днешния монотеизъм, ма к'во значение има - да не си изследовател - хаха

Което си е верно - верно си е.

Даже да земат и ченчат рождения ден на Христос, та да съвпадне с некакъв голем празник от време оно. И ората по-лесно да забравят стария.

Но Манчо иска да вметне, че евреите са ползвали религията, за да променят представата и ролята на парите. И така са ошашавили целия свят.
                                За добро или за лошо, вие ще кажете.

Така казбрах нещата.
                                Last edited by sergo; 01.07.2013, 23:28.

Коментар

Working...
                                X