If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Арахна, ти май не си прескочил нито едни коледно-новогодишни празници, без да сготвиш пълнена патица!? По спомен, все с това блюдо се фалиш.
Наздраве!
Напоследък все на патица ме тегли. Намирам се в патешкия си период. Преминал съм през пуешки, свински, кокоши и сега съм на патички. Две за коледа - с родата и с компанията. За Новата година съм на пиян(о) бар, та няма прекалявам с кулинарни потретвания.
П.п. Ако случайно си ме видяла някъде как се излагам, надявам се да не си правила заклинания върху моя образ ненагледен. Пу, пу.... да плюна в пазва за всеки случай.
Сложих си нови зъбки, Чиче, та сега тракам като с кастанетки. Сетих се за тоа номер като разбрах, че и ти ползваш помощни пособия. За онаа работа. Намигам, та ониа под 39-годишните да не разберат много за какво става дума. Не е важно с какво, важно е да свършиш работата. Наздраве за всекакви патерици, протези, ченета, ментета и..... прочие вибриращи устройства!
Забрави за едни спомагащи и вибриращи устройства с батерии, или пък не си забравил.
Добро утро !
Чудесна рецепта с народен привкус ( абсолютно я подкрепям), отличен вид и виртуално ухание...
Чиниите със сервираното също са добри !
Само нещо ме тормози...не дрънкулките до чинията, а една младежка загриженост към теб...
Не трябва ли твоята порция да е пасирана... Все пак на твоята възраст и с твоят чувствителен стомах, трябва известно обгрижване....
Наздраве !!!
пп С патешката мас ще си мажеш обувките и кунките. Супер е ...
Сложих си нови зъбки, Чиче, та сега тракам като с кастанетки. Сетих се за тоа номер като разбрах, че и ти ползваш помощни пособия. За онаа работа. Намигам, та ониа под 39-годишните да не разберат много за какво става дума. Не е важно с какво, важно е да свършиш работата. Наздраве за всекакви патерици, протези, ченета, ментета и..... прочие вибриращи устройства!
Патичката първо се сварява, бульонът с мазнината се отделя на студено. Маста отгоре на бульончето се втвърдява след няколко часа, обира се и се пълни в бурканче, което се бута във фризера. После се готвят други манджи с нея, тъй като е най-полезната животинска мазнина. Бульончето също е вкусно като е добре обезмаснено. Самата патичка съчетана с кисело зелце дава комбинация на сочно месце със свежа и рязка плънка. С мандарини вероятно също е добре, но киселото зеле си е царят на българската кухня.
П.п. Всякакви инсинуации за огърлички и нанизчета са умерено правдиви. Ако има перли, не сме бедро до бедро в моето легло.Те са в Лабуан и са за Сандокан. А аз съм Трака от батака.
И киселото мляко също.
Естествени пробиотици и с много други полезнотии, пък и вкусотии.
Дзвер, ако трябва да изразя отношение към поста ти, /бих попитал ОЩЕ и защо не използваш умалителното на патица - пате, но доста ще разводня дискусията...,
Патичката първо се сварява, бульонът с мазнината се отделя на студено. Маста отгоре на бульончето се втвърдява след няколко часа, обира се и се пълни в бурканче, което се бута във фризера. После се готвят други манджи с нея, тъй като е най-полезната животинска мазнина.
Бульончето също е вкусно като е добре обезмаснено. Самата патичка съчетана с кисело зелце дава комбинация на сочно месце със свежа и рязка плънка. С мандарини вероятно също е добре, но киселото зеле си е царят на българската кухня.
П.п. Всякакви инсинуации за огърлички и нанизчета са умерено правдиви. Ако има перли, не сме бедро до бедро в моето легло.Те са в Лабуан и са за Сандокан. А аз съм Трака от батака.
А-а-а, любимото ми печиво! Точно така изглежда и при мен, като я опека. Само че до сега не съм я правил с кисело зеле, а сигурно много върви, щото е мазна.
В служебната информация на снимките пише, че си ял тази патица във вестник "24 часа" с някаква Марги. Дън ше ставаш медийна звезда? Или пък това е новата ти пасия? Дали (не) използвахте с нея перления наниз (до ангелчето на първата снимка) по един специфичен начин?
Дзвер, ако трябва да изразя отношение към поста ти, въпреки че патката /патицата/ не ми е любимо печиво, бих казал:
1. В служебната информация... може да пише какво е ял той с някаква Марги, но в същата тази информация не е отразено, какво точно е яла Марги с него, факт, според мен - от съществено значение, който ти не коментираш...
2. От друга страна, ако някой яде "патица във вестник "24 часа"" - това автоматично премахва част от мазнотията на патката /патицата/
3. Недоумението ми идва И оттам, че във вестниците отразяват живота на звездите. Уточнението във вестника, че ТОЙ е ял патица - идва да ни покаже, че той е ВЕЧЕ звезда и няма смисъл от въпроса ти: "Дън ше ставаш медийна звезда?"..., още повече, че патицата е ядена с някаква /СИ/ Марги - с поддържаща главната роля..., в яденето на патИЦИ... /бих попитал ОЩЕ и защо не използваш умалителното на патица - пате, но доста ще разводня дискусията..., а забележката ми идва да покаже, че порасналата голямата патка - вид патица - е прекалено тлъста, а едно по-малко пате е съвсем друга - вероятно крехка - работа, но пък се сещам, че тя е увита във вестник - а това означава, че дискусията вече е водена.../
Патичката първо се сварява, бульонът с мазнината се отделя на студено. Маста отгоре на бульончето се втвърдява след няколко часа, обира се и се пълни в бурканче, което се бута във фризера. После се готвят други манджи с нея, тъй като е най-полезната животинска мазнина. Бульончето също е вкусно като е добре обезмаснено. Самата патичка съчетана с кисело зелце дава комбинация на сочно месце със свежа и рязка плънка. С мандарини вероятно също е добре, но киселото зеле си е царят на българската кухня.
П.п. Всякакви инсинуации за огърлички и нанизчета са умерено правдиви. Ако има перли, не сме бедро до бедро в моето легло.Те са в Лабуан и са за Сандокан. А аз съм Трака от батака.
Добро утро !
Чудесна рецепта с народен привкус ( абсолютно я подкрепям), отличен вид и виртуално ухание...
Чиниите със сервираното също са добри !
Само нещо ме тормози...не дрънкулките до чинията, а една младежка загриженост към теб...
Не трябва ли твоята порция да е пасирана... Все пак на твоята възраст и с твоят чувствителен стомах, трябва известно обгрижване....
Наздраве !!!
пп С патешката мас ще си мажеш обувките и кунките. Супер е ...
А-а-а, любимото ми печиво! Точно така изглежда и при мен, като я опека. Само че до сега не съм я правил с кисело зеле, а сигурно много върви, щото е мазна.
В служебната информация на снимките пише, че си ял тази патица във вестник "24 часа" с някаква Марги.
Дън ше ставаш медийна звезда? Или пък това е новата ти пасия? Дали (не) използвахте с нея перления наниз (до ангелчето на първата снимка) по един специфичен начин?
Патичката първо се сварява, бульонът с мазнината се отделя на студено. Маста отгоре на бульончето се втвърдява след няколко часа, обира се и се пълни в бурканче, което се бута във фризера. После се готвят други манджи с нея, тъй като е най-полезната животинска мазнина. Бульончето също е вкусно като е добре обезмаснено. Самата патичка съчетана с кисело зелце дава комбинация на сочно месце със свежа и рязка плънка. С мандарини вероятно също е добре, но киселото зеле си е царят на българската кухня.
П.п. Всякакви инсинуации за огърлички и нанизчета са умерено правдиви. Ако има перли, не сме бедро до бедро в моето легло.Те са в Лабуан и са за Сандокан. А аз съм Трака от батака.
А-а-а, любимото ми печиво! Точно така изглежда и при мен, като я опека. Само че до сега не съм я правил с кисело зеле, а сигурно много върви, щото е мазна.
В служебната информация на снимките пише, че си ял тази патица във вестник "24 часа" с някаква Марги.
Дън ше ставаш медийна звезда? Или пък това е новата ти пасия? Дали (не) използвахте с нея перления наниз (до ангелчето на първата снимка) по един специфичен начин?
Днес съм се завлякох пеша до центъра на хабитата, като взех с мен и по-едрата 1/3-та пълноправен член на домочадието. Като ни видя как се носим като народна песен по пътя, по-кльощавата 13-та пълноправен член на домочадието безкрайно се озадачи. А като разбра докъде смятам да заведа тати му на самоход, поиска богат снимков материал за потвърждение достигането на крайната точка на дестинацията.
Мани, Преци, мани ... Станахме за смях на дребния добитък.
Наздраве!
П.П. Плъхът и той именник днес. Вземе поне той да почерпи.
Много добре сте направили. Утре ще последвам примера
Живи и здрави да са именниците, също и мамуновите )) Той миналия път беше изтипосал цял бар с квалитетни питиета вискита и ще му го броим за почерпка
То по тези празници - ядене, спане, ядене, чат пат и по някоя наздравица и малко чартове за разведряване, с една дума мързел на топло - как ще се изкара до 3ти, не знам )) С нетърпение чаках да дойде почивката, но май омръзва и утре ще е за разходка из гората ))
Днес съм се завлякох пеша до центъра на хабитата, като взех с мен и по-едрата 1/3-та пълноправен член на домочадието. Като ни видя как се носим като народна песен по пътя, по-кльощавата 13-та пълноправен член на домочадието безкрайно се озадачи. А като разбра докъде смятам да заведа тати му на самоход, поиска богат снимков материал за потвърждение достигането на крайната точка на дестинацията.
Мани, Преци, мани ... Станахме за смях на дребния добитък.
Наздраве!
П.П. Плъхът и той именник днес. Вземе поне той да почерпи.
Коментар