IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
    Не е въпрос на вкус... не не!!

А е въпрос на мислене...

И за да не е напразно последващото , се допускат "неслучайни неща"!!!

Ама описването на тази неслучайност не е за прости хора, дето приемат аксиомите случайно!

Той глупака се смее, смее та накрая по другите разбира че се смее на себе си ...

Цитат от "Справочник висша математика" на Георги Каменаров. Издателство "Техника" София 1994

15 страница
    Първа глава
    Математическа логика
    Предмет на математическата логика

"Не е възможно да се докаже един математически закон, без да се вземат предвид други математически закони. Законите, които стоят в основата на всяка математическа структура, се въвеждат без доказателство и се наричат аксиоми. Математически закон, който се доказва въз основа на въведените аксиоми и други доказани твърдения се нарича теорема."
    Край на цитата.
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

А е въпрос на мислене...

Ама описването на тази неслучайност не е за прости хора, дето приемат аксиомите случайно!
      Галилей разбива на пух и прах "аксиомите" на Аристотел - затова го шътват на кладата после. Накратко от планиметрия се преминава към стериометрия до наши дни. Галилей тоже прави доста грешки, но фундамента, който оставя след себе си е впечатляващ.

После лицемерната църква след 100 и пюскул години ще го реабилитира - демек - сори, сбъркахме - земята не била плоска и не всичко се врътка около земята, а около слънцето - без да искаме го изгорихме на кладата, щот' така ни отърваше.

П.П. Имаш типичната секта в момента - тия ще газят реки от трупове, за който не е съгласен с тях.

Смешното е, че ги бия точно с догмите им. Или накратко фанатиците обвиняват за фанатизъм наред, а евреите не ядат 7 годишни деца на Великден, щот' за тях душата се криела в кръвта на млад християнин.

Колко още народ ще позволите да изколят тия? Ърмм ...?

Докат' чествате Великден 1-но дете го измъчват и кръвта му изтича - евреите кат' ритуал?

Изтрийте ме пак! ( смигам )
      Last edited by marandi; 14.05.2013, 22:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
        Поне доказваш за сетен път къв си "пейтриът"

Досега цитира матрьошки - ся вече цитираш кой дошъл и отишъл на развален турски.

П.П. Що не кажеш, че мразиш всичко българско и да се свършва? Ърмм ..?

То и Българският ти език е развален и се видя отдавна (у)бици, на (о)хото висят (у)свободено.

Некво тъпо предателче си дет' не спира да сее раздор - на чий "бог" се кланяш мой нещастний приятелю - чуждоземните станаха доста боговете - остана на златиците?

Колко още поста ще заливаш в БГ-стан - изпълнявайки чужди поръчки и да се кълнеш, че си Българин?

Чек, да се посмея малко - после продължи пак

tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
          Допускането е преди логиката. Самата логика го казва.

Обаче изборът на това: какво, къде, защо, как да допуснеш - е въпрос на фкус, май?

А е въпрос на мислене...

Той глупака се смее, смее та накрая по другите разбира че се смее на себе си ...
          Last edited by iivanoff; 14.05.2013, 22:06.
          Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
            Щото тука един дойде уж да ме учи на логика, и взе да се фука, че можел да прави ЛОГИЧЕСКИ ОБОСНОВАНИ ДОПУСКАНИЯ

Арслан гиби гялди
            ... гиби гитти
            Поне доказваш за сетен път къв си "пейтриът"

Досега цитира матрьошки - ся вече цитираш кой дошъл и отишъл на развален турски.

П.П. Що не кажеш, че мразиш всичко българско и да се свършва? Ърмм ..?

То и Българският ти език е развален и се видя отдавна (у)бици, на (о)хото висят (у)свободено.

Некво тъпо предателче си дет' не спира да сее раздор - на чий "бог" се кланяш мой нещастний приятелю - чуждоземните станаха доста боговете - остана на златиците?

Колко още поста ще заливаш в БГ-стан - изпълнявайки чужди поръчки и да се кълнеш, че си Българин?

Чек, да се посмея малко - после продължи пак
            Last edited by marandi; 14.05.2013, 22:01.

Коментар

Обаче изборът на това: какво, къде, защо, как да допуснеш - е въпрос на фкус, май?
              Щото тука един дойде уж да ме учи на логика, и взе да се фука, че можел да прави ЛОГИЧЕСКИ ОБОСНОВАНИ ДОПУСКАНИЯ

Арслан гиби гялди
              ... гиби гитти
              tnm

Коментар

• Естествено почнаха да ме трият веднага моди-та

П.П. Няма отговор на въпроса: "Защо сте последна дупка на кавала от 25 години от над 50 държави?"

Мечката, тръгва да спами веднага с цел да избута надолЕ неудобния въпрос и така

П.П. Та, ко прайм в момента - трепем родните и да живеят чуждите. ОК - зимата тия дет' ме трият се сещайте за мИня - щот' тоя път няма да е бунт, а революция.

Искрено се надявам да сложите мутрата на Мечката ( бачкерче - нископлатено ) как оправя/менаджира БГ-стан кат' Станишката без ден трудов стаж.

Изтрийте ме пак!! И после не се чудете защо децата ви ще говорят турски, а внуци няма да имате - т.е. след 20 години БГ-стан ще смени табелата, а след 50 ще изчезне като понятие.

Трийте ме!

Коментар

• Първоначално изпратено от noker.bg Разгледай мнение
                  Мен пък са ме учили, че всяка дума, която в единствено число завършва на "нен" във множествено число и другите родове се пише с двойно "н"
                  Да, твоето допълнение за единствено число също е нужно. Но трябва и да е в мъжки род.

Коментар

Ай сега ти за торта
                    Ма ти кво ги нареди всичките- един за бира, друг за кебапчета, трети за торта...
                    Ми ти? Нищо ли?
                    Кажи сега, ше вариш ли ракия наесен?

Коментар

Абе да те питам. Като как го разбираш те това нещо

"Логически обосновано допускане"

1. Ако е допускане, може ли да е логически обосновано ???
                      2. Ако е логически обосновано, не е ли вече нещо различно от допускане ???

Коментар

Лесно и просто правило за проверка на правилното написване на дума с двойно "н" в българския правопис (поне така ни учиха ено време в 5-6-ти клас):

Проверява се от мъжки род:
                        лунен (две "н" в мъжкия род на думата)

В другите два рода е с двойно "н":
                        лунна, лунно.

Мъжки род:
                        собствен (едно "н")

В другите два рода е с едно "н":
                        собствена, собствено.

Но някои може да се подлъгват от русизмите, в който език самите руснаци не знаят да пишат езика си, който, прочее, в 90% е нашия старобългарски.
                        Мен пък са ме учили, че всяка дума, която в единствено число завършва на "нен" във множествено число и другите родове се пише с двойно "н"

Коментар

Я оди "направи" една клизма преди т'ва да вкараш повече - чак до дебелото черво !!
                          Ай ся ти бегай за торта
                          tnm

Коментар

Лесно и просто правило за проверка на правилното написване на дума с двойно "н" в българския правопис (поне така ни учиха ено време в 5-6-ти клас):

лунна, лунно.

Мъжки род:
                            собствен (едно "н")

собствена, собствен.

Но някои може да се подлъгват от русизмите, в който език самите руснаци не знаят да пишат езика си, който, прочее, в 90% е нашия старобългарски.
                            Абе да те питам. Като как го разбираш те това нещо

"Логически обосновано допускане"

1. Ако е допускане, може ли да е логически обосновано ???
                            2. Ако е логически обосновано, не е ли вече нещо различно от допускане ???
                            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                              Ноу,

ще ти дам шанса да изпиташ да погребваш целия си род по мъжка и женска линия.

П.П. Проблемът на БГ-станци ви е общ - Смирение.

Кат' се научите на смирение - Русото ще ви помогне светкавично!
                              Ай за още кебапчета, белким се научиш на смирение
                              tnm

Коментар

• Лесно и просто правило за проверка на правилното написване на дума с двойно "н" в българския правопис (поне така ни учиха ено време в 5-6-ти клас):

лунна, лунно.

Мъжки род:
                                собствен (едно "н")

собствена, собствено.

Last edited by vmankov; 14.05.2013, 21:24.

Коментар

Working...
                                X