Първоначално изпратено от tnm
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Силно ти препоръчвам да се пазиш от падащи предмети.
Наздраве, Мрънкало!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеЧестит празник на уважаемата клиентела на Кръчмата!
Фудживарата ми цъфна. Мрънкалото да гледа и да се учи, как се отглеждат бурени.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнениеАма аз съм градинар, не съм еколог...И предпочитам градинката да е добре поддържана.
Наздраве ви!
Наздраве!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Поднебесната е изключително богата на растителни и животински видове. Затова техните градини са изключително пищни. Характерната особеност е, че са направени така, че да не могат да бъдат обхванати с един поглед. Имат езерца, мостчета, каменни площадки. Композициите почти винаги а отделени със стени, в които често има лунна врата за преминаване. Около 3 хиляди години са се усъвършенствали в търсене на подходящото смесване на хоризонтална и вертикална структура на растителността и съпътстващите я архитектурни елементи.
Отначало японците копират китайските градини, но после решават за изостават размаха на колегите си и преминават към миниатюрни форми, в които също има езерца, поточета, мостчета и чакълирани пътеки. Но в тях задължително присъства павилион за пиене на чай.
Наздраве, Преци!
Наздраве Тнм, за фъншуито
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Ха, това и аз го помня
наздраве - който си пие, зло не мисли
Наздраве!Last edited by tnm; 01.05.2020, 22:03.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
Тези от поднебесната не са съвсем случайни, оцелели са от хилядолетия и са се запазили като общество с техните принципи и подредби.Преди 15тина г. временно поживях във Франкфурт ... и там имаше в едно скътано място до центъра - китайска градина (или японска - не помня точно). Това ми беше любимото място за усамотение и размисъл
Имаше страхотна растителност и подредба, с водно огледало с рибки и т.нн, а и този троскот също го имаше. Но у нас си е по-хубаво, защото като пример - люлякът там цъфтеше през август.
Който не го разбира, не може да го оцени
Отначало японците копират китайските градини, но после решават за изостават размаха на колегите си и преминават към миниатюрни форми, в които също има езерца, поточета, мостчета и чакълирани пътеки. Но в тях задължително присъства павилион за пиене на чай.
Наздраве, Преци!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнениеНе възразвам, но съм чувал, че се въдят и вредители...
Е ако е завъдел Ковид може да го сметнем за вредителLast edited by Todor Sabev; 02.05.2020, 09:08.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Ха, това и аз го помня
наздраве - който си пие, зло не мисли
Мен 50 гр ме гепиха за кунките и отивам да подремна...
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
Имам спомен, че тази китка я гепи от една запустяла вила.....
пп Пардон...ти я поръча, а добрият мъж я изкопа....( даже изкара една настинка от кишата, мъглата и дъжда..)
наздраве - който си пие, зло не мислиNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Вистария или глициния и викат на тази лиана по нашенско. Произхожда от Поднебесната.
На японския е фудживара. Това е и името на един от най-старите аристократични родове на Япония. Един от членовете му участвал в успешен заговор и понеже заверата се случила в японска градина, под пищно цъфнала глициния, аристократът решил да промени родовото си име на Фудживара.
Наздраве!Преди 15тина г. временно поживях във Франкфурт ... и там имаше в едно скътано място до центъра - китайска градина (или японска - не помня точно). Това ми беше любимото място за усамотение и размисъл
Имаше страхотна растителност и подредба, с водно огледало с рибки и т.нн, а и този троскот също го имаше. Но у нас си е по-хубаво, защото като пример - люлякът там цъфтеше през август.
Който не го разбира, не може да го оцени
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
Имам спомен, че тази китка я гепи от една запустяла вила.....
пп Пардон...ти я поръча, а добрият мъж я изкопа....( даже изкара една настинка от кишата, мъглата и дъжда..)
Наздраве!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Едно мрънкало у Кръчмата стига, мисля.
Наздраве, 4i40!
Коментар
-
Ей, захванахте се с тез 50 м2, в които от които бера три вида билки - мащерка, жълт кантарион и маточина.
Гледай другите 4 дка как си ги поддържа по-едрата 1/3-та пълноправен член на домочадието.
Ти " работиш " тез 50 м2, а той останалото......
Коментар
Коментар