IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от data Разгледай мнение
    Това че Априлското въстание избухва АБСОЛЮТНО не подготвено от военна и тактическа точка си е исторически факт . Левски - той е светец . За светците или добро или нищо но mirandi е прав : след като е бил такъв герой - защо се проваля въстанието от организационна точка ? Защо се проваля от военна точка ? Защо се проваля от тактическа гледна точка ? И кой носи отговорност за това ?
    Защото това въстание е било PR акция. То е трябвало да бъде повод за началото на руско-турската война, както и става. За съжаление е нямало интерес от западните сили да ни освободят.
    Никой, дори и Левски, не е хранел илюзии, че шепа хора могат да се противопоставят на турската военна машина.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      А, глупостите, които наръси по мой адрес мислиш ли, че някога ще се махнат?

П.П. Т'ва ви е фактологията - а, дали ви харесва или не - не е мой проблем.

Мога да ти разкажа и как го залавят великият пич - от прекалено самоувереност и случайно. Даже не са знаели кой е преди да го закарат в Софето, чак тогава разбират.

П.П.П. После 140 години след това ще продължавате с лафчетата за "предателство" и да оклеветите един невинен човек поп Кръстьо.

Или историята дет' учите като пропаганда не е такава?

Вероятно Русото е изтрещял - а ти си пич с Мосвича.
      Ти къде прочете (извън твоя блог ), че майката на Левски се е самоубила?

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
        Ти скачаш като побеснял заек от тема в тема и накрая те избива на твоя блог.

Аз ти говоря за Левски, който е ОБЕСЕН ПРЕЗ 1873 г., а ти ме препращаш в 1878 г.

Мисли нещата от гледната точка на Левски през онези години, а не седнал удобно пред компютъра си и в готовност да напишеш следващия изключителен анализ за НАС, българите.
        Това че Априлското въстание избухва АБСОЛЮТНО не подготвено от военна и тактическа точка си е исторически факт . Левски - той е светец . За светците или добро или нищо но mirandi е прав : след като е бил такъв герой - защо се проваля въстанието от организационна точка ? Защо се проваля от военна точка ? Защо се проваля от тактическа гледна точка ? И кой носи отговорност за това ?

Коментар

Приемам критиката. Ще я препредам на прапрабаба и прапрадядо ми след време.
          Доколкото знам са имали социална кухня, която е била финансирана по австроунгарски европроект.
          А, глупостите, които наръси по мой адрес мислиш ли, че някога ще се махнат?

П.П. Т'ва ви е фактологията - а, дали ви харесва или не - не е мой проблем.

Мога да ти разкажа и как го залавят великият пич - от прекалено самоувереност и случайно. Даже не са знаели кой е преди да го закарат в Софето, чак тогава разбират.

П.П.П. После 140 години след това ще продължавате с лафчетата за "предателство" и да оклеветите един невинен човек поп Кръстьо.

Или историята дет' учите децата си като пропаганда в учебниците не е такава?

Вероятно Русото е изтрещял - а ти си пич с Мосвича.

Цялата ви История е пълна измислици, за да ви изкарат някакви жалки, вечни роби, писана от други - не от българи.
          Last edited by marandi; 06.08.2013, 14:49.

Коментар

Между другото за протокола - майката на Левски се мята в герана и се самоубива от мизерия след Освобождението.

Къде бяхте вие тогава....? - щот' сте много загрижени.

П.П. Много мразя днешното ви двуличие. Уморили майка му от глад, па днес синът й бил национален герой.

Жалки сте!
            Приемам критиката. Ще я препредам на прапрабаба и прапрадядо ми след време.
            Доколкото знам са имали социална кухня, която е била финансирана по австроунгарски европроект.

Коментар

Между другото за протокола - майката на Левски се мята в герана и се самоубива от мизерия след Освобождението.

Къде бяхте вие тогава....? - щот' сте много загрижени.

П.П. Много мразя днешното ви двуличие. Уморили майка му от глад, па днес синът й бил национален герой.

Жалки сте!
              Прав си. Не ги е срам. И не са били родени на сичкото отгоре !!!
              Баба ме научи на много неща.
              tnm

Коментар

• Между другото за протокола - майката на Левски се мята в герана и се самоубива от мизерия след Освобождението.

Къде бяхте вие тогава....? - щот' сте много загрижени в наши дни и косъм да не падне от ореола.

П.П. Много мразя днешното ви двуличие. Уморили майка му от глад, па днес синът й бил национален герой. Че се изживяват на Господ и квалификации да ми раздават - демек присъди.

Жалки сте!

Що самоубихте женицта от мизерия при тоя славен син? Нещо парадокс, ърмм ..?
                Last edited by marandi; 06.08.2013, 14:40.

Коментар

• Ся си мисля, Левски откъде е знаел, че востанието ке е априлско ???
                  Баба ме научи на много неща.
                  tnm

Коментар

Аз ти говоря за Левски, който е ОБЕСЕН ПРЕЗ 1873 г., а ти ме препращаш в 1878 г.

Мисли нещата от гледната точка на Левски през онези години, а не седнал удобно пред компютъра си и в готовност да напишеш следващия изключителен анализ за НАС, българите.
                    Айде, пак поредните квалификации - заек, побеснял и т.н.

В тоя сайт явно е неква фешън мода да се ползват лични нападки за хора, които не сте виждали през живота си.
                    --------------------

Защо смеси въпросите? 1873 г не сте свободна държава, а васал. Питах те каква държава станахте 1878 г. като се освободихте? Априлското клане през 1876 г. кой го подготвя? Вероятно баба ми - а, не Левски.

Република ли е била БГ след 5 години като Левски днес ви е национален герой?

Къде бяхте като стандарт тогава и къде сте сега? Пример с Гърция ми дай за периода от Освобождението до наши дни. Къде сте били тогава и къде сте сега спрямо тях само.
                    -------------------

П.П. Безпартиен съм да ти спестя поредните глупости дет' ще ми изпишеш, че съм монархист или нещо си там кат' зайци и луда крава

Тия анализи ще си ги четете в следващите 20-50 години, когато отдавна ще ме няма. Ъъ ... ще се окаже, че все е познавано във времето.

А, т'ва че ти не можеш да го вдянеш в момента е твой проблем - не мой.
                    Last edited by marandi; 06.08.2013, 14:34.

Коментар

Според теб 1878 година каква форма на управление е имала България?

И ти въобще линк-а с препоръките за България прочете ли го? Или те домързя да прегледаш 1-на страничка, щот' си нямам работа на главата и всеки ден по 20 часа да ви правя безплатни анализи.

Нещо ми наглеете май

Коментар

Когато една нация е нямала държавност близо 500 години, ти каква форма на управление предлагаш в нея, ако тя си извоюва независимостта?

П.П. Чета, че пишеш за Асен и Петър и Втората българска държава, но тогава е бил ФЕОДАЛИЗМА, а през 1876 г. вече сме в буржоазното общество, случила се е Френската революция и т.н.

От къде очакваш Левски да ти измъкне "синя кръв"?
                        Може ли да ми покажеш къде съм го писал това или почна да си съчиняваш като Мечока вчера, дет' ме изнерви.

П.П. Симеон и Петър са доста преди тия, които си описал/приписал, че съм казал. Освен, ако 270-300 години за тИбя нямат значение и били подробности.

Имам те за читаво момче и тия фитки с измислиците на Мечката да преправяш постове ме изненадва.

Цитирай ме, ако обичаш къде съм казал това?
                        Last edited by marandi; 06.08.2013, 14:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнение
                          Поздрави и от мен: жив и здрав да ти е - това го вярвам - по-умен от всички тук, взети заедно!

Това добрееее...., ама - нали ме знаеш, с моята прекалено бедна фантазия - така и не схванах, как, именно - момчето, с появяването си - е преобърнало светът за теб?..., па почнах да си допълвам историятаааа..... Нашата /една друга, за която също съм чувАл, че детето е "преобърнало" света/...., та нашата /друга/ - разчепетрена /много ми харесва тая думичка, която пак от жена съм научил!.../..., та, нашата /друга/ - разчепетрена..., съсредоточена върху голямото тайнство, дето й се пише на ДЪту..., работи, мисли, диша..., и отново - по гръб, разче....... и диша учестено...., и отново - напъва, диша /милата/..., по гръб, напъва, брейййй, че зор..., тогава нещо поддава, а тя - нещо губи -или си представя, че губи равновесие /въпреки, че е - доколкото може да се каже - устойчиво легнала.../, та, именно в тоя момент - да се е "преобърнал" светът за нея - в действителност, именно - да е застанала с ДЪту нагоре..., преди да я успокоят, де и да си я върнат в "непреобърнатият" й свят, за да си довърши начинанието...

Зная, че това би било най-лекият начин, за да се тълкува "преобръщането" на светът за една жена, защото това би било нищо, предвид следващите "катаклизми", които се увеличават през годините, напук на нашите очаквания, че трудното е минало...

Та, освен горните пожелания, да ти пожелая - да ти е и все по-трудно с малкия, именно, защото това е естественият ход на нещата!
                          Уфффф, пиши по-кратко, щот бързо се изморявам като те чета!
                          В грешка си - от цялата бременност най-лесно беше раждането. Влязох в операционната, биха ми упойката, срязаха ме и за 30 минути "родих"

И твоят свят ще се преобърне, ако преди това си хойкал по всичките планини и морета на Българията, а след появата на мъника си седнал на " ДЪту"
                          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                          Мечо

Коментар

Когато една нация е нямала държавност близо 500 години, ти каква форма на управление предлагаш в нея, ако тя си извоюва независимостта?
                            Не си я извоювала - просто е било процес на откласкване на Исляма от Европа, който трае и до наши дни - затова членството на Турция все се бави.

Дадох примери със съседните държави колко десетки години преди това са били вече освободени.

Не е нужно да си гений, за да разбереш, че това е процес и ще мине и през твоята територия.

---------------------------

Бе, 100 аргумента ви дадох досега и само глупости насреща.
                            ---------------------------

Според теб 1878 година каква форма на управление е имала България?

И ти въобще линк-а с препоръките за България прочете ли го? Или те домързя да прегледаш 1-на страничка, щот' си нямам работа на главата и всеки ден по 20 часа да ви правя безплатни анализи.

Нещо ми наглеете май

Коментар

Питам те - защо ви е тази република?

П.П. Чета, че пишеш за Асен и Петър и Втората българска държава, но тогава е бил ФЕОДАЛИЗМА, а през 1876 г. вече сме в буржоазното общество, случила се е Френската революция и т.н.

От къде очакваш Левски да ти измъкне "синя кръв"?
                              Last edited by anon6706; 06.08.2013, 14:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от ExtraRange Разгледай мнение
                                Маранди,

След края на 2-ра СВ,гърците се сбиват помежду си,за да си доказват истината.
                                За няколко години падат близо 70 000 човека в гражданска война.

Дяконът се е себеотрекъл,ясно му е било,че без кръв няма да стане.
                                Същото е и с останалите националреволюционери.

Малки сме,за да ги съдим.И е голям грях.
                                А Левски е бил "голям" като е живеел в робска държава ли?

П.П. Пак странни критерии.

А, българите, които са живели при Симеон и Петър с най-ниски данъци в цяла Европа - те какви са били? И Римска империя ни е плащала всяка година данък.

И са били номер 1 в Юръп.

Те какви са били според тИбя? Шматки най-верояно, че си се прехласнал по лузер.

Коментар

Working...
                                X