IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Добре, казваш, че с нас се държат като с кучето на Павлов, което е абсолютно вярно, но на мен ми убягва нещо... възможно.. най- добрия изход за нас- като общност и поотделно и то в контекста на интервенциите отвън. Говорим за степени на свобода. В един случай ще са повече, в друг- по- малко. Ако щеш и на ниво геополитическа ориентация. За такива неща питам..

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
      Що не се скриеш
      Онзи ден гледах отново един филм и се сетих за теб. Можеш ли да познаеш кой е филма?
      Пускам ти част от субтитрите. Баш по твоята част.
      ------------------------------------------
      Борис, виж този лист.
      Нима не е съвършен?

А този тук? Гледай.

О, да. Наистина мисля че това е
      най-хубавият от всички възможни светове.

- Определено е най-скъпият.
      - Нима природата не е невероятна?

За мен природата е... какво да ти кажа,
      паяци, буболечки и големи риби, които ядат малките.

И растения, които ядат растения
      и животни, които ядат тях...

Всичко това,
      е като един огромен ресторант.

Да, но ако Бог го е създал,
      трябва да бъде прекрасен,

дори ако на нас в момента Неговият план
      не е възможно да ни стане ясен.

Соня, а какво ако Бог не съществува?

Борис Димитриевич, сигурно се шегува?

Какво ако сме само тълпа
      от безсмислени хора
      щъкащи наоколо без някакъв
      специален ред или причина?

Но, ако няма Бог,
      тогава животът няма смисъл.

Какво е тогава животът? Защо тогава
      всички не извършим самоубийство?

Недей да прекаляваш.
      Може да не съм прав.

Не бих желал чак да си пръсна мозъка,
      и тогава да видя дали има нещо отвъд.

Борис, ще ти покажа колко абсурдно
      е твоето твърдение.

Да кажем че няма Бог и че всеки човек
      е свободен да прави това което му харесва.

Какво те спира тогава да убиеш някого?

- Убийството е неморално.
      - Неморалът е субективен.

Да, но субективността е обективна.

Не в рационален смисъл на чувство.

Чувството е ирационално.
      То предполага близост.

Но съдът, в която и да било система
      на феномена, почива

на някоя рационална, метафизическа
      или еристемологична контрадикция

на някаква абстрактна емпирична концепция,
      като понятията, съществуване или случващо се

вътре или извън самите неща.

Да, това казвам и аз много пъти.

Борис, трябва да вярваме в Бога.

Да бих могъл да видя
      някакво чудо, макар и само едно.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
        Според мен има два вида човеци. Едните носят на пиене, а другите - не.

Въздържателите не са хора.
        Що не се скриеш
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

Коментар

• Според мен има два вида човеци. Едните носят на пиене, а другите - не.

Въздържателите не са хора.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
            Не е смилаемо. Ако може уголеми буквите
            За теб не удебеляване на буквите, ами и прочитане с обяснение и изчакване 10години да провериш нямат смисъл!
            Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
              И? Какво предлагаш? Да се съгласим и ..ако може, да преговаряме за по- добри условия?
              Не прескачай 10 логически вериги - до преди малко беше запецнала на първата

- сега разбра ли отношението ми към това дето беше объркала?

- До тук само показах как ви го таковат със субективизма чрез аверчето ви!
              Last edited by iivanoff; 06.08.2013, 20:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
                Ти да не си "забравила да мислиш"??? Ъъъ???

"
                ...логично е... това само доказва демократичната свобода в която живеем..., защо да не е например гений /самовлюбеността подтиска представата за реалност, а тя е 1/1,000,000 допускането да е вярно/ и той да е най-подходящ?

Ама е нормално /по същата логика и като резултат/ също така и 99,9% от "умниците" да духат супата... докато мислят за реалността така както им се иска /самовлюбено-субективно/ или по-скоро както на "определени" им се иска на "умниците" така да им се иска!

"

Вярно ли - един от тези дето мислех за умните тук, не ме разбира??

Шъ го Ушаря да е по-смилаемо ...
                Не е смилаемо. Ако може уголеми буквите
                tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение

"
                  ...логично е... това само доказва демократичната свобода в която живеем..., защо да не е например гений /самовлюбеността подтиска представата за реалност, а тя е 1/1,000,000 допускането да е вярно/ и той да е най-подходящ?

Ама е нормално /по същата логика и като резултат/ също така и 99,9% от "умниците" да духат супата... докато мислят за реалността така както им се иска /самовлюбено-субективно/ или по-скоро както на "определени" им се иска на "умниците" така да им се иска!

"

И? Какво предлагаш? Да се съгласим и ..ако може, да преговаряме за по- добри условия?

п.п.Разбрах те, но не съм приспала в себе си чисто човешките реакции.
                  Last edited by val/she; 06.08.2013, 20:46.

Коментар

Смяташ, че пожарникарят е станал такъв, поради липсата на касти? Иванов, ужажавам мнението ти и ми е интересно да те чета, но това е меко казано нагла манипулация и е същата- като тази- със "синята кръв" през 2001.

"

"

Шъ го Ушаря да е по-смилаемо ...
                    Last edited by iivanoff; 06.08.2013, 20:42.

Коментар

• Смяташ, че пожарникарят е станал такъв, поради липсата на касти? Иванов, ужажавам мнението ти и ми е интересно да те чета, но това е меко казано нагла манипулация и е същата- като тази- със "синята кръв" през 2001.

Коментар

• Огледай се ослушай се и ако не минава ЛЛокомотифф
                        tnm

Коментар

Takа се брани статукво, нали? Демокрация, но по Платон, ако може, че да няма прескачане от една класа в друга, Колко удобно!
                          Да, не вярвам. Как би бил възможен, примерно Ломоносов, тук, ако се страхуваме да допуснем сина на камериерката да получи възможност за добро образование и ако е талантлив, Дай Боже! и нещо повече.

Това не е добре и за защитниците на кастовото делене- не получават най- доброто.

п.п.Възгледите ми не са левичарски.
                          и.
                          Кое статукво браня бе скъпа? Кое не разбра ... или по-скоро ти наясно ли си "какво разбираш"?

"Ние трябва да насочимвъзприятието на гоевските общества така, че при всяко дело, където силната личност може да прояви инициатива, ръцете и да увисват в безнадеждност и безсилие"
                          Last edited by iivanoff; 06.08.2013, 20:37.

Коментар

• ivanoff

Takа се брани статукво, нали? Демокрация, но по Платон, ако може, че да няма прескачане от една класа в друга, Колко удобно!
                            Да, не вярвам. Как би бил възможен, примерно Ломоносов, тук, ако се страхуваме да допуснем сина на камериерката да получи възможност за добро образование и ако е талантлив, Дай Боже! и нещо повече.

Това не е добре и за защитниците на кастовото делене- не получават най- доброто.

п.п.Възгледите ми не са левичарски. По -скоро са евгенични.

Коментар

• Манипулират ви като животни!

Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                              Маранди, аз съм републиканка. Не вярвам в унаследените привилегии и кастовото разделение.
                              Това ако не е супер подигравка, не мога да си представя че го казва ... човек в съзнание!

Ами да, като се замисля е нормално един "пожарникар" да стане мин.председател... логично е... това само доказва демократичната свобода в която живеем..., защо да не е например гений /самовлюбеността подтиска представата за реалност, а тя е 1/1,000,000 допускането да е вярно/ и той да е най-подходящ? Както и е логично и даже не само "нормално", а даже извратено спрямо "разбиранията" на повечето от местните и негър да е президент на Главните изпълнители...

и всъщност можем направо да си минем към подходящата терминология -> чели ли сте "Протоколои на Сионските/Ционските Мърдеци" ?

- и ако сега ми кажете: да, може навсякъде всеки да пише всякакви глупости! - Ок, ама там не пише какво да е, а конкретно описание на това което се случва с ВАС:

Гоите трабва да са самовлюбени за да се заслепява мисленето им!

"Интелектуалните гои ще се кичат със знания и без да проверяват логичността им, ще привеждат в действие всички получени от науката сведения, които нашите агенти така комбинират, че да възпитат умовете им в нужната за нас посока."

А ето и един от любимите ми цитати:

"Гоите не се ръководят от опита на безпристрастните исторически наблюдения, а от теоретическата рутина и то без всякакво критическо изследване и усет към резултатите."
                              Last edited by iivanoff; 06.08.2013, 20:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                                Представих си форум от 44-та, въпрос: Имам 3 000 лв., в какво да ги инвестирам?
                                В кашкавал и леб, като диверсифицираш в различни отряди, че не се знае от кой ще се пръкнат висшите функционери.

Коментар

Working...
                                X