Първоначално изпратено от Вълчо-34
Разгледай мнение
Не зная подробности от вашият разговор, но все пак се включвам с една история /кратичка/...
Може би, преди 7-8 години - попаднах на битака... Направи ми впечатление, че мъж /по-скоро българин, с вид на хората, които посръбват..., но няма да е бил от форума, предполагам...

Седемструнна, руско производство - на етикетите пише: Фабрика за народни инструменти /Луначарского/, Ленинград, Артикул № 245, с цена 96 рубли...
За хората, които са наясно - цената по това време е надхвърляла една добра заплата в страната на Съветите...
.....................................
Попитах за цената на китарата "продавача"... Той ме изгледа /преценяващо/, помисли малко и отсече: 5 лева /ПЕТ лева/!
Наведох се до стоката за 5 лева, за да я огледам... 7 струни - 7 работещи ключа... Една от плоскостите на лицевия панел беше леко разлепена... Продавачът видя, че съм забелязал това и побърза да... смъкне цената: "Дай ДВА и ПЕЕСЕ /2.50 лв./ - и я вземай!"
Признавам си: изобщо не съм искал да ми смъква цената!!!
Е, мисля, че не е необходимо да говоря, за това, че звукът ѝ е /меко казано/ - вълшебен...

Снимката е истинска /както става дума горе/!

...........................
Няма да фантазирам, че дамите могат да завиждат на подобна... "талия"... /но не се стърпях и го направих, за което - разчитам на тяхната снизходителност и... извинения за развинтената ми фантазия!/

Коментар