IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
    Гледам , че зарата не е пропуснал да овкуси , а уж готвачите трябвало да се натирят в друга тема . То и готвенето е изкуство , като Арт - а

Определено, готвенето и арта са ти силна страна....., а третата ти "силна" страна е специфичният прочит /тълкуване/ на думите на другите..., вероятно работиш в някоя политическа централа, предвид еквилибристиката с думичките....

/майтап, де - внушенията при тълкуване на нечии мисли - са навсякъде/...
    If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

• Хайде банда , до после , че сега ще ме хапят

Коментар

• Гледам , че зарата не е пропуснал да овкуси , а уж готвачите трябвало да се натирят в друга тема . То и готвенето е изкуство , като Арт - а

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
          А къде е хладилника ???
          На плажа няма такива екстри . За това се лови (събира , май е по - правилно) и веднага се приготвя и хапва . С приятели . Така е най - сладко . А иначе рецепти сигурно има хиляди и всеки според вкуса си .

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
            Най - готино стават така: Прясно уловени , печени ламарина на плажа , поръсени с лимон , споделени с приятели и биричка . И залез
            А къде е хладилника ???

Коментар

• Най - готино стават така: Прясно уловени , печени ламарина на плажа , поръсени с лимон , споделени с приятели и биричка . И залез

Коментар

• Гледам са се вмирисали . Нали ви казах да ги хвърляте , не да ги готвите .
                http://www.youtube.com/watch?v=f4MRmEPNUxY

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                  Добро утро, тайфата!

Малииий, тайфата - учебната година свърши. Сега започва едно ходене по мъките ...
                  Игра на компа до посред нощ, което от своя страна води до невъзможност дебелото псе да излезе на разходка по изгрев слънце ... , драскане по вратата, скимтене и после лай. Мъка, мъка, мъкаааааа

П.П. Русото, Серго изяде бялата кокошка. Няма откъде да взема бели пера и бели яйца - само с червен конец магията не става

На теб ли не ти е станала магията? Ти одма /веднага ли беше това?/ по рождение си закодирана с тия възможности... Получава ти се от въздуха някак...

Както би казал морският: лопатите не са лопати...

...аз бих добавил: бодиартът не е бодиарт...

Та - на теб ли не ти се е получила? Ади не ми ги разказвай на мен - тия фантазии...

Аз мисля, че - силата на форумната енергия се е противопоставила на една друга енергия... Ноооо - другата енергия - не е била все още така силно мотивирана, за да направи оная промяна, когато да се създадат условията за Вселенският взрив /какъвто и смисъл да влагаме в това/...... Нещата са необясними за нашите разбирания, ако все още сме в началото на овладяване на енергията /и то само в някаква дискретна система - ТУК, в земни условия, с много недефинируеми начални условия от гледна точка на хаоса... Човечеството се радва на специфичните условия за съществуването си, но знае толкова малко за материята, енергията, Галактическата бездна, с разни образувания..., със слънца и черни дупки - независимо от техните мащаби.... - ни привличат, без да можем да обясним кодираният интерес в съзнанието...., ...../хлъзгава материя - на фона на кулинарията, където отново имаме победителКА-всезнайкА..../

Вие, докато си говорите за разни неща за хапване, Марандина - за пореден път е хванала да ви обяснява - с нейните рехави знания...

...обаче...

... в областта на кулинарията човек може да се дъни само на "собствен терен"......, а определено - някои дами /Марандина/ - имат "терена" на тая тема - точно за собствен - четат в нета и механично обединяват, така - в съзнанието им е пълен хаос....:/Толкова хора Й казаха да си отвори тема за кулинария, още толкова - че, за да обяснява реакциите на татко си - може да обедини 2-3 теми - от НЕЙНИТЕ, като например "Марандина се раздава на кулинарния фронт, за да нахрани Ламята"... нещо такова, де....

Хайде - приятна вечер!
                  If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

й,....... прочети ко съм написАл няколко пъти, че явно е сложно.
                    - Първо да ги свари, вари
                    - после 2-3 шайби лимон кисне
                    - и в хладилника, замразява
                    - после вряла мазнина, пуска мидите за 1-2 мин. пържи
                    - после малко вино, докат' изпари алкохола - за още 4-5 мин. овкусяване

И....
                    Мисълта ми е някой кат' казва, че друг говори простотии е добре да го докаже, че иначе "олеква" яко?

П.П. Обясни ми как няколко резена лимон ще киснат мидите му, а па чаша кисело вино, дет' ти предлагаш било по-малко кисело?

Кой дрънка глупости?

П.П. И по принцип прав си - за да спретнеш готина храна се минава през много обработки.

Самата дума "марината" като произход е от марина, т.е. осоляването на месото в древността с цел запазване/съхраняване на качествата й за по-дълъг период от време. В началото е било само осоляване ( с морска сол ), после се добавят и други неща като киселина при обработката.

Дозата разбира се е важна за обработка/ките.

Обясни ми къде съм споменал киснене? като съм споменал малко лимон/оцет?

П.П. Виното после е също киселина и затова те питам? В кое има по-малко киселина? В 3 резена лимон ( ма за теб било киснене ) или в чаша вино после?

Нали си умник, па аз дрънкам простотии

Коментар

• й,....... прочети ко съм написАл няколко пъти, че явно е сложно.
                      - Първо да ги свари, вари
                      - после 2-3 шайби лимон кисне
                      - и в хладилника, замразява
                      - после вряла мазнина, пуска мидите за 1-2 мин. пържи
                      - после малко вино, докат' изпари алкохола - за още 4-5 мин. овкусяване

И....

Коментар

Алкохолът го прибираме от Милом, а сланината от ВМанков.

П.П. А бе, Милом къде се затри!?
                        Миломчи беше 'арен шъ пийна - Манков кат' го вкараме в пътя мо'е му кусна сланината.

Още е рано

Коментар

Кво да ти чета глупостите...
                          Първо варене, после киснене, после замразяване, после пържене, после мариноване, после вино, после......
                          Чек, че тия вкарали ботове

К'во "спечели" да манипулираш постове? Усмивка пред строя? Или поредния "добре" прекаран ден на чиновниче, дет' е принудено да ходи на работа всеки ден?

Ърмм ...?

П.П. Покажи тия простотии дет' си писал къде са писани? Ти май не разбра, че 'ноу мразя някой да ми манипулира постовете умишлено?

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                            Разбрах тъ - ше колим хагне тогава и ще гледаме накъде му изтича кръвта

Ма, Серко си брани дамаджанката и не ще да я споделя. Да'е .. егоиста му. На кого щяхме да правим акция на тавана, че забравих да се заредим с алкохолни провизии?
                            Алкохолът го прибираме от Милом, а сланината от ВМанков.

П.П. А бе, Милом къде се затри!?
                            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                            Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                              Бря, вие що не се научите първо да четете, па после да пишете?

Ай, прочети ко съм написАл няколко пъти, че явно е сложно. Първо да ги свари, после 2-3 шайби лимон и в хладилника, после вряла мазнина, пуска мидите за 1-2 мин. - после малко вино, докат' изпари алкохола - за още 4-5 мин.

П.П. Ха, ся прочети ко си написал ти?!

Киселината от 3 шайби лимон шъ "затегнела" мръвката, па чаша вино ( дет' хич не е киселина ) нямало да я затегне?

Виж там, защо имаш винен оцет и може да откриеш химия за 6-ти клас и оцета киселина ли е? ( пардон - виното ми вкисна ... )
                              Кво да ти чета глупостите...
                              Първо варене, после киснене, после замразяване, после пържене, после мариноване, после вино, после......

Коментар

Добро утро, тайфата!

П.П. Русото, Серго изяде бялата кокошка. Няма откъде да взема бели пера и бели яйца - само с червен конец магията не става
                                Разбрах тъ - ше колим хагне тогава и ще гледаме накъде му изтича кръвта

Ма, Серко си брани дамаджанката и не ще да я споделя. Да'е .. егоиста му. На кого щяхме да правим акция на тавана, че забравих да се заредим с алкохолни провизии?

Коментар

Working...
                                X