IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    Не подценявай мъдростта на народа ни! Все пак нас ни има и сме най-старата търговска марка на Европа - факт!

Не размивай с "византийци" и измислени понятия, дет' самите гърци усетиха, че издишат по историята, която им написа Германия за Византийска империя - няма такова животно и никога го е нямало, освен след 16-ти век - когато е измислено като понятие, а ИРИ ( Изт.Римска империя ) отдавна вече я няма и до наши дни.

После брад'чедите кат' номера за византийци не мина се пробват за елини.

П.П. Не ме карай да ти разбия на пух и прах и тия полюции, че нямат нищо общо.

В БГ-стан го нямате още тоя проблем, но от 20 години с приоритет е клането на българите за сметка на всички отстанали в Империята и затова низходящата спирала, толкова бързо се засилва.

Може да пробваш да разводняваш, колкото си искаш - все ще цъкаш на камък. Който е тръгнал срещу народа си и да го изкара прост - не е прокопсал
    Нито съм споменал "византийци", нито Германия, нито Византийска империя.
    Не разбирам с какво разводнявам.

ОК - всички българи сме велики и сме родени за велики дела.

Аз съм горд, че съм българин, но понякога не съм горд, че други са също българи.
    Това ми беше мисълта.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
      Маранди, нещата у нас станаха като в Гърция. Колкото сегашните гърци са елини, толкова сегашните българи сме едновремешните българи. Тук сме мангалоподобни същества.
      Не подценявай мъдростта на народа ни! Все пак нас ни има и сме най-старата търговска марка на Европа - факт!

Не размивай с "византийци" и измислени понятия, дет' самите гърци усетиха, че издишат по историята, която им написа Германия за Византийска империя - няма такова животно и никога го е нямало, освен след 16-ти век - когато е измислено като понятие, а ИРИ ( Изт.Римска империя ) отдавна вече я няма и до наши дни.

После брад'чедите кат' номера за византийци не мина се пробват за елини.

П.П. Не ме карай да ти разбия на пух и прах и тия полюции, че нямат нищо общо.

В БГ-стан го нямате още тоя проблем, но от 20 години с приоритет е клането на българите за сметка на всички отстанали в Империята и затова низходящата спирала, толкова бързо се засилва.

Може да пробваш да разводняваш, колкото си искаш - все ще цъкаш на камък. Който е тръгнал срещу народа си и да го изкара прост - не е прокопсал

Коментар

Маранди, нещата у нас станаха като в Гърция. Колкото сегашните гърци са елини, толкова сегашните българи сме едновремешните българи. Тук сме мангалоподобни същества.
        Е, някои може да сте, други- не сме, но...истината е, че масата е близко до твърдението ти. Не съм сигурна, че загубите от емиграция са единствената причина- не вярвам в обективността на спомените си отпреди '89г- все пак , и тогава се движех в сравнително изолирана и стерилна среда. Помня обаче, че на една лекция ни споменаха, че има близо 2 милиона неграмотни, което ми се видя чудовищно тогава.
        Last edited by val/she; 05.06.2013, 20:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
          Какво да ти кажа Маранди, операции, които от години са рутинни в повечето страни, тук не се правят, а това си е все пак занаятчийство. Помисли.Къде е причината?! В гения ни?
          Усещам "превъзходството" ти да ме приземиш на елементарна плоскост и да си дрънкаме цяла нощ лафчета, ама в Япония това е така, в Германия па другото е онока, в Щатите па еди как си и колко са "напред" ...

П.П. Казах ви го отдавна - до стената и всичките с камъни от последните 40 години. Но ... нямате топки, нали?

Чакате поредната месия: Мечка, Орешарка и т.н. да ви "спаси" ... - няма такова решение на задачата.

Едно поколение замина, т.е. 2 поколения ( едното го изклаха, а другото го прокудиха ).

След 20 години ще ви няма и Русото ще е виновен разбира се

Коментар

• Първоначално изпратено от katilarium Разгледай мнение
            Ъ .....ако заглавието на песента,поздрав към мен,е подбрано целенасочено .....мога само да кажа,че при мен алкохола се ползва да убие единствено заболяването "рязък мерак за работа" и действа перфектно
            Целенасочено беше, но шеговито.

Коментар

Колко ти е хоризонта за "съвременната" наука, ако не е тайна?

Последния модел на ай-фон ли? Или на лъскава тенекия?

П.П. Пиши, че не си познаваш историята ( родната ) - че си лузър и да приключваме.

И си погледни Историята ви на колко години е, преди да слушам тъпотии на база 20-40-100 години ...

П.П.П. И да ти казвам да си гледаш в Гугъл, че по "досегашната" ви История, дет' я учите - първият световен университет е бил Магнаурската школа в Константинопол, веднага след това имаш реакция от нашите Владетелите и се пръква Плиска, Преслав и Охрид като школи.

500 години по-късно в Италия пак българи ще създадат първият техен университет ( Запада ) и още 200 години по-късно Оксфорд и т.н. до наши дни.

К'во сравняваме в момента? ( риторично ).

Коментар

• Какво да ти кажа Маранди, операции, които от години са рутинни в повечето страни, тук не се правят, а това си е все пак занаятчийство. Помисли.Къде е причината?! В гения ни?

Коментар

Тук нали имаше една Артемида Софиянска? Какво стана с това моме?
                  Да не би вече да е завършила право и да защитава или.... обвинява знакови фигури от прехода?

Сетих се за нея, защото пускаше разни песнички. Сега го няма дзен-дзън-дрън човека и темата съвсем утихна. Само разни битовизми, но не от Тибет. Казвам го без лошо чувство.

П.П. Катилариум - една песничка за теб
                  Whiskey Didn't Kill The Pain
                  http://www.youtube.com/watch?v=yuGoYOI8ucQ
                  Ъ .....ако заглавието на песента,поздрав към мен,е подбрано целенасочено .....мога само да кажа,че при мен алкохола се ползва да убие единствено заболяването "рязък мерак за работа" и действа перфектно

Подремнал съм мааааааалко,хапнах преди половин час бяла рибка .....сега е време за кино => "Железният човек 3" ,но ....но първо се отива за биричка и някаква занимавка за зъбките
                  Па да дойде някой да ми говори за свобода ......ма нека си говори,ич нема да ми пречи ....мое да говори докат свърша (к,к,кхъъъмм извинете )

Ай,да ви е лека вечерта ...и без кахъри,ч'ши са гътнете млади

п.с. Битовизми ....ми то това си е живота,кво да си правя интриги и да се ядосвам .....оти? кат че ми мине
                  Страхът трудно се преодолява само със знания

Коментар

Няма да вляза в този спор.
                    Гледаш новините от Централна Европа, предполагам. Взри се в очите и лицата на обикновените хора, които крачат по улиците им и са грабнака на страните там. Сега ги сравни с тези- по нашите улици.
                    Прощавай, чак сега зацепих по какво си приличате с Бойко, Станишката, Мечката и сие ...

... БГ-историята започвала и свършвала с вас. И понеже сте си наумили да сте най-най-най-смотаните не само в Европа и целия свят от 23 години - ся ще подравняваме цялото население да сади картофи и да копа градинки, щот' за друго не "ставаме".

Извинявам се!
                    Last edited by marandi; 05.06.2013, 20:12.

Коментар

• Ето, да не бъда голословен:

----------------------------

Българи в Болоня

Българите в началото на XII век създават в Болоня далеч преди Оксфорд и Кембридж първия университет в Европа- „Университато Булгаро”(1119 г.). Тук е чел лекциите си изключително надарения болонски юрист Булгаро де Булгарис, наречен Златоуст, за когото може да се чете в Италианската енциклопедия. Площадът пред къщата му се нарича”Площад на Българина”. На нейно място, далеч преди Оксфорд и Кембридж е основан първият университет в Европа-„Университато Булгаро” (1119г.) .Там могат да се видят фамилните гербове на Алцеус Булгарини и на Асканиус Булгарино от Сиена. В пълна независимост от черквата, там се учат 10 000 студенти от цяла Европа, за сравнение в Кембридж ,основан следващия век, учат 5 000 ....

http://bven.blog.bg/history/2013/02/...olonia.1050644

-------------------------------
                      Болонски университет

Болонският университет (на италиански: Università di Bologna) е най-старият съществуващ университет в Европа <--- ПЪЛНА ЛЪЖА в уики-то

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%...82%D0%B5%D1%82

Първият университет в Европа е Магнаурската школа в "Новия Рим" - Константинопол (Πανδιδακτήριον της Μαγναύρας), създаден през 425 г. с класическа структура от факултети от различни специалности, които съществуват и днес, унищожен повече от 1000 год. по-късно - през 1453 г., при влизането на османските турци в града.

Възпитаници

Сред известните възпитаници на първия средновековен и оцелял до днес център на академизма в Европа са Вилхелм Тирски, Данте Алигиери, папа Сикст IV, Николай Коперник, Бенито Мусолини, Романо Проди, Умберто Еко и други.

--------------------------------

Т'ва ви е промитата "история", която учите днес

П.П. Интересно как българите преди хиляди години са го правели, а днешните, освен за политик да тормозят собсвеното си население и да го избиват - за друго нямат въображение ....

Затова и в уики-то ви не пише за Университетите на Плиска, Преслав, Охрид и сие, които предхождат с векове т.нар. "първи" университет в Европа ( Болоня ) - основан пак от българи.

Смешна история учите и много се хиля докат' я чета
                      Last edited by marandi; 05.06.2013, 20:06.

Коментар

Благодаря за комплимента!

Ся остава да отидеш и да го обясниш на хилядите българи, които свирят в кралските опери, пеят в тях, на научните си работници, бълващи патенти за чужди корпорации и държави, на спортистите си, където принципа е, колкото по-рано се махнеш от България - толкова по-голям шанс за световна кариера ( да не ти ги изреждам по спортове от типа ски-скачач на високи скокове, а в БГ-стан нямате даже и читава ски-шанса или Кутуошу и сие, дет' още не знаете к'во е сумо в БГ-тан ).

П.П. Изплюй се още един мощно колко са ви смотани децата, дет' бълвате! И ще си завършен политик, ама само за местна употреба
                        Няма да вляза в този спор.
                        Гледаш новините от Централна Европа, предполагам. Взри се в очите и лицата на обикновените хора, които крачат по улиците им и са гръбнака на страните там. Сега ги сравни с тези- по нашите улици.
                        Last edited by val/she; 05.06.2013, 20:17.

Коментар

• Maлко спокойна музика от мен:

Tom Waits - Walk Away
                          Melody Gardot - Goodbye (live)
                          Brad Mehldau _ Paris

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
                            Аре стига с тия приноси вече - по света помнят само Стоичков, което не е лошо, но точно той не искам да е образец за поведение за децата ми. Нито бих си поверил децата на Нешка или Абаджиев.

А за световната наука къв ни е приноса, че не разбрах? Само не ми казвай, че имаш предвид първия компютър?

П.С. Значи грозни пустеят балконските саксии като безмълвно обвинение към всички производители на хибриди по света, които превърнаха в еднодневки посевите на тези нежни цветя, символ на пробуждането на природата и надеждата у човека.
                            Колко ти е хоризонта за "съвременната" наука, ако не е тайна?

Последния модел на ай-фон ли? Или на лъскава тенекия?

П.П. Пиши, че не си познаваш историята ( родната ) - че си лузър и да приключваме.

И си погледни Историята ви на колко години е, преди да слушам тъпотии на база 20-40-100 години ...

П.П.П. И да ти казвам да си гледаш в Гугъл, че по "досегашната" ви История, дет' я учите - първият световен университет е бил Магнаурската школа в Константинопол, веднага след това имаш реакция от нашите Владетелите и се пръква Плиска, Преслав и Охрид като школи.

500 години по-късно в Италия пак българи ще създадат първият техен университет ( Запада ) и още 200 години по-късно Оксфорд и т.н. до наши дни.

К'во сравняваме в момента? ( риторично ).
                            Last edited by marandi; 05.06.2013, 19:41.

Коментар

Маранди, остави този примитивен патриотизъм. Гола вода сме си.
                              Благодаря за комплимента!

Ся остава да отидеш и да го обясниш на хилядите българи, които свирят в кралските опери, пеят в тях, на научните си работници, бълващи патенти за чужди корпорации и държави, на спортистите си, където принципа е, колкото по-рано се махнеш от България - толкова по-голям шанс за световна кариера ( да не ти ги изреждам по спортове от типа ски-скачач на високи скокове, а в БГ-стан нямате даже и читава ски-шанса или Кутуошу и сие, дет' още не знаете к'во е сумо в БГ-тан ).

П.П. Изплюй се още един мощно колко са ви смотани децата, дет' бълвате! И ще си завършен политик, ама само за местна употреба

Коментар

Всичките ви световни приноси в наука, спорт са правени в чужди държави и с т'ва изчерпваме темата.

П.П. Петуниите ръгаш семките в саксия с обогатена почва с там разните му минерали и т.н. и нищо не поникна - възможно е семената да са били от тъп хибрид, което автоматично изключва бъдещо пресаждане.

В момента така ги правят посевите за еднократна употреба и после ела и си купи пак.
                                Аре стига с тия приноси вече - по света помнят само Стоичков, което не е лошо, но точно той не искам да е образец за поведение за децата ми. Нито бих си поверил децата на Нешка или Абаджиев.

А за световната наука къв ни е приноса, че не разбрах? Само не ми казвай, че имаш предвид първия компютър?

П.С. Значи грозни пустеят балконските саксии като безмълвно обвинение към всички производители на хибриди по света, които превърнаха в еднодневки посевите на тези нежни цветя, символ на пробуждането на природата и надеждата у човека.

Коментар

Working...
                                X