Първоначално изпратено от hazard
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнениеЖивях във и около Чирпан половин година.
Навремето е нямало толкова хайдути и партизани там, защото тази равна Тракия не предлага високи гори за криене, нали ? Освен Средна Гора.
Е, като няма гора и планини около Чирпан, какво хайдути бре ? Те ще станат лесна плячка.
За това мъжете там разчитат на себе си, всеки носи нож и знае да се бие.
Оризовската шарена сланина със месо и кимион е най-добрата в БГ за мен.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Братът на прадедо ми бил учител, женен в съседното село Спасово. Там влязъл в комитет на Левски.
Навремето е нямало толкова хайдути и партизани там, защото тази равна Тракия не предлага високи гори за криене, нали ? Освен Средна Гора.
Е, като няма гора и планини около Чирпан, какво хайдути бре ? Те ще станат лесна плячка.
За това мъжете там разчитат на себе си, всеки носи нож и знае да се бие.
Оризовската шарена сланина със месо и кимион е най-добрата в БГ за мен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Братът на прадедо ми бил учител, женен в съседното село Спасово. Там влязъл в комитет на Левски. .................................. Та може и да са се знаели. Навремето из околиите се познавали хората.И това ще мине ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеДедо Вълчо, да те радва унучката !
Да се радваш на 16г-ната и на правнучката !
Наздраве!И това ще мине ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Май съм згазил лука. Аз си помислих че си отгледал 16 г. отлежала ракийка . Сори ако съм те обидил. То у кръчмата от толкова умници и метафорично изразяване . можеш се обърка.
А питиета имам от зората на демокрацията - Плиска и Преслав, имаще и други, ама ....И това ще мине ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение
Благодаря ви, момичета и момчета, за пожеланията към внучката. Просто вчера ми стана гадно. Това със сигурност ще го запомни за цял живот.
Наздраве! Днес ми идва некакси на шотландски аромат....
Коментар
-
По това време не са се засекли - дедо е член на комитета, бил начетен, езици, писар, даскал, сметководене, аверите 1872 искали да го утепат, че бил против да затрият някакъв свестен турчин, ама Левски рекъл, че такива хора трябват. Когато решават да пресрещат конвоя с Левски към Цариград станало ясно, че заверата е напразна, та думнали един хасковски чорбаджия. Та като ги наловили - съд и от там Диарбекир. Бил е там и до 11 май (Св. св. Кирил и Методий), докато се организират да се върнат по споразумение. Там е водил сказки в православната църква Св. Козма и Дамян.....
Но по спомени въобще не му е било чуждо червеното вино. Чирпан, все пак!
Малко се отклоних от предназначението на този храм!
Наздраве!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Щот съм се леко разсеяла покрай таз карантина.
Наздраве, Вълчо-34!
Да пием!И това ще мине ...
Коментар
-
Ей па ква си - започвам да чета и виждам как си написала Дъ-мпъл с 4 грешки!
Сипвам на всички! От здраве да се не отървате!
Наздраве, Вълчо-34!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Дъбово-опушен.
Наздраве!
Сипвам на всички! От здраве да се не отървате!И това ще мине ...
- 1 like
Коментар
-
Благодаря ви, момичета и момчета, за пожеланията към внучката. Просто вчера ми стана гадно. Това със сигурност ще го запомни за цял живот.
Наздраве! Днес ми идва некакси на шотландски аромат....
Наздраве!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
Наздраве! Днес ми идва некакси на шотландски аромат....И това ще мине ...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнениеНаздраве! Имам туканка едни остатъци - 5-6 стъкла ракийка!
Иначе най-голямата красавица прави 16 години.
И каза, че ме обича.
Интересно - и аз - нея!
Но не можех да я прегърна.....
https://m.youtube.com/watch?v=C3lWwBslWqg
Коментар
Коментар