If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Убави са били годините преди електрификацията.....
Наздраве !
За това ще се доверим на твоите спомени, що у хабитатя електричеството дошло твърде рано. Все пак тук е изградено второ ВЕЦ, след панчаревското. Това, докато на други места са пасли офцете и са копали пиперо
Наздраве!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Върна ме далеч в детските години, кога ходехме да перем китениците, одеялата и килимите в перило/тепавица/. Имаше ги на няколко места у хабитатя, сега май само едно работи.
Наздраве, сър Събев!
Даааа....
Убави са били годините преди електрификацията.....
Има до мен мен една валявица запусната. Мислех да запазя поне чуковете, но със собственика не видехме как да ги свалим невредими. И ние, и чуковете. Взех само две големи дъски от дъб. Вършат работа.
Тез дъски ... и да го сменяш каратавана, и същия да го държиш - все тая. Вече си взел фира да даваш
Наздраве, Мрънкало!
П.П. Снимка да направиш на съоръжението, че и ние да му се порадваме издалеко.
Мечо
Еми то кво - останало само траминерче откъм КанКрум, сипвам..... и неква пъстървичка, мъкааа...
Тепавица имаше по пътя некъде за към Видима - след Стойките, некъде Батошевски монастир.... мани мани.... красота, немаше ора, само ние....ама беше пусната водата ....върти, бурляе, разправя приказки за самодиви и агнета ... и те така...
Изпраните в перилото одеяла ставаха пуФкави и меки, цветовете на килимите ставаха по-ярки ... А сега у пералнята и сушилнята - после дрехите оглаждане нямат.
Наздраве!
Мечо
Върна ме далеч в детските години, кога ходехме да перем китениците, одеялата и килимите в перило/тепавица/. Имаше ги на няколко места у хабитатя, сега май само едно работи.
Наздраве, сър Събев!
Има до мен мен една валявица запусната. Мислех да запазя поне чуковете, но със собственика не видехме как да ги свалим невредими. И ние, и чуковете. Взех само две големи дъски от дъб. Вършат работа.
Някъде третата третина на ХХ век, шефа, габровец, обяснява на колежка, шопкиня, какво е шоп.
Пита я, знаеш какво е трънчанин - тя, ужас, това ни се кара ни се води.
Така а знаеш ли какво е кютук -?!?... - Кютукът е най здравата част от дървото - първото разклонение на клоните, не както си мислят за корена. От него се правят основи за наковалните.
И тя - и какво?
- Ами, шопът е трънчанин, присаден на кютук.
Наздраве! Да се поливаме, че да се разлистим!
Аа, това ми хареса - да се наливаме, за да се раззеленим.
Нема нужда да се оди до реката , поне далече пък и требва да се работи, пък тепавици само у Етаро. Може едно генераторче у реката . То все пак у хабита освен и циции и занаятчии. Кога не перат, че продават на енергото.
Не им давай идеи, че ще вдигнат цената на тока двойно зарад габроското ВЕИ.
У оная тема настанала такава мъка, манииии.
Наздраве, Вълчо-34!
Еми то кво - останало само траминерче откъм КанКрум, сипвам..... и неква пъстървичка, мъкааа...
Тепавица имаше по пътя некъде за към Видима - след Стойките, некъде Батошевски монастир.... мани мани.... красота, немаше ора, само ние....ама беше пусната водата ....върти, бурляе, разправя приказки за самодиви и агнета ... и те така...
Нема нужда да се оди до реката , поне далече пък и требва да се работи, пък тепавици само у Етаро. Може едно генераторче у реката . То все пак у хабита освен и циции и занаятчии. Кога не перат, че продават на енергото.
Наздраве, сър Събев!
Мечо
Ни съм дървен шоп, а съм смеска между лозов чирпанлия (от Омурово) и маслинен ксантиец (от Малко Габрово). Пък дървеният шоп обикновено е направен от некоя стара, разклатена, прогнила маса. Или вратня. Може и от корито. Наздраве, Дрънцерке!
Не си пън, кютюк си / благодарско на Вълчо за уточнението/. Що не си живял ни у Чирпан, ни у Малко Габрово, а у Голямо село.
Наздраве!
Мечо
Дори не се пускат, щото ток се аби. Е, де е реката!
Ни съм дървен шоп, а съм смеска между лозов чирпанлия (от Омурово) и маслинен ксантиец (от Малко Габрово). Пък дървеният шоп обикновено е направен от некоя стара, разклатена, прогнила маса. Или вратня. Може и от корито. Наздраве, Дрънцерке!
Някъде третата третина на ХХ век, шефа, габровец, обяснява на колежка, шопкиня, какво е шоп.
Пита я, знаеш какво е трънчанин - тя, ужас, това ни се кара ни се води.
Така а знаеш ли какво е кютук -?!?... - Кютукът е най здравата част от дървото - първото разклонение на клоните, не както си мислят за корена. От него се правят основи за наковалните.
И тя - и какво?
- Ами, шопът е трънчанин, присаден на кютук.
Наздраве! Да се поливаме, че да се разлистим!
Коментар