Първоначално изпратено от val/she
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениег-н Офицер, кажете моля, какво става все пак с генерала? Липсва в строя !!!Добре ли е ?
Отдавна не сме го виждали, въпреки наличието и на Кашпировски ! ......- но доколкото последно знам, е в чудесно настроение!
...
Кашпировски е на линия под псевдонима "Скрудж Макдъг" (изписва се на английски с аватар паток с цилиндър.....) и цъка някакъв форекс чакайки дървените храни-българия да станат 8 кинта колкото са обещали тимаджиите в ипото им през 2007 г
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеСтремежът към свобода е стремеж за независимост от външните условия. Някой хора си мислят че са свободни, когато са лидери, други си мислят че са свободни когато ги остават на мира, трети когато не зависят от другите, а четвърти когато са свободни от самите себе си.
Свободата като лидерство над други е всъщност нож с две остриета, защото в момента в който някой приеме че това е свободата в този момент си губи свободата. Става изцяло зависим от това дали другите го приемат като лидер. А те няма да го приемат. Поне не всички със сигурност. Няма как човек да е свободен, когато свободата му зависи от чуждо отношение към самия него. Може да се пробва да си налага мнението, може да се пробва да манипулира мнението на другите. Но всички тези опити със сигурност ще са обречени на неуспех. В крайна сметка или ще иска да избяга от всичко, или ще го избие на елементарен садизъм - да тормози по-слабите от него и да се прекланя пред по-силните.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнениеПри контролираната демокрация всички ще са упраини.....Такива са й правилата и там е нейното предимство! Свободата е над всичко,което не е изрично забранено директно или по презумпция и се отнася за най-вече за тези които не могат да се самоконтролират
...но тук вече иде реч за ЕГН и(или) диагноза
.....
Добре ли е ?
Отдавна не сме го виждали, въпреки наличието и на Кашпировски !
Вярно е, че поради своя мъжествен трагизъм ексцентричния козолуп се изгуби от хоризонта, както и всевиждащия от космическа орбита Лук също някъде зачезна из Космоса
Но нека намери сили да сподели, как вижда нещата при флагмана, доневите рахатлъци и мистериите на ген. Али !!!Изобщо, липсват свежите строфи посветени на фанфарната борса
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнениеМи свободата значи е само между инстинктите, или завоалиран начин да поемем лидерството над другите.
Свободата като лидерство над други е всъщност нож с две остриета, защото в момента в който някой приеме че това е свободата в този момент си губи свободата. Става изцяло зависим от това дали другите го приемат като лидер. А те няма да го приемат. Поне не всички със сигурност. Няма как човек да е свободен, когато свободата му зависи от чуждо отношение към самия него. Може да се пробва да си налага мнението, може да се пробва да манипулира мнението на другите. Но всички тези опити със сигурност ще са обречени на неуспех. В крайна сметка или ще иска да избяга от всичко, или ще го избие на елементарен садизъм - да тормози по-слабите от него и да се прекланя пред по-силните.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнениеПри контролираната демокрация всички ще са упраини.....Такива са й правилата и там е нейното предимство! Свободата е над всичко,което не е изрично забранено директно или по презумпция и се отнася за най-вече за тези които не могат да се самоконтролират
.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение...Ние- десните- по дефолт ш съ упрайм..........Такива са й правилата и там е нейното предимство! Свободата е над всичко,което не е изрично забранено директно или по презумпция и се отнася за най-вече за тези които не могат да се самоконтролират
.....
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеАма рита само тебе. Страх го е от МАМУН, щото МАМУН е голям
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеПробваш се пак да ме риташ по кокалчетата, но случайно имам инфо от ..да кажем..втора ръка.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеПиши на Валчето.....:
Със сигурност ще ти помогне....
Коментар
-
Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнениеСа...
Какво да ти отговоря?
Нали знаеш...
Гледам. А може и да подействам малкоБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнениеФаки, докато чакаш:
Знанието може да се нарече такова само при субекти, имащи съзнание.
По първото: засега, според нас, хората - това сме само ние, хората, които имаме съзнание. Може и да е верно това твърдение. Най-вероятно е.
Така че твоето сравнение на съзнателни и несъзнателни същества е порочно по линията на моето твърдение.
По фторото: нещо не те усетих.
Дори твърдението че "има съзнание" поставя ограничения.Отношението на хората към другите видове е само по инстинкт, първичен. Къде е тук абсолютната свобода?
По Фторото - Всеки човек, дори всяко живо същество се стреми да е лидер. Дори самото изказване на мнение е опит за лидерство. Това също е инстинкт.
Ми свободата значи е само между инстинктите, или завоалиран начин да поемем лидерството над другите.
ПП
И не ми противоречи, щото както всички знаем, че лопатите не са лопати, а използвани дамски превръзки.
Също знаем че ракийката не се стича в гърлото ми, а гърлото ми се стича в ракийката.
ППП
Абе има моменти когато това последното е вярно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеНа Орлов мост има ли бунтове ???
Казаха уж от 19 часа
Какво да ти отговоря?
Нали знаеш...
Гледам. А може и да подействам малко
Коментар
-
Факи, докато чакаш:
Знанието може да се нарече такова само при субекти, имащи съзнание.
По първото: засега, според нас, хората - това сме само ние, хората, които имаме съзнание. Може и да е верно това твърдение. Най-вероятно е.
Така че твоето сравнение на съзнателни и несъзнателни същества е порочно по линията на моето твърдение.
По фторото: нещо не те усетих.
Коментар
Коментар