IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ще ти дам друг пример, дет' колежката от горния етаж сваля Ламята.

П.П. Първата година - Ламята й закача на вратата магданоз, череши, зарзали кайсии щот' имаше много - домати, крастивици и да не си купува.

Оная пристига с тенджера пилешка супа, ама вътре в 5 литра тенджера - малко пилешко месо, вода и малко олио ( мазнина ).

Дава ми го и вика, ако искате си я застройте. Нямам идея как съм изгледал кат' го видях ко ми дава?!! ( ма явно го е запомнила и гледам лошо на моменти ).

Демек, аз да хуквам да й преработвам цялата супа с морков, лук, даже нямаше и фиде. Па, камо ли за застройки да говорим.

Демек, да метна още 4 пъти себестойстоност + времето си и я дадох на Ламята и викам т'ва е от комшийката.

И той щастлив. За мен е балама - ма друга тема. Не я пипнах тая "супа" - ма и той да не я хвърлял я изяде. Па, жената си правила сметката за 5 стинки фиде вътре да ръгне и 1 яйце за още 20 стинки.

П.П. Ся комшийката се усети и поне вече мъкне консерви - гъши пастет, риба тон и срок на годност до 2015 година. Демек, връща същото - направо ядеш, а не после да вися 5 дена по печки кат' с твоите миди.

Интересно, що тя си цени времето и не готви, па се гаври с моето време - аз да вървя подир гъза й. Ма, явно кофти гледам и се случи само веднъж. Та, толкоз за "дружбите" и "дружките".

Има, хора, които са фабрика за проблеми и даже не го разбират.
    Last edited by marandi; 02.07.2013, 02:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      Ей, тукинка е заровено пцето!!

Вземаш само дамаджаната и викаш Русото

Аз ко рекох?
      Дамаджанка.
      - Скромна, дребна, беззащитна, девствено-срамежлива................

Алоу-у-у?
      Къде, барабар...........?

Ако не знаеш питай - ще те открехна!

-Те тия малолитражки попиват в сакарските песъци, като програмата на днешното правителство.

Аз да немам ..... конезавод?

Коментар

• Ъъ ... забравих най-важното!

Аз, ако съм ти дружка - никога няма да те оставя да ти метна продукт Х да се оправяш, а ще ти го приготвя в подходящ съд и само да си го хапваш. Демек времето и консуматива ще са за моя сметка ( а не само продукта ) - па ти да пъшкаш: "Аферим, машала ..."

После мятай съда - не ми трябва.

Т'ва значи дружка! Дет' ти решава проблеми, а не ти ги създава!

П.П. Дано ме разбереш правилно. Ламята още не може да прави разлика кога създава проблем и кога - не. Та, влиза тогава диктаторския стил и го питам директ? Аз на тИбя искам ли ти времето или съм те оставил да си правиш квот' ти душа сака?

Предполагам си чел иконимикс, ма суровините са най-евтинджос нещо от крайната цена. Да ръгаш на някого суровина и да го мислиш за дружка ...? Ма, мерси ... щот' после 5 пъти разход още на тоя, дет' не съм го искал + време.
        Last edited by marandi; 02.07.2013, 02:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
          Ма как ще..........

Ма що да ги фърлям бре!!!

.....................
          Една дружка, де то от пантивека бубулази по дъното на моретата/ма, не е от ония стотина адвоката/, след пет години брейк, да ми диванчапраз на тепсия кофа с миди от южните морета и аз?
          Пепел ти на езика!

После как ще го погледна тоя човек?
          Па макар и след йощ петилетка.

.............
          Пенило се, не пенило се - ке го ручаме.
          Ламята кат' майка ми замина и още не беше разбрал, че вече правилата станаха други и ми пристига с 1 кофа охлюви ( живи ) - хукнаха по терасата по цветята, че ги гонихме един ден.

И Русото винаги е на демократичен стил преди да влезе авторирарния в действие и му викам: К'во ще ги правиш? За к'во си ги домъкнал?

Ламята: Как бря, шъ ги готвим.
          Викам: Аз тия гадости няма ги пипна и си ги готви ти - па и не ги ям.
          Ламята: Ма, нема ги хвърляме.
          Викам: Готви си ги, ще си говорим утре и дотам.

На следващия ден - нашият ги варил 2-3 часа в тенджерата, после се мъчил да ги вади от черупките.

От 1 кофа с охлюви останали 2 шепи месо и то с фъшкии. Осмърдя цялата къща на лайна.

И ми вика сега как да ги направя?
          Викам: Така, внимателно вземаш една чанта, ръгаш ги вътре и на боклука. Отвори и прозорците, че белким се проветри до утре.

И ... ще се прибера утре, че ми смърди, па ме е гнус. Чалл-чалл.

П.П. Та, с мидите - слушай ко ти казва момето. В кофата!

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
            Ако мен ме питаш предполагам , че трябва да ги изхвърлиш щом не шават , за да не се вмиришат и действай с копчетата

Ма как ще..........

Ма що да ги фърлям бре!!!

.....................
            Една дружка, де то от пантивека бубулази по дъното на моретата/ма, не е от ония стотина адвоката/, след пет години брейк, да ми диванчапраз на тепсия кофа с миди от южните морета.
            И аз, кво?
            Пепел ти на езика!

После как ще го погледна тоя човек?
            Па макар и след йощ петилетка.

.............
            Пенило се, не пенило се - ке го ручаме.
            Last edited by sergo; 02.07.2013, 19:58.

Коментар

Нищо не готвя бре!
              ...............
              И-и-и.............Дамаджанка сливовица

...................
              Да продължавам ли?
              Ей, тукинка е заровено пцето!!

Вземаш само дамаджаната и викаш Русото

Коментар

• Аз си изпих сокчето и ще ви оставям момчета . Готина нощ да имате и наздраве
                http://www.youtube.com/watch?v=aSkFygPCTwE

Коментар

Начи, имам три-четри кила морски миди.
                  От снощи са в софийска вода и гледам вече не шават

Ко да ги правя?

...................
                  Днес купих едно старо вино...............и толкова!
                  Сега отпивам от чашата, чучнал до легена и им ги мисла едни-и-и.........какви седефени копчета, как мое да изпринтирам.

Щото миди не съм готвил още от времето, когато не се бръснех под мишниците.
                  Е, ти па ме разпиля кат' Битълсите през 69-та година да'е ...

Не ям миди и не мо'а ги готвя. Ма, са жилаво месо. Предполагам първо тряя ги свариш, после да ги изчистиш.

Ръгни им неква киселина за марината да омекнат малко - лимон, оцет малко.

После ги ръгни в хладилника да понастинат малко и после във вряла мазнина термо-шок да стане с некво бело вино, докат' изпари, че и то има киселина и белким омекне т'ва нЯщу.

П.П. Такива тъпни иди в кръчма поръчай си една порция за 6 кинта - ръчни я два пъти с вилицата и си пий пиенето, колкот' да се отчетеш.

Аз и на Ламята много буча, щот' хич не е практичен - мъкне некви глупости и го пращам на ресторант - викам ей ти 5 кинта кат' ти се яде т'ва и там ще ти го направят.

Ма, да вися половин ден по печки за 5 шепи миди - ай, мерси.

Ха, наздраве!

Коментар

Начи, имам три-четри кила морски миди.

Ко да ги правя?

...................
                    Сега отпивам от чашата, чучнал до легена и им ги мисла едни-и-и.........какви седефени копчета, как мое да изпринтирам.

Ако мен ме питаш предполагам , че трябва да ги изхвърлиш щом не шават , за да не се вмиришат и действай с копчетата

Коментар

• Нищо не готвя бре!

Готвих последните два дни - ония две кокошки. Зупи-мупи, грах-без грах.

Накрая изгледах куп клипове как се мариносват ............ пилешки крилца.
                      И щот съм хахав - как се обезкостява кудкудяка.
                      Хем сал с петнайсе движения, хем изглежда като живо!
                      /Престави си Въльо Пено - живо пиле да умре/

И.........понеже чух, че трополат на съседчето дружките, качих манджите един етаж на гьотере. Дамек, нахраних дребните студентчета.

Пък днеска бащата на едната, да земе да да стовари един багажник/Волга/ зарзават.

И-и-и.............Дамаджанка сливовица

...................
                      Да продължавам ли?
                      Last edited by sergo; 02.07.2013, 01:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
                        http://www.youtube.com/watch?v=6p0ShXsdZhU Това е по за пилон
                        Само накрая да не стане това за най-подходящо за пилонЯ - хихи

Zz Top - Rough Boy

http://www.vbox7.com/play:0a30df34
                        ------------------------------

П.П. Джазирана китара не харесвам, бря. Или йеко хеви метъл копи'Ле или блусарско.

Демек, китарата требе ме бръсне с камшик ( бунтарско ) или да гали.

Джо Сатриани, Тото и Чикаго само имат добър опит за джазменсво с китара, ма иначе ми е .... лигаво.

Все едно да ме караш да чета пост на Зарата? ( ма, по-добре да си резна вените надълго ) ...

Ха, наздраве!
                        Last edited by marandi; 02.07.2013, 01:20.

Коментар

• Начи, имам три-четри кила морски миди.

Ко да ги правя?

...................

Коментар

Лелче,

Лельо, шаваш ли още тъдява, че ми се ще да те питам нещо?
                            Шавам още

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                              Разгеле!

Събрахме се пиянките. Да ти изтанцувам нещо? Къде е пилонЯ?

П.П. Мо'а ти перна и един Майкъл Джексън с "Ау ... " накрая - хихи

Smooth Criminal - Alien Ant Farm (Cover)

http://www.youtube.com/watch?v=UVf745eoxHk
                              http://www.youtube.com/watch?v=6p0ShXsdZhU Това е по за пилон

Коментар

Не-е-е,
                                Ще ми се щом сложа примерно пицата, чушна соса и само да поръся отгоре с нещо си.
                                Инак почна ли да готвя, от опит знам - отебавам важните задачи. Пък и мяра нямам и после требва да каня гости. Грехота е тия количества да изтекът в канала.
                                Затуй често си ода гладен.
                                ....................
                                Захарта я сложих първа, щото я забравям. После, гат кунсумирам и нещо не ми е вкусно, не се сещам, че шекера липсва.

Сетих се аз, турнах и чесън, копър и запържен кромид.
                                Но за ригана си прав.
                                И за босилека си прав.
                                Д-листа ще си го пазя за лещата и пилето с ориз и........

................................
                                - Сичко ям!

Имам четри вида рецепти за сека гозба:
                                - Столски - с тях се връщам в детсвото, бригадите, мензата.
                                - Мойте си - ръгам сичко в боба.
                                - За гости - връткам гадни сметки на ком-монополите, щото превантивно звъня и питам за сичко като Мара-подробната.
                                - "Ми, гладна съм!" - Ла-а-а-пай тогава-а-а............!
                                Ъмм ....,

ко ми се прайш на Лили Иванова, че си не можел да те таковам?

П.П. Ся, ако кажеш и ко готвиш - цена няма да имаш

Риган ти е лятото и за спагети, пасти, пици и т.н. - идеален за сос-осове при термообработка.
                                Мащерка, кат' имаш некво леко месо от типа кайма, наденица, гъби, дет' шъ го поливаш после.
                                Дафинов лист при акцент лучена яхния и тежки меса ( свинско да кажем )
                                Босилек пак при тестяни стори-та - пици, спагети, пасти ...( ма се къса на ръка - не се реже ).

Магданоз/кореандър - ръгаш чак нямаш вече термообработка, щот' е много деликатен и огънят му ебава майката на всички полезни вещества и микроелементи и го прави на "трева".
                                -----------------------------------------------
                                П.П. Ма, ако четеш БГ-мама за рецепти - там магданоза го ръгат още с лука и моркова кат' задушават. Да ги таковам у майките, дет' с 2-те ръце изодзадзе и после аз моето дете го 'раня 'ноу здравословно и кат' се оженихме мъжО ми беше 70 кила, па ся минава 160 оки. Ма, машала бре, мамче - хихи

Днес па гледах тоя 100-те манекенки в Черешката - ми хич не мо'е готви, а дърт пергиш станал на 320 години - той зат'ва и с яки паласки и шкембе - щот' 'ноу здравословно си готви.
                                Last edited by marandi; 02.07.2013, 01:01.

Коментар

Working...
                                X