IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    ....

П.П. Накратко техниката на продажби в т.нар. традиционна медицина е свързана с видове страхове и фобии при 'орицата - най-елементарния вид продажба.

Лично мИня ме гнус да ползвам подобна техника, .....
    Ха, не е само в медицината....

майка ми се обажда преди 3-4 месеца, както обикновено на пожар, и ми вика "Хвърли си обикновената сол и си вземи хималайска сол! В обикновената има натриев хлорид !!!"

тъжно ли е, смешно ли е незнам.....

Коментар

• Математически анализ

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C...BB%D0%B8%D0%B7

П.П. Тоя пак нищо няма да разбере. Феноменално тъп е Сашето

Ще има пак простотии от типа: математикаТА, аксиомиТЕ и т.н.

Паста от линк-а, че тоя и да го прочете 10 пъти пак няма да го разбере:

Цитат: " Безкрайно малки величини и граници

Безкрайно малка величина и Граница (математика)

В основата на математическия анализ са изчисленията с участие на много малки стойности. Първоначално за тази цел са използвани безкрайно малките величини - математически обекти, които могат да бъдат разглеждани като числа, но в действителност по абсолютна стойност са по-малки от всяко реално число. Така безкрайно малката величина dx може да бъде по-голяма от 0 и по-малка от всяко число от редицата 1, 1/2, 1/3, ... Произведенията на безкрайно малките величини с крайни числа остават безкрайно малки, като по този начин нарушават валидната за същинските числа аксиома на Архимед.
      ----------------------------

П.П. Или както се изрази - корабният винт се бил "счупил", а той представлявал едно такова дълго, дет' се навивало гайка на него и така ветроходните кораби останали в историята и били изместени от по-новите движители.

Ма, тоя ме сцепва от смях к'ви ги ръси - да ходи в студентските "бисери" - ще ги засенчи от раз сите
      Last edited by marandi; 05.05.2013, 11:29.

Коментар

• Христос Воскресе !!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
          Христос Воскресе!
          Во истина воскресе!

П.П. Тоя ще ми скъса нервите пак днес ( усещам ). Поне да беше попрочел, че съществува математически анализ като отделна дисциплина, а не да ръси поредните шкльокавици, дет нямат нио общо с него ( МА ).

Щял да "разсъждава" - Боже, Господи ..... - "А, бе няма ли да ли млъкне някога т'ва чудо?"

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение

Как става това. Например ако разсъждаваме за България. Отиваме в някоя чужбина. Примерно Испания. Сравняваме заплатите на Испанците със заплатите на българите. После сравняваме цените в Испания с цените в България. Ако се окаже, че политиците ни са ни ошушкали до такава степен, че покупателната способност на българите е 10 пъти по малка от покупателната способност на испанците, се връщаме у нашенско, изритваме родните управници с камъне и дърве задето са ни крали ВАРВАРСКИ и създаваме пряка демокрация, за да не може никога повече политиците да ни крадат.
            А, не е ли по-лесно просто да погледнем статистиката и да сравним покупателната способност, след което ако не се окаже като на люксенбургците, БОЙ ПО КАНЧЕТАТА

Коментар

• Христос Воскресе!

Коментар

• Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
                Прочетете Теорема на Гьодел за непълнота, после помислете и пак я прочетете...
                Аз направо даже и ще я цитирам, за тези, които не си дадат труда да отворят линка. Та втората теорема на Гьодел за непълнотата гласи:

"Ако теорията T е непротиворечива, формулата (T е непротиворечива) е недоказуема в T."

Какво следва от това. От това следва, че разсъждавайки като изцяло се подчиняваме на системата от закони Т, ние не можем да докажем, че Т е непротиворечива.

От друга страна обаче. По определение. Ако системата от закони Т е непротиворечива, ние разсъждавайки, като изцяло се подчиняваме на системата Т не може да докажем никакво противоречие в нея, защото такива са те непротиворечивите системи по определение. Това обаче не означава, че те са хуманни.

Или с други думи, ако разсъждаваме за една непротиворечива система с правилата на самата система, ние не можем да докажем нищо. Можем да осъзнаем колко е вредна или полезна тази система единствено ако нарушим логиката на системата и я погледнем отвън

Как става това. Например ако разсъждаваме за България. Отиваме в някоя чужбина. Примерно Испания. Сравняваме заплатите на Испанците със заплатите на българите. После сравняваме цените в Испания с цените в България. Ако се окаже, че политиците ни са ни ошушкали до такава степен, че покупателната способност на българите е 10 пъти по малка от покупателната способност на испанците, се връщаме у нашенско, изритваме родните управници с камъне и дърве задето са ни крали ВАРВАРСКИ и създаваме пряка демокрация, за да не може никога повече политиците да ни крадат.
                Баба ме научи на много неща.
                tnm

Коментар

• Само на Великден изразът "Дай сега дупето..." придобива друг смисъл))

Коментар

• Първоначално изпратено от silistra Разгледай мнение
                    Бат Маранди,
                    тук картината не е по-различна, около 70% от оперативните намеси са излишни, доказано е.
                    Това което си написал, сякаш са мои думи. Същото го разправям на колегите си и те ме гледат като Ягнита, само един е напред с матриЯла и разбира какво му казвам.
                    Държавата има полза от това да сме колкото се може по-вече болни, понеже се стимулира икономиката, това са стотици хиляди работни места, като започнеш от лекари, сестри, секретарки, аптекари, санитари, болници, фарма индустрията, застрахователната гилдия, а и всички плащат големи данъци, наеми , застраховки, социални и т.н. Да не говорим, че един самонает на нашата възраст плаща около 600 евро месечно здравна осигуровка, а 50годишните и нагоре около 1000. А и като умреш по-рано, няма нужда да се плаща пенЦия.
                    Всичко е перфектно измислено.

То всичко започва с храната, не случайно през последните 10тина години нормите за пестициди бяха коригирани нагоре 2 пъти, като за децата някои норми бяха десетократно увеличени. Тук почти няма здрав човек вече, болшинството имат развити алергии към какво ли не, дори и децата...
                    Например микровълновите печки са били забранени до 70-те години в Русия, а и не само като вредни, понеже разрушават структурата на храната на молекулярно ниво и тя става мъртва храна. Успях да намеря на старо едно книжле на немски от преди 25г. където нещата са описани перфектно, но ново издание няма.
                    Между другото, в Германия има над 200 забранени книги , демокрация.
                    Маргаринът е ултра вреден, оставяли са експериментално маргарин в гората и нито едно животно не е яло от него.
                    Тя темата е много дълга.

То по-добре ако ти се писателства да пуснеш нещо в блога ти за затриването на населенито чрез храната и водата.
                    Нямам време емпирично да доразвия нещата в момента.

П.П. Накратко техниката на продажби в т.нар. традиционна медицина е свързана с видове страхове и фобии при 'орицата - най-елементарния вид продажба.

Лично мИня ме гнус да ползвам подобна техника, въпреки че теоретично и практически съм ниво експерт.

Смешно ми е кат' видя напъните на докторската гилдия да си отикат продукт/услуга Х с подобен метод.

Имам чувството, че никога не са чували за други методи и зъ-зъ-зъ .. зациклили само на тоя кат' техника на продажба.

Доктор и "търговец" е доста комична комбинация.

П.П.П. Някой ден ще ви изведа нещата и застрахователите не сме толкоз кофти, просто по закон оформяме, каквото ни се даде документално. Нашият интерес са 'орицата и често се сблъскваме с т.нар. фалшиви и безсмислени диагнози/лечения, които се прилагат

Имам и случаи с приятели, които пукнаха и не успях да им се приведат пълните покрития по продуктите, които имаха - понеже докторите на хартия са гледали клинченето от здравна каса и са отразили съвсем друго.

Пример: Приятел почина от рак на белия дроб ( има засраховка, която го покрива ) - докторите му правят безсмислена интервенция, че имал спукан бял дроб да си лепнат стинките по клинична пътека.

Ако, ми кажеш какво общо има едното с другото ....? Така и аз не разбрах, но документално го оформиха така. Демек, кат' жив не успях да му задействам защитите, защото просто го "лекуваха" за всичко друго, само не е за това, от което почина - а няма как да се изплати обезщетение като те не го отразяват документално и докторите много добре знаеха, че има 2 засраховки, които покриваха казуса му.

Сега, ако иска детенцето му нека ги съди за измама - ние няма какво да направим, въпреки че смърди цялата история отвсякъде - т.е. ощетиха го 4к евра, които покривахме при диагноза рак, а не можахме да ги изплатим, щот' те не го пишат, че е такова. После вече кел файда, че плащахме по останалото.

И съ шушнели на близките, че му дават още 2 месеца макс - т.е. много добре са знаели от какво е болен, но на документи няма нищо такова, а съвсем друго.
                    Last edited by marandi; 05.05.2013, 10:47.

Коментар

Няма как да те разбере.

За него математиката се изчерпва до 3-ти клас с табличката за умножение и е зъ-зъ-зъ .. зацилил дотам
                      Все пак е добре ако някой дава акъл, да си изясни първо собствените възможности... ако те са за 3-ти клас , да не се бута при среднистите
                      Last edited by iivanoff; 05.05.2013, 10:19.
                      Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
                        Няма как да те разбере.

За него математиката се изчерпва до 3-ти клас с табличката за умножение и е зъ-зъ-зъ .. зацилил дотам

П.П. По-рано го бях зачесъл и по парадоксите в математиката, които оборват простотиите му за "аксиомите", дет' не се доказвали.

Но познанията му са меко казано отчайващи.
                        Last edited by marandi; 05.05.2013, 10:18.

Коментар

Докторите, които не искат да влязат в схемата бягат в чужбина - останалите мухльовци висят тук и къпят, освен тия рушвети, а също така и през постоянни трудови договори за 500 кинта ( дет' реват ), а те са ги дублирали през граждански договори, които са за 6000 кинта.
                          Бат Маранди,
                          тук картината не е по-различна, около 70% от оперативните намеси са излишни, доказано е.
                          Това което си написал, сякаш са мои думи. Същото го разправям на колегите си и те ме гледат като Ягнита, само един е напред с матриЯла и разбира какво му казвам.
                          Държавата има полза от това да сме колкото се може по-вече болни, понеже се стимулира икономиката, това са стотици хиляди работни места, като започнеш от лекари, сестри, секретарки, аптекари, санитари, болници, фарма индустрията, застрахователната гилдия, а и всички плащат големи данъци, наеми , застраховки, социални и т.н. Да не говорим, че един самонает на нашата възраст плаща около 600 евро месечно здравна осигуровка, а 50годишните и нагоре около 1000. А и като умреш по-рано, няма нужда да се плаща пенЦия.
                          Всичко е перфектно измислено.

То всичко започва с храната, не случайно през последните 10тина години нормите за пестициди бяха коригирани нагоре 2 пъти, като за децата някои норми бяха десетократно увеличени. Тук почти няма здрав човек вече, болшинството имат развити алергии към какво ли не, дори и децата...
                          Например микровълновите печки са били забранени до 70-те години в Русия, а и не само като вредни, понеже разрушават структурата на храната на молекулярно ниво и тя става мъртва храна. Успях да намеря на старо едно книжле на немски от преди 25г. където нещата са описани перфектно, но ново издание няма.
                          Между другото, в Германия има над 200 забранени книги , демокрация.
                          Маргаринът е ултра вреден, оставяли са експериментално маргарин в гората и нито едно животно не е яло от него.
                          Тя темата е много дълга.

То по-добре ако ти се писателства да пуснеш нещо в блога ти за затриването на населенито чрез храната и водата.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                            Какво означава една система от закони да е непротиворечива. Това означава, че разсъждавайки вътре от самата система, ние винаги ще доказваме, че тя е вярна. Това не означава непременно, че тя е свястна и не е човеконенавистническа.

Та, когато политиците ви съветват, да бъдете разумни и рационални и да гласувате за най малкото зло, имайте предвид горното.
                            Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Христос Воскресе!

След малко ще минем през Българската Черква, а после ще хапнем агнешко както си му е редът, че тези осемседмични пости бая ме озориха, ама не знам кое ми помогна - ината или волята?

Коментар

• Свободата се заключава не във въображаемата независимост от законите на природата, а в опознаването на тези закони и в съдържащата се в това познание възможност планомерно да заставяме законите на природата да действат за постигането на определени цели. (стр. 149)

Фридрих Енгелс, "Анти-Дюринг"

Коментар

Working...
                                X