IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
    Добра гледна точка, но е едната страна на медала. Винги има НО, независимо дали си лидер или биваш лидиран от някого. Втората позиция привидно е по-неангажираща защото при нея пък си зависим от волята на лидера.
    Когато поставяш отношенията лидер - последовател в отношения на свобода - несвобода. Но реално в повечето ситуации няма такова отношение. човек винаги има избор. Ако не го кефи какво иска от него лидера му, винаги може да избере повече той да не му е лидер. така че човек свободно избира да следва някого, и също така свободно може да избере да не следва. Дали го прави или не го прави е въпрос на лична свобода, а не на това дали лидера иска това или не. Т.е. реално лидера няма никаква сила спрямо личния избор на последователите му. И единствената причина да има подобна сила е ако последователите му са путьовци. Т.е. отново стигаме до това че ако човек свързва лидерството със свободата реално свързва свободата със садизъм към по-слабите.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
      г-н Офицер, кажете моля, какво става все пак с генерала? Липсва в строя !!! Добре ли е ?
      Отдавна не сме го виждали, въпреки наличието и на Кашпировски ! ......
      Бригаденфюрерът не ми е дал пълномощно за негов говорител - но доколкото последно знам, е в чудесно настроение! ...

Кашпировски е на линия под псевдонима "Скрудж Макдъг" (изписва се на английски с аватар паток с цилиндър .....) и цъка някакъв форекс чакайки дървените храни-българия да станат 8 кинта колкото са обещали тимаджиите в ипото им през 2007 г
      Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Стремежът към свобода е стремеж за независимост от външните условия. Някой хора си мислят че са свободни, когато са лидери, други си мислят че са свободни когато ги остават на мира, трети когато не зависят от другите, а четвърти когато са свободни от самите себе си.

Свободата като лидерство над други е всъщност нож с две остриета, защото в момента в който някой приеме че това е свободата в този момент си губи свободата. Става изцяло зависим от това дали другите го приемат като лидер. А те няма да го приемат. Поне не всички със сигурност. Няма как човек да е свободен, когато свободата му зависи от чуждо отношение към самия него. Може да се пробва да си налага мнението, може да се пробва да манипулира мнението на другите. Но всички тези опити със сигурност ще са обречени на неуспех. В крайна сметка или ще иска да избяга от всичко, или ще го избие на елементарен садизъм - да тормози по-слабите от него и да се прекланя пред по-силните.
        Добра гледна точка, но е едната страна на медала. Винги има НО, независимо дали си лидер или биваш лидиран от някого. Втората позиция привидно е по-неангажираща защото при нея пък си зависим от волята на лидера.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
          При контролираната демокрация всички ще са упраини .....Такива са й правилата и там е нейното предимство! Свободата е над всичко,което не е изрично забранено директно или по презумпция и се отнася за най-вече за тези които не могат да се самоконтролират ...но тук вече иде реч за ЕГН и(или) диагноза .....
          г-н Офицер, кажете моля, какво става все пак с генерала? Липсва в строя !!! Добре ли е ?
          Отдавна не сме го виждали, въпреки наличието и на Кашпировски !
          Вярно е, че поради своя мъжествен трагизъм ексцентричния козолуп се изгуби от хоризонта, както и всевиждащия от космическа орбита Лук също някъде зачезна из Космоса
          Но нека намери сили да сподели, как вижда нещата при флагмана, доневите рахатлъци и мистериите на ген. Али !!! Изобщо, липсват свежите строфи посветени на фанфарната борса
          Не е препоръка... !!!
          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
            Ми свободата значи е само между инстинктите, или завоалиран начин да поемем лидерството над другите.
            Стремежът към свобода е стремеж за независимост от външните условия. Някой хора си мислят че са свободни, когато са лидери, други си мислят че са свободни когато ги остават на мира, трети когато не зависят от другите, а четвърти когато са свободни от самите себе си.

Свободата като лидерство над други е всъщност нож с две остриета, защото в момента в който някой приеме че това е свободата в този момент си губи свободата. Става изцяло зависим от това дали другите го приемат като лидер. А те няма да го приемат. Поне не всички със сигурност. Няма как човек да е свободен, когато свободата му зависи от чуждо отношение към самия него. Може да се пробва да си налага мнението, може да се пробва да манипулира мнението на другите. Но всички тези опити със сигурност ще са обречени на неуспех. В крайна сметка или ще иска да избяга от всичко, или ще го избие на елементарен садизъм - да тормози по-слабите от него и да се прекланя пред по-силните.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
              При контролираната демокрация всички ще са упраини .....Такива са й правилата и там е нейното предимство! Свободата е над всичко,което не е изрично забранено директно или по презумпция и се отнася за най-вече за тези които не могат да се самоконтролират ...но тук вече иде реч за ЕГН и(или) диагноза .....
              Ще изведа от страната завинаги 2 умни деца, които със сигурност няма да се занимават с глупости от рода на социология, право и прочие хуманитарни идиотии.

Коментар

...Ние- десните- по дефолт ш съ упрайм.....
                Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                  Ама рита само тебе. Страх го е от МАМУН, щото МАМУН е голям
                  Да рита, да рита, к'во толкУС? Ние- десните- по дефолт ш съ упрайм. Да му муслят левите тиквоци.

Коментар

Пробваш се пак да ме риташ по кокалчетата, но случайно имам инфо от ..да кажем..втора ръка.
                    Ама рита само тебе. Страх го е от МАМУН, щото МАМУН е голям
                    Баба ме научи на много неща.
                    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                      Пиши на Валчето.....:
                      Със сигурност ще ти помогне....
                      Пробваш се пак да ме риташ по кокалчетата, но случайно имам инфо от ..да кажем..втора ръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
                        Са...
                        Какво да ти отговоря?

Нали знаеш...

Гледам. А може и да подействам малко
                        И аз гледам. Абе щом отначало се почна, има надежда да ги гътнеме !!!
                        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
                          Факи, докато чакаш:
                          Знанието може да се нарече такова само при субекти, имащи съзнание.

По първото: засега, според нас, хората - това сме само ние, хората, които имаме съзнание. Може и да е верно това твърдение. Най-вероятно е.

Така че твоето сравнение на съзнателни и несъзнателни същества е порочно по линията на моето твърдение.

По фторото: нещо не те усетих.
                          Споко, ще има да почакам.

Дори твърдението че "има съзнание" поставя ограничения.Отношението на хората към другите видове е само по инстинкт, първичен. Къде е тук абсолютната свобода?

По Фторото - Всеки човек, дори всяко живо същество се стреми да е лидер. Дори самото изказване на мнение е опит за лидерство. Това също е инстинкт.
                          Ми свободата значи е само между инстинктите, или завоалиран начин да поемем лидерството над другите.

ПП
                          И не ми противоречи, щото както всички знаем, че лопатите не са лопати, а използвани дамски превръзки.
                          Също знаем че ракийката не се стича в гърлото ми, а гърлото ми се стича в ракийката.

ППП
                          Абе има моменти когато това последното е вярно.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                            На Орлов мост има ли бунтове ???

Казаха уж от 19 часа
                            Са...
                            Какво да ти отговоря?

Нали знаеш...

Гледам. А може и да подействам малко

Коментар

• Факи, докато чакаш:
                              Знанието може да се нарече такова само при субекти, имащи съзнание.

По първото: засега, според нас, хората - това сме само ние, хората, които имаме съзнание. Може и да е верно това твърдение. Най-вероятно е.

Така че твоето сравнение на съзнателни и несъзнателни същества е порочно по линията на моето твърдение.

По фторото: нещо не те усетих.

Коментар

• По канал 3 го дават БУНТА !!!
                                tnm

Коментар

Working...
                                X